X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Ja tez jestem na etapie oglądania wózków. Mi bardzo podobają się Anex, macie jakieś opinie naicj temat ?

Mam tez pytanie z innej beczki. Od kilku dni mam strasznie spierzchniete brodawki. Wyczuwam też małe guzki. Czy któraś z Was miała podobnie ?
    Anex słyszałam, że są awaryjne. Ale sama tego nie wiem czy na 100%. Jak będę za tydzień u siebie w sklepie to obejrze anex. Bo wizualnie to mi się też podabaja. Ale w ręku ich nie miałam :)

Co do piersi, to moje brodawki są rano mocno spuchnięte. Mleko kochana powoli zaczyna sie produkować :) moje sutki potrafią 3x zwiększyć objętość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anex tez mi sie podoba, szczegolnie cross ale sport jest tez okej, jest tyle kombinacji kolorystycznych. Slyszalam o tych awariach ale to bylo jakis czas temu i podobno ulepszyli juz rame a nawet gdy byla awaria serwis podobno szybko wymienial. Troche o nich szukalam opinii :) dzis wpadlam na wozki mutsy i tez mi sie podobaja. Moje marzenie to joolz day 2 ale tyle.kosztuje ze nie porabalo mnie jeszcze :D szczesliwa mamusia podoba mi sie gondola w tym wozku, podobaja mi sie kwadratowe. Jaka to nazwa wozka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby merc q9. Zdziwiła nas ta cena, Jak mam babka powiedziała ile kosztuje. Te droższe też oglądaliśmy. Ten co mi się podobał barletta, to ciężki był. Najbardziej podobał mi się za 3700, ale to poza moim zasięgiem finansowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 14:16

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Anex słyszałam, że są awaryjne. Ale sama tego nie wiem czy na 100%. Jak będę za tydzień u siebie w sklepie to obejrze anex. Bo wizualnie to mi się też podabaja. Ale w ręku ich nie miałam :)

Co do piersi, to moje brodawki są rano mocno spuchnięte. Mleko kochana powoli zaczyna sie produkować :) moje sutki potrafią 3x zwiększyć objętość
    Zastanawia mnie tylko czy będę mogła karmić... mam implanty piersi. Niby w teorii jest to możliwe, ale jestem bardzo ciekawa. Chciałabym karmić piersią...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia. Z lekarzem musisz pogadać

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można karmić z implantami jeśli masz je włożone pod mięśnie, a nie pod gruczoł piersiowy ( często w tym przypadku naruszone są kanaliki) jeśli mleko będą produkować o wszytsko ok. Ale pamiętaj że wtedy pewnie będzie potrzebna korekta piersi tracą wygląd. Chcialam zrobić sobie piersi rok temu ale właśnie po rozmowie z lekarzem dowiedziałam się o korekcie to zrezygnowałam i stwierdziłam poczekam na to moje 3 dziecko które zawsze chciałam mieć. A że teraz będziemy warsztat zamykać 3 dzieciaczków straczy to pewnie sobie zrobię:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 14:48

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam właśnie pod mięsień ze względu na to, ze wiedziałam że kiedyś będę chciała mieć dziecko. Z korektą się liczę, gdyż moje implanty i tak już mają 9 lat (chociaż doctej pory w ich wyglądzie nie zminilo się nic) :)

A jak Wam mija sobota ? Ja od rana wzięłam się za gruntowne robienie porządków. Po kolei sprzątam zawartość szafek, analizuje co można wyrzucić A co tylko schować na później.

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopadło mnie coś co wygląda jak grzybica na stopach. Sucha, swędząca skóra... nie wiem skąd mi się to przyplątało. Na basen, siłownię nie chodzę... tylko praca - dom. Narzeczony nic nie załapał, więc pewności nie mam co to. Pani w aptece poleciła smarować kremem Cortimazolum. Wiem, że dziewczyny w ciąży go używają nawet na grzybicę pochwy, więc chyba nie powinien zaszkodzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 15:16

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah, tak clotrimazolum w kremie jest bezpieczny, doraźnie myślę, że ze spokojem możesz zastosować, ale po weekendzie najlepiej wybierz się do dermatologa.

A my dziś z mężem przeklinamy pogodę...do końca przyszłego tygodnia ma urlop i spędzamy go głównie w domu bo pada... :/

Za to dziś chwalę się brzuszkiem w pierwszym dniu 20 tygodnia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/975b0621db3e.jpg

nesairah, Szczesliwa_mamusia, Anuśka...G, Jacqueline, emikey, Coco55, Lady Savage, Zołzimagic, Sunshine_111, magdzia26, Kamcia1988, Nola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah- najlepiej to idź do lekarza. Bo przyczyn może być kilka. A tak jak mówisz, grzybicy nie miałaś gdzie złapać. Może po prostu jest wysuszona. Też trzeba dobrze wycierać stopy po kąpieli. Bo zostawione mokre mogą później wysuszac się i pękać

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie zmieniłaś ostatnio płynu do kąpieli? Mnie ostatnio kilka razy po kąpieli złapał taki świad i takie stopy suche miałam, że myślałam że zwariuje. Przyczyną okazał się płyn do kąpieli.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś oglądałam wózki. Niestety jestem zakochana w Mutsy IGO i nic innego mi sie nie podoba :(

Tabletki na gardło chyba skuteczne bo trochę mniej mnie już boli :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A nie zmieniłaś ostatnio płynu do kąpieli? Mnie ostatnio kilka razy po kąpieli złapał taki świad i takie stopy suche miałam, że myślałam że zwariuje. Przyczyną okazał się płyn do kąpieli.

Nie zmieniałam :( spróbuję z tym cortimazolum, a w poniedziałek do lekarza.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w bobowozkach i kiwi i oglądałam Greentom, który na żywo niestety nie spełnił naszych oczekiwań, bardzo twardy, Kaziuk czuł by każdy kamień pod kółkiem. Jesteśmy zdecydowani na Anex sport. Pięknie się prowadzi,wygląda ma dużo miejsca, waga ok ( chociaż na moje 4 piętro to każdy wózek bedzoe masakra..). W zależności od koloru czeka się ok miesiąca, więc zamówimy wózek koniec września początek października:)

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie zakupiłam wczoraj clortimazolum, w końcu mozna w ciaży ? bo cos mnie zaczyna lekko piec po sikaniu ;/

• emilydread Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mutsy igo jest piękny, też sie czaiłam ale dodając bazę izofix i fotelik to 4500 pyknie :/

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilydread wrote:
    A mutsy igo jest piękny, też sie czaiłam ale dodając bazę izofix i fotelik to 4500 pyknie :/
    Nooo :( dlatego bardzo nad tym ubolewam :( poprzednio miałam mutsy i byłam bardzo zadowolona a ten jest teraz jeszcze lepszy. My dość sporo podróżujemy i jest idealny ale mega drogi :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o awaryjnosc wozkow, to tez nie mozna do konca wierzyc, chyba, ze wypowiadaja sie uzytkownicy. W pierwszej ciazy tutek grande zwrócił nasza uwage, potem jakis tutek, ale modelu nie pamietam, wysoki z ekoskory, ale poszlismy do innego sklepu, a pan mowi, tylko nie tutek, nawet ich nie zamawiam, bo sruby same odlatuja... wiec juz zniechecona opinia obejrzalam inne wozki i ostatecznie wybor padl na riko. Pol roku pozniej ten sam pan zaczal sprzedawac tutki. Pozniej kupowalismy spacerowke, nie chcielismy drogiej (max 500 zl), bo riko corka prawie nie jezdzila. Poszlam do sklepu i spodobal mi sie lorelli s300, czytam opinie w necie -cale 3 i jedna obojetna, dwie negatywne i wiecie co... wózek nam sie super sprawdzil, jestesmy z niego bardzo zadowoleni i corka w nim chetniej jezdzi niz w tym wygodnym riko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 19:07

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, był temat poduszek do spania, zastanawiam się też nad kształtem poduszki do karmienia. Może któraś z Was już dzieciata doradzi, która lepiej się sprawdzi

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b3414b26a56.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0840a7751dc5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 19:47

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może nie dzieciata jeszcze, ale siostrzeńca karmiłam od małego, więc mogę coś powiedzieć. Na fasolce bardzo dobrze się karmiło. Ale czasem też poskładałam sobie poduszkę do spania i też było dobrze tak naprawdę, to musiałabyś sama sobie "przymierzyc" i dopasować. Jak mój siostrzeniec był malutki, to lepiej sprawdzała się fasolka, Ale jak już miał tak 3-4miesiace, to poducha była dla mnie wygodniejsze. Fasolkę to poskładałam sobie częściowo pod plecy, tak na boku i to było też odciazające dla kręgosłupa.
    Ale na pewno jeszcze jakaś doświadczona mama się wypowie, która karmiła piersią. Bo ja to byłam "butelkową" ciocią :)

nataliamonika lubi tę wiadomość

‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ