Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny a ja mysle ze tu nie chodzi o naukowe podejscie tylko zobaczcie sobie USG np 17 tydzien chlopak. USG 3D. Każdy by powiedział, że widac jajka a to jest pewnie moszna, ale kazda z nas ogladajac zdjecie tak by stwierdzila i pewnie tak samo robi Pan Doktor i to juz wyklucza dziewczynkę.
A co do tycia ja startowalam z waga 50, teraz jest 53. Ale jem ile mam ochotę. Nigdy nie jadlam kolacji, a teraz odkad jestem w ciazy jest to moj staly posilek, ktorego nie odmawiam sobieSzczegolnie kanapki z serem zoltym i pomidorem, czekam na to wrecz cale dnie
Moj przysmak ciazowy
a czy jest tu ktoras, ktora jeszcze nic a nic nie kupila dla Dziecka? Ja nie mam pewnosci co do plci i nie kupilam nicChce zaczac po 20 tyg, jak bede po polowkowych.
czekam na płeć - wtedy będę wiedziała co dostanę w spadku po rodzince i będę dokupować czego brakuje
i na miejsce do składowania (komodę na rzeczy dzieciaczka- mam zamiar kupić druga połowa sierpnia- wrzesień)
-
O Kamcia, podpisuję się rękami i nogami
Jak będę wiedziała co dostanę to dokupię brakujące rzeczy
Choć i tak pare kompletów takich kolorowych nawet, ale ani całkiem różowych ani niebieskich i tak kupię
a tak to no torba co dla siebie skompletować do szpitala kupić rzeczy no i tak organizacyjnie przewijak, podusie, pieluchy tetrowe czy flanelowe. Ale i tak nie mam teraz tego gdzie magazynować, znaczy mam, ale potem trzeba zkąta w kąt przestawiać bo ściany nie malowane jeszcze
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyNogi mi w tylek wchodzą. Zrobiliśmy maraton po sklepach meblowych w poszukiwaniu komody. Albo drogie albo liche, albo brzydkie. Nic jakoś szczególnie się nam nie podobało. Skończy sie komoda szufladowa z Ikei. A musimy coś kupić, bo mebli mamy mało i nie ma gdzie tych ciuszków poupychac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 20:31
-
Dziewczyny, mam do Was pytanie apropo ruchów- czujecie je jak dotykacie dłonią miejsca gdzie jest maluszek, czy po prostu? Wczoraj leżąc na plecach i dotykając okolic linii włosów łonowych wyczułam lekkie pukanie. Zbyt regularne było to pukanie-więc myślę że złapałam tętno łożyska
Fajne jest to, że czuję gdzie mi się kończy macica- normalnie wyczuwam dłonią wybrzuszenie. To na razie jedyna rzecz na potwierdzenie ciąży, bo ani brzucha nie mam, ani żadnych dolegliwościCzasami łapię się na tym, że zapominam o tym że mam pasażera w brzuchu
-
nick nieaktualny
-
k878 wrote:ile tyjecie na tym etapie ciąży?
w pierwszej ciazy mialam tak samo nie ma sie co stresowac a tylko sie cieszyc
-
emikey wrote:Mnie też to zastanawia. Pokazałam tego misia mężowi, powiedział że wygląda upiornie
zastanawia mnie też zyrafka sophie. 70zl za gryzak. Co ona takiego w sobie ma?
a mysle bardziej ze kolo 5 mc bedzie potrzebna a szumis szczegolnie ten z opcja reagowania na placz i z nozkami "ośmiornicy"
-
emikey wrote:Podobno niektóre dzieci wręcz irytuje.
-
Dzisiaj poczułam jak młody się przekrecal, kiedy sobie leżałam
Fajne uczucie... W sumie myślałam dzisiaj, jak fajnie byłoby poczuć, że jest hehe... Spełnił życzenie mamusi
Ja mam obecnie 1,5 kg na plusie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 21:52
Szczesliwa_mamusia, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
11.12.2017 syn Adaś -
magdzia26 wrote:nie slyszalam o dziecku ktore szum z szumisia (suszarki, odkurzacza itp) by denerwował moj sam sie uspokajał przy szumie suszarki nawet na youtube sa specjalne filmiki godzinne z szumem suszarki
-
[QUOTE=[m]alina]Dzisiaj poczułam jak młody się przekrecal, kiedy sobie leżałam
Fajne uczucie... W sumie myślałam dzisiaj, jak fajnie byłoby poczuć, że jest hehe... Spełnił życzenie mamusi
.[/QUOTE]
Ja dziś prosiłam swoje dziecko żeby mnie kopnelo, puknelo, przelalo się z boku na bok, czy cokolwiek ... ale ono ma mnie głęboko w d... -
emikey wrote:W Anglii nie mają żółtej fasolki szparagowej !!! Tylko ta zielona !!! I jak tu żyć ? :'( uwielbiam fasolkę
emikey lubi tę wiadomość