Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o ślubie kościelnym razem ze chrzcinami? Z mężem mamy tylko cywilny i myślimy nad ślubem kościelnym za rok gdzieś w lipcu. Za jednym zamachem moglibyśmy zrobić chrzciny ale dziecko miało by już 7 miesiecy. Nie za późno na chrzciny?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Co myślicie o ślubie kościelnym razem ze chrzcinami? Z mężem mamy tylko cywilny i myślimy nad ślubem kościelnym za rok gdzieś w lipcu. Za jednym zamachem moglibyśmy zrobić chrzciny ale dziecko miało by już 7 miesiecy. Nie za późno na chrzciny?

Też mamy taki plan :) moja mama twierdzi, że na chrzciny będzie za późno, ale my się nie przejmujemy.

magdzia26 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam razem ślub z chrzcinami:) jak dla mnie fajna sprawa. Ja nie musiałam iść z brzuchem do ołtarza ( nie żeby mi przeszkadzało;) ) mogłam później wypić za nasze zdrowie 2 lampki wina i ogólnie było fajnie bo mała każdy się zajmował wiadomo jak to w rodzinie. A ja nie musiałam się martwić ze w kiece się nie zmieszcze czy też nogami napuchnietymi :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Też mamy taki plan :) moja mama twierdzi, że na chrzciny będzie za późno, ale my się nie przejmujemy.
    Rodzina męża jest na Węgrzech a jego brat pracuje w Katarze, więc z powodów logistycznych było by łatwiej nam zrobić obie imprezy za jednym razem. U nas w rodzinie zazwyczaj dzieci chrzczone są w wieku 3 miesięcy. Ale wolałabym ciepły miesiąc niż luty.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem kogo wziąść za chrzesnych dla małego. Niby mam kilka osób, ale chcę żeby to były osoby bliskie a nie tylko ciocia i wujek od urodzin.. A z bliskich to praktycznie nie mama już kogo jest jeden bliski kuzyn ale on ma z żoną tyle chrzesniakow, że wątpię by chciEli kolejnego

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zależy czego oczekujecie jak marzy wam się huczne wesele a ze względu na chrzciny zrobicie tylko przyjęcie to ja bym ze ślubem poczekala. Ja swoje wesele wspominam wspaniale i wiem, że nie byłoby takie samo z noworodkiem. I nie uważam, że to "tylko ślub cywilny" ślub jak ślub to, że nie było księdza nie uwłacza tej uroczystości

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że nie będzie za późno na chrzciny. Myśmy syna chrzcili jak miał pół roku, także podobnie. A wakacje na takie imprezy to dobry czas.

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poproszę jakiegoś linka do grupy na facebooku, jeśli można

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie chcemy wesela. Ja nienawidzę tego typu imprez. Więc tylko najblizsza rodzina i przyjęcie. Dlatego chrzciny i ślub wydają się bardzo sensowne.

My na chrzestnych weźmiemy albo mojego brata i jego żonę, albo brata męża i jego żonę ;) dwoje dzieci chcemy, dwie pary chrzestnych mamy ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, kupiłam kieckę. Teraz leżę, bo się strasznie nalatałam. Ale potem chyba jeszcze się wybiorę do drugiego centrum za butami zobaczyć. Kupiłam też w h&m 2 pary spodni ciążowych na przecenie, w sumie tetaz już fajnie leżą, a miejsce na brzuszek rozciągnie się razem z brzuszkiem :)
    Emikey, ja marzyłam o kościelnym z chrzcinami, ale tak długo dzidzi nie było, że w końcu 5 lat po cywilnym wzięliśmy kościelny w tamtym roku. Tym bardxiej, że po poronieniu potrzebowałam takiej zmiany. Ale uważam, że to super pomysł.

Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała do facebooka dołączyć :)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja też poproszę jakiegoś linka do grupy na facebooku, jeśli można
    Magdzia to ogarnia :) na pewno nie zapomni o Tobie i Natalii i Opolance i kto tam jeszcze się zgłosi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 14:44

Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie zdjęcie brzucha i jestem w szoku, jaki jest ogromny! Chyba na końcu nie będę mogła chodzić :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a22c11b6f729.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 14:50

emikey, Opolanka 85, Iruletka, nick nieaktualny, [m]alina, Wachciowa, Jooozefka, Jacqueline, nick nieaktualny, Marteczka93, Lady Savage, Coco55, magdzia26 lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten brzuch rośnie z dnia na dzień. Dziś już nie dopielam szortow a chodziłam w nich na wakacjach tydzień temu! I pępek mi wylazi. Straszny ten pępek :P

Petitka, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch niby maleńki, ale żadnych spodni nie dopnę. Tylko na gumce noszę. A jeszcze mi przyszły legginsy ciążowe z allegro, są mega wygodne.

Petitka, magdzia26 lubią tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A u mnie były na obiad kluski śląskie,gulasz wołowy i mizeria.

U mnie dziś menu bardzo podobne tylko zamiast klusek śląskich kluchy parowe :) Coś mi tylko ochota na mięsko przeszło i poleje kluchy samym sosikiem. Naszła mnie za to ochota na owoce i na deser chyba będą truskawki :D

nick nieaktualny, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    My nie chcemy wesela. Ja nienawidzę tego typu imprez. Więc tylko najblizsza rodzina i przyjęcie. Dlatego chrzciny i ślub wydają się bardzo sensowne.

My na chrzestnych weźmiemy albo mojego brata i jego żonę, albo brata męża i jego żonę ;) dwoje dzieci chcemy, dwie pary chrzestnych mamy ;)
    To łatwiej będzie Wam ogarnąć temat jeśli impreza ma się odbyć w gronie najbliższych, no i uroczystość 2 w 1 jest z reguły tańsza. A gdzie zamierzacie ją zorganizować? Polska, Węgry czy Anglia?

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ten brzuch rośnie z dnia na dzień. Dziś już nie dopielam szortow a chodziłam w nich na wakacjach tydzień temu! I pępek mi wylazi. Straszny ten pępek :P
    Ha ha, ja mam taki głęboki, źe mogłabym w nim coś przechowywać :-P także nie powinien mi wyleźć

dhpclr4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ten pępek :P po ciąży z córką brzydki mi sie zrobił, taki płaski, a wczesniej taka śliczna gwiazdka ;) teraz już dawno wystaje ;)

Nesairah - śliczny brzusio :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam głeboko pępek, na pewno nie wyjdzie. mi lekarz kazał jeść więcej wołowiny. no zobaczymy jakie mi wyjdą wyniki za m-c.

‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ