Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:Wody mają kolor różowy i pachną inaczej jak mocz jakby co, mały smoku. Dodatkowo nie przestają cieknący, jak się zacznie to lecą, leca, nie ważne czy stoisz czy leżysz.
Jeśli się martwisz to kup dziś paski na przyszłość, ale moim zdaniem to sie podsikalas -
nick nieaktualnyMamabyc3 wrote:Nie kochana mogą być jak woda. Pamiętam jak zaczęły mi odchodzić podczas pierwszego porodu to była woda, z tym że ciągle leciało. Bo to racja jak zaczną odchodzić wody to ciekna non stop nie przestają a najbardziej podczas lezenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 08:48
-
U mnie wody przy porodzie były żółtawe, wyglądały dosłownie jak mocz kiedy chlupnęło na podłogę na porodówce
Przebili mi pęcherz, a za jakiś czas jak chodziłam to z dobra szklanka wyleciała jeszcze i takie żółtawe właśnie.
W zeszłym roku jak byłam na zabieg to leżała ze mną na sali kobieta w 21tc, przyjęta tydzień wcześniej z sączeniem wód, pamiętam jak ją przyjmowali, zgłosiła się z bólami brzucha. Leżała cały czas praktycznie, wody z czasem przestały się praktycznie sączyć. Do tej pory jestem ciekawa czy przestały całkiem, jak to się u niej skończyło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 08:51
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:też niekoniecznie. Na forum po amniopunkcji dziewczynie sie sączyły wody ale nie cały czas jak lezała ponoć nie i kazali jej leżeć
Zgadzam się, wody nie muszą odchodzić cały czas. Mogą po prostu się sączyć. Miałam podobny problem na szczęście był to tylko bardzo wodnisty śluz, ale lekarz sprawdzał czy to na pewno nie wody i czy dzidzia ma ich wystarczająco. -
Witam mamuśki
Ja dziś o 17 biegnę na wizytę, mam milion pytań do gina, pewnie o czymś zapomnę.
U nas z ochotą słabo, ja właściwie wcale nie mam ochoty na seks, chociaż ostatnio miewam erotyczne sny i ta ochota powoli wraca. Jest tylko mały problem z nawilżeniem. Jestem zbyt sucha, co powoduje okropne pieczenie zaraz po stosunkunie wiem, czy można stosować jakieś żele w ciąży?
-
nick nieaktualny
-
A ja mam ten co ulatwia zajscie w ciaze. ten polecany na Ovufriend-teraz nie pamietam nazwy
Duzo Was jeszcze pracuje? Ile jeszcze bedziecie to ciagnac...?
Ja sie zmywam zaraz przed upalami. W przyszlym tygodniu maja sie zaczac, a u mnie w pracy brak klimy -
chicken - ten żele to Concieve Plus
Ja nie pracuję, mieszkam na wsi, tak normalnie to rodzicom w gospodarstwie pomagam, najwięcej przy truskawkach, żniwach. Ale teraz z wiadomych przyczyn nie robię w sumie nic. Składki w KRUS może i małe są, ale za zwolnienie jeszcze mniejsze, 10/zł za dzień i ciągłość zwolnienia musi być minimum 30 dni żeby dostać kasę. Także dobrze, że lekarz zlitował się nade mną i ostatnie dwie recepty Clexane wypisywał na ryczałt, bo tak to nawet na zastrzyki by nie starczyło, 336zł na miesiąc jak 100% płatne. Dobrze, że po dwóch poronieniach to Luteina przysługuje na ryczałt też, bo po 100% cenie za sama Luteinę 160zł ponad by było.
Co do spraw łóżkowych to posucha u nas od początkuZnaczy w inny sposób sobie radzimy, ale takiego seksu "po bożemu" to niet. Na początku to miałam ogromnego stracha, ale ochoty też żadnej. Teraz ochota wraca, ale strach jeszcze jest. O szyjkę. Poroniłam 4 razy, miałam 3 łyżeczkowania i najzwyczajniej w świecie boję się żeby nie doszło do niewydolności szyjki przez prostaglandyny zawarte w spermie. Dziwnie mi z tym i ciężko, jednak mąż nie nalega, nic na ten temat nie mówi. Po takim czasie seks to hahaha jak u dziewicy chyba będzie
-
chicken wrote:A ja mam ten co ulatwia zajscie w ciaze. ten polecany na Ovufriend-teraz nie pamietam nazwy
Duzo Was jeszcze pracuje? Ile jeszcze bedziecie to ciagnac...?
Ja sie zmywam zaraz przed upalami. W przyszlym tygodniu maja sie zaczac, a u mnie w pracy brak klimy
Ja pracuję jeszcze, chciałam jak najdłużej, do końca września minimum, ale coś czuję, że jeszcze miesiąc i koniec. Dziś z lekarzem porozmawiam, jak on to widzi. -
Cześć dziewczyny, czy któraś miewa bóle żołądka,przelewania, buglotanie bóle wątroby? Od paru dni nie wiem co się dzieje nigdy nie miałam problemów z jedzeniem a tu co zjem to niedobrze mi, brzuch boli, na glos się przelewa kłuje do tego zaparcia i dreszcze. Bardzo się boję tego zatrucia ciązowego i cukrzycy ciążowej ale nie wiem czy te objawy by to sugerowały? test obciazenia glukoza bede dopiero robic a zatrucie ciąowe jak sie objawia?
-
Nola wrote:Cześć dziewczyny, czy któraś miewa bóle żołądka,przelewania, buglotanie bóle wątroby? Od paru dni nie wiem co się dzieje nigdy nie miałam problemów z jedzeniem a tu co zjem to niedobrze mi, brzuch boli, na glos się przelewa kłuje do tego zaparcia i dreszcze. Bardzo się boję tego zatrucia ciązowego i cukrzycy ciążowej ale nie wiem czy te objawy by to sugerowały? test obciazenia glukoza bede dopiero robic a zatrucie ciąowe jak sie objawia?
Wczoraj mnie tak przeraźliwie bolał żołądek, przy każdym ruchu. To był taki ściskający ból, aż jelita bolały i wszystkie wnętrzności. Do tego było mi okropnie ciężko. Może to wina słodkości, których zjadłam wczoraj trochę... nie wiem. Czy to może mieć związek z cukrzycą? U mnie to już nie pierwszy raz. Dziś zapytam o to gina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 09:39
Nola lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:chicken - ten żele to Concieve Plus
Ja nie pracuję, mieszkam na wsi, tak normalnie to rodzicom w gospodarstwie pomagam, najwięcej przy truskawkach, żniwach. Ale teraz z wiadomych przyczyn nie robię w sumie nic. Składki w KRUS może i małe są, ale za zwolnienie jeszcze mniejsze, 10/zł za dzień i ciągłość zwolnienia musi być minimum 30 dni żeby dostać kasę. Także dobrze, że lekarz zlitował się nade mną i ostatnie dwie recepty Clexane wypisywał na ryczałt, bo tak to nawet na zastrzyki by nie starczyło, 336zł na miesiąc jak 100% płatne. Dobrze, że po dwóch poronieniach to Luteina przysługuje na ryczałt też, bo po 100% cenie za sama Luteinę 160zł ponad by było.
Co do spraw łóżkowych to posucha u nas od początkuZnaczy w inny sposób sobie radzimy, ale takiego seksu "po bożemu" to niet. Na początku to miałam ogromnego stracha, ale ochoty też żadnej. Teraz ochota wraca, ale strach jeszcze jest. O szyjkę. Poroniłam 4 razy, miałam 3 łyżeczkowania i najzwyczajniej w świecie boję się żeby nie doszło do niewydolności szyjki przez prostaglandyny zawarte w spermie. Dziwnie mi z tym i ciężko, jednak mąż nie nalega, nic na ten temat nie mówi. Po takim czasie seks to hahaha jak u dziewicy chyba będzie
Zawsze można "skończyć" gdzie indziej
A co do clexane ja mam od poczatku refundowane. I to nie ze względu na mthfr bo jeszcze o niej nie wiedziałam. Mój dr wszystkim dawał ryczałt, tak samo luteine ale niepłodność raczej nie jest wskazaniem do refundacji. Jest też polski odpowiednik clexane neoparin. Pani w aptece chciała mi ostatnio dać bo clexane nie mieli i kosztuje ok 3 zł -
MalaHD - no został mi nieco uraz hmm no bardzo często miałam plamienia, a teraz jeszcze czasem te skurcze B-H prawdopodobnie. Może mi przejdzie w końcu, zobaczymy
Jestem od początku na Clexane, dobrze mi z nim i nie chce zmieniać, niby ta sama substancja, ale u nas nie ma problemu z dostaniem Clexane więc nie kombinuję. Co do wskazań refundacji pewnych leków to lekarz czytał mi ostatnio co jest napisane przy kwasie foliowym 5mg, wskazaniem jest np. padaczka alkoholowa. Więc jak widać ten nfz ma durne wskazania czasem, kwas foliowy alkoholik dawać, ale żeby zwiększyć diagnostykę po poronieniach czy warunki refundacji Clexane, bo wskazania wskazaniami a refundacja swoją drogą, to nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 10:08
-
Jacqueline, ale ten Neoparin naprawde jest tańszy; bez refundacji kosztuje tyle ile Clexane z R. A refundacja taka sama, tzn. 2/3 płaci państwo, wychodzi dosłownie dycha za 10 strzykawek. Substancja czynna identyczna z Clexane, więc można zamienić, to nie jak z Fraxiparine czy inne.
No ale ja się bałam, może po porodzie kupię ten Neoparin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 10:15
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Nie, ja mam clexane refundowane, 36 zl to nie majątek a mój dr twierdzi, że clexane jest najlepsze. Tylko mówię co się ostatnio dowiedziałam i może komuś się przyda bo to jednak ponad 100 zl mniej miesięcznie
Ja mam siniaki ale już znacznie mniejsze wychodzą niż kiedyś. Może się nauczyłam w końcu robićWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 10:54
-
K878 - to nie majątek jak Mala napisała, nie będę zmieniać chyba, że byłby problem z Clexane.
Lady_Savage - mi po Clexane sporadycznie robią sie siniaki i to mac wielkości 50-groszówki, pewnie jak na jakie naczynko trafie, ale to bardzo rzadko, od 10tc z 4 mi sie zrobily może z czego ostatni prawie dwa tyg temu.
Mala - o tym samym pomyślałamim ciąża starsza tym siniaki rzadziej i mniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 10:58