Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Zołzimagic, ja nie polecam na 6 zamówien z alliexpress z Chin dostałam tylko 2. Reszta do mnie nie dotarła.
Ja często zamawiam z Chin, ale nie ciuchy akurat. Nigdy mi się nie zdarzyło by coś nie dotarło. A jeśli był jakiś problem to aliexpres zwraca całość kosztów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 17:07
-
[QUOTE=[m]alina]Hmm, a jak znaleźć tę grupę? Próbuję wkleić link, ale nic się nie pojawia
[/QUOTE]
Aliexpress.com dla dzieci...tak się nazywa
https://www.facebook.com/groups/774585069286476/?ref=bookmarks spróbuj tenWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 16:21
[m]alina lubi tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
MyE wrote:Ja często zamawiam z Chin, ale nie ciuchy akurat. Nigdy mi się nie zdarzyło by coś nie dotarło. A jeśli był jakiś problem to alliexpres zwraca całość kosztów.
na szcześcieale człowiek się rozczarował do aliexpress, i ja nic nie zamawiam stąd.
-
MalaHD wrote:Jak nie ma w moczu leukocytow tzn ze nie ma infekcji. Ja też miałam ponad 2 tys bakterii a posiew nue wykazał nic. Dr mówił, że albo przeniosłam ze skóry albo namnozyly sie w labie.
Ja już po wizycie. Malutka ma 280 gramwszystko jest dobrze, źródło plamienia nieznane. Ale tak myslalam, że po tygodniu nic już nie będzie widać. Nawet zrobił mi 4d ale nie chciała się ustawić do zdjęcia więc niestety się nie pochwalę. Za to dostałam zj*bke za opalenizne. Te dr ma ze sto lat, pewnie jakieś sredniowieczne teorie. mamaginekolog pisala że nawet brzuch można opalac, brzuch akurat zakrywalam ale od słońca nie uciekalam.
-
Iruletka wrote:Kochana, ja już robiłam jeden zestaw badań na własną rękę bo już w pierwszych tyg ciąży alat był na poziomie 50, a to już powyżej normy. Wynik ten podwyższony był najprawdopodobniej na skutek przyjmowania przeze mnie dużych dawek progesteronu. Jak tylko odstawiłam to za dwa tygodnie powtórzyłam badania i wyniki miałam lepsze niż przed ciążą
W sumie to mogłaś przechodzić cholestazę jeśli miałaś takie objawy i z dzieciątkiem nie było najlepiej po porodzie. Jestem ciekawa jaki zestaw badań miałaś robiony, bo często jest tak, że próby są ok i lekarze poprzestają na tym a nie zlecają badania poziomu kwasów żółciowych.
-
nick nieaktualnyA mam jeszcze do was jedno pytanko. Chodzi o tygodnie ciąży.
Liczycie według OM czy pierwszego usg?
Według OM to mój 21 tydzień (20+4 jak na suwaczku) a z USG w 6 tygodniu to już 22 tydzieńi w sumie nie wiem, który brać bardziej pod uwagę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 17:20
-
MyE wrote:A mam jeszcze do was jedno pytanko. Chodzi o tygodnie ciąży.
Według OM to mój 21 tydzień (20+4 jak na suwaczku) a z USG w 6 tygodniu to już 22 tydzieńi w sumie nie wiem, który brać bardziej pod uwagę.
Suwaczek ustawiony jest wg OM, ja liczę osobiście tak samo, natomiast u lekarza, położnej, podaje tydzień wg USG.MyE lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Suwaczek ustawiony jest wg OM, ja liczę osobiście tak samo, natomiast u lekarza, położnej, podaje tydzień wg USG.
No właśnie u mnie w przychodni pytają tylko o ostatnią miesiączkę i położne same liczą i wpisuja do karty ciąży.
W dodatku zawsze (no dosłownie zawsze) trafiam na położną, która nie potrafi nawet tego policzyć i później moja Pani doktor musi po niej poprawiać... za każdym razem wpisze mi ciąże 2-3 tygodnie młodszą. -
MyE wrote:A mam jeszcze do was jedno pytanko. Chodzi o tygodnie ciąży.
Z om wychodzi mi ta sama data co z usg. 21.12. Ja wiem że syn poczety 2 dni później niż zakłada lekarz więc liczę 23.12Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 17:42
MyE lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeśli wiadomo kiedy była owulacja, czyli np cykl był książkowy i owulacja 14/15dc to mimo, że nawet gdyby ciąża wychodziła i tydzień starsza z usg powinno sie liczyć om.
Dzieci różnie rosną i choć wielkością dziecko może być starsze nawet dwa tygodnie to organizm może być niedojrzały.
I jeśli bierzemy termin z USG przy wyznaczaniu TP to powinno sie brać tylko termin do USG z I trymestru, późniejsze patrzenie na termin porodu wynikający z USG nie ma sensuIruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Magdzia, ja robiłam komplet badań, czyli: alat, aspat, fosfataza i kwasy żółciowe. Nie wiem czy potrzebnie, ale na tym punkcie jestem przewrażliwiona. Także nie wiem co Ci doradzić bo komplet tych badań to coś około 100 zł. Ale tak jak pisałam boję się powtórki z rozrywki oraz fakt, że przed ciążą niektóre z tych parametrów były już lekko podwyższone i to wszystko spowodowało, że zdecydowałam się je zrobić. Jeśli nie masz póki co świądu, nudności na tym etapie ciąży czy bólu po prawej stronie brzucha to może jeszcze się chwilę wstrzymaj i zrób je jak będziesz bliżej 30 tyg ciąży bo wtedy cholestaza lubi się ujawniać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 18:22
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:Ja wiem kiedy syna poczelismy i liczę od zapłodnienia
Z om wychodzi mi ta sama data co z usg. 21.12. Ja wiem że syn poczety 2 dni później niż zakłada lekarz więc liczę 23.12i też liczę z om, u mnie to 29 grudzień. Miesiączki miałam zawsze bardzo regularne. W sumie termin z om pokrywa się z tym z usg
-
I dzisiaj tyle gadałyście o żarciu, że zebraliśmy się z hotelu pomimo ulewy i pojechaliśmy do czeskiego Cieszyna na obiad. Pochłonęłam czeski specjał, czyli: wysmażamy ser z sosem tatarskim do tego frytki i surówka. Na koniec pożarłam tort bezowy. Ja się chyba ocielę ....aż mi słabo
Opolanka 85, Petitka, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mi też suwaczek idzie wg om. na usg wychodziło różnie- najpierw o dzień ciaza mlodsza a teraz na usg połówkowym i w szpitalu w 18tc starsza o 3-4 dni. ale ja jestem pewna kiedy była owulacja także dla mnie termin z om jest wiarygodny;)
na ali ubranek nie zamawiam bo cenowo wychodzi podobnie jak na allegro. na ali głównie biżuteria i case do telefonu;) paczuszka zawsze przyszła, czasem po 2 miesiącach ale przyszła;)Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Chwale sie i ja brzuszolem:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b80ad3346d0.pngLady Savage, Jacqueline, Petitka, magdzia26, Iruletka, k878, Jooozefka lubią tę wiadomość
-
MyE wrote:Ja zawsze wszystko miałam wyliczone, wiedziałam kiedy owu a ten ostatni cykl był tak
rozjechany, że niestety nie mam pojęcia i nawet początkowo uznałam go za bezowulacyjny