X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Co myślicie o ślubie kościelnym razem ze chrzcinami? Z mężem mamy tylko cywilny i myślimy nad ślubem kościelnym za rok gdzieś w lipcu. Za jednym zamachem moglibyśmy zrobić chrzciny ale dziecko miało by już 7 miesiecy. Nie za późno na chrzciny?
    my mamy podobny plan tzn nie slub a komunia starszego i chrzest dziecka ;)

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ten brzuch rośnie z dnia na dzień. Dziś już nie dopielam szortow a chodziłam w nich na wakacjach tydzień temu! I pępek mi wylazi. Straszny ten pępek :P

Też zauważyłam wczoraj, że pępek zrobił mi się płytszy. Zaczyna mnie to przerażać :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    my mamy podobny plan tzn nie slub a komunia starszego i chrzest dziecka ;)
    Amus Twoje dziecko też w przyszłym roku idzie do komunii?

dhpclr4.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Co myślicie o ślubie kościelnym razem ze chrzcinami? Z mężem mamy tylko cywilny i myślimy nad ślubem kościelnym za rok gdzieś w lipcu. Za jednym zamachem moglibyśmy zrobić chrzciny ale dziecko miało by już 7 miesiecy. Nie za późno na chrzciny?
    Cześć dziewczyny :-)
    Emikey połączenie dwóch sakramentów kościelnych to piekna inicjatywa :-) wspaniale ze chcecie zawrzeć małżeństwo dusz <3 :-) z punktu widzenia prawa kościelnego z chrzestem jest jak z nauką -nigdy nie jest za późno ;-) bedziecie mieli starsze dziecko niż inni, będziecie odbiegać od normy ale to nie ma żadnego wpływu na jakość sakramentu a przeciez to jest najważniejsze :-) jeśli marzy wam się połączyć te wydarzenia to nie pytajcie innych o zdanie tylko dzialajcie :-) :-) :-) to będzie podwójnie piękny dzień. Można tez przyspieszyć datę np na maj

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dobrze ze mi przypomnialaś, musze do apteki wejsc bo nie mam ani nospy ani magnezu w tamtej ciąży w sumie ani razu nie brałam ale lepiej mieć

jeśli chodzi o jazde planuje spać całą drogę nogi bede roznie ukladac raz do góry raz na dol ;) przerwy i tak będą z moim sikaniem to wiadomo ;P

Iruletka tak, bo u nas jest tylko wczesna komunia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 15:35

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    ja też mam głeboko pępek, na pewno nie wyjdzie. mi lekarz kazał jeść więcej wołowiny. no zobaczymy jakie mi wyjdą wyniki za m-c.
    Przez chwilę się zastanawiałam co ma pępek wspólnego z wołowiną ;-)

nick nieaktualny, magdzia26 lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Też zauważyłam wczoraj, że pępek zrobił mi się płytszy. Zaczyna mnie to przerażać :P

Ja można powiedzieć, że nie mam już pępka. Zupełnie płaski :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

:P ja ostatnio byłam na chrzcinach 24 letniej kobiety ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zdjęciu nie widać, ale mój pępek już jest tak płytki, że widać dno, co wcześniej było niemożliwe :p

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Uff, kupiłam kieckę. Teraz leżę, bo się strasznie nalatałam. Ale potem chyba jeszcze się wybiorę do drugiego centrum za butami zobaczyć. Kupiłam też w h&m 2 pary spodni ciążowych na przecenie, w sumie tetaz już fajnie leżą, a miejsce na brzuszek rozciągnie się razem z brzuszkiem :)
    Emikey, ja marzyłam o kościelnym z chrzcinami, ale tak długo dzidzi nie było, że w końcu 5 lat po cywilnym wzięliśmy kościelny w tamtym roku. Tym bardxiej, że po poronieniu potrzebowałam takiej zmiany. Ale uważam, że to super pomysł.

pochwal się

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Zrobiłam sobie zdjęcie brzucha i jestem w szoku, jaki jest ogromny! Chyba na końcu nie będę mogła chodzić :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a22c11b6f729.jpg

No duże mieszkanko :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, czyli jako 6,5 latek, dobrze rozumiem? bo nie wiem czy ten suwaczek z wiekiem Twojego syna jest aktualny?

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Lady dobrze ze mi przypomnialaś, musze do apteki wejsc bo nie mam ani nospy ani magnezu w tamtej ciąży w sumie ani razu nie brałam ale lepiej mieć

jeśli chodzi o jazde planuje spać całą drogę nogi bede roznie ukladac raz do góry raz na dol ;) przerwy i tak będą z moim sikaniem to wiadomo ;P

Iruletka tak, bo u nas jest tylko wczesna komunia :)

ja się zaopatrzyłam jak miałam jechać 4 godziny autem, nigdy nic nie wiadomo, potem do Wawy jak jechałam też wzięłam, i w sumie dobrze, bo z powrotem się przydało po 5 godzinach siedzenia, w duchocie, zaczęły się bóle i twardnienia, łykłam i przeszło. Na podróż moim zdaniem to obowiązkowy zestaw.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Super pomysl, moja kolezanka tak zrobila, a ich corcia miala wtedy rok. Piekne sa takie uroczystosci, sama jestem swiezo po slubie koscielnym i to sa takie chwile, ktore sie wspomina z usmiechem i wzruszeniem. Moja corka byla chrzczona jak miala 6 mies, ale dlatego, ze mielismy nadzieje, ze wtefy wraz z kolkami odejdzie jej ta placzliwosc. Tym razem pewnie tez tak mniej wiecej pomyslimy o chrzcie, moze Wielkanoc, moze maj, zobaczymy jak to wyjdzie.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Amus, czyli jako 6,5 latek, dobrze rozumiem? bo nie wiem czy ten suwaczek z wiekiem Twojego syna jest aktualny?
    tak tak :) u nas tak idą :) 7 latki ( rocznikowo ;) )

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie wcześnie. Mój idzie jako dziewięciolatek, będzie w trzeciej klasie.

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno mają juz wycofać wczesną tzn ze moj syn idzie jako ostatni rocznik do wczesnej/ nie wiem. Ja tez miałam komunie jako 7 latka.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz słyszę aby tak wcześnie organizowano komunię. Skąd jesteś? U mnie w Częstochowie celowo przesunęli komunię z klasy drugiej na trzecią w związku z reformą edukacji.

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na slasku mieszkam :) zalezy od miejscowosci moj maz z wiekszego miasta i mial jak byl starszyu nas juz od dawna jest w wieku 7 lat

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Częstochowa to teraz też śląskie;-)

dhpclr4.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ