X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • bebloszka90 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimpia, bardzo mi przykro.

Odebrałam wynik nifty - ZDROWA DZIEWCZYNKA :) Jestem przeszczęśliwa.
    Co ciekawe, dziś miałam też wizytę i lekarz stwierdził, że na podstawie usg powiedziałby, że to chłopiec. Nawet pokazał mi potencjalne jajka, które, jak stwierdził wobec wyniku nifty,zapewne są tak ulozoną pepowiną. Także gdyby nie nifty to przez co najmniej miesiąc do następnej wizyty byłabym przekonana, że mam syna. Wprawdzie nifty jeśli chodzi o płeć ma 98% wykrywalność, ale raczej nie spotkałam się nawet na forach dot. NIPT, aby w tym zakresie się pomyliło, także trzymam się tego, że mam zdrową córeczkę.

salenne, [m]alina, Lady Savage, Zołzimagic, k878, Szczesliwa_mamusia, Anuśka...G, Sunshine_111, Aztoria, magdzia26, Wachciowa, Marteczka93, ara, Jooozefka, Ewka094, aga1402 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kh2c0mitc.png
    5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejna dziewczynka xD nooo wyprzedziły nas te dziołszki xD mam nadzieję, że chłopaki jeszcze się pokażą :P w dużej ilości ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chlopak, dzis potwierdzony na 100% :) rosnie prawidlowo, ale jest troche wstydliwy, odwrocil sie plecami, zskrywal sie raczkami i spal. Najwazniejsze, ze wszystko ok :)

Zołzimagic, k878, Lady Savage, salenne, Szczesliwa_mamusia, Anuśka...G, Jacqueline, [m]alina, Aztoria, bebloszka90, Sunshine_111, magdzia26, Wachciowa, Marteczka93, ara, Edith, aga1402 lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • k878 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i teraz się stresuje, żeby MalaHD poczytała o tych zastrzykach...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, czy lepiej się juz czujesz?

11.12.2017 syn Adaś
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie stresuj, dla pewności będę robiła jednak w brzuch. Zapytam doktorka na wizycie :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Mycha-przeszlo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wieczór też skończyło się na nospie. Więzadła się rozciągają i ciągną okropnie. Zauważyłam też, że wtedy kiedy boli mnie brzuch, chodze częściej robić siku. Tak jakby mnie dodatkowo naciskała na pęcherz

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam ostatnio tyle atrakcji ze chyba podziekuje. Rano tak mnie zaczelo ciagnac w szyjce i mega silne uczucie mrowienia, ze zadzwonilam poerwszy raz do mojego lekarza bo nie wiedzialam co robic. Kazal jechac na ip. 5 bituch godzin na plastikowym krzeselku. Jak mnie bolal tylko tylek to teraz juz boli wszystko. Martwi mnie tylko ze nikt totalnie nie wie co sie dzieje. Mała ok, lozysko ok, szyjka ok. Gonekologicznie pieknie. A mnie nie dosc ze sztywniee brzyuch co chwia to tak cos uwiera w szyjke ze zwariuje. Ktos tak ma?

jeszcze glupia baba mi rozwalila 2 zyly na obu rekach. wyszlo ze mam min podwyzszone crp i w sobote beda mnie kluc znowu..tylko nie wiem w co bo rece juz popsuli :p

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • chicken Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie szyjka też kluje od czasu do czasu.

geeky-2017-12-12.jpg
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche przeszlo, ale caly czas czuje to podbrzusze. Moze to jakoes mocnoejsze rozcoaganki sa. W razie czego maz w pogotowiu.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie akurat szyjka w żadnej ciąży nie bolała więc w tym nie pomogę, za to teraz boli bardo często jajniki chociaż myślę że to bardziej więzadła. Trzeba pamiętać że już teraz macica idzie do góry więc te bole mogą się zmieniav

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Przy szyjce jakby tudzież w pochwie coś mnie czasem kłuło sporadycznie, nie jakiś ostry ból, ale takie tępe ukłucia. Dwa dni temu przez 2 dni jakoś czułam teraz trochę ukłucia takie w podbrzuszu, macica rośnie, podnosi się, szuka sobie miejsca, różne dziwne bóle mogą się zdarzać. A za pare tygodni mogą dojść jeszcze bóle związane z ułożeniem dziecka jak sobie upodoba jakąś stronę to może coś uciskać. Dla świętego spokoju jeśli coś nas niepokoi zawsze warto skonsultować się z lekarzem :) Ja nigdy nie czekałam dłużej niż pół godziny na IP, nawet jak poczekalnia pełna ludzi, wchodziłam i mówiłam o co chodzi (tylko ja zawsze z plamieniami się zgłaszałam), czasem brali mnie od razu, a czasem po rejestracji kolejnego pacjenta mnie brali.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha- dobrze, że przechodzi. Czasem to porostu mocniej boli. Ale jak to nospie przechodzi, to dobry objaw.

Mnie na szczęście już tak szyjka nie kłuje. Ale wcześniej czułam ja dość mocno. Na to też mi lekarz kazał brać nospe. Miałam jechać na IP lub do niego tylko wtedy, kiedy by nie przechodziło po nospie lub ból bardzo by się nasilał. Na szczęście minęło. Wczorajsze ciegniecie wiazadel też na szczęście minęło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmok ale dali ci cos ? Czy zostawili? A na to crp cos podali? Wysokie mialas???

Ja zle spalam tak mnie boli kregoslup ze szok :( jeszcze 7,5 h w pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 07:28

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, tylko ze mnie wlasnie nie kłuło tylko ciagnęło. Czułam trochę jakby mi ktoś wloźyl kołek rozporowy do środka i naciskał. a do tego nieustające i silne mrowienie, dlatego zgłupiałam. No i to sztywnienie brzucha przy byle okazji. No własnie nic nie dali poza no spa magnezem

Amus crp mialam powyzej 7 wiec niby niskie ale ponad norme. Ale ze nie mam zadnej widocznej infekcji kazali przyjdc w sobote na powtorke czy cos sie nie rozwija.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :)

A ja od wczoraj mam bol na wysokosci zeber ale tylko po prawej stronie, jak wezme glebszy oddech lub zakaszle to masakra. Mysle ze przez to ze nie moge znalesc pozycji do spania, wczesniej byl prawy bok, a teraz ze na prawym nie mozna to jakos ciezko mi sie ulozyc do spania.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jutro albo w pon powtarzam crp mam nadzieje ze spadlo juz. Bo 10,6 mialam jak sie fatalnie czulam a teraz jest duzo lepiej

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a spicie juz na tych poduszkach ciazowych? Pomagaja? Bo zastanawiam sie czy kupic, widzialam w internecie takie modele ktore moga byc potem wykorzystane jako kojec dla dziecka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku ja właśnie tak miałam. Takie tępe klucie, jakby mnie kółkiem ktoś popychał. Tak myślałam, że dadzą Ci nospe.
    Jak na nic innego nie wskazuje, to nic innego nie dadzą. Akurat leżałam w szpitalu z dziewczyną, która trafiła z ostrym bólem, to też jej dali nospe w kroplówce. Mi sam lekarz powiedział, że mam profilaktycznie przy tym bólu brzucha mam brać nospe 3xdziennie. Ale biorę wtedy, kiedy mnie zaczyna boleć mocno. Bo takie delikatnie pobolewanie to ja nie biorę.

Co do poduszki jeszcze nie kupiłam, ale czuje, że powoli pora, bo jednak jak mam nogę wyżej i brzucha nie naciskam, to mi wygodniej. Narazie podkładam sobie kołdrę.

‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ