X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Przez chwilę się zastanawiałam co ma pępek wspólnego z wołowiną ;-)
    Szybki skrót myślowy :) powinnam zrobić akapit a tak wyszło;) wołowina oczywiście była nawiązaniem do mojej anemii :D

Iruletka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od zawsze 9-latki były rocznikiem do komunii, czyli 2 klasa podstawówki. Obecnie przesunęli na trzecią klasę ze względu na tą reformę. A czy cofną tak jak było kiedyś czyli jak ja miałam, to się zobaczy ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Częstochowa to teraz też śląskie;-)
    Chodzilo mi bardziej ze w malej miejscowosci :D maz mieszkal 12 km od mnie w duzym miescie i mial normalna :p ja niedaleko rybnika mieszkam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 16:44

Iruletka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba od dwoch lat juz ma religie w przedszkolu a od roku w salce przy kosciele i w tym roku dwa razy w tyg w salce (plus kolejne lekcje w zerowce) duzotego niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 16:44

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha, a myslalam ze tylko ja patrze z przerazenuem na swoj pepek :D moj tez byl gleboki bardzo, a juz dno sie wyprostowalo i zostalo tylko mle wglebienie. A ja jakos strasznie nie chce miec takiego wystajacego guzika

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dosyc gleboki pępuszek i teraz sie tak rozciagnal ale wciąż jest wklesly i teraz mi sie podoba ale taki wybrzuszony juz pod koniec wygląda koszmarnie :-( nie chcialabym takiego ale chyba nie mam na to wplywu, najważniejsze żeby dzidziuś byl zdrowy, reszte się jakos przezyje

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie religii, jak to teraz w szkole wygląda jeśli ktoś nie chce by dziecko się jej uczyło, my jesteśmy ateistami, mała nie chrzczona, i się od jakiegoś czasu zastanawiam jak to wygląda.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Odnośnie religii, jak to teraz w szkole wygląda jeśli ktoś nie chce by dziecko się jej uczyło, my jesteśmy ateistami, mała nie chrzczona, i się od jakiegoś czasu zastanawiam jak to wygląda.
    Może chodzić na etykę. Nie musi chodzić na religię. A jak szkoła nie ma zajęć z etyki, to muszą takiemu dziecku zorganizować inne zajęcia w tym czasie

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Może chodzić na etykę. Nie musi chodzić na religię. A jak szkoła nie ma zajęć z etyki, to muszą takiemu dziecku zorganizować inne zajęcia w tym czasie

aha, dzięki :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    To łatwiej będzie Wam ogarnąć temat jeśli impreza ma się odbyć w gronie najbliższych, no i uroczystość 2 w 1 jest z reguły tańsza. A gdzie zamierzacie ją zorganizować? Polska, Węgry czy Anglia?
    Polska :) ale gdzieś w górach żeby z Węgier było bliżej ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Cześć dziewczyny :-)
    Emikey połączenie dwóch sakramentów kościelnych to piekna inicjatywa :-) wspaniale ze chcecie zawrzeć małżeństwo dusz <3 :-) z punktu widzenia prawa kościelnego z chrzestem jest jak z nauką -nigdy nie jest za późno ;-) bedziecie mieli starsze dziecko niż inni, będziecie odbiegać od normy ale to nie ma żadnego wpływu na jakość sakramentu a przeciez to jest najważniejsze :-) jeśli marzy wam się połączyć te wydarzenia to nie pytajcie innych o zdanie tylko dzialajcie :-) :-) :-) to będzie podwójnie piękny dzień. Można tez przyspieszyć datę np na maj
    W maju moja chrzesniaczka i jej siostra maja komunie, dlatego nie chce im wchodzić w paradę.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Polska :) ale gdzieś w górach żeby z Węgier było bliżej ;)
    Dobre rozwiązanie, bo faktycznie musicie jakoś logistycznie gości ogarnąć.

dhpclr4.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to faktycznie,lepiej w swoim czasie :-) w ogole widzę ze w opisie Gabryś, piękne imię tez bardzo wysoko na mojej liście ale jednak Leon wygrał, Gabriel bedzie chyba na drugie

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    A to faktycznie,lepiej w swoim czasie :-) w ogole widzę ze w opisie Gabryś, piękne imię tez bardzo wysoko na mojej liście ale jednak Leon wygrał, Gabriel bedzie chyba na drugie
    Gabriel ma po ojcu, dziadku, pradziadku i prapradziadku. Taki zwyczaj u męża. Pierwszy syn, najstarszego syna otrzymuje takie imię. Mi zawsze podobało się Adam, Kordian i Konstanty.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A co z komunia, zamierzacie nie posylac dzieci? Pytam z ciekawosci, bo znamjuz kilka przypadkow, ze ludzie szybko dziecko chca ochrzcic przed komunia, zeby moglo przystapic, mimo, ze sami deklaruja, ze sa niewierzacy. Oczywiscie nie oceniam, wiara to.indywidualna kwestia kazdego czlowieka :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    A co z komunia, zamierzacie nie posylac dzieci? Pytam z ciekawosci, bo znamjuz kilka przypadkow, ze ludzie szybko dziecko chca ochrzcic przed komunia, zeby moglo przystapic, mimo, ze sami deklaruja, ze sa niewierzacy. Oczywiscie nie oceniam, wiara to.indywidualna kwestia kazdego czlowieka :)

nie, jestem przeciwna kościołowi katolickiemu, i za to co mojej mamie zrobił, nie dostanie ani złotówki, a moja noga tam nie stanie, jeśli Zuza będzie chciała sie ochrzcić, wziąć komunię, to proszę bardzo, ale to będzie jej decyzja, dojrzała, a nie kaprys 8 latki by dostać laptopa albo rower.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 19:37

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ojciec sam kupuje synowi ciuchy i jest z tego dumny. Właśnie dostałam zdjęcie....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09ab47f0d288.jpg

Lady Savage, Aztoria, nick nieaktualny, Jacqueline, [m]alina, magdzia26, Coco55, Petitka, Iruletka, Zołzimagic lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkey dobre!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Kiedy ojciec sam kupuje synowi ciuchy i jest z tego dumny. Właśnie dostałam zdjęcie....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09ab47f0d288.jpg
    Dobrze, że ma poczucie humoru :) super jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a jak tam Wasza waga? Ja trochę się zaczynam martwić bo jestem już 7kg do przodu i powoli zaczyna mi iść w uda... :/

‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ