X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o ślubie kościelnym razem ze chrzcinami? Z mężem mamy tylko cywilny i myślimy nad ślubem kościelnym za rok gdzieś w lipcu. Za jednym zamachem moglibyśmy zrobić chrzciny ale dziecko miało by już 7 miesiecy. Nie za późno na chrzciny?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Co myślicie o ślubie kościelnym razem ze chrzcinami? Z mężem mamy tylko cywilny i myślimy nad ślubem kościelnym za rok gdzieś w lipcu. Za jednym zamachem moglibyśmy zrobić chrzciny ale dziecko miało by już 7 miesiecy. Nie za późno na chrzciny?

Też mamy taki plan :) moja mama twierdzi, że na chrzciny będzie za późno, ale my się nie przejmujemy.

magdzia26 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam razem ślub z chrzcinami:) jak dla mnie fajna sprawa. Ja nie musiałam iść z brzuchem do ołtarza ( nie żeby mi przeszkadzało;) ) mogłam później wypić za nasze zdrowie 2 lampki wina i ogólnie było fajnie bo mała każdy się zajmował wiadomo jak to w rodzinie. A ja nie musiałam się martwić ze w kiece się nie zmieszcze czy też nogami napuchnietymi :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Też mamy taki plan :) moja mama twierdzi, że na chrzciny będzie za późno, ale my się nie przejmujemy.
    Rodzina męża jest na Węgrzech a jego brat pracuje w Katarze, więc z powodów logistycznych było by łatwiej nam zrobić obie imprezy za jednym razem. U nas w rodzinie zazwyczaj dzieci chrzczone są w wieku 3 miesięcy. Ale wolałabym ciepły miesiąc niż luty.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem kogo wziąść za chrzesnych dla małego. Niby mam kilka osób, ale chcę żeby to były osoby bliskie a nie tylko ciocia i wujek od urodzin.. A z bliskich to praktycznie nie mama już kogo jest jeden bliski kuzyn ale on ma z żoną tyle chrzesniakow, że wątpię by chciEli kolejnego

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zależy czego oczekujecie jak marzy wam się huczne wesele a ze względu na chrzciny zrobicie tylko przyjęcie to ja bym ze ślubem poczekala. Ja swoje wesele wspominam wspaniale i wiem, że nie byłoby takie samo z noworodkiem. I nie uważam, że to "tylko ślub cywilny" ślub jak ślub to, że nie było księdza nie uwłacza tej uroczystości

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że nie będzie za późno na chrzciny. Myśmy syna chrzcili jak miał pół roku, także podobnie. A wakacje na takie imprezy to dobry czas.

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poproszę jakiegoś linka do grupy na facebooku, jeśli można

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie chcemy wesela. Ja nienawidzę tego typu imprez. Więc tylko najblizsza rodzina i przyjęcie. Dlatego chrzciny i ślub wydają się bardzo sensowne.

My na chrzestnych weźmiemy albo mojego brata i jego żonę, albo brata męża i jego żonę ;) dwoje dzieci chcemy, dwie pary chrzestnych mamy ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, kupiłam kieckę. Teraz leżę, bo się strasznie nalatałam. Ale potem chyba jeszcze się wybiorę do drugiego centrum za butami zobaczyć. Kupiłam też w h&m 2 pary spodni ciążowych na przecenie, w sumie tetaz już fajnie leżą, a miejsce na brzuszek rozciągnie się razem z brzuszkiem :)
    Emikey, ja marzyłam o kościelnym z chrzcinami, ale tak długo dzidzi nie było, że w końcu 5 lat po cywilnym wzięliśmy kościelny w tamtym roku. Tym bardxiej, że po poronieniu potrzebowałam takiej zmiany. Ale uważam, że to super pomysł.

Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała do facebooka dołączyć :)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja też poproszę jakiegoś linka do grupy na facebooku, jeśli można
    Magdzia to ogarnia :) na pewno nie zapomni o Tobie i Natalii i Opolance i kto tam jeszcze się zgłosi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 14:44

Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie zdjęcie brzucha i jestem w szoku, jaki jest ogromny! Chyba na końcu nie będę mogła chodzić :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a22c11b6f729.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 14:50

emikey, Opolanka 85, Iruletka, salenne, [m]alina, Wachciowa, Jooozefka, Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, Marteczka93, Lady Savage, Coco55, magdzia26 lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten brzuch rośnie z dnia na dzień. Dziś już nie dopielam szortow a chodziłam w nich na wakacjach tydzień temu! I pępek mi wylazi. Straszny ten pępek :P

Petitka, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch niby maleńki, ale żadnych spodni nie dopnę. Tylko na gumce noszę. A jeszcze mi przyszły legginsy ciążowe z allegro, są mega wygodne.

Petitka, magdzia26 lubią tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A u mnie były na obiad kluski śląskie,gulasz wołowy i mizeria.

U mnie dziś menu bardzo podobne tylko zamiast klusek śląskich kluchy parowe :) Coś mi tylko ochota na mięsko przeszło i poleje kluchy samym sosikiem. Naszła mnie za to ochota na owoce i na deser chyba będą truskawki :D

Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    My nie chcemy wesela. Ja nienawidzę tego typu imprez. Więc tylko najblizsza rodzina i przyjęcie. Dlatego chrzciny i ślub wydają się bardzo sensowne.

My na chrzestnych weźmiemy albo mojego brata i jego żonę, albo brata męża i jego żonę ;) dwoje dzieci chcemy, dwie pary chrzestnych mamy ;)
    To łatwiej będzie Wam ogarnąć temat jeśli impreza ma się odbyć w gronie najbliższych, no i uroczystość 2 w 1 jest z reguły tańsza. A gdzie zamierzacie ją zorganizować? Polska, Węgry czy Anglia?

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ten brzuch rośnie z dnia na dzień. Dziś już nie dopielam szortow a chodziłam w nich na wakacjach tydzień temu! I pępek mi wylazi. Straszny ten pępek :P
    Ha ha, ja mam taki głęboki, źe mogłabym w nim coś przechowywać :-P także nie powinien mi wyleźć

dhpclr4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ten pępek :P po ciąży z córką brzydki mi sie zrobił, taki płaski, a wczesniej taka śliczna gwiazdka ;) teraz już dawno wystaje ;)

Nesairah - śliczny brzusio :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam głeboko pępek, na pewno nie wyjdzie. mi lekarz kazał jeść więcej wołowiny. no zobaczymy jakie mi wyjdą wyniki za m-c.

‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ