X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Lunka, lez ile możesz zanim Ci gin odpowie. Jesteś sama w domu czy ktoś cię może obsłużyć? Nie pisze żeby siać panikę bo nawet nie wiem czy te Twoje 3,08 to bardzo źle czy nie, a na pewno nie ma co się stresować dodatkowo. Będzie dobrze, to wcale nie jest tak ze jak się skraca to idzie równo, malysmok chyba tez miała skracająca się i po leżęniu się wydłużyła z powrotem
    Kochana ja leżę już tyle że umiem się że tak powiem w tym odnalezc:)
    Jutro mam zarjzec do gina. Powiedział przez tel że wynik jest ok. Dziś trochę pochodziłam;, badanie od tego tez zależy. Jak w badaniu palpacyjnym jutro będzie ok to za tydz pomiar szyjki i w razie czego pessar
    A na razie lozkowy tryb życia.

Malysmok
    Tak miałaś również ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 18:54

iv09i09katk65tr1.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka spokojnie poczekaj na to co Ci lekarz powie, a póki co nie szalej za bardzo tylko prowadź bardziej leniwy tryb źycia. Będzie dobrze.
    Ja butelek musiałam kilka przerobić, aż Młodemu przypasowała. Antykolkowe dr Brown's,przypominające cyca Tommee Tippee, Lovi czy Medela nie pasowały Młodemu. Dopiero najprostsze na świecie aventu zaskoczyły.

dhpclr4.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Cześć Dziewczyny. Miałam dziś usg żeby spr szyjke bo nie jesr najdłuższa a mój dr ma 3tyg urlopu. I co? W tydzień z 3.53 na 3.08! Żadnego rozwarcia na usg nie widać.
    To lekarz tylko od usg więc nie miałam badania.
    Zaraz skontaktuje się z moim lekarzem prowadzącym. Ciekawe co mi zaleci i co da się zrobić.
    Ręce mi opadają :/
    Lunka, do końca nie wierz w ten pomiar. U mnie w przeciągu 12 dni pomiary przez 3 lekarzy - najpierw szpital - 3.2 , potem ginekolog-genetyk - 3.46 , wczoraj moja prowadząca - 3.84. Różnica duża, a przecież szyjka się nie wydłużyła. Tym bardziej, że się nie oszczędzałam. Ważne, że zamknięta i twarda.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny :)
    Jutro mam lekarza zeby zbaadał mi jeszze te szyjke z zewnatrz. I pewnie za tydzien kontrola długości w usg. Lekarz mowi ze spokojnie, ze szyjka jest długscia w porzadku, zobaczymy w badaniu i będziemy kontrolowac.

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka hmmm miała istne adhd w brzuchu :P lekarz nie wierzył w moje liczenie ruchów, serio, twierdził, że źle liczę, że to niemożliwe ;) I wiecie, zostało jej to, była i jest mega ruchliwym dzieckiem ;)

W tej ciąży od 15t0d czuje codziennie ruchy, najpierw pojedyncze puknięcia po kilka razy, potem były dni na zmianę, raz kilkadziesiąt ruchów nawet, kolejnego o połowę mniej i inaczej czy, tak jakby dziecko raz było przodem a raz plecami odwrócone czy coś. Dziś jest mega aktywne, łącznie dziś blisko 100 ruchów już było. Ale ja też hmm kanapowy tryb zycia bardziej prowadze więc nie usypiam tyle dziecka chodząc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 19:21

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Pauliśkaa1 Nowa

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

A ja z pytaniem takim:

Jakie rzeczy i po ile sztuk (rozmiary takze) beda potrzebne od pierwszych dni zycia. Nie wiem za bardzo co kupowac, ile sztuk itp. Macie moze juz przyszykowana liste i zechcialaby ktoras z was ja tutaj pokazac? Bylabym wdzieczna :)

Pauliśka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Kurczę, jeszcze się nie przyzwyczaiłam do brzuszka, czasami gdzies zaryję bo mam inne wyczucie swojego ciała... na szczęście póki co nie mocno, ale jestem zła na siebie jak z rozpędu podejdę do blatu w kuchni za blisko itp
    Ja tak miałam w pierwszej ciąży, nie mogłam się przyzwyczaić do cycków, w ogóle byłam szybsza, a teraz gwałtowniejszy ruch i bóli brzuch

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśkaa1 wrote:
    Czesc dziewczyny :)

A ja z pytaniem takim:

Jakie rzeczy i po ile sztuk (rozmiary takze) beda potrzebne od pierwszych dni zycia. Nie wiem za bardzo co kupowac, ile sztuk itp. Macie moze juz przyszykowana liste i zechcialaby ktoras z was ja tutaj pokazac? Bylabym wdzieczna :)
    Witaj chyba nowa tu jesteś, pierwsze pytanie na kiedy termin bo nic o tobie nie wiemy, czy rodzisz teraz, w grudniu czy inny miesiąc a ta wiedza jest potrzebna to tego czy więcej krótkich czy długich rzeczy, skarpetek, po za tym każde dziecko jest inne, jedne potrzebują mało ubranek, inne dużo bo non stop ulewaja. A list wyprawkiwych tyle na necie że głowa mała, oczywiście to co jednym na danej liście pasuje, innym już nie. Wszystko zależy od terminu, dziecka i twoich indywidualnych potrzeb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 19:47

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmok
    Dziewczyny pisały o Tobie. Przepraszam ale ja nie jestem zawsze bardzoi na bieżąco. Mialas różne pomiary szyjki w usg ?
    Możesz napisać coś więcej na ten temat?

Edytuje post-Małysmok doczytalam o Twojej sytuacji. Szyjka wróciła Ci do normy. Jak napisalas byc moze od luteiny. ale doczytalam ze jednak lezalas i odoczywalas.
    Daj znac jak teraz szyjka, po urlopie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 20:12

iv09i09katk65tr1.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja tak miałam w pierwszej ciąży, nie mogłam się przyzwyczaić do cycków, w ogóle byłam szybsza, a teraz gwałtowniejszy ruch i bóli brzuch
    To ja dzisiaj czułam się jak hipopotam kiedy próbowałam podejść pod górę. Były bardzo wysokie stopnie i co rusz kolanem w brzuch uderzałam. Jak wlazłam na szczyt to sapałam przez parę minut jak świnia.

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, mi wczoraj na badaniu wyszła szyjka 3cm. Lekarka powiedziała, że nie jest to bardzo źle, ale mogłoby być lepiej. Zaleciła oszczędzający tryb życia i częste leżenie bo być może szyjka się znów wydłuży. Aczkolwiek nie kazała mi bezwzględnie leżeć.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Lunka, mi wczoraj na badaniu wyszła szyjka 3cm. Lekarka powiedziała, że nie jest to bardzo źle, ale mogłoby być lepiej. Zaleciła oszczędzający tryb życia i częste leżenie bo być może szyjka się znów wydłuży. Aczkolwiek nie kazała mi bezwzględnie leżeć.
    Dzieki za odp :)Rady są cenne. A jaka mialas wczesniej szyjke? Czy to pierwszy pomiar?

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie jest też to, że wcześniej mi szyjki nie mierzyła wiec nie wiem czy się skraca, czy może po prostu cały czas taką mam.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    No właśnie u mnie jest też to, że wcześniej mi szyjki nie mierzyła wiec nie wiem czy się skraca, czy może po prostu cały czas taką mam.
    Oki dzięki. Leżeć nie musisz plackiem ?

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Oki dzięki. Leżeć nie musisz plackiem ?

Nie, absolutnie. Mogę funkcjonować w miarę normalnie, ale nie mam się przemęczać i najlepiej odpoczywać na leżąco, ale nawet jak pytałam o spacery to powiedziała, że mogę, ale nie za długo :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    To ja dzisiaj czułam się jak hipopotam kiedy próbowałam podejść pod górę. Były bardzo wysokie stopnie i co rusz kolanem w brzuch uderzałam. Jak wlazłam na szczyt to sapałam przez parę minut jak świnia.
    Ja tak sapie po wejściu na 4 piętro, czyli do domu :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Nie, absolutnie. Mogę funkcjonować w miarę normalnie, ale nie mam się przemęczać i najlepiej odpoczywać na leżąco, ale nawet jak pytałam o spacery to powiedziała, że mogę, ale nie za długo :)
    No to dobrze. Ja dopiero jutro porozmawiam na żywo z moim dr.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mye jak test obciazenia?

Ja jutro wizyte mam prosze o kciuki :))

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Kurczę, jeszcze się nie przyzwyczaiłam do brzuszka, czasami gdzies zaryję bo mam inne wyczucie swojego ciała... na szczęście póki co nie mocno, ale jestem zła na siebie jak z rozpędu podejdę do blatu w kuchni za blisko itp

Hihi mam to samo! Dzisiaj sie z kucek podniesc nie moglam bo nie bylam w stanie ogarnac balansu cialem ^^

Moja mala jest tez roznie aktywna - dzis wariowala wieczorkiem, bo caly dzien ja bujalam sprzatajac, wiec wieczorem sobie odbijala do tego dtopnia ze mimo tego xe jestem pulpet to wyczulam w jednym miejscu kopy reka :)

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 800 strona :) niezła produkcj :P

k878 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ