X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Zołzimagic, ja nie polecam na 6 zamówien z alliexpress z Chin dostałam tylko 2. Reszta do mnie nie dotarła.

Ja często zamawiam z Chin, ale nie ciuchy akurat. Nigdy mi się nie zdarzyło by coś nie dotarło. A jeśli był jakiś problem to aliexpres zwraca całość kosztów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 17:07

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Hmm, a jak znaleźć tę grupę? Próbuję wkleić link, ale nic się nie pojawia :)[/QUOTE]

Aliexpress.com dla dzieci...tak się nazywa
    https://www.facebook.com/groups/774585069286476/?ref=bookmarks spróbuj ten

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 16:21

[m]alina lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Ja często zamawiam z Chin, ale nie ciuchy akurat. Nigdy mi się nie zdarzyło by coś nie dotarło. A jeśli był jakiś problem to alliexpres zwraca całość kosztów.

na szczeście :) ale człowiek się rozczarował do aliexpress, i ja nic nie zamawiam stąd.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Jak nie ma w moczu leukocytow tzn ze nie ma infekcji. Ja też miałam ponad 2 tys bakterii a posiew nue wykazał nic. Dr mówił, że albo przeniosłam ze skóry albo namnozyly sie w labie.

Ja już po wizycie. Malutka ma 280 gram :) wszystko jest dobrze, źródło plamienia nieznane. Ale tak myslalam, że po tygodniu nic już nie będzie widać. Nawet zrobił mi 4d ale nie chciała się ustawić do zdjęcia więc niestety się nie pochwalę. Za to dostałam zj*bke za opalenizne. Te dr ma ze sto lat, pewnie jakieś sredniowieczne teorie. mamaginekolog pisala że nawet brzuch można opalac, brzuch akurat zakrywalam ale od słońca nie uciekalam.
    Ja wróciłam Opalona z Chorwacji i mi nic lekarz nie powiedział. A jest starej daty.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Kochana, ja już robiłam jeden zestaw badań na własną rękę bo już w pierwszych tyg ciąży alat był na poziomie 50, a to już powyżej normy. Wynik ten podwyższony był najprawdopodobniej na skutek przyjmowania przeze mnie dużych dawek progesteronu. Jak tylko odstawiłam to za dwa tygodnie powtórzyłam badania i wyniki miałam lepsze niż przed ciążą :-) W sumie to mogłaś przechodzić cholestazę jeśli miałaś takie objawy i z dzieciątkiem nie było najlepiej po porodzie. Jestem ciekawa jaki zestaw badań miałaś robiony, bo często jest tak, że próby są ok i lekarze poprzestają na tym a nie zlecają badania poziomu kwasów żółciowych.
    Ja miałam ALT 41 wtedy później spadło do 15 po diecie watrobowej i essentiale kwasy zolciowe miałam w normie dwa razy badanie powtarzane... to może w tą sobotę przy okazji zrobię to badanie tylko nie wiem czy cały komplet czy same te kwasy zolciowe?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze do was jedno pytanko. Chodzi o tygodnie ciąży.
    Liczycie według OM czy pierwszego usg?
    Według OM to mój 21 tydzień (20+4 jak na suwaczku) a z USG w 6 tygodniu to już 22 tydzieńi w sumie nie wiem, który brać bardziej pod uwagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 17:20

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Według OM to mój 21 tydzień (20+4 jak na suwaczku) a z USG w 6 tygodniu to już 22 tydzieńi w sumie nie wiem, który brać bardziej pod uwagę.

Suwaczek ustawiony jest wg OM, ja liczę osobiście tak samo, natomiast u lekarza, położnej, podaje tydzień wg USG.

MyE lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mye jesli roznica miedzy om a usg to pare dni ( do tygodnia) t o obowiazuje data om

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 17:34

MyE, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Suwaczek ustawiony jest wg OM, ja liczę osobiście tak samo, natomiast u lekarza, położnej, podaje tydzień wg USG.

No właśnie u mnie w przychodni pytają tylko o ostatnią miesiączkę i położne same liczą i wpisuja do karty ciąży.
    W dodatku zawsze (no dosłownie zawsze) trafiam na położną, która nie potrafi nawet tego policzyć i później moja Pani doktor musi po niej poprawiać... za każdym razem wpisze mi ciąże 2-3 tygodnie młodszą.

• emikey Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Ja wiem kiedy syna poczelismy i liczę od zapłodnienia ;)
    Z om wychodzi mi ta sama data co z usg. 21.12. Ja wiem że syn poczety 2 dni później niż zakłada lekarz więc liczę 23.12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 17:42

MyE lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak u mnie. Z om wychodzi 10 grudnia, a z usg 8 :) i by się zgadzało :D ale liczę od 0M, bo to nie duża różnica

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli wiadomo kiedy była owulacja, czyli np cykl był książkowy i owulacja 14/15dc to mimo, że nawet gdyby ciąża wychodziła i tydzień starsza z usg powinno sie liczyć om.

Dzieci różnie rosną i choć wielkością dziecko może być starsze nawet dwa tygodnie to organizm może być niedojrzały.

I jeśli bierzemy termin z USG przy wyznaczaniu TP to powinno sie brać tylko termin do USG z I trymestru, późniejsze patrzenie na termin porodu wynikający z USG nie ma sensu :)

Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nie zdarzyło żeby z ali coś nie przyszło. Raz szło 2 tyg a raz 6 tyg ale zawsze finalnis doszło.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, ja robiłam komplet badań, czyli: alat, aspat, fosfataza i kwasy żółciowe. Nie wiem czy potrzebnie, ale na tym punkcie jestem przewrażliwiona. Także nie wiem co Ci doradzić bo komplet tych badań to coś około 100 zł. Ale tak jak pisałam boję się powtórki z rozrywki oraz fakt, że przed ciążą niektóre z tych parametrów były już lekko podwyższone i to wszystko spowodowało, że zdecydowałam się je zrobić. Jeśli nie masz póki co świądu, nudności na tym etapie ciąży czy bólu po prawej stronie brzucha to może jeszcze się chwilę wstrzymaj i zrób je jak będziesz bliżej 30 tyg ciąży bo wtedy cholestaza lubi się ujawniać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 18:22

magdzia26 lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja wiem kiedy syna poczelismy i liczę od zapłodnienia ;)
    Z om wychodzi mi ta sama data co z usg. 21.12. Ja wiem że syn poczety 2 dni później niż zakłada lekarz więc liczę 23.12
    Ja też doskonale pamiętam chwilę poczęcia ;-) i też liczę z om, u mnie to 29 grudzień. Miesiączki miałam zawsze bardzo regularne. W sumie termin z om pokrywa się z tym z usg

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzisiaj tyle gadałyście o żarciu, że zebraliśmy się z hotelu pomimo ulewy i pojechaliśmy do czeskiego Cieszyna na obiad. Pochłonęłam czeski specjał, czyli: wysmażamy ser z sosem tatarskim do tego frytki i surówka. Na koniec pożarłam tort bezowy. Ja się chyba ocielę ....aż mi słabo

Opolanka 85, Petitka, magdzia26 lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze wszystko miałam wyliczone, wiedziałam kiedy owu a ten ostatni cykl był tak
    rozjechany, że niestety nie mam pojęcia i nawet początkowo uznałam go za bezowulacyjny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 18:45

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też suwaczek idzie wg om. na usg wychodziło różnie- najpierw o dzień ciaza mlodsza a teraz na usg połówkowym i w szpitalu w 18tc starsza o 3-4 dni. ale ja jestem pewna kiedy była owulacja także dla mnie termin z om jest wiarygodny;)

na ali ubranek nie zamawiam bo cenowo wychodzi podobnie jak na allegro. na ali głównie biżuteria i case do telefonu;) paczuszka zawsze przyszła, czasem po 2 miesiącach ale przyszła;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale sie i ja brzuszolem:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b80ad3346d0.png

Lady Savage, Jacqueline, Petitka, magdzia26, Iruletka, k878, Jooozefka lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Ja zawsze wszystko miałam wyliczone, wiedziałam kiedy owu a ten ostatni cykl był tak
    rozjechany, że niestety nie mam pojęcia i nawet początkowo uznałam go za bezowulacyjny :P
    też myślałam że to bez owulacyjny bo ciągnął mi się i ciągnął, a testy negatywne, do tej pory uważam to za niepokalane poczęcie xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ