Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
k878 wrote:MalaHD, robisz sobie sama? Mi powiedzieli, że można też domięśniowo, w ramię albo udo, słyszałam, że niektóre robią tam, gdzie tyłek przechodzi w nogi - no ale to ktoś musi robić, bo samemu ciężko sięgnąć
Właśnie się tam uszczypnęłam. Myślę, że musi to bolećSkórę na udach mam zdecydowanie grubszą niż na brzuchu no i mieć posiniaczone uda to jednak podziękuję
w ramię sama nie dam rady
-
nick nieaktualnyk878 wrote:a normę masz do ilu? czytałam, że przy chorej wątrobie może być wynik dodatni; a ty leczysz, prawda?
Crp mialam badanie w kwieniu bylo ponizej 5 ale teraz mam te zatoki jakas infekcja jest. Watroba jest okej bo wydolna jest jeszcze w 100% -
Mała nie wiem, takie mam zalecenie
choć na początku kłułam się codziennie a przez jakiś czas nawet 2xdziennie
aaa pod tyłkiem to sobie nie wyobrażam się kłuć ałaaa
póki co w brzuch daję radę chyba, że się trafi taka tępa dzida to ból straszny... zastanawiam się tylko jak brzuch już sporo urośnie i ta skóra taka napięta się zrobi to jak wtedy się kłuć?? idzie to ogarnąć czy laski się przerzucają na inne części ciała?
-
ara wrote:Mała nie wiem, takie mam zalecenie
choć na początku kłułam się codziennie a przez jakiś czas nawet 2xdziennie
aaa pod tyłkiem to sobie nie wyobrażam się kłuć ałaaa
póki co w brzuch daję radę chyba, że się trafi taka tępa dzida to ból straszny... zastanawiam się tylko jak brzuch już sporo urośnie i ta skóra taka napięta się zrobi to jak wtedy się kłuć?? idzie to ogarnąć czy laski się przerzucają na inne części ciała?
Kułam się w dwóch pierwszych ciążach do 6 tyg po urodzeniu...jak brzuchol jest duży to sa opory ale tylko psychiczne ale daje się wkućtakże spokojnie...ja kułam przy pępku...a i w pierwszej ciąży wyglądałam jak ofiara przemocy domowej a w drugiej spokojnie bez ani jednego siniaczka...kuć trzeba pod kątem 90 stopni czyli na sztorc i szybko wpuszczać...
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
nick nieaktualny
-
Też robię zastrzyki z clexane w brzuch. Robię je sobie sama. Najbardziej nie lubię momentu przebijania sie igłą. Staram się złapać za fald skóry w pozycji siedzącej pod kątem 90 stopni i po zastrzyku wyjmuję igle przed puszczeniem faldki skóry. Potem staram się chwilę nie ruszać. Mój ostatni siniak zaczyna znikać, a nowe już od dawna przestały się pojawiać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 17:16
11.12.2017 syn Adaś -
Będzie dziewczyna
k878, Aztoria, [m]alina, Jacqueline, Morwa, salenne, Nadin, Wachciowa, Amus87, Kala06, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Kamcia1988, magdzia26, Zołzimagic, Marteczka93, Anuśka...G, Sunshine_111, aga1402, Jooozefka lubią tę wiadomość
-
Jooozefka wrote:kuć trzeba pod kątem 90 stopni czyli na sztorc i szybko wpuszczać...
Jeśli macie problem z wbiciem całej igły pod kątem 90°, spróbujcie mniejszego kąta, ja wbijam tak 30-45°, lek podaję bardzo powoli i po wyjęciu igły uciskam przez 30-60 sekund miejsce wkłucia i hematolog ostatnio pytał, gdzie ja te zastrzyki robię bo na brzuchu ani śladu
Ara, jak brzucho urośnie to można w boczki albo w uda, ewentualnie w ramię.
K878 heparyna domięśniowo?Wiesz, że można sobie w ten sposób zrobić krzywdę? Heparynę podaje się tylko podskórnie. Podanie jej do mięśnia może spowodować wylew do tego mięśnia i bardzo rozległe krwiaki. Może lekarka miała na myśli podanie podskórne w udo lub ramię?
-
Ja uwielbiam jak mnie mój partner dotyka po brzuchu, co do innych to nie wiem bo nie mialam jeszcze takiej sytuacji, ale jak bedzie wiekszy brzuch to nie bedzie mi przeszkadzalo ze ktos z bliskich dotknie, no chyba ze ktos obcy to nie. Dzisiaj tez bylam w pepco, trafilam na wielka wyprzedaż i oczywiscie kupilam trochę ubranek
Czarna gratuluje córeczki
Oliwierek- 22.12.2017r. -
Mamaokruszka wrote:K878 heparyna domięśniowo?
Wiesz, że można sobie w ten sposób zrobić krzywdę? Heparynę podaje się tylko podskórnie. Podanie jej do mięśnia może spowodować wylew do tego mięśnia i bardzo rozległe krwiaki. Może lekarka miała na myśli podanie podskórne w udo lub ramię?
nie, na bank mówiła, że domięśniowo; poza tym w necie też czytałam, że dziewczynom w szpitalu pielęgniarki robią w ramię jak normalny zastrzyk, bez brania fałdka skóry; ale jak mówię, nie stosowałam, więc nie wiem, może masz racjęCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Rany dziewczyny.... ale mnie brzuch boli. Jak no- spa nie pomoze to jade chuba na ip. Normalnie jakbym za 4 sekundy miala dostac okres....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymycha91 wrote:Rany dziewczyny.... ale mnie brzuch boli. Jak no- spa nie pomoze to jade chuba na ip. Normalnie jakbym za 4 sekundy miala dostac okres....
Ale boli Cię podbrzusze? Jesteś pewna, że to np. nie są jelitka? Pytam bo ja czasami tak mam, że mnie bardzo mocno boli brzuch, a okazuje się potem, że kończy się to na kibelku. Może zjadłaś coś, co mogło zaszkodzić? Ale fakt, jak nie przejdzie i nic nie będzie wskazywało na problemy jelitowe to lepiej jechać sprawdzić. -
nick nieaktualny
-
mycha91 wrote:Rany dziewczyny.... ale mnie brzuch boli. Jak no- spa nie pomoze to jade chuba na ip. Normalnie jakbym za 4 sekundy miala dostac okres....