Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nola wrote:Hej dziewczyny rzucam bardzo intymny temat ale po to jest to forum i gdzie zapytać jak nie tu
jak sobie radzicie z podnieceniem w ciąży odczuwacie je większe? kochacie się z partneram czy same? Do czego zmierzam...ja nie kocham się z mężem nie dochodzi do stosunku ale w ostatnich dniach odczuwałam tak silne podniecenie że nie mogłam nad tym zapanować i doprowadziłam się do orgazmu sama...Moja ciąża nie jest zagrożona lekarz pozwolił uprawiać seks nie mniej jednak martwią mnie te skórcze macicy po uczuciu orgazmu podobno zupełnie normalne. Doprowadzacie się same do orgazmu czy z partnerami czy w ogóle się wstrzymujecie?
Mój Mąż od 13.05 jest w Norwegii i muszę sama sobie radzić żeby rozładować napięcie;) Oczywiście lekarz wyraził zgodę. -
A ja suwaczek mam wg owulacji a nie OM; od kilku lat mam cykle 25-26 dni i wiek Maleństwa odpowiada temu na każdym USG, więc we wtorki obchodzimy "tygodnicę" i już
. A lekarka i tak sobie sama liczy, jak rozmawiam o terminach prenatalnych to jej muszę przypominać, ze wg USG dziecko jest kilka dni do przodu i zawsze wtedy ona stwierdza, że OK, to kilka dni wcześniej.
Kiedy się będzie mała pchać na świat to zupełnie inna sprawa
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
Dla lekarzy w przychodniach czy w szpitalu liczy się skończony tydzień ciąży a nie zaczęty tzn 15t4d to 15 tc cały czas.
-
nick nieaktualny
-
My sie normalnie kochamy - nie mamy żadnych przeciwwskazań
No wlaśnie Nola - czemu nie kochacie się normalnie skoro nie macie przeciwwskazań?chicken lubi tę wiadomość
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
My tez nie mamy zakazu na seks, ale miałam pewne opory i obawy ale raczej nieuzasadnione. Ogólnie można powiedzieć,że nie odmawiamy sobie przyjemności. Teraz nawet dość często. Nic się nie dzieje, ja czuje się dobrze, żadnych przykrych konsekwencji typu plamienia nie ma.
Wczoraj byłam na wizycie, bez usg ale z badaniem szyjki - jest długa, zamknięta i jak sam lekarz stwierdził nikłe ryzyko porodu przedwczesnego.W sumie dobrze,że ten lekarz jest na nfz i każe przychodzić do siebie co dwa tygodnie, bo jakoś bardziej spokojna się czuję. -
To ja tez mam pytanie, jak jest u was ze sluzem? Ja od jakiegoś tygodnia mam go wiecej, na samym poczatku mialam dużo caly czas czułam mokro, alw po pewnym czasie ustalo to i nie bylo go tak dużo, od jakiegoś tygodnia znowu mam cały czas mokro i nie wiem czy to normalne. Dobrze, że po weekendzie do lekarza idę to wszystko sprawdzi.Oliwierek- 22.12.2017r.
-
Nola wrote:Hej dziewczyny rzucam bardzo intymny temat ale po to jest to forum i gdzie zapytać jak nie tu
jak sobie radzicie z podnieceniem w ciąży odczuwacie je większe? kochacie się z partneram czy same?
Od konca 1 trymestru kochamy sie bez wahania. Jedyne co mi przeszkadza, to jak TZ jest na mnie i uciska mi na brzuch - wtedy zwracam mu na to uwage. Poza tym jest super
Nie masz sie czego bac jesli ciaza n ijest zagrozona. Nic nie zrobisz dzieckuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 13:09
-
a ja niestety nie mam kompletnie ochoty na sex , mamy bardzo duże przerwy między stosunkami , mąż też jakoś nie nalega , ale pamiętam że w pierwszej ciąży tez tak mieliśmy tyko wtedy to bardziej ze strachu . Boję się doprowadzać do orgazmu . No jakoś problemy z nawilżeniem mam
-
Ja też na początku miałam bardzo silne obawy żeby nie zrobic krzywdy dzidzi, ale tez nieuzasadnione
Lekarz powiedział że z punktu medycznego nie ma przeciwwskazań i od tego czasu kochamy się normalnie, tj. od końca 2-go miesiąca ciązy. Na początku bałam sie strasznie ale teraz juz jest ok
Na szczęscie nie mam tez potem żadnych niepokojących objawów.
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
https://www.youtube.com/watch?v=0gAsdEUNUJY - wrzucam bardzo fajny film o życiu płodowym; najbardziej to mi się te obrazki podobają
a co do przytulanek, to długo nie miałam siły i ochoty; teraz to nawet bym chciała czasami, ale muszę zapytać lekarza, bo dotychczas nie poruszałam tego tematu;
no i mijamy się z mężem: ja idę spać o 20-21, kiedy on twierdzi, że musi strawić kolację i się budzę ok.5, ale wtedy to nie dałabym rady go dobudzić.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyOj tam. Ja myślę, że trochę byś go popiescila to szybko by się obudził
Tak począł się nasz syntylko u nas miało skończyć się na ręcznej robocie, bo między diagnostyka nie mogliśmy uprawiać seksu, ale jakoś zaszalelismy w myśl zasady, skoro się przez 6lat nie udało, to i teraz się nie uda. A tu psikus;)
Wachciowa, Zołzimagic, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
A ja mam dzisiaj piekny dzien pomimo tej paskudnej pogody
Lepiej sie czuje zdecydowanie, dzisiaj podreptałam odebrać wynik pappy, bo lekarz powiedzial ze sie przyda i tak bo zawsze nam cos powie o Małej. Okazalo sie ze niepotrzebnie sie martwilam bo wyszedł super - ryzyko trismii z 1: 300 spadlo do 1: 2400 . Mam wiec dwa bardzo dobre badania nifty i pappa:) Jedyne co mam zwiekszone to przeplywy zyle w pachwinach chyba i mam brac acard ale to maly pikus przy wiadomosci ze coreczka zdrowa.
Tata dzisiaj gadal z nia przez brzuszek co bylo najpiekniejszym widokiem na swiecie
i tak jakos dzisiaj sobie pomyslalam jak bardzo kocham mojego M. i nasza Malutką chociaz jeszcze jej nie poznalam.
Taki dzien pelen milosciSzczesliwa_mamusia, Amus87, salenne, Aztoria, Lady Savage, Wachciowa, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny