X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Co myślicie o ślubie kościelnym razem ze chrzcinami? Z mężem mamy tylko cywilny i myślimy nad ślubem kościelnym za rok gdzieś w lipcu. Za jednym zamachem moglibyśmy zrobić chrzciny ale dziecko miało by już 7 miesiecy. Nie za późno na chrzciny?
    my mamy podobny plan tzn nie slub a komunia starszego i chrzest dziecka ;)

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ten brzuch rośnie z dnia na dzień. Dziś już nie dopielam szortow a chodziłam w nich na wakacjach tydzień temu! I pępek mi wylazi. Straszny ten pępek :P

Też zauważyłam wczoraj, że pępek zrobił mi się płytszy. Zaczyna mnie to przerażać :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    my mamy podobny plan tzn nie slub a komunia starszego i chrzest dziecka ;)
    Amus Twoje dziecko też w przyszłym roku idzie do komunii?

dhpclr4.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Co myślicie o ślubie kościelnym razem ze chrzcinami? Z mężem mamy tylko cywilny i myślimy nad ślubem kościelnym za rok gdzieś w lipcu. Za jednym zamachem moglibyśmy zrobić chrzciny ale dziecko miało by już 7 miesiecy. Nie za późno na chrzciny?
    Cześć dziewczyny :-)
    Emikey połączenie dwóch sakramentów kościelnych to piekna inicjatywa :-) wspaniale ze chcecie zawrzeć małżeństwo dusz <3 :-) z punktu widzenia prawa kościelnego z chrzestem jest jak z nauką -nigdy nie jest za późno ;-) bedziecie mieli starsze dziecko niż inni, będziecie odbiegać od normy ale to nie ma żadnego wpływu na jakość sakramentu a przeciez to jest najważniejsze :-) jeśli marzy wam się połączyć te wydarzenia to nie pytajcie innych o zdanie tylko dzialajcie :-) :-) :-) to będzie podwójnie piękny dzień. Można tez przyspieszyć datę np na maj

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dobrze ze mi przypomnialaś, musze do apteki wejsc bo nie mam ani nospy ani magnezu w tamtej ciąży w sumie ani razu nie brałam ale lepiej mieć

jeśli chodzi o jazde planuje spać całą drogę nogi bede roznie ukladac raz do góry raz na dol ;) przerwy i tak będą z moim sikaniem to wiadomo ;P

Iruletka tak, bo u nas jest tylko wczesna komunia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 15:35

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    ja też mam głeboko pępek, na pewno nie wyjdzie. mi lekarz kazał jeść więcej wołowiny. no zobaczymy jakie mi wyjdą wyniki za m-c.
    Przez chwilę się zastanawiałam co ma pępek wspólnego z wołowiną ;-)

Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Też zauważyłam wczoraj, że pępek zrobił mi się płytszy. Zaczyna mnie to przerażać :P

Ja można powiedzieć, że nie mam już pępka. Zupełnie płaski :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

:P ja ostatnio byłam na chrzcinach 24 letniej kobiety ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zdjęciu nie widać, ale mój pępek już jest tak płytki, że widać dno, co wcześniej było niemożliwe :p

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Uff, kupiłam kieckę. Teraz leżę, bo się strasznie nalatałam. Ale potem chyba jeszcze się wybiorę do drugiego centrum za butami zobaczyć. Kupiłam też w h&m 2 pary spodni ciążowych na przecenie, w sumie tetaz już fajnie leżą, a miejsce na brzuszek rozciągnie się razem z brzuszkiem :)
    Emikey, ja marzyłam o kościelnym z chrzcinami, ale tak długo dzidzi nie było, że w końcu 5 lat po cywilnym wzięliśmy kościelny w tamtym roku. Tym bardxiej, że po poronieniu potrzebowałam takiej zmiany. Ale uważam, że to super pomysł.

pochwal się

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Zrobiłam sobie zdjęcie brzucha i jestem w szoku, jaki jest ogromny! Chyba na końcu nie będę mogła chodzić :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a22c11b6f729.jpg

No duże mieszkanko :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, czyli jako 6,5 latek, dobrze rozumiem? bo nie wiem czy ten suwaczek z wiekiem Twojego syna jest aktualny?

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Lady dobrze ze mi przypomnialaś, musze do apteki wejsc bo nie mam ani nospy ani magnezu w tamtej ciąży w sumie ani razu nie brałam ale lepiej mieć

jeśli chodzi o jazde planuje spać całą drogę nogi bede roznie ukladac raz do góry raz na dol ;) przerwy i tak będą z moim sikaniem to wiadomo ;P

Iruletka tak, bo u nas jest tylko wczesna komunia :)

ja się zaopatrzyłam jak miałam jechać 4 godziny autem, nigdy nic nie wiadomo, potem do Wawy jak jechałam też wzięłam, i w sumie dobrze, bo z powrotem się przydało po 5 godzinach siedzenia, w duchocie, zaczęły się bóle i twardnienia, łykłam i przeszło. Na podróż moim zdaniem to obowiązkowy zestaw.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Super pomysl, moja kolezanka tak zrobila, a ich corcia miala wtedy rok. Piekne sa takie uroczystosci, sama jestem swiezo po slubie koscielnym i to sa takie chwile, ktore sie wspomina z usmiechem i wzruszeniem. Moja corka byla chrzczona jak miala 6 mies, ale dlatego, ze mielismy nadzieje, ze wtefy wraz z kolkami odejdzie jej ta placzliwosc. Tym razem pewnie tez tak mniej wiecej pomyslimy o chrzcie, moze Wielkanoc, moze maj, zobaczymy jak to wyjdzie.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Amus, czyli jako 6,5 latek, dobrze rozumiem? bo nie wiem czy ten suwaczek z wiekiem Twojego syna jest aktualny?
    tak tak :) u nas tak idą :) 7 latki ( rocznikowo ;) )

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie wcześnie. Mój idzie jako dziewięciolatek, będzie w trzeciej klasie.

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno mają juz wycofać wczesną tzn ze moj syn idzie jako ostatni rocznik do wczesnej/ nie wiem. Ja tez miałam komunie jako 7 latka.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz słyszę aby tak wcześnie organizowano komunię. Skąd jesteś? U mnie w Częstochowie celowo przesunęli komunię z klasy drugiej na trzecią w związku z reformą edukacji.

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na slasku mieszkam :) zalezy od miejscowosci moj maz z wiekszego miasta i mial jak byl starszyu nas juz od dawna jest w wieku 7 lat

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Częstochowa to teraz też śląskie;-)

dhpclr4.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ