Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Modrzewiowa wrote:Ja bym ewentualnie wybrała co się nadaje, a resztę...schowała i się chyba nie odzywała...obawiam się, że ja też dostanę takie kukułcze jajo
To ciuszki dla chłopaka. Jak będzie dziewczynka to kłopot z głowydziś powinnam już wiedzieć. Mam nadzieję!
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Dzięki. Bo słyszę, że mam duży brzuch jak ten tydzień. Tylko mój pan doktor zadowolony;)
Pewnie od wrednych zakompleksionych bab. Babcia mojego męża ostatnio pytała moją teściową czy coś przytyłam. Niektórzy tylko czekają, żeby jakąś docinkę rzucić.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Wygląda na to, że ja już chciaalm być bardziej zaawansowana w tej mojej ciąży i troche sobie dodawałam
Emikey ja tez nie chciałabym urazic tesciowej (tak juz mnie "niestety" wychowano...), więc wzięłabym kilka najlepszych rzeczy, a reszte oddała.emikey lubi tę wiadomość
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
emikey wrote:A jeśli nic die nie nadaje lol?
To ciuszki dla chłopaka. Jak będzie dziewczynka to kłopot z głowydziś powinnam już wiedzieć. Mam nadzieję!
Też bym wzięła jedną czy dwie rzeczy z grzeczności i ukryła głęboko w szafieemikey lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnyAle trzeba byc asertywnym i dyplomatyczne trzeba umieć odmawiać. Bo człowiek czasami dziadostwem zostanie obsypany. Ja przyjmowała kiedyś wszystko jak leci, bo głupio odmówić. A potem problem co z tym zrobić. Głównie mówię tu o ciuchach, które dostawałam po kimś. Ale powoli się uczę i staram się w delikatny sposób odmawiać
emikey, Kamcia1988 lubią tę wiadomość
-
Lady_Savage - belly "za szybko" liczy miesiące. Wg belly miesiąc ma 4 tygodnie a przeciez miesiące mają 4 tygodnie i 2-3 dni. Tak samo połówkowe belly pokazuje na 18t0d a w 99% przypadków to za wcześnie na prawidłową ocenę. Ja opisami z belly sie nie sugeruje
Lady Savage lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
emikey wrote:
teściowa dała mi torbę ciuszków po swoim innym wnuku. Tyle, że są tak zniszczone że bym swojego w to nie ubrała ;/ jak wybrnac z tej sytuacji? Kazała wybrać sobie co mi się podoba, a mi podoba się nic. Ale głupio powiedzieć, nie dziekuje, są okropne.
Wybierz 3 -4 sztuki tak dla niepoznaki, a resztę oddaj, powiedz że już dostałaś od kuzynki czy cos, i masz tego tyle, że nie zużyjesz.
-
Lady Savage wrote:ale to ciuszki noworodkowe?? Aż dziwne by były aż tak zniszczone, bo taki małe to nic nie robi, mleko ulane się ładnie spiera, no chyba że ktoś używa oliwki ;/ która powoduje że ciuchy z czasem żółkną i mają tłuste plamy. Jak już wzięłaś to troszkę głupio oddać
Wybierz 3 -4 sztuki tak dla niepoznaki, a resztę oddaj, powiedz że już dostałaś od kuzynki czy cos, i masz tego tyle, że nie zużyjesz.
nie to że wzięłam. Położyła mi na łóżku torbę. Jestem u niej w gościach.
-
Emilkey a moze zawolaj tesciowa i pokaz. Jej te ciuchy. Moze ich nie widziala a jak zobaczy stan to sama zrozumie
teraz jest tak latwy dostep do pieknych ciuszkow, czy uzywanych czy na.olx pieknych kilka razy nalozonych ze.nie.ma co.brac badziewia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 13:22
Iruletka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Ja też bym taki fajny już chciała. Mnie nawet w kolejce nikt nie przepuszcza jeszcze
Ja już mam brzuszek ciążowy i mnie też nikt tak ochoczo nigdzie nie przepuszcza. Ludzie mają to gdzieś, w tym tygodniu nawet jak w przychodzi na badaniu krwi byłam to nic, że czekałam w kolejce (była klima, ja się czułam dobrze, luzik), ale nikt mi nawet nie ustąpił miejsca żebym usiąść mogła. A dziś jak byłam na zakupach w lidlu to jak otworzyli nową kasę i chciałam podejść to ludzie by mnie prawie staranowali...tylko jeden starszy pan skomentował, że ludzie nie widzą, że "mam przywileje". Ale już się przyzwyczaiłam, że ludzie nie zwracają uwagi na ciężarne. -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Wg USG 12.12, wg OM 1.12. Na razie Nikoś jest mały i podaję 12.12. Ale kto wie co będzie za kilka miesięcy.
jeśli rożnica miedzy USG a Om jest do tygodnia to OM jak wiecej to zwykle wg USGmagdzia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja szukam zdjęć i "przepisu" jak ładnie i pomysłowo zapakować prezent dla dziecka na chrzciny. Wiem, że Maleństwo nie zapamięta, nie zauważy, po prostu fajnie jest dać coś ładnie opakowanego. Z drugiej jednak strony ... brat mojego M. i jego żona należą do ludzi, którym to zwisa. Wrzucają coś do torebki prezentowej...czasem już używanej...jak sobie to przypomnę, to się odechciewa