Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus87 wrote:przy takim odstepie nie należy podawać juz WG Om bo jeśli bys miala np cesrake uznali by wg OM to jest duża szansa na wcześniaka
jeśli rożnica miedzy USG a Om jest do tygodnia to OM jak wiecej to zwykle wg USG -
Pytanie do doswiadczonych mam, do jakiego rozmiaru kompletowac wyprawke juz teraz? Bo nieraz np na blogach widze ze dziewczyny maja ubranka juz do roczku albo dalej, ale tak sobie mysle ze przeciez nie wiem co mi sie sprawdzi, czy nie wystarczy np do rozmiaru 68 kupic? Tym bardziej ze przy takiej dostepnosci i w dobie internetu to chyba nie problem na biezaco kupowac? Jak radzicie?Synuś
-
nick nieaktualnyAztoria-nie jestem doświadczona mama, ale doświadczona ciocia i ja mojemu siostrzencowi kupowałam przed urodzeniem max 68. Teraz jak ma 7mcy i kupuje mu 74-80. Jest taki wybór ciuchów o każdej porze roku, że spokojnie większe rozmiary zdążysz kupić. Nawet zamówisz sobie przez neta jakby co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 13:43
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyModrzewiowa wrote:A ja szukam zdjęć i "przepisu" jak ładnie i pomysłowo zapakować prezent dla dziecka na chrzciny. Wiem, że Maleństwo nie zapamięta, nie zauważy, po prostu fajnie jest dać coś ładnie opakowanego. Z drugiej jednak strony ... brat mojego M. i jego żona należą do ludzi, którym to zwisa. Wrzucają coś do torebki prezentowej...czasem już używanej...jak sobie to przypomnę, to się odechciewa
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
k878 wrote:tak sobie o tym myślałam kiedyś: dzieciaczki będą z grudnia, rocznikowo 2017, na początku w przedszkolu to na pewno będzie widać: praktycznie rok różnicy do tych styczniowych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 13:47
-
Dziewczyny czy takie odczucie w podbrzuszu jak drganie mieśnia to mogą być ruchy? Ani to pukanie, ani muskanie, tylko tak jakby mięsień podskakiwał. Tak 2 lub 3 razy i cisza, a potem znowu.... Podobne bardzo do uczucia podskakującej powieki lub wargi przy niedoborach magnezu.... hmmmm, już sama nie wiem, na szczęście jutro połówkowe.Aniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
Szczesliwa_mamusia wrote:To i tak dobrze, bo moi teściowie prezenty pakują w zwykle reklamówki na zakupy. Jak pierwszy raz spędzałam z nimi święta bożego narodzenia, to byłam w szoku. Pytam się mojego, czy oni tak zawsze. A on, że oni uważają, że papier czy torebka jest zbędna, bo i tak dziecko tego nie docenia. A ja uważam, że gucio prawda. Ja uwielbiałam jako dziecko mieć ładnie zapakowany prezent, nawet jak zawartość była kijowa
Kamila, to mnie zszokowałaś...szczękę zbierałam z podłogi.
To ja idę realizować mój pomysł, jeden z dwóch, zależy co dostanę w sklepieSzczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Ja też nie polecam kupować na wyrost. Max 68. Z czasem zobaczysz co się u Was najlepiej sprawdza. Ja już nawet ani jednej sztuki kaftanika czy śpiochów nie kupię. Za przeproszeniem są do d... Zresztą nie zamierzam zbyt wiele kupować bowiem po synu mam tyle ciuszków, że szok. Niby nie chciałam mieć więcej dzieci, a jakoś tak ciężko było mi sie rozstać z tymi dzieciaczkowymi akcesoriami
-
Lunk_a wrote:Natalia
Będę wchodzić na stronę
Dzieki
U nas sklepów stacjonarnych brak z fajnymi ubraniami a w internetowych tak bardzo się nie orientuje.
To prawda, jedynie w H&M, ale stacjonarnie też jest gorszy wybór niż w ich sklepie internetowym.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
Ja_Sonia wrote:Dziewczyny czy takie odczucie w podbrzuszu jak drganie mieśnia to mogą być ruchy? Ani to pukanie, ani muskanie, tylko tak jakby mięsień podskakiwał. Tak 2 lub 3 razy i cisza, a potem znowu.... Podobne bardzo do uczucia podskakującej powieki lub wargi przy niedoborach magnezu.... hmmmm, już sama nie wiem, na szczęście jutro połówkowe.
Ja mam wszystko to co opisujesz, takie drgania też, więc to chyba ruchyJa_Sonia lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnyModrzewiowa wrote:Kamila, to mnie zszokowałaś...szczękę zbierałam z podłogi.
To ja idę realizować mój pomysł, jeden z dwóch, zależy co dostanę w sklepie -
Szczesliwa_mamusia wrote:To i tak dobrze, bo moi teściowie prezenty pakują w zwykle reklamówki na zakupy. Jak pierwszy raz spędzałam z nimi święta bożego narodzenia, to byłam w szoku. Pytam się mojego, czy oni tak zawsze. A on, że oni uważają, że papier czy torebka jest zbędna, bo i tak dziecko tego nie docenia. A ja uważam, że gucio prawda. Ja uwielbiałam jako dziecko mieć ładnie zapakowany prezent, nawet jak zawartość była kijowa
-
nick nieaktualny