X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny a ja mysle ze tu nie chodzi o naukowe podejscie tylko zobaczcie sobie USG np 17 tydzien chlopak. USG 3D. Każdy by powiedział, że widac jajka a to jest pewnie moszna, ale kazda z nas ogladajac zdjecie tak by stwierdzila i pewnie tak samo robi Pan Doktor i to juz wyklucza dziewczynkę.

A co do tycia ja startowalam z waga 50, teraz jest 53. Ale jem ile mam ochotę. Nigdy nie jadlam kolacji, a teraz odkad jestem w ciazy jest to moj staly posilek, ktorego nie odmawiam sobie :) Szczegolnie kanapki z serem zoltym i pomidorem, czekam na to wrecz cale dnie :D Moj przysmak ciazowy :D

a czy jest tu ktoras, ktora jeszcze nic a nic nie kupila dla Dziecka? Ja nie mam pewnosci co do plci i nie kupilam nic :D Chce zaczac po 20 tyg, jak bede po polowkowych.
    Też nic nie kupiłam :) czekam na płeć - wtedy będę wiedziała co dostanę w spadku po rodzince i będę dokupować czego brakuje :) i na miejsce do składowania (komodę na rzeczy dzieciaczka- mam zamiar kupić druga połowa sierpnia- wrzesień)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kamcia, podpisuję się rękami i nogami :) Jak będę wiedziała co dostanę to dokupię brakujące rzeczy :) Choć i tak pare kompletów takich kolorowych nawet, ale ani całkiem różowych ani niebieskich i tak kupię ;) a tak to no torba co dla siebie skompletować do szpitala kupić rzeczy no i tak organizacyjnie przewijak, podusie, pieluchy tetrowe czy flanelowe. Ale i tak nie mam teraz tego gdzie magazynować, znaczy mam, ale potem trzeba zkąta w kąt przestawiać bo ściany nie malowane jeszcze ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaliczyłam pierwszy krwotok z nosa. XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie lubię tego! Mi codziennie trochę leci...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nogi mi w tylek wchodzą. Zrobiliśmy maraton po sklepach meblowych w poszukiwaniu komody. Albo drogie albo liche, albo brzydkie. Nic jakoś szczególnie się nam nie podobało. Skończy sie komoda szufladowa z Ikei. A musimy coś kupić, bo mebli mamy mało i nie ma gdzie tych ciuszków poupychac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 20:31

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do Was pytanie apropo ruchów- czujecie je jak dotykacie dłonią miejsca gdzie jest maluszek, czy po prostu? Wczoraj leżąc na plecach i dotykając okolic linii włosów łonowych wyczułam lekkie pukanie. Zbyt regularne było to pukanie-więc myślę że złapałam tętno łożyska :P

Fajne jest to, że czuję gdzie mi się kończy macica- normalnie wyczuwam dłonią wybrzuszenie. To na razie jedyna rzecz na potwierdzenie ciąży, bo ani brzucha nie mam, ani żadnych dolegliwości :) Czasami łapię się na tym, że zapominam o tym że mam pasażera w brzuchu :P

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy, Ale nie pod ręka. U mnie zdecydowanie za wcześnie. Myślę, że najszybciej w 22tyg. Ale bulgotki są śmieszne. Dzisiaj czułam takie delikatne jakby kopniaczki :)

• Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jak mi się brzuszek ruszał pierwszy raz, przyłożyłam rękę, ale pod ręką nie było to wyczuwalne. Za słabe jeszcze u mnie :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    ile tyjecie na tym etapie ciąży?
    spokojnie prawdziwe przybieranie na wadze zacznie sie po 20 tc ja na razie od poczatku jestem -2 kg jem normalnie brzuszek troszke rosnie :) w pierwszej ciazy mialam tak samo nie ma sie co stresowac a tylko sie cieszyc :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mnie też to zastanawia. Pokazałam tego misia mężowi, powiedział że wygląda upiornie :P zastanawia mnie też zyrafka sophie. 70zl za gryzak. Co ona takiego w sobie ma?
    sama nie testowalam ale kolezanki bardzo sobie chwalily zarówno zyrafke jak i szumisia sama na pewno kupie ale na zyrafke jest jeszcze czas bo to najwczesniej jak dziecko bedzie samo chwytało zabawki czyli kolo 3 mc zycia ;) a mysle bardziej ze kolo 5 mc bedzie potrzebna a szumis szczegolnie ten z opcja reagowania na placz i z nozkami "ośmiornicy"

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Podobno niektóre dzieci wręcz irytuje.
    nie slyszalam o dziecku ktore szum z szumisia (suszarki, odkurzacza itp) by denerwował moj sam sie uspokajał przy szumie suszarki nawet na youtube sa specjalne filmiki godzinne z szumem suszarki

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj poczułam jak młody się przekrecal, kiedy sobie leżałam :D Fajne uczucie... W sumie myślałam dzisiaj, jak fajnie byłoby poczuć, że jest hehe... Spełnił życzenie mamusi ;)

Ja mam obecnie 1,5 kg na plusie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 21:52

Szczesliwa_mamusia, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    nie slyszalam o dziecku ktore szum z szumisia (suszarki, odkurzacza itp) by denerwował moj sam sie uspokajał przy szumie suszarki nawet na youtube sa specjalne filmiki godzinne z szumem suszarki
    No wlasnie ja z YouTube wiem, że są dzieci, które ten misio irytuje. Szukałam jego recenzji i przetoczyła się tam parę negatywnych.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey mysle ze to pare negatywnych w porównaniu z wieloma pozytywnymi ;) ogolnie ja z otoczonia mlodych mam ani jednej negatywnej opini nie slyszalam a wrecz sa zachwycone :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Dzisiaj poczułam jak młody się przekrecal, kiedy sobie leżałam :D Fajne uczucie... W sumie myślałam dzisiaj, jak fajnie byłoby poczuć, że jest hehe... Spełnił życzenie mamusi ;)
    .[/QUOTE]
    Ja dziś prosiłam swoje dziecko żeby mnie kopnelo, puknelo, przelalo się z boku na bok, czy cokolwiek ... ale ono ma mnie głęboko w d... :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ruchy czuje tak normalnie bez przykladania reki na to jeszcze za wczesnie ;) wczoraj jak bylam u gina na NFZ i sprawdzał tetno detektorem i akurat maly kopnal bylo slychac a ja wyraznie poczulam :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosze dziewczyny spojzcie na nasza liste na pierwszej stronie czy komus jeszcze cos zmienic?moze dopiszemy imiona ?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Olimpia78 Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W Anglii nie mają żółtej fasolki szparagowej !!! Tylko ta zielona !!! I jak tu żyć ? :'( uwielbiam fasolkę
    Popatrz w polskich sklepach , ja trafiłam wczoraj , chyba z kilogram naladowalam jak głupia he he

emikey lubi tę wiadomość

Syn grudzien 2003
    Aniolek listopad 2016
    7GUIp1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimpia78 wrote:
    Popatrz w polskich sklepach , ja trafiłam wczoraj , chyba z kilogram naladowalam jak głupia he he
    W Polskim Sklepie Żubr (:P) nie było. Z braku laku kupiłam w Tesko dwie paczki zielonej bo było half price ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia mi mozesz dopisac dziewczynke, wiem z nifty

magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ