Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
emikey wrote:Mnie też to zastanawia. Pokazałam tego misia mężowi, powiedział że wygląda upiornie
zastanawia mnie też zyrafka sophie. 70zl za gryzak. Co ona takiego w sobie ma?
młody od znajomych bez ńiej nigdzie sie nie ruszał
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Odnośnie szumisiow my dostaniemy coś takiego
http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/205403/?gclid=CjwKEAjw4vzKBRCt9Zmg8f2blgESJADN5fDgQyUJm7NZa3KhIrpMIdztOMLbv6yjd1MQ5FWvc0yRdBoCnSzw_wcB -
78beti wrote:Nie wiem co ta żyrafa w sobie ma ale chyba cos ma
młody od znajomych bez ńiej nigdzie sie nie ruszał
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ece4c04cedbb.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 16:06
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny a ja mysle ze tu nie chodzi o naukowe podejscie tylko zobaczcie sobie USG np 17 tydzien chlopak. USG 3D. Każdy by powiedział, że widac jajka a to jest pewnie moszna, ale kazda z nas ogladajac zdjecie tak by stwierdzila i pewnie tak samo robi Pan Doktor i to juz wyklucza dziewczynkę.
A co do tycia ja startowalam z waga 50, teraz jest 53. Ale jem ile mam ochotę. Nigdy nie jadlam kolacji, a teraz odkad jestem w ciazy jest to moj staly posilek, ktorego nie odmawiam sobieSzczegolnie kanapki z serem zoltym i pomidorem, czekam na to wrecz cale dnie
Moj przysmak ciazowy
a czy jest tu ktoras, ktora jeszcze nic a nic nie kupila dla Dziecka? Ja nie mam pewnosci co do plci i nie kupilam nicChce zaczac po 20 tyg, jak bede po polowkowych.
20 lipca mam połówkowe i też wtedy ruszam z wyprawką
-
nick nieaktualny
-
MalaHD wrote:My już po wizycie, doktorek jest pewien, że dziewczyna
ma 159g wszystko prawidłowe, siedzę w aucie i rycze. Jestem taka szczęśliwa, że nie mogę się ogarnac. A oprócz tego leje a ja jestem w miniowie i nie mam parasola więc nie opłaca się wychodzić
Mogę już oficjalnie robić różowe zakupyMalaHD lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:Co myślicie o smyczach dla dzieci. W Polsce jeszcze chyba nie są zbyt popularne. Raz widziałam parę z dzieckiem na smyczy na Krakowskim Przedmiesciu ale to równie dobrze mogli być turysci z innego kraju. I to by było na tyle. Za to tutaj w Anglii co rusz natykami się na ludzi prowadzajacych dzieci na smyczy doczepionej do takiego mini plecaczka.
. I powiem wam że z tą smyczą czułam się bezpiecznie.
emikey lubi tę wiadomość
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny a ja mysle ze tu nie chodzi o naukowe podejscie tylko zobaczcie sobie USG np 17 tydzien chlopak. USG 3D. Każdy by powiedział, że widac jajka a to jest pewnie moszna, ale kazda z nas ogladajac zdjecie tak by stwierdzila i pewnie tak samo robi Pan Doktor i to juz wyklucza dziewczynkę.
A co do tycia ja startowalam z waga 50, teraz jest 53. Ale jem ile mam ochotę. Nigdy nie jadlam kolacji, a teraz odkad jestem w ciazy jest to moj staly posilek, ktorego nie odmawiam sobieSzczegolnie kanapki z serem zoltym i pomidorem, czekam na to wrecz cale dnie
Moj przysmak ciazowy
a czy jest tu ktoras, ktora jeszcze nic a nic nie kupila dla Dziecka? Ja nie mam pewnosci co do plci i nie kupilam nicChce zaczac po 20 tyg, jak bede po polowkowych.
Ja jesZcze też nic nie kupiłam o także czekam do polowkowego:)
Sęk w tym ze dostałam już niebieska miseczkę hihi -
Wy juz na etapie wyprawek i kupowania i ruchow dziecka, a ja tak daleko w tyle...
Tez nic nie mam bo podjelam decyzje ze pokupuje dopiero od wrzesnia. Na razie odkladam.sobie kase. Przyjaciolka obiecala pozyczyc mi fotelik i nosidelko, rodzice jedni i drudzy dolozyc do wiekszych zakupow jak wozek, lozeczko i komoda z przewijakiem. Na razie obie czytam co piszecie, zapisuje linki do sklepow i rozmawiam z kolezankami co u nich sie sprawdzilo.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnymalysmok84 wrote:Wy juz na etapie wyprawek i kupowania i ruchow dziecka, a ja tak daleko w tyle...
Tez nic nie mam bo podjelam decyzje ze pokupuje dopiero od wrzesnia. Na razie odkladam.sobie kase. Przyjaciolka obiecala pozyczyc mi fotelik i nosidelko, rodzice jedni i drudzy dolozyc do wiekszych zakupow jak wozek, lozeczko i komoda z przewijakiem. Na razie obie czytam co piszecie, zapisuje linki do sklepow i rozmawiam z kolezankami co u nich sie sprawdzilo. -
Szczesliwa_mamusia wrote:Mi się to jakoś źle kojarzy. Jak wyprowadzanie psa na spacer. Czasem sobie zartwoalismy, że będziemy go na smyczy trzymać, co by daleko nie odszedł, Ale naprawdę to bym tego nie zrobiła
-
Ewka094 wrote:A ten szunis to tak denerwujaco szumi, ze dziwne ze dziwciakom to nie przeszkadza
oczywiscie wlaczamy ten cichy poziom. Nieraz nam uratował tylek zwłaszcza jak przeprowadzilismy sie do nowego bloku i sasiedzi robili remonty.
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Alxawl wrote:Zazdroszczę... u mnie w karcie ciąży co dwa tygodnie jest co najmniej +2kg. I jak patrzyłam to w maju było 67,5kg a teraz 74,5kg
Czuje że puchnę i nie jest to nic fajnego. U mnie to przez brak ruchu, w kwietniu z wagą 62kg poszłam na pierwsze usg, na którym potwierdzili ciążę i wykryli krwiaka i od wtedy miałam nakaz leżenia, potem w maju krwiak zniknął to znowu inne choroby się przyplątały, teraz jeszcze szpital i na wszelki wypadek wpisali mi w zaleceniach że mam ograniczać wysiłek fizyczny, moja lekarka też dodała, że mogę chodzić ale nic nie podnosić, żadnych prac w ogrodzie itp. a wcześniej byłam aktywna, dużo się ruszałam, chodziłam na fitness.
W pierwszej ciąży dopiero po 20tc zaczęłam cokolwiek przybierać na wadze i też się martwiłam że coś jest nie tak. także wszystko przed tobąaa, i w tej pierwszej ciąży w sumie przytyłam 30kg ;o
Mam zupełnie taką samą wagę startową. Mam nadzieję ze maks 12 kg przybędzie... zobaczymy... U mnie na ten moment 71,3- czyli 3,8 na plusie. Staram się jeść zdrowo i dostarczać wszystkiego co trzeba- choć nie mogę się opanować jeśli chodzi o owoce sezonowe- wiśnie, czereśnie, truskawki mogłabym jeść kilogramamiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 17:55