Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pamiętam jak w pierwszej ciąży gdzieś tak od 7 mc jak już brzuch był spory denerwowalo mnie strasznie że ciągle czymś byłam zachlapana na brzuchu bo gdzieś się obtarlam itp...tak samo jak wylaczalam okuchenke indukcyjna brzuchem jak się nachylalam żeby obiad pomieszac...
-
salenne wrote:Daj znać co Ci powie
Zobaczymy jutro.
Pewnie kolejne usg za tydz a w razie skracania pessar. Ale może akurat będzie ok. Ja zaczynałam z szyjka 3.2
Potem 3.4
3.6
3.5
I teraz 3.1
Na każdym usg mi mierzył
Wiec lekarze mówią ze spokojnie bo albo się będzie skracac albo będzie cały czas ok 3.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 22:18
-
Dziewczyny, mozecie mi doradzic? Dzisiaj wstajac po dluzszym siedzeniu, nagle.poczulam jakbym.za przeproszeniem.lekko popuscila i zrobilo mi sie mokro. podzlam do lazienki i bylo sporo wydzieliny po nystatynie ktora biore 5 dzien, ale tez cala mokra bielizna jak od wody ( poszlo cos jakby lyzka od herbaty moze ciut wiecej) . po pol godzinie drugi raz - kleks bialy plus duzo bezbarwne wody. czuje lekki nacisk w dole brzucha tak na pecherz ale nie mam skurczy i jest raczej miekki.Nie wiem, czy panikowac bo to mogl byc wyciek wod plodowych i leciec na ip,.czy to te leki? A dodam ze mnie dziecie dzisiaj w prezencie pierwszy raz 3 rwzy solidnie kopnelo i to wlasnie w okolicach pecherza...poradzcie,.bo z jednej strony padam.na twarz ze zmeczenia i slabo mi sie robi na mysl o szpitalu a z drugiej panikuje czy cos zlego sie nie dzieje...teraz chyba jakby nic nie cieknie..Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
o tej porze to nie wiem gdzie tych paskow szukac.
i wczesniej nie mialam takiej wody, tylko normalne biale czasem rzadkie czastem geste wydzieliny po tych lekach. a yu byl taki wylew. myslicie ze odczekac do rana na spokojnie?
Lilka
-
malysmok84 wrote:Dziewczyny, mozecie mi doradzic? Dzisiaj wstajac po dluzszym siedzeniu, nagle.poczulam jakbym.za przeproszeniem.lekko popuscila i zrobilo mi sie mokro. podzlam do lazienki i bylo sporo wydzieliny po nystatynie ktora biore 5 dzien, ale tez cala mokra bielizna jak od wody ( poszlo cos jakby lyzka od herbaty moze ciut wiecej) . po pol godzinie drugi raz - kleks bialy plus duzo bezbarwne wody. czuje lekki nacisk w dole brzucha tak na pecherz ale nie mam skurczy i jest raczej miekki.Nie wiem, czy panikowac bo to mogl byc wyciek wod plodowych i leciec na ip,.czy to te leki? A dodam ze mnie dziecie dzisiaj w prezencie pierwszy raz 3 rwzy solidnie kopnelo i to wlasnie w okolicach pecherza...poradzcie,.bo z jednej strony padam.na twarz ze zmeczenia i slabo mi sie robi na mysl o szpitalu a z drugiej panikuje czy cos zlego sie nie dzieje...teraz chyba jakby nic nie cieknie..
Wczoraj położyłam się spać i nagle poczułam kopniaka i od razu mokro. Dzisiaj przy kichaniu też poleciało troszku. Nie martw się na zapas.wcześniej przy zapinaniu buta uciskalam brzuszek i nagle chlup. Taki podobno nasz urok. Często też mam wylew białego śluzu bez powodu. Gin nic złego w tym nie widzi.
-
malysmok84 wrote:o tej porze to nie wiem gdzie tych paskow szukac.
i wczesniej nie mialam takiej wody, tylko normalne biale czasem rzadkie czastem geste wydzieliny po tych lekach. a yu byl taki wylew. myslicie ze odczekac do rana na spokojnie?
-
w 2 aptekach nie mieli paskow
co za swiat. Na razie podjelam decyzje ze leze i sprobuje spac, bo jest sucho. Jak cokolwiek w nocy znowu pocieknie przezroczysta woda to lecimy na ip.
A.moje dziecko to troll. Tyle czasu zero ruchow. No nic. A dzisiaj, chyba w presencie imieninowym, tak mi jezdzi po pecherzu calym cialem, ze az podskakuje. Czuje ja barfzo mocno, nie jak kopniaki ale jakby mi cala.noga przejezdzala, albo sie cala obracala...Lilka
-
emikey wrote:Dziś śpię z kocem polarowym i poduszka pod tyłkiem. Mam nadzieję, że to nie rwa jednak, bo dr Google mówi, że ta może trwać do końca ciąży a to jeszcze prawie 5 miesięcy
Ja tez mam - tak jak polecalam - pas ciazowy podtrzymujacy brzuszol. Dwa - cwiczenia na pilce. Trzy - wlasciwa postawa i czeste odpoczynki jesli np. sprzatasz. U mnie ataki trwaja po 2-3 dni, odchodza i za jakis czas wracaja. -
nick nieaktualnyAmus wynik jest u mojej ginekolog. Jutro o 10 mam wizytę więc dopiero wtedy się dowiem
Mogłam poprosić żeby przesłali go do mnie, ale wiem że wtedy gdyby było źle to za dużo bym sprawdzała i się denerwowała a i tak musiałabym czekać do piątku by coś zacząć działać. Tak mi w laboratorium Pani poradziła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 05:39
-
Malysmoku jeśli były by to wody to napewno byś wiedziala bo wody są ciepłe takie przyjemne ciepło w majtkach byś poczuła ( jak kolwiek do brzmi) no i to jest zupełnie inne uczucie niż wydzielina normalna i wątpię że da radę to pomylić
także byłabyś pewna. Ja też czasem mam wrażenie że się zesikalam a to tylko sluz