X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny pomocy!

Wczoraj pobolewał mnie brzuch, wieczorem dostałam brązowe plamienie, wystraszyłam się, poszliśmy z Mężem do jedynego lekarza, do którego nie trzeba się rejestrować, przyjmuje ile się da. Okazało się, że pęcherzyk odkleja się od ścianki macicy i kieruje się ku szyjce ;( :(
    Dostała Duphaston, Luteinę i L4 na 2 tygodnie. Mam przyjść za tydzień, zobaczymy czy pojawi się serduszko. Tak bardzo się boję....... :(

Czy któraś z Was też tak ma/miała? Co powinnam robić,czego nie robić, żeby wszystko skończyło się dobrze? Wesprzyjcie dobrą radą.

Dostałam zdjęcie usg pęcherzyk 1.56 cm wg tego co tam pisze, czy to dobrze?

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • A85K Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula911 wrote:
    A przy jakiej becie widac juz <3 ?:)

Nie wiem przy jakiej becie widać ale wiem ,że jeśli twój gin ma dobry sprzęt I będzie zarodek to możesz usłyszeć serduszko ale to jest sprawa indywidualna.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana lez jak najwiecej odppoczywaj, musi byc dobrze!!! Pecherzyk duzy:) ja mialam wczoraj 1cm.

JaKa lubi tę wiadomość

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    DZiewczyny pomocy!

Wczoraj pobolewał mnie brzuch, wieczorem dostałam brązowe plamienie, wystraszyłam się, poszliśmy z Mężem do jedynego lekarza, do którego nie trzeba się rejestrować, przyjmuje ile się da. Okazało się, że pęcherzyk odkleja się od ścianki macicy i kieruje się ku szyjce ;( :(
    Dostała Duphaston, Luteinę i L4 na 2 tygodnie. Mam przyjść za tydzień, zobaczymy czy pojawi się serduszko. Tak bardzo się boję....... :(

Czy któraś z Was też tak ma/miała? Co powinnam robić,czego nie robić, żeby wszystko skończyło się dobrze? Wesprzyjcie dobrą radą.

Kochana, leż, odpoczywaj, łykaj leki! Nie wszystko stracone, bądź dobrej myśli, trzymam kciuki <3

JaKa lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • A85K Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    DZiewczyny pomocy!

Jak na 4+3 to już ładny pęcherzyk...bierz leki I staraj sie nie denerwować, odpoczywaj I nie przemęczaj się.
    Teraz możesz tylko czekać I mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Powodzenia kochana....daj znać jagby co.

JaKa lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    DZiewczyny pomocy!

Lezec nic nie robic, nawet garow, ani obiadu, odppczywac, odpoczywac, leki i bedzie dobrz3

A85K, JaKa lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Lezec nic nie robic, nawet garow, ani obiadu, odppczywac, odpoczywac, leki i bedzie dobrz3

Zgadzam się....odpoczywać ile się da.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    DZiewczyny pomocy!

Dostałam zdjęcie usg pęcherzyk 1.56 cm wg tego co tam pisze, czy to dobrze?[/QUOTE
    Ja mam tak dzisiaj strasznie się boję że to koniec. Wizytę mam o 17.40 u swojego dr.

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo duzy pecherzyk bedzie dobrze leki wspomoga i lezenie ja na pocieszenie tez powiem Ci po nospie max wlasnie jestem i leze tak silne uklocia jajnikow mnie dopadly

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie bola mocno jajniki, z zuza tak nie bylo, tez leze od rana, spie i nawet palcem nie kiwnelam, jestem dobrej mysli, jeszcze trosze :) i zobacze.mojego malego czlowieczka

A85K, Nola lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa a , który to u Ciebie tydzień? Bo pęcherzyk naprawdę duży.
    Trzymajcie się zdrowo :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka29 mam nadzieję, że wszystko jednak będzie dobrze.
    Daj znać jak będziesz po wizycie.
    Powodzenia :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko troche @ bole ale delikatniusie no i sluzu duzo kremowego czyli chyba norma

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa leż jak najwięcej. Musi być dobrze :*

Jula911 za konto wcale nie trzeba płacić.
    Mi się już skończył abonament i normalnie wszystko działa. Tylko kalendarz nie jest taki kolorowy i nie ma informacji o tych serduszkach które są w kalendarzu
    Już myślałam o najgorszym jak tak nagle zniknęłas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 15:35

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa oszczędzaj się kochana i daj koniecznie znać po wizycie co powiedział Twój lekarz. a ten u którego byłaś mówił coś o tym odklejaniu - że to nieprawidłowe, lub że to nic groźnego?

co do jedzenia to w poprzedniej ciąży jadłam wszystko poza surowymi mięsem,rybami i jajkami, nie unikałam żadnych produktów i nie miałam problemów z ciążą :) córka nie wybrzydza, je wszystko co jej podam, ale najchętniej jadłaby tylko tyle co ptaszek :) jak ją trochę pozachęcam to zje całe porcje, a mimo to nie przybiera jakoś szałowo na wadze :) chyba takie geny bo ja też jestem z tych niezbyt wyrośniętych ;)
    Angie 31 i Agii81 Wy też macie dziś wizyty? :)

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, plamienia przerażają i kierują myśli ku najgorszemu, ale powiem wam że ja nie miałam żadnych plamień ani bólów przy poronieniu. NIC, ani kropli. Tak więc są ciąże z plamieniami szczęśliwie donoszone, a są też takie jak moja poprzednia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 16:01

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • A85K Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi mi chodzi o abonament bo pisze , że jak się dalej chce korzystać to trzeba zapłacić ten abonament...więc jak to jest z tym abonamentem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 16:02

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean to chyba norma :) kiedy masz wizytę? :)

svchgox1y0oxjq1r.png
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K chodzi o korzystanie z wszystkich opcji (kolory na wykresie, podpowiedzi itp.), z okrojonej wersji możesz korzystać bez abonamentu :)

Tizzi, A85K lubią tę wiadomość

svchgox1y0oxjq1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Wiecie co, plamienia przerażają i kierują myśli ku najgorszemu, ale powiem wam że ja nie miałam żadnych plamień ani bólów przy poronieniu. NIC, ani kropli. Tak więc są ciąże z plamieniami szczęśliwie donoszone, a są też takie jak moja poprzednia.
    No wszedzie pisza,zw takie delikatne nie sa niczym dziwnym i zlym poza tym ja mam dzis tylko duzo sluzu krenowego i jakos mokro a plamien nie mam jest ok juz w miare,no odpoczywac nie moge jestem w pracy wiec dopiero po wizycie pomysle czy brac l4 czy jeszcze troche wytrzymac zobaczymy co tez powie lekarz mi

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ