Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MyE wrote:Nie licząc ciąż biochem to moja druga ciąża Mam już w domu szaloną 3 latkę, która nie może doczekać się rodzeństwa. Staraliśmy się około 7 miesięcy, test wyszedł mi ekspresowo, bo po 9 dniach od owulacji, która była monitorowana.
Nie ukrywam, że po cichu liczę na chłopca, ale druga księżniczka też będzie dla mnie cudownym prezentem
W pierwszej ciąży przytyłam - UWAGA - 27kg przy wzroście 160 Rzarłam (żarłam? ) nałogowo po 3 tabliczki czekolady dziennie. Jedłam i płakałam na zmiane Na szczęście waga szybko spadła. I w chwili obecnej 47kg. Zobaczymy jak szybko będę rosła w kilogramy tym razem. Aż się boję
W tej ciąży za to mam obrzydzenie do słodkiego i mogłabym żyć tylko o frytkach ze śmietaną () i chrupkach orzechowych, ale niestety tak się nie da.
Ojej to fajnie ja też mam szaloną ale 4 latke:) ja też z córą jadłam słodkie na zmianę z owocami (w sumie to mandarynkami hehe),a teraz ostre, kwaśne za mną chodzi:)Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
nick nieaktualnyJustya85 wrote:No coś Ty ! nie dość że pracowalaś tam pare dni, dali Ci inne obowiązki niż miałaś mieć to jakie Ty masz wyrzuty. A jaką masz umowe?
-
nick nieaktualnyJustya85 wrote:Ojej to fajnie ja też mam szaloną ale 4 latke:) ja też z córą jadłam słodkie na zmianę z owocami (w sumie to mandarynkami hehe),a teraz ostre, kwaśne za mną chodzi:)
Być może na chłopca nas tak wzięło
Wszystko okaże się już wkrótce.
Mnie na szczęście jeszcze nie ganiają mdłości w pierwszej ciąży zaczęły się w 5 tygodniu i dały mi popalić strasznie a jak z tym u was?
-
SusannaDean wrote:3 miesieczną, wiec się łapie na wszystko tzn wydłuzenie do dnia porodu i potem zasiłek macierzynskiPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
nick nieaktualny
-
MyE wrote:Być może na chłopca nas tak wzięło
Wszystko okaże się już wkrótce.
Mnie na szczęście jeszcze nie ganiają mdłości w pierwszej ciąży zaczęły się w 5 tygodniu i dały mi popalić strasznie a jak z tym u was?
Mnie mdli od 31dc. Dzień bez wymiotow dniem straconym. -
nick nieaktualny
-
Suzanne to tka jak ze mną, ja miałam co prawda umowę na rok, ale nie żałuje że mnie wyrzucą, jak to powiedział mój: taką gównianą robotę to znajdziesz wszędzie. Mam plan: od wczoraj pisze mgr, skończe ją i się obronę, po 2 latach a potem R mnie nauczy być programistą i się zatrudnię u niego w firmie.
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MyE witaj. Gratulacje. Jak u ciebie z terminem? Widzę, że mamy takie same suwaczku więc i termin chyba ten sam. Ja mam na 1.12
Ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka. Zobaczymy czy moja intuicja się sprawdzi chociaż nie wiem czy to przeczucie czy raczej bardziej podświadome pragnienie córeczki
Zrobiłam dzisiaj na obiad spaghetti. Jedynie na to miałam ochotę i coś udało mi się zjeść....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 14:15
MyE lubi tę wiadomość
Lea
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Suzanne to tka jak ze mną, ja miałam co prawda umowę na rok, ale nie żałuje że mnie wyrzucą, jak to powiedział mój: taką gównianą robotę to znajdziesz wszędzie. Mam plan: od wczoraj pisze mgr, skończe ją i się obronę, po 2 latach a potem R mnie nauczy być programistą i się zatrudnię u niego w firmie.
O jakie ambitne plany, nic tylko życzyć powodzenia :*
Masz już jakies doświadczenie w tym? Nietypowe dla kobiety -
Tizzi wrote:MyE witaj. Gratulacje. Jak u ciebie z terminem? Widzę, że mamy takie same suwaczku więc i termin chyba ten sam. Ja mam na 1.12
Ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka. Zobaczymy czy moja intuicja się sprawdzi chociaż nie wiem czy to przeczucie czy raczej bardziej podświadome pragnienie córeczki
Zrobiłam dzisiaj na obiad spaghetti. Jedynie na to miałam ochotę i coś udało mi się zjeść....
Też mam dziś spaghetti. Rano to mi nawet herbata do góry podchodziłaMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyTizzi wrote:MyE witaj. Gratulacje. Jak u ciebie z terminem? Widzę, że mamy takie same suwaczku więc i termin chyba ten sam. Ja mam na 1.12
U mnie termin wychodzi na 8.12 Jestem tydzień do tyłu -> 4+6
W pierwszej ciąży również miałam takie same przeczucia i sprawdziły się. Zresztą u mnie w rodzinie rodzą się same baby więc to nie niespodzianka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Susanna wez sobie wylicz,czy jakbys wpierw 100% macierzynskiego brala,a pozniej 60%, czy te 60% nie bedzie ponizej 1000. Bo jak tak, to wyrownuja do gory, aby dostawac 1000zl. Tylko nie wiem jak jest w sytuacji, kiedy umowa wygasla w dniu porodu.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualnymajamia wrote:Susanna wez sobie wylicz,czy jakbys wpierw 100% macierzynskiego brala,a pozniej 60%, czy te 60% nie bedzie ponizej 1000. Bo jak tak, to wyrownuja do gory, aby dostawac 1000zl. Tylko nie wiem jak jest w sytuacji, kiedy umowa wygasla w dniu porodu.