Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny a spicie juz na tych poduszkach ciazowych? Pomagaja? Bo zastanawiam sie czy kupic, widzialam w internecie takie modele ktore moga byc potem wykorzystane jako kojec dla dziecka.
Ja mam supermami J. Szwagierka ma motherhooda. Z moja spie od miesiaca. Pomaga mi ulozyc nogi bo zaczynaly mnie bolec bioderka. Jest na tyle wygodna ze przesypiam cala noc ze spokojem. Ladnie bedzie podpierac brzusio, a czasami jal sie przemecze to super podpiera kregoslup. Szwagierka jest w 34 tc i nie rozstaje sie z nia nawet przed kanapa bo brzuszolek juz utrudnia wygodna pozycje. Jedna i druga mozna ladnie zwinac sobie jako ulatwenie karmienia czy kojec dla dziecka
Dla wysokich osob polecam motherhooda a dla niskich wystarczy J supermami. -
nick nieaktualnyJa w ostatnia niedziele leżę w łóżku, głaszcze się po brzuchu i mówię. Zobacz już 15tydzien. Jak to szybko zleciało. Nie obejrzymy się, a sie urodzi. Potem pójdzie do przedszkola, szkoły, na studia i się wyprowadzi. I zostawi mamusie. I mi się smutno zrobiło. Na co mój mąż- ale to nawet nie jest połowa ciąża, a co tu mówisz o 25latach. Na co ja-a wiesz jak szybko to zleci i dalej smutno było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 10:41
Edith, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Cześć Ciotki
Ale wybiegacie myślami. Ja sięgam do porodu i okresu niemowlęctwa
Skończyło się moje warowanie przy stolarzach: alleluja!!! Za to pogoda jest wstrętna - wieje, co chwilę deszczem pluje. U Was też? -
nick nieaktualnyJa jeszze spie na brzuchu ale nie caly czas. Tzn tak pol na brzuchu pol na boku. Mam nadzieje ze fasolka sie nie obraza
Ja patrzac na syna mam lezki w oczach. Niedawno sie urodzil a teraz takie wywody ma...wczoraj mi mowi " mamusiu chodz sie poprzytulac ze mna bo tesknie, wiem ze praca jest wazna ale zawsze mowisz ze rodzina jest najwazniejsza, prawda??" 5,5 latek...masakra. jak nie wyc???? -
nick nieaktualny
-
Lady_Savage - lekarze w większości mówią, że jesteś w np. 17 tygodniu ciąży a faktycznie jest skończone 17+4. Mój lekarz też tak mówi o ciąży, dla mnie to nieco niezrozumiałe, ale cóż. Wczoraj miałam 14+0 czyli zaczęłam 15tc a wg kalendarzyka lekarza dopiero dziś czy jutro wychodzi mi 14 tydzień. Pewnie przez to, że lekarze liczą TP jako 9 miesięcy plus tydzień i gdzieś te dni muszą rozłożyć
Czyli dla większości lekarzy masz teraz 17 tc a nie 18Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 11:47
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyAmus bo lekarze zawsze posługują się skończonymi tygodniami
Ale mimo wszystko, jak mamy ten załóżmy 15+4 to 16 tydzień leci, ale jeszcze nie jest skończony. Ja zawsze u lekarza podaje dokladnie tydzień plus dni,a jak ktoś inny pyta to podaję trwający tydzień
-
Hej dziewczyny rzucam bardzo intymny temat ale po to jest to forum i gdzie zapytać jak nie tu
jak sobie radzicie z podnieceniem w ciąży odczuwacie je większe? kochacie się z partneram czy same? Do czego zmierzam...ja nie kocham się z mężem nie dochodzi do stosunku ale w ostatnich dniach odczuwałam tak silne podniecenie że nie mogłam nad tym zapanować i doprowadziłam się do orgazmu sama...Moja ciąża nie jest zagrożona lekarz pozwolił uprawiać seks nie mniej jednak martwią mnie te skórcze macicy po uczuciu orgazmu podobno zupełnie normalne. Doprowadzacie się same do orgazmu czy z partnerami czy w ogóle się wstrzymujecie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 12:02
-
Jacqueline wrote:Lady_Savage - lekarze w większości mówią, że jesteś w np. 17 tygodniu ciąży a faktycznie jest skończone 17+4. Mój lekarz też tak mówi o ciąży, dla mnie to nieco niezrozumiałe, ale cóż. Wczoraj miałam 14+0 czyli zaczęłam 15tc a wg kalendarzyka lekarza dopiero dziś czy jutro wychodzi mi 14 tydzień. Pewnie przez to, że lekarze liczą TP jako 9 miesięcy plus tydzień i gdzieś te dni muszą rozłożyć
Czyli dla większości lekarzy masz teraz 17 tc a nie 18
Wiem w szpitalu podałam że to 17 tydz -
my mamy zakaz seksu
kilka razy zdarzył mi się jednak orgazm przez sen... no i też się zastanawiam jak to się ma do tego zakazu bo na te orgazmy raczej wpływu nie mam
na szczęście póki co nie urodziłam
Nola jeśli nie macie zakazu to czemu nie współżyjecie z mężem? -
nick nieaktualnyNola wrote:Hej dziewczyny rzucam bardzo intymny temat ale po to jest to forum i gdzie zapytać jak nie tu
jak sobie radzicie z podnieceniem w ciąży odczuwacie je większe? kochacie się z partneram czy same? Do czego zmierzam...ja nie kocham się z mężem nie dochodzi do stosunku ale w ostatnich dniach odczuwałam tak silne podniecenie że nie mogłam nad tym zapanować i doprowadziłam się do orgazmu sama...Moja ciąża nie jest zagrożona lekarz pozwolił uprawiać seks nie mniej jednak martwią mnie te skórcze macicy po uczuciu orgazmu podobno zupełnie normalne. Doprowadzacie się same do orgazmu czy z partnerami czy w ogóle się wstrzymujecie?
My nie mamy zakazu od lekarza więc pozwalamy sobie na seks. Czasami po wszystkim odczuwam lekki dyskomfort, ale wystarczy odpoczynek i przechodziWychodzimy z narzeczonym z założenia, że skoro nie ma przeciwwskazań to nie będziemy tej jednak ważnej sfery zaniedbywać skoro w ciąży też daje nam to ogromną radość.
-
Ja mam ogromną potrzebę...ale nie możemy..i nie chodzi tu nawet o sam stosunek a orgazm własnie, który to sprowadza się do skurczu macicy
Ale, np w poprzednich ciążach z córą i synem nie chciałam absolutnie a z najmłodszą byłam ciągle podniecona, gotowa i chętna...teraz też by tak było, gdyby nie krwawienia...
A propo krwawień dziś znowu mam plamienia...z tym, że brązowe dzieki Bogu...ale lekki strach jest...na szczęście małe łobuzuje w brzuchu...a lekarz kazał tylko poleżeć i wypocząć
Zmieilam też znowu suwaczek na tygodnie z OM...bo dostałam ochrzan od lekarza, że liczy się tylko to co pewne...a ostatnia miesiączka pewna była...z usg podaje się, gdy różnica jest większa niż 2 tygodnie...a u mnie jest tylko 9 dnitakze ten...posłusznie zmieniłam suwaczek, żeby się nie wkurzał jak mu mówię że zamiast 18 jest 16
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014