X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Nie licząc ciąż biochem to moja druga ciąża :) Mam już w domu szaloną 3 latkę, która nie może doczekać się rodzeństwa. Staraliśmy się około 7 miesięcy, test wyszedł mi ekspresowo, bo po 9 dniach od owulacji, która była monitorowana. :P

Nie ukrywam, że po cichu liczę na chłopca, ale druga księżniczka też będzie dla mnie cudownym prezentem ;)
    W pierwszej ciąży przytyłam - UWAGA - 27kg przy wzroście 160 :O Rzarłam (żarłam? :P ) nałogowo po 3 tabliczki czekolady dziennie. Jedłam i płakałam na zmiane :P Na szczęście waga szybko spadła. ;) I w chwili obecnej 47kg. Zobaczymy jak szybko będę rosła w kilogramy tym razem. Aż się boję ;)
    W tej ciąży za to mam obrzydzenie do słodkiego i mogłabym żyć tylko o frytkach ze śmietaną (:D) i chrupkach orzechowych, ale niestety tak się nie da.

Ojej to fajnie :) ja też mam szaloną ale 4 latke:) ja też z córą jadłam słodkie na zmianę z owocami (w sumie to mandarynkami hehe),a teraz ostre, kwaśne za mną chodzi:)

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    No coś Ty ! nie dość że pracowalaś tam pare dni, dali Ci inne obowiązki niż miałaś mieć to jakie Ty masz wyrzuty. A jaką masz umowe?
    3 miesieczną, wiec się łapie na wszystko tzn wydłuzenie do dnia porodu i potem zasiłek macierzynski

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Ojej to fajnie :) ja też mam szaloną ale 4 latke:) ja też z córą jadłam słodkie na zmianę z owocami (w sumie to mandarynkami hehe),a teraz ostre, kwaśne za mną chodzi:)

Być może na chłopca nas tak wzięło ;)
    Wszystko okaże się już wkrótce.

Mnie na szczęście jeszcze nie ganiają mdłości w pierwszej ciąży zaczęły się w 5 tygodniu i dały mi popalić strasznie a jak z tym u was? :)

• Justya85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    3 miesieczną, wiec się łapie na wszystko tzn wydłuzenie do dnia porodu i potem zasiłek macierzynski
    A masz jakąś opcje powrotu?chciałabyś?

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    A masz jakąś opcje powrotu?chciałabyś?
    W tym wypadku nie ma konczy sie umowa i nara w takim razie..po macierzynskim sobie poradze spoko

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Być może na chłopca nas tak wzięło ;)
    Wszystko okaże się już wkrótce.

Mnie na szczęście jeszcze nie ganiają mdłości w pierwszej ciąży zaczęły się w 5 tygodniu i dały mi popalić strasznie a jak z tym u was? :)

Mnie mdli od 31dc. Dzień bez wymiotow dniem straconym. ;)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Mnie dziś zaczęło, myślę, że to dobry znak

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanne to tka jak ze mną, ja miałam co prawda umowę na rok, ale nie żałuje że mnie wyrzucą, jak to powiedział mój: taką gównianą robotę to znajdziesz wszędzie. Mam plan: od wczoraj pisze mgr, skończe ją i się obronę, po 2 latach :P a potem R mnie nauczy być programistą i się zatrudnię u niego w firmie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:

Łooo matko :D
    Ale to ponoć dobrze więc trzymaj się słońce muszli i bądź dzielna <3

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE witaj. Gratulacje. Jak u ciebie z terminem? Widzę, że mamy takie same suwaczku więc i termin chyba ten sam. Ja mam na 1.12

Ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka. Zobaczymy czy moja intuicja się sprawdzi :) chociaż nie wiem czy to przeczucie czy raczej bardziej podświadome pragnienie córeczki ;)

Zrobiłam dzisiaj na obiad spaghetti. Jedynie na to miałam ochotę i coś udało mi się zjeść....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 14:15

MyE lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Suzanne to tka jak ze mną, ja miałam co prawda umowę na rok, ale nie żałuje że mnie wyrzucą, jak to powiedział mój: taką gównianą robotę to znajdziesz wszędzie. Mam plan: od wczoraj pisze mgr, skończe ją i się obronę, po 2 latach :P a potem R mnie nauczy być programistą i się zatrudnię u niego w firmie.
    Mój to samo mówi, bo tą miałam przyjąć też żeby szukać w bankowości ale wiadomo lepiej szukac mając zatrudnienie, a wyszło jak wyszło :)
    O jakie ambitne plany, nic tylko życzyć powodzenia :*

Masz już jakies doświadczenie w tym? Nietypowe dla kobiety :D

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    No to wygrałaś. :D Mnie od 34dc

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    MyE witaj. Gratulacje. Jak u ciebie z terminem? Widzę, że mamy takie same suwaczku więc i termin chyba ten sam. Ja mam na 1.12

Ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka. Zobaczymy czy moja intuicja się sprawdzi :) chociaż nie wiem czy to przeczucie czy raczej bardziej podświadome pragnienie córeczki ;)

Zrobiłam dzisiaj na obiad spaghetti. Jedynie na to miałam ochotę i coś udało mi się zjeść....

Też mam dziś spaghetti. Rano to mi nawet herbata do góry podchodziła

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mye witam i Gratuluje :-)

MyE lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:

U mnie termin wychodzi na 8.12 ;) Jestem tydzień do tyłu -> 4+6 ;)
    W pierwszej ciąży również miałam takie same przeczucia i sprawdziły się. Zresztą u mnie w rodzinie rodzą się same baby więc to nie niespodzianka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam bardzo kochane kobietki i również wam bardzo, bardzo gratuluję upragnionych fasolek :*

Tizzi, Agafia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Też mam dziś spaghetti. Rano to mi nawet herbata do góry podchodziła
    mnie nawet woda....

• majamia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna wez sobie wylicz,czy jakbys wpierw 100% macierzynskiego brala,a pozniej 60%, czy te 60% nie bedzie ponizej 1000. Bo jak tak, to wyrownuja do gory, aby dostawac 1000zl. Tylko nie wiem jak jest w sytuacji, kiedy umowa wygasla w dniu porodu.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Susanna wez sobie wylicz,czy jakbys wpierw 100% macierzynskiego brala,a pozniej 60%, czy te 60% nie bedzie ponizej 1000. Bo jak tak, to wyrownuja do gory, aby dostawac 1000zl. Tylko nie wiem jak jest w sytuacji, kiedy umowa wygasla w dniu porodu.
    nie, lepiej mi 80% cały czas brać, bedzie duzo wiecej

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Łooo matko :D
    Ale to ponoć dobrze więc trzymaj się słońce muszli i bądź dzielna <3
    Trzymajmy się ramy to się nie posramy :D

MyE lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ