X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam tej poduszki ale tez intensywnie o niej mysle :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny a spicie juz na tych poduszkach ciazowych? Pomagaja? Bo zastanawiam sie czy kupic, widzialam w internecie takie modele ktore moga byc potem wykorzystane jako kojec dla dziecka.

Ja mam supermami J. Szwagierka ma motherhooda. Z moja spie od miesiaca. Pomaga mi ulozyc nogi bo zaczynaly mnie bolec bioderka. Jest na tyle wygodna ze przesypiam cala noc ze spokojem. Ladnie bedzie podpierac brzusio, a czasami jal sie przemecze to super podpiera kregoslup. Szwagierka jest w 34 tc i nie rozstaje sie z nia nawet przed kanapa bo brzuszolek juz utrudnia wygodna pozycje. Jedna i druga mozna ladnie zwinac sobie jako ulatwenie karmienia czy kojec dla dziecka ;)

Dla wysokich osob polecam motherhooda a dla niskich wystarczy J supermami.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zakończenie roku szkolnego, dzień ojca i wszedzie w tv dzieci a ja jestem tak wzruszona że siedze i rycze na dzień dobry TVN :P

k878, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, chicken, magdzia26 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa! drętwieje mi prawe udo! masakra! czy siedzę, czy stoję, normalnie muszę się non-stop ruszać i masować; wczoraj mi zdrętwiało przy siedzeniu, w nocy spokój, a dziś tragedia

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jadac autem przepuszczalam na pasach dziewczyne z malym.chlopczykiem, pomyslalam sobie ze kiedys ja tak bede chodzic z moim synkiem i sie w tym aucie poplakalam :) ahh te hormony ciazowe ;)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ostatnia niedziele leżę w łóżku, głaszcze się po brzuchu i mówię. Zobacz już 15tydzien. Jak to szybko zleciało. Nie obejrzymy się, a sie urodzi. Potem pójdzie do przedszkola, szkoły, na studia i się wyprowadzi. I zostawi mamusie. I mi się smutno zrobiło. Na co mój mąż- ale to nawet nie jest połowa ciąża, a co tu mówisz o 25latach. Na co ja-a wiesz jak szybko to zleci i dalej smutno było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 10:41

Edith, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciotki

Ale wybiegacie myślami. Ja sięgam do porodu i okresu niemowlęctwa ;)
    Skończyło się moje warowanie przy stolarzach: alleluja!!! Za to pogoda jest wstrętna - wieje, co chwilę deszczem pluje. U Was też?

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Witam się w 14 tygodniu i drugim trymestrze! :D <3

Zołzimagic, Jacqueline, Aztoria, Lady Savage, Edith, Szczesliwa_mamusia, Jooozefka, kaka470, aga1402, magdzia26, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 18 tyg i pozdrowienia że szpitala

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszze spie na brzuchu ale nie caly czas. Tzn tak pol na brzuchu pol na boku. Mam nadzieje ze fasolka sie nie obraza ;)

Ja patrzac na syna mam lezki w oczach. Niedawno sie urodzil a teraz takie wywody ma...wczoraj mi mowi " mamusiu chodz sie poprzytulac ze mna bo tesknie, wiem ze praca jest wazna ale zawsze mowisz ze rodzina jest najwazniejsza, prawda??" 5,5 latek...masakra. jak nie wyc????

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie umiem tak podawac tygodni jak wy :p jak dla mnie jestem w 14 tyg nie wiwm czemu, w 1 ciazy tez tak bylo. Jak mialam 15+4 lekarka mowila ze to 15 tydzien niebawem 16

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus a jak ktoś pyta ile masz lat to podajesz rocznikowi czy faktycznie?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Savage - lekarze w większości mówią, że jesteś w np. 17 tygodniu ciąży a faktycznie jest skończone 17+4. Mój lekarz też tak mówi o ciąży, dla mnie to nieco niezrozumiałe, ale cóż. Wczoraj miałam 14+0 czyli zaczęłam 15tc a wg kalendarzyka lekarza dopiero dziś czy jutro wychodzi mi 14 tydzień. Pewnie przez to, że lekarze liczą TP jako 9 miesięcy plus tydzień i gdzieś te dni muszą rozłożyć ;)

Czyli dla większości lekarzy masz teraz 17 tc a nie 18 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 11:47

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus bo lekarze zawsze posługują się skończonymi tygodniami :) Ale mimo wszystko, jak mamy ten załóżmy 15+4 to 16 tydzień leci, ale jeszcze nie jest skończony. Ja zawsze u lekarza podaje dokladnie tydzień plus dni,a jak ktoś inny pyta to podaję trwający tydzień :)

• Nola Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny rzucam bardzo intymny temat ale po to jest to forum i gdzie zapytać jak nie tu :) jak sobie radzicie z podnieceniem w ciąży odczuwacie je większe? kochacie się z partneram czy same? Do czego zmierzam...ja nie kocham się z mężem nie dochodzi do stosunku ale w ostatnich dniach odczuwałam tak silne podniecenie że nie mogłam nad tym zapanować i doprowadziłam się do orgazmu sama...Moja ciąża nie jest zagrożona lekarz pozwolił uprawiać seks nie mniej jednak martwią mnie te skórcze macicy po uczuciu orgazmu podobno zupełnie normalne. Doprowadzacie się same do orgazmu czy z partnerami czy w ogóle się wstrzymujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 12:02

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Lady_Savage - lekarze w większości mówią, że jesteś w np. 17 tygodniu ciąży a faktycznie jest skończone 17+4. Mój lekarz też tak mówi o ciąży, dla mnie to nieco niezrozumiałe, ale cóż. Wczoraj miałam 14+0 czyli zaczęłam 15tc a wg kalendarzyka lekarza dopiero dziś czy jutro wychodzi mi 14 tydzień. Pewnie przez to, że lekarze liczą TP jako 9 miesięcy plus tydzień i gdzieś te dni muszą rozłożyć ;)

Czyli dla większości lekarzy masz teraz 17 tc a nie 18 ;)

Wiem w szpitalu podałam że to 17 tydz

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy zakaz seksu :/ kilka razy zdarzył mi się jednak orgazm przez sen... no i też się zastanawiam jak to się ma do tego zakazu bo na te orgazmy raczej wpływu nie mam :P na szczęście póki co nie urodziłam ;)
    Nola jeśli nie macie zakazu to czemu nie współżyjecie z mężem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Hej dziewczyny rzucam bardzo intymny temat ale po to jest to forum i gdzie zapytać jak nie tu :) jak sobie radzicie z podnieceniem w ciąży odczuwacie je większe? kochacie się z partneram czy same? Do czego zmierzam...ja nie kocham się z mężem nie dochodzi do stosunku ale w ostatnich dniach odczuwałam tak silne podniecenie że nie mogłam nad tym zapanować i doprowadziłam się do orgazmu sama...Moja ciąża nie jest zagrożona lekarz pozwolił uprawiać seks nie mniej jednak martwią mnie te skórcze macicy po uczuciu orgazmu podobno zupełnie normalne. Doprowadzacie się same do orgazmu czy z partnerami czy w ogóle się wstrzymujecie?

My nie mamy zakazu od lekarza więc pozwalamy sobie na seks. Czasami po wszystkim odczuwam lekki dyskomfort, ale wystarczy odpoczynek i przechodzi :) Wychodzimy z narzeczonym z założenia, że skoro nie ma przeciwwskazań to nie będziemy tej jednak ważnej sfery zaniedbywać skoro w ciąży też daje nam to ogromną radość.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie mamy, ale jakość nie mam ochoty.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogromną potrzebę...ale nie możemy..i nie chodzi tu nawet o sam stosunek a orgazm własnie, który to sprowadza się do skurczu macicy :)

Ale, np w poprzednich ciążach z córą i synem nie chciałam absolutnie a z najmłodszą byłam ciągle podniecona, gotowa i chętna :)...teraz też by tak było, gdyby nie krwawienia...

A propo krwawień dziś znowu mam plamienia...z tym, że brązowe dzieki Bogu...ale lekki strach jest...na szczęście małe łobuzuje w brzuchu...a lekarz kazał tylko poleżeć i wypocząć :)

Zmieilam też znowu suwaczek na tygodnie z OM...bo dostałam ochrzan od lekarza, że liczy się tylko to co pewne...a ostatnia miesiączka pewna była...z usg podaje się, gdy różnica jest większa niż 2 tygodnie...a u mnie jest tylko 9 dni ;) takze ten...posłusznie zmieniłam suwaczek, żeby się nie wkurzał jak mu mówię że zamiast 18 jest 16 ;)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ