X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Nie licząc ciąż biochem to moja druga ciąża :) Mam już w domu szaloną 3 latkę, która nie może doczekać się rodzeństwa. Staraliśmy się około 7 miesięcy, test wyszedł mi ekspresowo, bo po 9 dniach od owulacji, która była monitorowana. :P

Nie ukrywam, że po cichu liczę na chłopca, ale druga księżniczka też będzie dla mnie cudownym prezentem ;)
    W pierwszej ciąży przytyłam - UWAGA - 27kg przy wzroście 160 :O Rzarłam (żarłam? :P ) nałogowo po 3 tabliczki czekolady dziennie. Jedłam i płakałam na zmiane :P Na szczęście waga szybko spadła. ;) I w chwili obecnej 47kg. Zobaczymy jak szybko będę rosła w kilogramy tym razem. Aż się boję ;)
    W tej ciąży za to mam obrzydzenie do słodkiego i mogłabym żyć tylko o frytkach ze śmietaną (:D) i chrupkach orzechowych, ale niestety tak się nie da.

Ojej to fajnie :) ja też mam szaloną ale 4 latke:) ja też z córą jadłam słodkie na zmianę z owocami (w sumie to mandarynkami hehe),a teraz ostre, kwaśne za mną chodzi:)

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    No coś Ty ! nie dość że pracowalaś tam pare dni, dali Ci inne obowiązki niż miałaś mieć to jakie Ty masz wyrzuty. A jaką masz umowe?
    3 miesieczną, wiec się łapie na wszystko tzn wydłuzenie do dnia porodu i potem zasiłek macierzynski

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Ojej to fajnie :) ja też mam szaloną ale 4 latke:) ja też z córą jadłam słodkie na zmianę z owocami (w sumie to mandarynkami hehe),a teraz ostre, kwaśne za mną chodzi:)

Być może na chłopca nas tak wzięło ;)
    Wszystko okaże się już wkrótce.

Mnie na szczęście jeszcze nie ganiają mdłości w pierwszej ciąży zaczęły się w 5 tygodniu i dały mi popalić strasznie a jak z tym u was? :)

• Justya85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    3 miesieczną, wiec się łapie na wszystko tzn wydłuzenie do dnia porodu i potem zasiłek macierzynski
    A masz jakąś opcje powrotu?chciałabyś?

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    A masz jakąś opcje powrotu?chciałabyś?
    W tym wypadku nie ma konczy sie umowa i nara w takim razie..po macierzynskim sobie poradze spoko

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Być może na chłopca nas tak wzięło ;)
    Wszystko okaże się już wkrótce.

Mnie na szczęście jeszcze nie ganiają mdłości w pierwszej ciąży zaczęły się w 5 tygodniu i dały mi popalić strasznie a jak z tym u was? :)

Mnie mdli od 31dc. Dzień bez wymiotow dniem straconym. ;)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Mnie dziś zaczęło, myślę, że to dobry znak

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanne to tka jak ze mną, ja miałam co prawda umowę na rok, ale nie żałuje że mnie wyrzucą, jak to powiedział mój: taką gównianą robotę to znajdziesz wszędzie. Mam plan: od wczoraj pisze mgr, skończe ją i się obronę, po 2 latach :P a potem R mnie nauczy być programistą i się zatrudnię u niego w firmie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:

Łooo matko :D
    Ale to ponoć dobrze więc trzymaj się słońce muszli i bądź dzielna <3

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE witaj. Gratulacje. Jak u ciebie z terminem? Widzę, że mamy takie same suwaczku więc i termin chyba ten sam. Ja mam na 1.12

Ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka. Zobaczymy czy moja intuicja się sprawdzi :) chociaż nie wiem czy to przeczucie czy raczej bardziej podświadome pragnienie córeczki ;)

Zrobiłam dzisiaj na obiad spaghetti. Jedynie na to miałam ochotę i coś udało mi się zjeść....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 14:15

MyE lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Suzanne to tka jak ze mną, ja miałam co prawda umowę na rok, ale nie żałuje że mnie wyrzucą, jak to powiedział mój: taką gównianą robotę to znajdziesz wszędzie. Mam plan: od wczoraj pisze mgr, skończe ją i się obronę, po 2 latach :P a potem R mnie nauczy być programistą i się zatrudnię u niego w firmie.
    Mój to samo mówi, bo tą miałam przyjąć też żeby szukać w bankowości ale wiadomo lepiej szukac mając zatrudnienie, a wyszło jak wyszło :)
    O jakie ambitne plany, nic tylko życzyć powodzenia :*

Masz już jakies doświadczenie w tym? Nietypowe dla kobiety :D

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    No to wygrałaś. :D Mnie od 34dc

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    MyE witaj. Gratulacje. Jak u ciebie z terminem? Widzę, że mamy takie same suwaczku więc i termin chyba ten sam. Ja mam na 1.12

Ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka. Zobaczymy czy moja intuicja się sprawdzi :) chociaż nie wiem czy to przeczucie czy raczej bardziej podświadome pragnienie córeczki ;)

Zrobiłam dzisiaj na obiad spaghetti. Jedynie na to miałam ochotę i coś udało mi się zjeść....

Też mam dziś spaghetti. Rano to mi nawet herbata do góry podchodziła

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mye witam i Gratuluje :-)

MyE lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:

U mnie termin wychodzi na 8.12 ;) Jestem tydzień do tyłu -> 4+6 ;)
    W pierwszej ciąży również miałam takie same przeczucia i sprawdziły się. Zresztą u mnie w rodzinie rodzą się same baby więc to nie niespodzianka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam bardzo kochane kobietki i również wam bardzo, bardzo gratuluję upragnionych fasolek :*

Tizzi, Agafia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Też mam dziś spaghetti. Rano to mi nawet herbata do góry podchodziła
    mnie nawet woda....

• majamia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna wez sobie wylicz,czy jakbys wpierw 100% macierzynskiego brala,a pozniej 60%, czy te 60% nie bedzie ponizej 1000. Bo jak tak, to wyrownuja do gory, aby dostawac 1000zl. Tylko nie wiem jak jest w sytuacji, kiedy umowa wygasla w dniu porodu.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Susanna wez sobie wylicz,czy jakbys wpierw 100% macierzynskiego brala,a pozniej 60%, czy te 60% nie bedzie ponizej 1000. Bo jak tak, to wyrownuja do gory, aby dostawac 1000zl. Tylko nie wiem jak jest w sytuacji, kiedy umowa wygasla w dniu porodu.
    nie, lepiej mi 80% cały czas brać, bedzie duzo wiecej

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Łooo matko :D
    Ale to ponoć dobrze więc trzymaj się słońce muszli i bądź dzielna <3
    Trzymajmy się ramy to się nie posramy :D

MyE lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ