WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Trzymajmy się ramy to się nie posramy :D

Ooo :D To się koniecznie mocno trzymaj. bo nam się tu biedactwo odwodnisz jeszcze i jak my Cię reanimować będziemy? :P

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Mój to samo mówi, bo tą miałam przyjąć też żeby szukać w bankowości ale wiadomo lepiej szukac mając zatrudnienie, a wyszło jak wyszło :)
    O jakie ambitne plany, nic tylko życzyć powodzenia :*

Masz już jakies doświadczenie w tym? Nietypowe dla kobiety :D
    nie, ale wolę siedzieć przed biurkiem na kompie i zarabiać 5000 niż zapierdzielać w biedronce za 2000. Nauczę się, uprę się jak osioł i się nauczę.

Wachciowa, A85K, SusannaDean lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE witam I gratuluje :-)

MyE lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    nie, ale wolę siedzieć przed biurkiem na kompie i zarabiać 5000 niż zapierdzielać w biedronce za 2000. Nauczę się, uprę się jak osioł i się nauczę.

No to powodzenia kochana...

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dobry plan :*

• A85K Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przrczucie , że będzie to czwarta dziewczynka ... ale najważniejsze by zdrowe było :-)

Wachciowa lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MYE gratuluje :P ja nie umiem liczyć tych całych terminów porodu XD mi wyszedł 15.12,a jestem w dalszej ciaży jak wy. Zadaję się na ginekologa, XD zobacze co mi wpisze w książeczkę ciaży.

A co do płci, to ja mam przeczucie na dziewczynkę, ale ostatnio jak miałam przeczucie na chłopca to wyszła Zuza XD mam pewnie talent po mamie, ja miałam być michałem, moja siostra pawłem, a brat kamilą XD a urodziłam się ja, paulina i kamil, więc XD ja mam takie przeczucie że będzie sypać śnieg jak będę rodzić XD a płeć i termin się zobaczy. XD

MyE, Wachciowa lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • majamia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    nie, lepiej mi 80% cały czas brać, bedzie duzo wiecej
    100% przez pierwsze pol roku i 60% przez drigie pol roku rownowazy sie 80% pzez caly rok. Wygodniej jest caly czas tyle samo dostawac po prostu. Jednak kolezanka miala taka podstawe i jakby dostawala 60%, to wychodziło jej ponizej 1000. A jest ustawa, ze wyrownuja do gory - wiec w stosunku do calego macierzynskiego 100%+60%+wyrownanie do 1000zl.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Ja mam przrczucie , że będzie to czwarta dziewczynka ... ale najważniejsze by zdrowe było :-)

wow, czwarta? o rety niezła gromadka :)

A85K lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    100% przez pierwsze pol roku i 60% przez drigie pol roku rownowazy sie 80% pzez caly rok. Wygodniej jest caly czas tyle samo dostawac po prostu. Jednak kolezanka miala taka podstawe i jakby dostawala 60%, to wychodziło jej ponizej 1000. A jest ustawa, ze wyrownuja do gory - wiec w stosunku do calego macierzynskiego 100%+60%+wyrownanie do 1000zl.
    A to nie wiedziałam nawet, ale nie 80 % spoko

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    MYE gratuluje :P ja nie umiem liczyć tych całych terminów porodu XD mi wyszedł 15.12,a jestem w dalszej ciaży jak wy. Zadaję się na ginekologa, XD zobacze co mi wpisze w książeczkę ciaży.

A co do płci, to ja mam przeczucie na dziewczynkę, ale ostatnio jak miałam przeczucie na chłopca to wyszła Zuza XD mam pewnie talent po mamie, ja miałam być michałem, moja siostra pawłem, a brat kamilą XD a urodziłam się ja, paulina i kamil, więc XD ja mam takie przeczucie że będzie sypać śnieg jak będę rodzić XD a płeć i termin się zobaczy. XD

Kochanie dawajta mi tu date ostatniej miesiączki i długość cykli i Ci zaraz z fusów wywróże termin :P

A tak serio to na necie jest sporo kalkulatorów ciążowych, ale wszystko i tak jest zależne od długości cyklu przede wszystkim, może dlatego wychodzi Ci dalszy termin :P Długie masz cykle? :)

• majamia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    A to nie wiedziałam nawet, ale nie 80 % spoko
    Dlatego się zorientuj jak po wygasnieciu umowy. Czy mozna druga czesc dobrac. Bo jesli 60% wyjdzie Ci ponizej 1000, to czemu nie wyrownac sobie tego. Zawsze na pampersy bedzie.

syn 03-2014 <3
  • majamia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha. Moj poerwszy cykl po porodzie i ostatni przed kolejna ciaza mial 41dni! W tym w 30dniu owulacja i 11dni fazy lutealnej hahaha :D sie organizm nie potrafil ogarnac :P

syn 03-2014 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Ha. Moj poerwszy cykl po porodzie i ostatni przed kolejna ciaza mial 41dni! W tym w 30dniu owulacja i 11dni fazy lutealnej hahaha :D sie organizm nie potrafil ogarnac :P

Łooo ;) Ja wyregulowałam cykle luteiną, bo miałam podobnie ;)
    Ale już się rozwikłała zagadka dlaczego masz termin porodu tak daleko :P Długie cykle więc do zapłodnienia przykładowo doszło u Ciebie 16 dni później niż w moim cyklu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 14:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:

Marzy mi się taka duża rodzia <3

Ale mąż by na głowe dostał, bo to typowy jedynak. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 14:51

Tizzi lubi tę wiadomość

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    U mnie termin wychodzi na 8.12 ;) Jestem tydzień do tyłu -> 4+6 ;)
    W pierwszej ciąży również miałam takie same przeczucia i sprawdziły się. Zresztą u mnie w rodzinie rodzą się same baby więc to nie niespodzianka :D
    Faktycznie. Muszę chyba do okulisty iść :D

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Łooo ;) Ja wyregulowałam cykle luteiną, bo miałam podobnie ;)
    Ale już się rozwikłała zagadka dlaczego masz termin porodu tak daleko :P Długie cykle więc do zapłodnienia przykładowo doszło u Ciebie 16 dni później niż w moim cyklu :P
    ja duphastonem wydłużyłam II fazę do 15 dni bo pół roku brałam więc też to jakoś wpływa....

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Kochanie dawajta mi tu date ostatniej miesiączki i długość cykli i Ci zaraz z fusów wywróże termin :P

A tak serio to na necie jest sporo kalkulatorów ciążowych, ale wszystko i tak jest zależne od długości cyklu przede wszystkim, może dlatego wychodzi Ci dalszy termin :P Długie masz cykle? :)

32-33 dniowe, ostatnia miesiaczka 24 luty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 14:58

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia @ 04.03 a cykle 28-29

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    32-33 dniowe, ostatnia miesiaczka 24 luty.

No mi wyszło, że termin masz na 8.12 biorąc pod uwagę dłuższy cykl. ;)

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ