X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Dziewczyny, jak jest z ruchami na samym.poczatku? Moja Mala do tej pory nic a nic, w środę zaczela i to z grubej rury - do wczoraj non stop, jakies kopniaki, wiercenia sie itd. A dzisiaj od rana cisza. Czasem czuje lekki nacisk w brzuchu, hakis malutki babelek ale nie wiem czy to ona czy moje flaki. Ale to chyba na tym etapie nie jest niepokojace co? Takie przerwy?
    Niepokojące to może być zacząć Po 24tyg. A na tym etapie to spokojnie. Za tydzień-dwa już będzie w miarę regularnie dawało o sobie znać.

A mojemu synowi po wczorajszym usg godziny się poprzestawiało. Zamiast o 22, to o 1w nocy mnie kopał. Aż sie obudziłam. A potem od 5.30do 7.30prawie się tak wiercil,ze też nie mogłam spać. A potem już wstałam, bo i tak zasnąć nie mogłam. Tresuje już sobie mama odpowiednio :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dajcie spokój z tymi porodami. Oby nie. My na końcu. Nie powiem, że nie chciałabym już na świecie swojego robaczka, ale cierpliwie poczekam aż urośnie i przyjdzie na świat w swoim czasie

Też tak myślę, dziewczyny nakręcacie się! Spokojnie, ja nie chcę nic mówić, ani straszyć ale są przypadki że laska urodzi w 24 tc i dzidzia żyje, a druga w 36 i musi pochować. Nie zależy to tylko od tygodnia w którym się dzidzia urodzi, na to idzie masę też innych czynników. Dajcie na luz, i myście pozytywnie. Będzie dobrze, żadna z nas nie urodzi wcześniej jak 34 tc :) i wszystkie dzieciaczki są zdrowe, piękne i kochamy je najmocniej na świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 12:40

salenne, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Dziewczyny, jak jest z ruchami na samym.poczatku? Moja Mala do tej pory nic a nic, w środę zaczela i to z grubej rury - do wczoraj non stop, jakies kopniaki, wiercenia sie itd. A dzisiaj od rana cisza. Czasem czuje lekki nacisk w brzuchu, hakis malutki babelek ale nie wiem czy to ona czy moje flaki. Ale to chyba na tym etapie nie jest niepokojace co? Takie przerwy?

Normalna taka cisza, u mnie tym razem nie było takiej "rybki" tylko od razu z grubej rury kopniaki, a dziś ma dzień ciszy xD, chyba nie lubi upałów.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    my jesteśmy na dobrej pozycji, mi sie tak wydaje, że duzo na porody mają wpływ też pogoda, dlatego tyle dziewczyn ze wrzesniowego wątku rodzi co roku, bo patrzcie w innych miesiącach jakoś tak nie ma, rodzi się może jedno, ale to jest wyjątek a te letnie dzieci, to przeważnie albo w trakcie burzy się rodzą, albo zaraz z burzą. upały też robią swoje, a trzeba iść tu i tam. Takie jest moje zdanie.
    Taki lady masz rację nawet jak byś się położnej zapytała to piwie, że gdy są silne burze to nagle na porodowce więcej rodzacych jest. Podobno chodzi o zmiany ciśnienia, ale nie wiem dokładnie. Mnie skurcze po 3 barfzo silnych burzach złapały w 2 ciąży , jeszcze w burzy na porodowke jechaliśmy. To byłam 6 rodzaca w ciągu 20godz a to był mały szpital i mówią tam ze jedna w ciągu doby to dużo:) a po mnie w ciągu 3 godzin były kolejne 4 kobiety więc było 10 kobiet na dobę a zazwyczaj mają 1 :) musieli ściągać 2 położone bo nie dawały rady

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały dziś też się nie rusza, ale to jeszcze normalne :) moze wieczorem dzieciaki dadzą nam popalic heh

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Jak znaleźć tę grupę?
    Magdzia moze Cię dodać :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Moje nadal leniwe w swojego ojca ;( nadal nie kopie a na USG powiedzieli, że bardzo ruchliwe. I łożysko z przodu i w ogóle. A ja i tak się martwię. P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Czyżby termin na 19go? :D U mnie na początku termin był 23 grudnia, ale po pierwszym usg zmienił się na właśnie 19go :)
    Nie. Ja nie patrzę po usg. Wiem kiedy dziecię powstało i od tego momentu liczę :) nie zgadza mi się to z terminem ovu ani miesiączki. termin z usg też mam wcześniejszy ale narazić liczę po zapłodnienia. Nadal trzymam ten na 23.12 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 13:15

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś z ciazowych zachciewajek - pyzy i czerwony barszcz :D czemu to się tak długo gotuje ;/

Lady Savage, salenne lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dziś z ciazowych zachciewajek - pyzy i czerwony barszcz :D czemu to się tak długo gotuje ;/

O matko! Barszcz! Podaj adres, PRZYJEŻDŻAM :D

emikey, Lady Savage, Petitka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pomidorówka

salenne, emikey lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 3 h spaceru i placu zabaw padam na twarz... :) dzien dobry ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam lyzeczke nutelli :( musialam :p

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Aztoria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie były na obiad kluski śląskie,gulasz wołowy i mizeria. Właśnie odpoczywam po tym całym gotowaniu. Wojtek mi dokazywal przy obieraniu ziemniakow i ogórków.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Po 3 h spaceru i placu zabaw padam na twarz... :) dzien dobry ;)
    Skąd ja to znam xD dlatego się cieszę że mam ten ogród xD wystawię basen, domek, zjeżdzalnie, i mała lata po ogrodzie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Zjadlam lyzeczke nutelli :( musialam :p
    Poszukaj przepisu na domową nutelle. Duża lepsza i zdrowsza wersja. A jak zamiast cukru dasz erytrytol, to już będziesz mogła zjeść więcej niż jedna łyżeczkę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee ja mam raz na ruski rok mam ochote :p tersz bedzie na dlugo spokoj :p

Kolo 20 wyjezdzamy. Stresuje sie bo tondluga droga 1100 km

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus masz na wszelki wypadek przygotowana nospe i magnez?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Eeee ja mam raz na ruski rok mam ochote :p tersz bedzie na dlugo spokoj :p

Kolo 20 wyjezdzamy. Stresuje sie bo tondluga droga 1100 km
    Róbcie przerwy co 1,5 - 2h. Ja wracalam ze Splitu do Budapesztu 8h w upał i przeżyłam bez problemów. Czasem kierowałam klime na nogi, to nawet nie spuchły. Będzie dobrze. Tylko róbcie dużo przerw takich 10-20 min :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis cebulowa :) i sledzik, maly ma ochote na konkretne smaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 14:11

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ