X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny a ja mysle ze tu nie chodzi o naukowe podejscie tylko zobaczcie sobie USG np 17 tydzien chlopak. USG 3D. Każdy by powiedział, że widac jajka a to jest pewnie moszna, ale kazda z nas ogladajac zdjecie tak by stwierdzila i pewnie tak samo robi Pan Doktor i to juz wyklucza dziewczynkę.

A co do tycia ja startowalam z waga 50, teraz jest 53. Ale jem ile mam ochotę. Nigdy nie jadlam kolacji, a teraz odkad jestem w ciazy jest to moj staly posilek, ktorego nie odmawiam sobie :) Szczegolnie kanapki z serem zoltym i pomidorem, czekam na to wrecz cale dnie :D Moj przysmak ciazowy :D

a czy jest tu ktoras, ktora jeszcze nic a nic nie kupila dla Dziecka? Ja nie mam pewnosci co do plci i nie kupilam nic :D Chce zaczac po 20 tyg, jak bede po polowkowych.
    Też nic nie kupiłam :) czekam na płeć - wtedy będę wiedziała co dostanę w spadku po rodzince i będę dokupować czego brakuje :) i na miejsce do składowania (komodę na rzeczy dzieciaczka- mam zamiar kupić druga połowa sierpnia- wrzesień)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kamcia, podpisuję się rękami i nogami :) Jak będę wiedziała co dostanę to dokupię brakujące rzeczy :) Choć i tak pare kompletów takich kolorowych nawet, ale ani całkiem różowych ani niebieskich i tak kupię ;) a tak to no torba co dla siebie skompletować do szpitala kupić rzeczy no i tak organizacyjnie przewijak, podusie, pieluchy tetrowe czy flanelowe. Ale i tak nie mam teraz tego gdzie magazynować, znaczy mam, ale potem trzeba zkąta w kąt przestawiać bo ściany nie malowane jeszcze ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaliczyłam pierwszy krwotok z nosa. XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie lubię tego! Mi codziennie trochę leci...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nogi mi w tylek wchodzą. Zrobiliśmy maraton po sklepach meblowych w poszukiwaniu komody. Albo drogie albo liche, albo brzydkie. Nic jakoś szczególnie się nam nie podobało. Skończy sie komoda szufladowa z Ikei. A musimy coś kupić, bo mebli mamy mało i nie ma gdzie tych ciuszków poupychac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 20:31

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do Was pytanie apropo ruchów- czujecie je jak dotykacie dłonią miejsca gdzie jest maluszek, czy po prostu? Wczoraj leżąc na plecach i dotykając okolic linii włosów łonowych wyczułam lekkie pukanie. Zbyt regularne było to pukanie-więc myślę że złapałam tętno łożyska :P

Fajne jest to, że czuję gdzie mi się kończy macica- normalnie wyczuwam dłonią wybrzuszenie. To na razie jedyna rzecz na potwierdzenie ciąży, bo ani brzucha nie mam, ani żadnych dolegliwości :) Czasami łapię się na tym, że zapominam o tym że mam pasażera w brzuchu :P

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy, Ale nie pod ręka. U mnie zdecydowanie za wcześnie. Myślę, że najszybciej w 22tyg. Ale bulgotki są śmieszne. Dzisiaj czułam takie delikatne jakby kopniaczki :)

• Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jak mi się brzuszek ruszał pierwszy raz, przyłożyłam rękę, ale pod ręką nie było to wyczuwalne. Za słabe jeszcze u mnie :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    ile tyjecie na tym etapie ciąży?
    spokojnie prawdziwe przybieranie na wadze zacznie sie po 20 tc ja na razie od poczatku jestem -2 kg jem normalnie brzuszek troszke rosnie :) w pierwszej ciazy mialam tak samo nie ma sie co stresowac a tylko sie cieszyc :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mnie też to zastanawia. Pokazałam tego misia mężowi, powiedział że wygląda upiornie :P zastanawia mnie też zyrafka sophie. 70zl za gryzak. Co ona takiego w sobie ma?
    sama nie testowalam ale kolezanki bardzo sobie chwalily zarówno zyrafke jak i szumisia sama na pewno kupie ale na zyrafke jest jeszcze czas bo to najwczesniej jak dziecko bedzie samo chwytało zabawki czyli kolo 3 mc zycia ;) a mysle bardziej ze kolo 5 mc bedzie potrzebna a szumis szczegolnie ten z opcja reagowania na placz i z nozkami "ośmiornicy"

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Podobno niektóre dzieci wręcz irytuje.
    nie slyszalam o dziecku ktore szum z szumisia (suszarki, odkurzacza itp) by denerwował moj sam sie uspokajał przy szumie suszarki nawet na youtube sa specjalne filmiki godzinne z szumem suszarki

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj poczułam jak młody się przekrecal, kiedy sobie leżałam :D Fajne uczucie... W sumie myślałam dzisiaj, jak fajnie byłoby poczuć, że jest hehe... Spełnił życzenie mamusi ;)

Ja mam obecnie 1,5 kg na plusie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 21:52

Szczesliwa_mamusia, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    nie slyszalam o dziecku ktore szum z szumisia (suszarki, odkurzacza itp) by denerwował moj sam sie uspokajał przy szumie suszarki nawet na youtube sa specjalne filmiki godzinne z szumem suszarki
    No wlasnie ja z YouTube wiem, że są dzieci, które ten misio irytuje. Szukałam jego recenzji i przetoczyła się tam parę negatywnych.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey mysle ze to pare negatywnych w porównaniu z wieloma pozytywnymi ;) ogolnie ja z otoczonia mlodych mam ani jednej negatywnej opini nie slyszalam a wrecz sa zachwycone :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Dzisiaj poczułam jak młody się przekrecal, kiedy sobie leżałam :D Fajne uczucie... W sumie myślałam dzisiaj, jak fajnie byłoby poczuć, że jest hehe... Spełnił życzenie mamusi ;)
    .[/QUOTE]
    Ja dziś prosiłam swoje dziecko żeby mnie kopnelo, puknelo, przelalo się z boku na bok, czy cokolwiek ... ale ono ma mnie głęboko w d... :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ruchy czuje tak normalnie bez przykladania reki na to jeszcze za wczesnie ;) wczoraj jak bylam u gina na NFZ i sprawdzał tetno detektorem i akurat maly kopnal bylo slychac a ja wyraznie poczulam :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosze dziewczyny spojzcie na nasza liste na pierwszej stronie czy komus jeszcze cos zmienic?moze dopiszemy imiona ?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Olimpia78 Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W Anglii nie mają żółtej fasolki szparagowej !!! Tylko ta zielona !!! I jak tu żyć ? :'( uwielbiam fasolkę
    Popatrz w polskich sklepach , ja trafiłam wczoraj , chyba z kilogram naladowalam jak głupia he he

emikey lubi tę wiadomość

Syn grudzien 2003
    Aniolek listopad 2016
    7GUIp1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimpia78 wrote:
    Popatrz w polskich sklepach , ja trafiłam wczoraj , chyba z kilogram naladowalam jak głupia he he
    W Polskim Sklepie Żubr (:P) nie było. Z braku laku kupiłam w Tesko dwie paczki zielonej bo było half price ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia mi mozesz dopisac dziewczynke, wiem z nifty

magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ