X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Przez chwilę się zastanawiałam co ma pępek wspólnego z wołowiną ;-)
    Szybki skrót myślowy :) powinnam zrobić akapit a tak wyszło;) wołowina oczywiście była nawiązaniem do mojej anemii :D

Iruletka, salenne lubią tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od zawsze 9-latki były rocznikiem do komunii, czyli 2 klasa podstawówki. Obecnie przesunęli na trzecią klasę ze względu na tą reformę. A czy cofną tak jak było kiedyś czyli jak ja miałam, to się zobaczy ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Częstochowa to teraz też śląskie;-)
    Chodzilo mi bardziej ze w malej miejscowosci :D maz mieszkal 12 km od mnie w duzym miescie i mial normalna :p ja niedaleko rybnika mieszkam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 16:44

Iruletka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba od dwoch lat juz ma religie w przedszkolu a od roku w salce przy kosciele i w tym roku dwa razy w tyg w salce (plus kolejne lekcje w zerowce) duzotego niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 16:44

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha, a myslalam ze tylko ja patrze z przerazenuem na swoj pepek :D moj tez byl gleboki bardzo, a juz dno sie wyprostowalo i zostalo tylko mle wglebienie. A ja jakos strasznie nie chce miec takiego wystajacego guzika

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dosyc gleboki pępuszek i teraz sie tak rozciagnal ale wciąż jest wklesly i teraz mi sie podoba ale taki wybrzuszony juz pod koniec wygląda koszmarnie :-( nie chcialabym takiego ale chyba nie mam na to wplywu, najważniejsze żeby dzidziuś byl zdrowy, reszte się jakos przezyje

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie religii, jak to teraz w szkole wygląda jeśli ktoś nie chce by dziecko się jej uczyło, my jesteśmy ateistami, mała nie chrzczona, i się od jakiegoś czasu zastanawiam jak to wygląda.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Odnośnie religii, jak to teraz w szkole wygląda jeśli ktoś nie chce by dziecko się jej uczyło, my jesteśmy ateistami, mała nie chrzczona, i się od jakiegoś czasu zastanawiam jak to wygląda.
    Może chodzić na etykę. Nie musi chodzić na religię. A jak szkoła nie ma zajęć z etyki, to muszą takiemu dziecku zorganizować inne zajęcia w tym czasie

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Może chodzić na etykę. Nie musi chodzić na religię. A jak szkoła nie ma zajęć z etyki, to muszą takiemu dziecku zorganizować inne zajęcia w tym czasie

aha, dzięki :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    To łatwiej będzie Wam ogarnąć temat jeśli impreza ma się odbyć w gronie najbliższych, no i uroczystość 2 w 1 jest z reguły tańsza. A gdzie zamierzacie ją zorganizować? Polska, Węgry czy Anglia?
    Polska :) ale gdzieś w górach żeby z Węgier było bliżej ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Cześć dziewczyny :-)
    Emikey połączenie dwóch sakramentów kościelnych to piekna inicjatywa :-) wspaniale ze chcecie zawrzeć małżeństwo dusz <3 :-) z punktu widzenia prawa kościelnego z chrzestem jest jak z nauką -nigdy nie jest za późno ;-) bedziecie mieli starsze dziecko niż inni, będziecie odbiegać od normy ale to nie ma żadnego wpływu na jakość sakramentu a przeciez to jest najważniejsze :-) jeśli marzy wam się połączyć te wydarzenia to nie pytajcie innych o zdanie tylko dzialajcie :-) :-) :-) to będzie podwójnie piękny dzień. Można tez przyspieszyć datę np na maj
    W maju moja chrzesniaczka i jej siostra maja komunie, dlatego nie chce im wchodzić w paradę.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Polska :) ale gdzieś w górach żeby z Węgier było bliżej ;)
    Dobre rozwiązanie, bo faktycznie musicie jakoś logistycznie gości ogarnąć.

dhpclr4.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to faktycznie,lepiej w swoim czasie :-) w ogole widzę ze w opisie Gabryś, piękne imię tez bardzo wysoko na mojej liście ale jednak Leon wygrał, Gabriel bedzie chyba na drugie

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    A to faktycznie,lepiej w swoim czasie :-) w ogole widzę ze w opisie Gabryś, piękne imię tez bardzo wysoko na mojej liście ale jednak Leon wygrał, Gabriel bedzie chyba na drugie
    Gabriel ma po ojcu, dziadku, pradziadku i prapradziadku. Taki zwyczaj u męża. Pierwszy syn, najstarszego syna otrzymuje takie imię. Mi zawsze podobało się Adam, Kordian i Konstanty.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A co z komunia, zamierzacie nie posylac dzieci? Pytam z ciekawosci, bo znamjuz kilka przypadkow, ze ludzie szybko dziecko chca ochrzcic przed komunia, zeby moglo przystapic, mimo, ze sami deklaruja, ze sa niewierzacy. Oczywiscie nie oceniam, wiara to.indywidualna kwestia kazdego czlowieka :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    A co z komunia, zamierzacie nie posylac dzieci? Pytam z ciekawosci, bo znamjuz kilka przypadkow, ze ludzie szybko dziecko chca ochrzcic przed komunia, zeby moglo przystapic, mimo, ze sami deklaruja, ze sa niewierzacy. Oczywiscie nie oceniam, wiara to.indywidualna kwestia kazdego czlowieka :)

nie, jestem przeciwna kościołowi katolickiemu, i za to co mojej mamie zrobił, nie dostanie ani złotówki, a moja noga tam nie stanie, jeśli Zuza będzie chciała sie ochrzcić, wziąć komunię, to proszę bardzo, ale to będzie jej decyzja, dojrzała, a nie kaprys 8 latki by dostać laptopa albo rower.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 19:37

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ojciec sam kupuje synowi ciuchy i jest z tego dumny. Właśnie dostałam zdjęcie....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09ab47f0d288.jpg

Lady Savage, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, [m]alina, magdzia26, Coco55, Petitka, Iruletka, Zołzimagic lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkey dobre!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Kiedy ojciec sam kupuje synowi ciuchy i jest z tego dumny. Właśnie dostałam zdjęcie....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09ab47f0d288.jpg
    Dobrze, że ma poczucie humoru :) super jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a jak tam Wasza waga? Ja trochę się zaczynam martwić bo jestem już 7kg do przodu i powoli zaczyna mi iść w uda... :/

‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ