Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem torba!
Na forum fb wrzuciłam filmik jak moja dzidzia się rusza już widac konkretnie przez brzuch szkoda ze tutaj wrzucić nie można:-(
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
U mnie brzuch wieczorem jest rano płasko
Tak sie cieszyłam ze nic mnie w tej ciąży nie dopada z chorób i sobie wykrakałam:(
Czuje sie tragicznie od kilku lat mnie tak nie wzięło. Temperatura w dzien 37,5 pod wieczór do 39. Bol gardła i ucha z jednej strony ciezko przełykać cokolwiek. I najgorszy bol całego ciała jak przy grypie stawy mięśnie głowa ledwo sie ruszam. Jutro lekarz obowiązkowo a do tego czasu musze sie męczyć -
Kupiłam swojemu dziecku bluzę. Tak na 6 miesięcy
będzie dobra za rok. w GAPie mieli duże obniżki i jakoś nie mogłam przejść obojętnie koło tych raków
ma kaptur ale np dzieci mojego brata uwielbialy kaptury a nie lubiły czapek więc mam nadzieję, że będzie ok.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8b5e1a0c4e2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 13:44
Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Mnie z daleka widać
3 dni temu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6e9b606d427.jpg
Oj będzie ból kręgosłupa porządny na koniec i problemy ze spaniem, powoli po plecach zaczynam czuć, że coś z przodu rośnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 14:12
Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Nola, magdzia26, Zołzimagic, emikey, A85K, Jooozefka, Kamcia1988, Coco55, Anuśka...G lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Sunshine - którą tą poduchę U ty zamawiałaś z tego Supermami, ta co jest napisane z wypustką? Bo różnica w cenie niewielka niby, ale jeśli to tylko jakiś chwyt to po co dopłacać. No o te z wypustką jakąś co niby są to mają dużo mniej wzorów jednak
Aż musiałam sprawdzić na mailu
Ja mam taką: Poduszka ciążowa dzianina bawełniana typu U (ortopedyczna) z wypustką - Wzór : szary melanż
220,00 zł
-
MalaHD wrote:Dziewczyby bylam wczoraj u kolegi, którego pies ma nuzeniec. Wyczytałam, że zakażenie od psa jest mało prawdopodobne ale nie niemożliwe. Za to nic za temat tego w ciąży, coś wam wiadomo? Może być szkodliwe?
Obudziłam się w dodatku z bolacym gardłempewnie od klimatyzacji. Co polecacie?
I witam się w 18 tygodniu. Moja malutka nadal nie daje o sobie znać
Nużeniec to pasożyt bytujący na powłokach skórnych. Objawy to świąd, pieczenie, zaczerwienienie np. brzegów powiek. Zarazić można się nie tylko od psów ale np od gołębi (chętnie hodowane np na Śląsku). A z drugiej strony...nużeniec bytuje też w kurzunależy do roztoczy więc ten tego... prawdopodobnie jest dość wszędobylski, ale nie każda osoba się na niego uskarża i cierpi na objawy uboczne.
Leczenie bywa długie i mozolne, przeprowadza się je preparatami zawierającymi rtęć. Choć podobno pojawiają się nowe, nie wiadomo jak z ich skutecznością.
Więc...ja zachowałabym podstawowe zasady higieny po kontakcie ze zwierzęciem...i zdrowy rozsądek
Spokojnie Cioteczki -
U mnie brzuszek jest taki jak pokazywałam kiedyś na zdjęciu.
Ale martwi mnie ciągle ten brak ruchów, wczoraj wieczorem nawet żem mocno nacisnęła sobie na brzuch i nawet żadnego uczucia że coś się przemieszcza wewnątrz.
-
Sunshine - dzięki wielkie
pokazywałam dziś mężowi, stwierdził, że jak ma mi sie lepiej spać to czemu jeszcze nie kupiłam
więc dziś/jutro zamawiam
Sunshine_111 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
U mnie w luznej bluzce.nie widac bo sie troche kamufluje ale jak zaloze obcisla to Zdecydowanie widac
ale nie jeszcze tak jak u Jacqueline
ale mysle ze za miesiąc napewno taki bedzie
a ruchy... czuje takie delikatniutkie kopniecia kilka razy dziennie
jestem kosmetyczka i szczególnie jak siedze nad kims i cos robie to wtedy chyba uciskam na dziecko bo daje o sobie znac.
ale nie moge sie doczekac jaki bedsie czesciej dawalo o sobie znac. To moja pierwsza ciaza i wszystko jest takie niewiarygodne
-
oo dziewczyny, 2 dni na dzialce i ile mialam czytania do nadrobienia
a u mnie cos sie niepokojaco dzieje. Mam dziwne uczucie w macicy. W piatek w nocy sie obudzilam z uczuciem jakbym miala ja cala spuchnieta. Nie moglam wyprostowac nog bo az mnie uwieralo. Po prostu caly czas czulam gdzie ona jest dokladnie. Poszlam na ip, trafilam na babe ktora stwierdzila ze przesadzam.Niby mnie przebadala, zrobila usg, dala zastrzyk z no spy i paracetamolu ktore nic nie pomogly i wyslala do domu. A wczoraj sie doczytalam w wypisie ze szyjke.mam 3cm! Jak mialam.zawsze 5...i nie wiem czy ona zle zmierzyla czy w tydzien mi sie skrocila...jutro dzwonie do lekarza mojego bo to jakas paranoja...co sie robi w ogole w takich sytucjach?
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Mały Smoku, ja też od kilku dni czuję takie twardnienie macicy. Częściej tak punktowo. Czy to możliwe, że dziecko się tak ustawia? To takie uczucie jakbym miała twarda piłeczkę pingpongową w podbrzuszu. Dzieje mi się tak najczęściej jak leżę na plecach i mija kiedy zmieniam pozycję. Na boku jest ok. Nie boli mnie ani nic. Myślę czy jechać na IP czy po prostu przestać panikować...Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️