X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma.ktoras z was taki objaw jak ciagly katar i.kichanie? Ja tak mam od miesiaca, kicham z 30razy dziennie, do tego katar...ale to nie przeziebienie bo zdrowo sie.czuje. nigdy tak.nie mialam. To objaw ciążowy czy alergia raczej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 14:12

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej alergia, nie slyszałam wcześniej aby katar i kichanie pojawiały się na skutek ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 14:16

dhpclr4.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na szybko dziewczyny później doczytam co u Was...

Adasiowi odpadł siusiak ;P będzie Ania...jestem w szoku...wiadomo, że najważniejsze żeby zdrowe, ale już przyzwyczaiłam się do wizji samolocików i samochodów...a tu znów róż i falbanki :) byle zdrowe pokocham jak własne ;P

Zaznaczcie proszę dziewczynkę

Iruletka, Aztoria, nataliamonika, Jacqueline, Zołzimagic, Edith, Lady Savage, Opolanka 85, k878, Szczesliwa_mamusia, ślązaczka, magdzia26, ara, Sunshine_111, Coco55 lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, z reguły po badaniach usg to z dziewczynek się robią chłopcy. A tu na odwrót. Hmmm ...zaczynam się bać ;-)

dhpclr4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka a ostatnie badanie miałaś kiedy ?
    To co to było ten siusiak na usg ? :D

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam jak to pani doktor powiedziała "perfekcyjnie zdrowego chłopca" :) niestety 5d się nie udało bo dziecko za małe. Potanili wizytę i zrobili 4d.

salenne, Aztoria, Jooozefka, nataliamonika, Zołzimagic, Edith, Opolanka 85, Iruletka, k878, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, ara lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Józefka a ostatnie badanie miałaś kiedy ?
    To co to było ten siusiak na usg ? :D

Lekarz powiedział, że widzi siusiaka, ale nie może dopatrzeć jąder...więc powiedział, że chłopak na 80%...bo ten "siusiak" to może być pępowina...ja jestem bardzo xxxl, więc to badanie u mnie jest utrudnione...byłam w 17t6d wg usg a wg OM było wtedy 19.1d chyba...wydawało mi się, ze tez już raczej w tę stronę nie zmieni się...ja to ja jakoś tak doszłam do siebie, ale mąż jeszcze w szoku ;P

magdzia26 lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Pytanie do doswiadczonych mam, do jakiego rozmiaru kompletowac wyprawke juz teraz? Bo nieraz np na blogach widze ze dziewczyny maja ubranka juz do roczku albo dalej, ale tak sobie mysle ze przeciez nie wiem co mi sie sprawdzi, czy nie wystarczy np do rozmiaru 68 kupic? Tym bardziej ze przy takiej dostepnosci i w dobie internetu to chyba nie problem na biezaco kupowac? Jak radzicie?
    Ja kupiłam kilka sztuk 56, najwięcej 62, i troszkę 68. Potem życie zweryfikowało ten zakup, i musiałam dokupić rozmiary 56. Bo długo nosiła ten rozmiar, chyba jak dobrze pamiętam z ostatnimi ciuchami 56 pożegnałyśmy się jak miała coś 5 miesięcy. Pamiętajmy że każde dziecko jest inne, mojej przyjacióki synek urodził się ze wzrostem 58, więc nawet nie użyła 56, a po miesiacu juz musiała zmieniać na 68.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 15:02

Edith lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zimę przydają się body z krótkim rękawkiem?

aZzmp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Ma.ktoras z was taki objaw jak ciagly katar i.kichanie? Ja tak mam od miesiaca, kicham z 30razy dziennie, do tego katar...ale to nie przeziebienie bo zdrowo sie.czuje. nigdy tak.nie mialam. To objaw ciążowy czy alergia raczej?
    Miałam tak w pierwszej ciąży, i wtedy się obawiałam że jak kichnę to urodzę xD, Ale było tak jak opisujesz, nawet pod rząd 10 razy kichałam.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    A na zimę przydają się body z krótkim rękawkiem?

kilka sztuk możesz mieć, w domu przecież nie będzie chodził/a na długi rękaw, no chyba że macie zimno.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To proszę o dopisanie synusia na pierwszej stronie :)

W ogóle był bardzo ruchliwy jak go obudziła. Śmiał się, pil wody i drapal się rękami po swojej lysej glowie :)

Iruletka, Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Lekarz powiedział, że widzi siusiaka, ale nie może dopatrzeć jąder...więc powiedział, że chłopak na 80%...bo ten "siusiak" to może być pępowina...ja jestem bardzo xxxl, więc to badanie u mnie jest utrudnione...byłam w 17t6d wg usg a wg OM było wtedy 19.1d chyba...wydawało mi się, ze tez już raczej w tę stronę nie zmieni się...ja to ja jakoś tak doszłam do siebie, ale mąż jeszcze w szoku ;P
    A to możliwe. Nie dopatrzył wszystkich znaków płci męskiej :)
    Gratulacje :)

Emilkey
    Gratulacje:)
    Zaraz zerknę czy przeważają chłopcy czy dziewczynki na wątku:)

Juz widzę pół na pół. Ale wiele płci nie wpisanych jeszcze. Widocznie dzieci nie ujawnione;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 15:29

emikey, Jooozefka lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosilam ostatnio o zmiane i nadal bez zmian :( u mnie DZIEWCZYNKA

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej kobietki ;*
    Masakra jak mnie tu długo nie było. Pewnie nawet mnie nie pamiętacie :P
    Pisałam na początku a później jakoś kiepsko się to potoczyło i wylądowałam w szpitalu cudem unikając operacji.
    Mogę do was powrócić? ;> Przyjecie mnie spowrotem? ;*

Zaznaczam, że podczytuje was cały czas <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 15:47

Lili91, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Prosilam ostatnio o zmiane i nadal bez zmian :( u mnie DZIEWCZYNKA
    Masz wpisaną córeczkę, tylko musisz niżej zjechać na tej pierwszej stronie. Bo ten wpis gdzie masz chłopca zaznaczonego, to tylko Tizzi może edytować, a poniżej masz post magdzi. Na sam dół prawie zjedź :) Też to ostatnio odkryłam :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Hej, hej kobietki ;*
    Pisałam na początku a później jakoś kiepsko się to potoczyło i wylądowałam w szpitalu cudem unikając operacji.

Hej. Weteranki może pamiętają. ;) Jak się czujesz? <3

MyE lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Hej, hej kobietki ;*

No pewnie, że możesz! :)

MyE lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze powiem, że potrzebuje jeszcze kilku godzin żeby pożegnać się z tymi wszystkimi różowymi ubraniami. Zawsze chcieliśmy mieć parkę, z naciskiem na pierwsza dziewczynka. Ja wiedzialam od początku że to chłopak bo spłodzony dwa dni po owulacji, ale mąż ciągle mówił że dziewczynka dziewczynka dziewczynka i się nakręciłam na róż. Ale cieszę się, że jest zdrowe i ma bardzo silne rytmiczne serce. Postaram się wstawić zdjęcie ale jestem u teściów w Budapeszczcie więc tylko mogę screena tv zrobic

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Hej. Weteranki może pamiętają. ;) Jak się czujesz? <3

Teraz już jest ok. Miałam ostre zapalenie jelitka i chcieli mi je ciachnąć, Ci chirurdzy to sadyści. Tylko by cieli. :P
    Udało się jakoś antybiotykami wszystko zaleczyć (oczywiście w szpitalu pod okiem specjalistów) więc po ciąży zobaczymy co tam się dzieje. Ale przyznam, że ból przeokrutny ;)

teraz jedynie cukry mi skaczą jak na trampolinie i w poniedziałek muszę lecieć na glukozę. Umrę jak to wypije.

Ooo a przy okazji Amuus jeszcze raz dziękuję bardzo za rady dotyczące moich cukierków :*

‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ