X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małysmoku - ja biore Luteine od samego początku i o ile wcześniej białe resztki, lekko rozwodnione bądź grudki leciały, tak ostatnio mam wrażenie jakbym popuszczała siku, tych resztek mniej a więcej jakby mętnej białej wody z grudkami. Wczoraj jak poszłam się kąpać i zanim pod prysznic weszłam to czuje, jak mi strużka po udzie leci, a tam taka biała woda, jak mleko koloru prawie. Tak po prostu chyba jest, no i w upały gorzej. Na innym wątku też koleżanka do mnie pisała, właśnie na etapie jak my jesteśmy, jakoś 18-19tc miała wtedy, były gorsze upały, też brała Luteinę dopochwową i właśnie taką wodnista wydzielinę miała. Więc chyba to normalne ;) Ale sprawdzić oczywiście można, samej mi to przez myśl przeszło ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • k878 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno można tez powąchać Ew posmakować, wody są słodkawe. Paski mogą nie zadziałać jeśli zdarza ci się zasadowy mocz (bo one pH sprawdzają), tzn dostaniesz fałszywie dodatni wynik i niepotrzebnie się nastresujesz.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • chicken Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mój ostatni dzień pracy. Dacie wiarę że się stresuje? :)

Przeżywam to mocno

agii81, magdzia26, Aztoria lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • k878 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, przecież kiedyś jeszcze wrócisz ;)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicken ale ci fajnie. Tez bym chciała juz mieć wolne a to boom. ..robić trzeba.
    wczoraj wieczorem maz wrócił z pracy siedzimy jemy kolacje a ja mówię ooo i dzidziuś dołączył zaczął mamę kopać .... a potem znowu i trzeci raz .... także przeszczesliwa byłam ;**

k878, Aztoria lubią tę wiadomość

• agii81 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ile trwa rwa kulszowa? Teraz to już wyraźnie czuję, że to nie mięsień w pośladku :/ nie wiem czy macica naciska na jakoś nerw przy kręgosłupie czy co, ale zaczynam mieć małe problemy z mobilnoscia :/

Przed ciążą złapała mnie raz, dostałam b.silne leki i przeszło po ok tygodniu. Na początku ciąży (koło 10 tyg) złapała mnie drugi raz, leków nie brałam, k...icy dostawałam i przeszło po ok 3 tygodniach :/

<3Wbwmp2.png <3
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, biala wodnista wydzielina mnie nie martwi, tez mi cieklo po nodze szczegolnie nad ranem jak wstaje po nocy. Ale to byla woda. Przezroczysta. Dlatego sie wystraszylam. I bylo to takie nagle wyplyniecie, wlasnie mokre i cieple, ze nie wiedzialam czy sie zsikalam czy poszlo druga stroną. Sprawdzalam na węch ale jak biore i luteine i nystatyne to to nie mialo praktycznie zapachu, lekko tylko od lekow. Ale w nocy suchutko bylo, dlatego dzisiaj bede obserwowac. Podobno jak jest wyciek wod to na lezaco powinno byc nawet wiecej bo dzidziusia glowka podczas stania dziala.troszke jak.korek. Ale.nie wiem. Poszukam.dzisiaj jeszcze tych paskow, zeby w razie powtorki sprawdzic od razu. Ale.no stan przedzawalowy mialam.mowie wam....

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody mają kolor różowy i pachną inaczej jak mocz jakby co, mały smoku. Dodatkowo nie przestają cieknący, jak się zacznie to lecą, leca, nie ważne czy stoisz czy leżysz.
    Jeśli się martwisz to kup dziś paski na przyszłość, ale moim zdaniem to sie podsikalas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 07:53

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku ja Cię rozumiem. U mnie czasami też tak się zdarzy. Taki mam wodnisty śluz. Nie biorę nic dopochwowo. Jak byłam na wizycie, to lekarz powiedział, że mam sie tym nie martwić. Wydzielima jest prawidłowa. A któregoś razu postanowiliśmy się pokochociac z mężem i to dopiero cieklo. Myslalam, że to woda, a to całe nasienie z moim sluzem. Dosłownie jakbym sikala nie ta dziurka. Byłam przerażona. Ale poczekałam aż wszystko zleci. Położyłam się i obserwowałam. I całe szczęście, że gdzieś miałam ten spokój, bo później się nic nie działo. Oczywiście całą noc czuwałam i co jakiś czas podsłuchiwalam serducha, ale nie spanikowalam na tyle by jechać na IP. Seks w ciąży to nie dla mnie. Nie chce sie stresować. A jeszcze tyle się naczytałam o łożysku przodujacym, więc zapowiedziałam, że nasze przyjemności idą narazie na drugi plan

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle straciłam ochotę. Czuje się gruba i nie chce się rozbierać. Na początku ciąży byłam napalona jak arab na kurs pilotażu a teraz kompletnie nic.

Mi luteina nie wypływa, może ze 2 razy w tyg. Coś pocieknie, ja ją muszę wydłubac paluchem bo nie mam śluzu wcale.

I nadal nie czuję nic. Już zaczyna mnie to martwić...

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Wiecie co, biala wodnista wydzielina mnie nie martwi, tez mi cieklo po nodze szczegolnie nad ranem jak wstaje po nocy. Ale to byla woda. Przezroczysta. Dlatego sie wystraszylam. I bylo to takie nagle wyplyniecie, wlasnie mokre i cieple, ze nie wiedzialam czy sie zsikalam czy poszlo druga stroną. Sprawdzalam na węch ale jak biore i luteine i nystatyne to to nie mialo praktycznie zapachu, lekko tylko od lekow. Ale w nocy suchutko bylo, dlatego dzisiaj bede obserwowac. Podobno jak jest wyciek wod to na lezaco powinno byc nawet wiecej bo dzidziusia glowka podczas stania dziala.troszke jak.korek. Ale.nie wiem. Poszukam.dzisiaj jeszcze tych paskow, zeby w razie powtorki sprawdzic od razu. Ale.no stan przedzawalowy mialam.mowie wam....

To chyba urok tego etapu ciąży. Ja tak od dwóch dni mam te same odczucia. Biorę tylko 1 luteinę dziennie, więc prawie nic już mi nie wypływało. Teraz bardzo często czuję, że coś mi leci- szczególnie rano, przecież całą noc leżymy wszystko się zbiera a jak wstajemy o chlup :P Nawet w cotygodniowych informacjach kalendarza belly jest info "Możesz zauważyć na swojej bieliźnie większą ilość śluzu szyjkowego" więc się nie przejmuję :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A ja w ogóle straciłam ochotę. Czuje się gruba i nie chce się rozbierać. Na początku ciąży byłam napalona jak arab na kurs pilotażu a teraz kompletnie nic.

Mi luteina nie wypływa, może ze 2 razy w tyg. Coś pocieknie, ja ją muszę wydłubac paluchem bo nie mam śluzu wcale.

I nadal nie czuję nic. Już zaczyna mnie to martwić...
    Ja mam ochoteam zawsze, tylko męża zawsze nie mam :/ przez Skype się nie da.
    Naczytałam się, że e ciąży powinno się zabezpieczać. A nam się wydawało, że to będzie taki beztroski czas.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciagle napalona, a moj za to.... no coz....nie wiem czy jestem dla niego ostatnio nieatrakcyjna czy to obawa o dziecko ale nie ma czadu...

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może boi się, że coś uszkodzi :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem ale ja bym wolala sprawdzić u lekarza czy to nie wody. Nigdy mi nic po nogach nie ciekło a jak siku troche poleci to przecież nie leci po nogach. Moze troche poleciec ale az tyle ? dla spokoju bym sprawdziła bo to nie jest pierdoła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 08:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja mam ochoteam zawsze, tylko męża zawsze nie mam :/ przez Skype się nie da.
    Naczytałam się, że e ciąży powinno się zabezpieczać. A nam się wydawało, że to będzie taki beztroski czas.
    my sie nie zabezpieczamy. Sperma moze powodowac przedwczesny poród ale na to mamy uważać w 3 trymestrze tak mi gin gadał

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    my sie nie zabezpieczamy. Sperma moze powodowac przedwczesny poród ale na to mamy uważać w 3 trymestrze tak mi gin gadał
    My tez sobie darowalismy. Narazić czuję się dobrze, więc po co mężowi zabierać frajdę. Zwłaszcza, że zaszłam w ciążę po 1 razie bez, więc sie nie nacieszyć "wolnością" zbyt długo :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ciąża jest bezproblemowa to nie ma przeciwwskazań żadnych do współżycia ;)

Poza 1 incydentem z krwawieniem i parotygodniową przerwą wtedy w pierwszej ciąży, kochaliśmy się do końca normalnie, średnio 3 razy w tygodniu, po 30tc jak brzuch już był duży no to rzadziej bo po prostu niewygodnie było. Urodziłam 3 dni przed terminem z OM.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście ochota na seks ogromna cały czas. To totalne przeciwieństwo tego co działo się ze mną w pierwszej ciąży więc mąż przeszczęśliwy ;)

W pierwszej ciąży zero ochoty i trzymało mnie tak nawet rok po porodzie. Widomo, nie chciałam zaniedbywać mężusia więc tak czy inaczej nie rezygnowałam. Chodziłam nawet po lekarzach, bo nie wiedziałam co się ze mną dzieje, że nagle jestem taka "chłodna". Mąż martwił się, że to jego wina przez co mieliśmy mały kryzys. Ale na szczęście wszystko minęło z jego pomocą ;)
    Seks nie jest najważniejszy, wiadomo. Ale sama wiem, że źle bym się czuła gdyby nagle mój mąż nie chciał mnie dotykać czy wskoczyć ze mną do wyrka. A niestety czasem bywa taki okres i często nie jest to z naszej (czy ich) winy.
    W takiej sytuacji obie strony są pokrzywdzone.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    My tez sobie darowalismy. Narazić czuję się dobrze, więc po co mężowi zabierać frajdę. Zwłaszcza, że zaszłam w ciążę po 1 razie bez, więc sie nie nacieszyć "wolnością" zbyt długo :D
    dokładnie :) nie ma przeciwwskazań to trzeba korzystać dziecko jest chronione. Czop nic nie przepuszcza ;)

‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ