X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Ja bym ewentualnie wybrała co się nadaje, a resztę...schowała i się chyba nie odzywała...obawiam się, że ja też dostanę takie kukułcze jajo :-/
    A jeśli nic die nie nadaje lol?

To ciuszki dla chłopaka. Jak będzie dziewczynka to kłopot z głowy ;) dziś powinnam już wiedzieć. Mam nadzieję!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dzięki. Bo słyszę, że mam duży brzuch jak ten tydzień. Tylko mój pan doktor zadowolony;)

Pewnie od wrednych zakompleksionych bab. Babcia mojego męża ostatnio pytała moją teściową czy coś przytyłam. Niektórzy tylko czekają, żeby jakąś docinkę rzucić.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Wygląda na to, że ja już chciaalm być bardziej zaawansowana w tej mojej ciąży i troche sobie dodawałam :-P
    Emikey ja tez nie chciałabym urazic tesciowej (tak juz mnie "niestety" wychowano...), więc wzięłabym kilka najlepszych rzeczy, a reszte oddała.

emikey lubi tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A jeśli nic die nie nadaje lol?

To ciuszki dla chłopaka. Jak będzie dziewczynka to kłopot z głowy ;) dziś powinnam już wiedzieć. Mam nadzieję!

Też bym wzięła jedną czy dwie rzeczy z grzeczności i ukryła głęboko w szafie :)

emikey lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ewidentnie belly mi pokazuje 6 miesiąc
    ja7wv8.png

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale trzeba byc asertywnym i dyplomatyczne trzeba umieć odmawiać. Bo człowiek czasami dziadostwem zostanie obsypany. Ja przyjmowała kiedyś wszystko jak leci, bo głupio odmówić. A potem problem co z tym zrobić. Głównie mówię tu o ciuchach, które dostawałam po kimś. Ale powoli się uczę i staram się w delikatny sposób odmawiać

emikey, Kamcia1988 lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Też bym wzięła jedną czy dwie rzeczy z grzeczności i ukryła głęboko w szafie :)
    Szkoda miejsca w szafie :D :P ale coś wezmę. Nawet nie tyle co dla teściowej, co dla męża. Nie chce go zranić. To w końcu jego matka.

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    A płatność przelewem honoruja ?
    Zwykłą kartą czy kredytową ?

Tylko karta kredytowa (musisz mieć ten kod cvv) albo PayPal, ale tego nie polecam.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Jacqueline Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Savage - belly "za szybko" liczy miesiące. Wg belly miesiąc ma 4 tygodnie a przeciez miesiące mają 4 tygodnie i 2-3 dni. Tak samo połówkowe belly pokazuje na 18t0d a w 99% przypadków to za wcześnie na prawidłową ocenę. Ja opisami z belly sie nie sugeruje ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    :/ teściowa dała mi torbę ciuszków po swoim innym wnuku. Tyle, że są tak zniszczone że bym swojego w to nie ubrała ;/ jak wybrnac z tej sytuacji? Kazała wybrać sobie co mi się podoba, a mi podoba się nic. Ale głupio powiedzieć, nie dziekuje, są okropne.
    ale to ciuszki noworodkowe?? Aż dziwne by były aż tak zniszczone, bo taki małe to nic nie robi, mleko ulane się ładnie spiera, no chyba że ktoś używa oliwki ;/ która powoduje że ciuchy z czasem żółkną i mają tłuste plamy. Jak już wzięłaś to troszkę głupio oddać :( Wybierz 3 -4 sztuki tak dla niepoznaki, a resztę oddaj, powiedz że już dostałaś od kuzynki czy cos, i masz tego tyle, że nie zużyjesz.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ale to ciuszki noworodkowe?? Aż dziwne by były aż tak zniszczone, bo taki małe to nic nie robi, mleko ulane się ładnie spiera, no chyba że ktoś używa oliwki ;/ która powoduje że ciuchy z czasem żółkną i mają tłuste plamy. Jak już wzięłaś to troszkę głupio oddać :( Wybierz 3 -4 sztuki tak dla niepoznaki, a resztę oddaj, powiedz że już dostałaś od kuzynki czy cos, i masz tego tyle, że nie zużyjesz.
    Takie na 62/68. Pomechacone, brudne (na brazowo, tylko mogę się domyślać co to), popękane gumowe aplikacje, rozciągnięte przy szyku, wyprane kolory. W torbie nawet znalazłem pampersa :/ nie to że wzięłam. Położyła mi na łóżku torbę. Jestem u niej w gościach.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Tylko karta kredytowa (musisz mieć ten kod cvv) albo PayPal, ale tego nie polecam.
    A jaki masz rozmiar ?
    Mnie by się chyba 8 przydała a nie ma juz w sprzedaży.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra ;/ kobieta prać nie umie w takim układzie ;/ No nic to ja bym oddała, powiedziała, że mam już ciuszków dużo.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkey a moze zawolaj tesciowa i pokaz. Jej te ciuchy. Moze ich nie widziala a jak zobaczy stan to sama zrozumie :) teraz jest tak latwy dostep do pieknych ciuszkow, czy uzywanych czy na.olx pieknych kilka razy nalozonych ze.nie.ma co.brac badziewia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 13:22

Iruletka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja też bym taki fajny już chciała. Mnie nawet w kolejce nikt nie przepuszcza jeszcze :( :P

Ja już mam brzuszek ciążowy i mnie też nikt tak ochoczo nigdzie nie przepuszcza. Ludzie mają to gdzieś, w tym tygodniu nawet jak w przychodzi na badaniu krwi byłam to nic, że czekałam w kolejce (była klima, ja się czułam dobrze, luzik), ale nikt mi nawet nie ustąpił miejsca żebym usiąść mogła. A dziś jak byłam na zakupach w lidlu to jak otworzyli nową kasę i chciałam podejść to ludzie by mnie prawie staranowali...tylko jeden starszy pan skomentował, że ludzie nie widzą, że "mam przywileje". Ale już się przyzwyczaiłam, że ludzie nie zwracają uwagi na ciężarne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wg USG 12.12, wg OM 1.12. Na razie Nikoś jest mały i podaję 12.12. Ale kto wie co będzie za kilka miesięcy.
    przy takim odstepie nie należy podawać juz WG Om bo jeśli bys miala np cesrake uznali by wg OM to jest duża szansa na wcześniaka
    jeśli rożnica miedzy USG a Om jest do tygodnia to OM jak wiecej to zwykle wg USG

magdzia26 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra. Moja godzina wybiła. Czas na USG! Mam nadzieję, że wrócę do was z różowymi albo niebieskimi wiadomosciami ;)

Amus87, Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, salenne, nataliamonika, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zrobi Ci lekarz 5D, to na pewno będzie wszystko dobrze widac:)

emikey lubi tę wiadomość

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szukam zdjęć i "przepisu" jak ładnie i pomysłowo zapakować prezent dla dziecka na chrzciny. Wiem, że Maleństwo nie zapamięta, nie zauważy, po prostu fajnie jest dać coś ładnie opakowanego. Z drugiej jednak strony ... brat mojego M. i jego żona należą do ludzi, którym to zwisa. Wrzucają coś do torebki prezentowej...czasem już używanej...jak sobie to przypomnę, to się odechciewa

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    A jaki masz rozmiar ?
    Mnie by się chyba 8 przydała a nie ma juz w sprzedaży.

8, widziałam, że już od 10 są tylko. Możesz obserwować co jakis czas, bo czasem pojawiają sie niedostępne rozmiary.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: