X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    przy takim odstepie nie należy podawać juz WG Om bo jeśli bys miala np cesrake uznali by wg OM to jest duża szansa na wcześniaka
    jeśli rożnica miedzy USG a Om jest do tygodnia to OM jak wiecej to zwykle wg USG
    Wiem, dlatego wszędzie podaje 12.12, ale wiesz dziecko i tak się urodzi, kiedy będzie chciało. No chyba, że ktoś ma zaplanowaną cc. Ja wiem na dzień dzisiejszy, że od 26 listopada będę leżeć na Polnej i czekać na dzidziusia.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do doswiadczonych mam, do jakiego rozmiaru kompletowac wyprawke juz teraz? Bo nieraz np na blogach widze ze dziewczyny maja ubranka juz do roczku albo dalej, ale tak sobie mysle ze przeciez nie wiem co mi sie sprawdzi, czy nie wystarczy np do rozmiaru 68 kupic? Tym bardziej ze przy takiej dostepnosci i w dobie internetu to chyba nie problem na biezaco kupowac? Jak radzicie?

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria-nie jestem doświadczona mama, ale doświadczona ciocia i ja mojemu siostrzencowi kupowałam przed urodzeniem max 68. Teraz jak ma 7mcy i kupuje mu 74-80. Jest taki wybór ciuchów o każdej porze roku, że spokojnie większe rozmiary zdążysz kupić. Nawet zamówisz sobie przez neta jakby co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 13:43

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    A ja szukam zdjęć i "przepisu" jak ładnie i pomysłowo zapakować prezent dla dziecka na chrzciny. Wiem, że Maleństwo nie zapamięta, nie zauważy, po prostu fajnie jest dać coś ładnie opakowanego. Z drugiej jednak strony ... brat mojego M. i jego żona należą do ludzi, którym to zwisa. Wrzucają coś do torebki prezentowej...czasem już używanej...jak sobie to przypomnę, to się odechciewa
    To i tak dobrze, bo moi teściowie prezenty pakują w zwykle reklamówki na zakupy. Jak pierwszy raz spędzałam z nimi święta bożego narodzenia, to byłam w szoku. Pytam się mojego, czy oni tak zawsze. A on, że oni uważają, że papier czy torebka jest zbędna, bo i tak dziecko tego nie docenia. A ja uważam, że gucio prawda. Ja uwielbiałam jako dziecko mieć ładnie zapakowany prezent, nawet jak zawartość była kijowa

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa czyli dobrze myslalam, dzieki :)

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Lunk_a Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia
    Będę wchodzić na stronę
    Dzieki
    U nas sklepów stacjonarnych brak z fajnymi ubraniami a w internetowych tak bardzo się nie orientuje.

nataliamonika lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Iruletka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    tak sobie o tym myślałam kiedyś: dzieciaczki będą z grudnia, rocznikowo 2017, na początku w przedszkolu to na pewno będzie widać: praktycznie rok różnicy do tych styczniowych
    U mojego syna w pierwszej klasie to było nadal widoczne. On poszedł do szkoły jako sześciolatek. Pomiędzy dzieciakami ze stycznia i grudnia była przepaść. Z jego klasy aż dziewięcioro dzieci powtarzało pierwszę klasę i to większości te z końcówki roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 13:47

dhpclr4.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy takie odczucie w podbrzuszu jak drganie mieśnia to mogą być ruchy? Ani to pukanie, ani muskanie, tylko tak jakby mięsień podskakiwał. Tak 2 lub 3 razy i cisza, a potem znowu.... Podobne bardzo do uczucia podskakującej powieki lub wargi przy niedoborach magnezu.... hmmmm, już sama nie wiem, na szczęście jutro połówkowe.

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    To i tak dobrze, bo moi teściowie prezenty pakują w zwykle reklamówki na zakupy. Jak pierwszy raz spędzałam z nimi święta bożego narodzenia, to byłam w szoku. Pytam się mojego, czy oni tak zawsze. A on, że oni uważają, że papier czy torebka jest zbędna, bo i tak dziecko tego nie docenia. A ja uważam, że gucio prawda. Ja uwielbiałam jako dziecko mieć ładnie zapakowany prezent, nawet jak zawartość była kijowa

Kamila, to mnie zszokowałaś...szczękę zbierałam z podłogi.

To ja idę realizować mój pomysł, jeden z dwóch, zależy co dostanę w sklepie

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia ja mam takie jakby drgania i uwazam ze to dzidzius, tym bardziej ze czuje to coraz czesciej a wczesniej wogole tego nie mialam:)

Ja_Sonia lubi tę wiadomość

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie polecam kupować na wyrost. Max 68. Z czasem zobaczysz co się u Was najlepiej sprawdza. Ja już nawet ani jednej sztuki kaftanika czy śpiochów nie kupię. Za przeproszeniem są do d... Zresztą nie zamierzam zbyt wiele kupować bowiem po synu mam tyle ciuszków, że szok. Niby nie chciałam mieć więcej dzieci, a jakoś tak ciężko było mi sie rozstać z tymi dzieciaczkowymi akcesoriami ;-)

dhpclr4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Natalia
    Będę wchodzić na stronę
    Dzieki
    U nas sklepów stacjonarnych brak z fajnymi ubraniami a w internetowych tak bardzo się nie orientuje.

To prawda, jedynie w H&M, ale stacjonarnie też jest gorszy wybór niż w ich sklepie internetowym.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie drgania jak kichne za chwile :P wydaje mi się że dziecko straszę hehehe

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    Dziewczyny czy takie odczucie w podbrzuszu jak drganie mieśnia to mogą być ruchy? Ani to pukanie, ani muskanie, tylko tak jakby mięsień podskakiwał. Tak 2 lub 3 razy i cisza, a potem znowu.... Podobne bardzo do uczucia podskakującej powieki lub wargi przy niedoborach magnezu.... hmmmm, już sama nie wiem, na szczęście jutro połówkowe.

Ja mam wszystko to co opisujesz, takie drgania też, więc to chyba ruchy :)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Kamila, to mnie zszokowałaś...szczękę zbierałam z podłogi.

To ja idę realizować mój pomysł, jeden z dwóch, zależy co dostanę w sklepie
    Realizuj. Mi się wydaje, że między innymi okazuje sie szacunek drugiej osobie, Jak człowiek się postara i ładnie zapanuje prezent, nawet jeśli to jest drobiazg

• Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa to super, więc są, są, są ruchy!!! :) :)

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam inspirację na pamiątkowe zdjęcie ciążowe :) :) :) :) :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f23df86212f.jpg

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Wachciowa, Jooozefka, magdzia26 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja mam podobnie, prezenty te gwiazdkowe szczególnie w torebkach to dla mnie masakra. Ja zawsze skrzętnie zawijam w papier ozdobny i robię paczuszki

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To muszę brodę zacząć zapuszczać. Od jutra się nie golę ;)

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko i córko, co to????? Ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 14:06

dhpclr4.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ