Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Poznajcie Gabriela (imię zgodnie z tradycja rodziny męża - pierwszy syn pierwszego syna ma tak na imię od pradziadka). Mój aniołek jest pół Polakiem, pół Węgrem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5aa462c8fb60.jpgOpolanka 85, MyE, salenne, Iruletka, Modrzewiowa, Jooozefka, Jacqueline, Wachciowa, aga1402, Lady Savage, Alxawl, k878, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, nataliamonika, Zołzimagic, zapachmalin, Kamcia1988, magdzia26, ara, agii81 lubią tę wiadomość
-
Zołzimagic wrote:Ma.ktoras z was taki objaw jak ciagly katar i.kichanie? Ja tak mam od miesiaca, kicham z 30razy dziennie, do tego katar...ale to nie przeziebienie bo zdrowo sie.czuje. nigdy tak.nie mialam. To objaw ciążowy czy alergia raczej?
Ja gdzieś wyczytałam, że w II trymestrze może występować zwiększona wydzielina w nosie/katar.
Jestem z tych, którym to właśnie doskwiera, bez chusteczek nie mam się co ruszać no i kicham, szczególnie rano. Ogólnie jestem zdrowa, temperatury nie mam podwyższonej, głowa nie boli, mięśnie tez nie. Nie martwię się tym. -
Jooozefka wrote:Lekarz powiedział, że widzi siusiaka, ale nie może dopatrzeć jąder...więc powiedział, że chłopak na 80%...bo ten "siusiak" to może być pępowina...ja jestem bardzo xxxl, więc to badanie u mnie jest utrudnione...byłam w 17t6d wg usg a wg OM było wtedy 19.1d chyba...wydawało mi się, ze tez już raczej w tę stronę nie zmieni się...ja to ja jakoś tak doszłam do siebie, ale mąż jeszcze w szoku ;P
No to ja zaczynam się chyba bać. Mój gin z całą pewnością powiedział, że widzi chłopaka.
Podobno częściej z dziewczynek robią się chłopcy i twierdzi, że u nas to już na bank, ale...ta jego pewnośc siebie nieco mnie przerażać zaczyna... -
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Masz wpisaną córeczkę, tylko musisz niżej zjechać na tej pierwszej stronie. Bo ten wpis gdzie masz chłopca zaznaczonego, to tylko Tizzi może edytować, a poniżej masz post magdzi. Na sam dół prawie zjedź
Też to ostatnio odkryłam
hehe dzieki
Mye nie ma za cojak cos to wal
-
Lunk_a wrote:A to możliwe. Nie dopatrzył wszystkich znaków płci męskiej
Gratulacje
Emilkey
Gratulacje:)
Zaraz zerknę czy przeważają chłopcy czy dziewczynki na wątku:)
Juz widzę pół na pół. Ale wiele płci nie wpisanych jeszcze. Widocznie dzieci nie ujawnione;)
Lunka pod spotem jest aktualna lista, bo tizzy nie ma -
Hmmm Tizzi polubiła post Magdy z listą. Dawała gdzieś indziej na forum znak życia? Szkoda, że tak długo sie nie odzywa.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
emikey wrote:Poznajcie Gabriela (imię zgodnie z tradycja rodziny męża - pierwszy syn pierwszego syna ma tak na imię od pradziadka). Mój aniołek jest pół Polakiem, pół Węgrem
emikey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyemikey naprawdę piękne imię.
Mój M jest tak wybredny, że nic mu nie odpowiada więc nadal nic nie mamy
Jooozefka a to niespodziankaI tak dobrze, że okazało się teraz a nie przy porodzie jak mojej forumowej znajomej
Wszystko w domu różowe a tu chłopak wyłazi, bo cytuje "musiał siusiaka schować z jajeczek się bułeczka zrobiła i lekarz się pomylił"
emikey, Jooozefka lubią tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Hmmm Tizzi polubiła post Magdy z listą. Dawała gdzieś indziej na forum znak życia? Szkoda, że tak długo sie nie odzywa.
Tizzi polubiła jeszcze przede mną kiedy Magdzia dołączyła do grupy. To jest dawne polubienie. -
Modrzewiowa wrote:No to ja zaczynam się chyba bać. Mój gin z całą pewnością powiedział, że widzi chłopaka.
Podobno częściej z dziewczynek robią się chłopcy i twierdzi, że u nas to już na bank, ale...ta jego pewnośc siebie nieco mnie przerażać zaczyna...
u mnie przy pierwszym badaniu w 12 tc zaznaczył, że wygląda mu na dziewczynkę, ale radzi się wstrzymać z kupowaniem różowej wyprawki, bo potwierdzi na połówkowych. w lipcu byłam u swojej gin, ona mówiła że nic między nogami nie widzi, ale nie jest pewna bo sprzęt słaby i pępowina zasłania więc nie chciała gdybać. i teraz na połówkowych (u tego samego lekarza co na pierwszych prenatalnych na dobrym sprzęcie) też nie było od początku wiadomo, mówił że zasłania mu pępowina. ale po jakimś czasie bycia w różnych pozycjach udało mu się zajrzeć między nóżki i na 100% stwierdził chłopaka. jako że ja nie dowierzałam, to pokazywał po czym na 100% tak uważaMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Wachciowa - a no tak faktycznie. Ale avataru nie zmieniła przypadkiem już po tym jak ostatni raz się tu odzywała? Bo jakiś inny mi sie wydaje.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ale trzeba byc asertywnym i dyplomatyczne trzeba umieć odmawiać. Bo człowiek czasami dziadostwem zostanie obsypany. Ja przyjmowała kiedyś wszystko jak leci, bo głupio odmówić. A potem problem co z tym zrobić. Głównie mówię tu o ciuchach, które dostawałam po kimś. Ale powoli się uczę i staram się w delikatny sposób odmawiać
Mnie zawsze teściowa obsypuje rzeczami- szczególnie do domu. Jak mi coś nie podoba, to po prostu mówię- "nie, dziękujemy".
Do dziś się z tego teściowa, mąż i szwagierka śmieją, że potrafię ładnie odmówićTakże na razie mam mam święty spokój i w domu mam tylko to, co mi się podoba
Zobaczymy co będzie z rzeczami dla Julci- ale teściowa na szczęście ma dobry gustSzczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa miałam ostry katar na początku ciąży w zasadzie aż do 13tyg mnie męczył. Tylko rano do południa i przechodził. Taki miałam objaw ciąży. Teraz na szczęście już nie mam go. Bylo to okropnie upierdliwe, wręcz budziłam się z zapchanym nosem. Pomagal acatar.
Joozefka- to niezły numer zrobiło Ci Twoje dziecię. Aż sie boje, żeby co nie co nie odpadło, ale pan doktor ostatnim razem był tak pewny swego i pokazał mi co nie co, więc mam nadzieję, że dalej będzie chłopak. Wszystkie dziewczęce ubranka, które miałam w swojej kolekcji oddałam koleżance. No i gadam do niego synu ciągle. Więc mam nadzieję, że tak zostanie. Ja to może zmianę bym zniosła, ale mój mąż byłby zrozpaczony i długo sie przestawial. Jest tak szczęśliwy, że będzie syn. Ostatnio wypił z kolega i siedział w domu i płakał i mówił -jeju jak mu się to udało, wybudowałem dom, poradziłen drzewo i za 1razem splodzilem syna. Córkę też by kochał, ale ta rodsc w jego oczach. Oby zostałoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 18:11
Jooozefka lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Wachciowa - a no tak faktycznie. Ale avataru nie zmieniła przypadkiem już po tym jak ostatni raz się tu odzywała? Bo jakiś inny mi sie wydaje.
Pamiętam że miała różową kokardkę na brzuszku ale czy akurat ten konkretny avatar to nie mam pojęcia. Jest z nami od samego początku, mam nadzieję że u niej i Malutkiej wszystko dobrze. -
Jacqueline wrote:Wachciowa - a no tak faktycznie. Ale avataru nie zmieniła przypadkiem już po tym jak ostatni raz się tu odzywała? Bo jakiś inny mi sie wydaje.
ciekawe co się z nią dzieje? może wakacje?Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
A ja właśnie po połówkowym, wszystko w porządku, łożysko na tylnej ścianie. A kopniaków jak nie było, tak nie ma.. nawet na usg mala mnie kopała, i położna pytała czy czuje, a ja nic nie czułam
Aztoria, Jooozefka lubią tę wiadomość
Catherine❤️
Data porodu - 9 Grudnia ❤️ -
nataliamonika wrote:Dziewczyny, mam inspirację na pamiątkowe zdjęcie ciążowe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f23df86212f.jpg
Haha okropne
Lady dlaczego bedziesz leżeć w szpitalu? Zuze też rodziłas na polnej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 19:39
-
Jacqueline wrote:Hmmm Tizzi polubiła post Magdy z listą. Dawała gdzieś indziej na forum znak życia? Szkoda, że tak długo sie nie odzywa.