Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
magdzia26 wrote:Ja mam we wtorek wizytę to będzie 6t2d ciekawa jestem czy zobaczę maluszka czy tylko pecherzyk
pewnie juz zobaczysz swoje malenstwo trzymam kciukimagdzia26 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Tsh i prolaktyne kazal mi endokrynolog, w poniedzialek wraca z wakacji i mam do niego zadzwonic rano z wynikiem. Przyspieszy mi wizyte zeby zwiekszyc euthyrox. BHcg zalecil ginekolog, ost. wynik robilam tydzien temu w piatek i kazal powtorzyc po tygodniu.
-
mycha91 wrote:A ja wam powiem ze marze o tym zeby miec juz wystajacy brzusio - taki naoczny codzienny dowod...
Ale wizyte mam w pon to bedzie 5t6d i jestem ciekawa co tam bedzie widac
Brzusio pojawi się za kilka miesięcy I będziemy z dumą go nosićWachciowa lubi tę wiadomość
Laura
-
Ja tez już nie mogę doczekać się pierwszych ruchów i brzusia ❤ wchodzę w 7 tydzień, liczę każdy dzień, pierwsza wizytę mam 23 kwiecień, trochę się martwię ze tak późno ale u mnie w UK to jest niestety normalnie, jak będę w Polsce zrobię lepsze badania. Jak się czujecie? Ja mam lekkie mdłości. A jak z praca u Was? Pracujecie?
Tizzi, Nola lubią tę wiadomość
-
_darkblueberry wrote:Ja tez już nie mogę doczekać się pierwszych ruchów i brzusia ❤ wchodzę w 7 tydzień, liczę każdy dzień, pierwsza wizytę mam 23 kwiecień, trochę się martwię ze tak późno ale u mnie w UK to jest niestety normalnie, jak będę w Polsce zrobię lepsze badania. Jak się czujecie? Ja mam lekkie mdłości. A jak z praca u Was? Pracujecie?
Ja tylko czuje zmęczenie I senność no I czasami częstsze siusiania a tak poza tym wszystko dobrze.
Ja nie pracuje siedzę w domu z dziećmi a mąż pracuje.
Ja mam wizytę na 10.04 .
To będzie 6 tydz.0 dni.
My mieszkamy w DE ale jak będziemy w PL to też zrobie sobie badania .Laura
-
Jak to dobrze ze dziś jest piąteczek kilka godzin w pracy i weekend
Strasznie niepokoi mnie ten brak objawów ciąży u mnie - może powinnam sie cieszyć ze nie wiszę nad kibelkiem może uspokoję sie jak pójdę o ojego giną na wizytę bo tym z klinik tojakos tak całkiem nie ufamTizzi, Nola lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Obudziłam się o 4 i za nic nie mogę zasnąc przez mdlosci
Zaczynam dzisiaj 7 tydzień
Powodzenia na wizytach :*
_darkblueberry j narazić mam l4 do pierwszej wizyty u giną. Dostałam że względu na plamienie krwią. Było to jednorazowe ale teraz znowu męczą mnie te mdłości i wymioty także nie wiem czy wrócę do pracy w najbliższym czasie... Bo nie wyobrażam sobie w takim stanie pracować.
Słyszałam, że u was w UK ciężko jest z takimi zwolnieniami? I mało usg w ciąży? To prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 05:32
Wachciowa, _darkblueberry lubią tę wiadomość
Lea
-
Yoselyn82 wrote:byl tu poruszany temat mleka i jakos teraz tak mysle.. a moze zle mysle..?
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień Dobry ranne ptaszki :*
Nadrobiłam was
Co do wizyt to i tak macie dobrze. Ja pierwsze USG bede miała dopiero 19.04 i aż drże na samą myśl. To bedzie już 7 tydzień Cieszę się w sumie, bo będę miała pewność, że już zapewne wszystko ładnie będzie widać (mam nadzieję). U mnie kolejna ciąża leżąca więc wolę poczekać na odpowiedni moment, niż latać co chwilę Gdyby nie to to pewnie co dwa dni bym USG robiłaNola lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny tez juz nie moge doczekac sie serduszka i brzuszka i wszystkiego kazdego znaku ktory tylko pokaze ze nasz pimpuszek zdrowo rozwija tez sie martwie jak kilka dziewxzyn ze nie mam objawow tych najbardziej charakterystycznych jak wymioty ale moze przyjda pozniej lub zupelnie mnie omina. Ja ogolnie jestem strasznym zarloczkiem i glodomorem i jak nie zjem i mam pusty zoladek to sie gorzej czuje wiec dla mnie dobrze
-
MyE wrote:Dzień Dobry ranne ptaszki :*
Nadrobiłam was
Co do wizyt to i tak macie dobrze. Ja pierwsze USG bede miała dopiero 19.04 i aż drże na samą myśl. To bedzie już 7 tydzień Cieszę się w sumie, bo będę miała pewność, że już zapewne wszystko ładnie będzie widać (mam nadzieję). U mnie kolejna ciąża leżąca więc wolę poczekać na odpowiedni moment, niż latać co chwilę Gdyby nie to to pewnie co dwa dni bym USG robiła
MyE lubi tę wiadomość
-
Tak mówicie o widocznych brzuszkach a mi już od dołu zaczyna wystawac. W 1 ciąży było widać w 13tc w 2 około 10tc a teraz już w 6 no przesdada... może dlatego że szczupła jestem ale kurde za chwilę nie ukryje go. Wczoraj nawet spotkalam kuzynke i się mnie pytała który to? A ja głupia udawalam. Bo w leginsach i obcisłej bluzce widać powiększenie.... i to wcale nie wzdęcia bo ich w tej ciąży jak narazie nie mam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 07:06
-
Wachciowa wrote:Ja należę do osób w gorącej wodzie kąpanych Wiem, że moje cykle nie były regularne co 28 dni, wahały się od 28 do 37 dni. Różnie było przez ostatni rok. Wizytę mam w poniedziałek. Zastanawiam się czy zobaczę już serduszko. Od @ to będzie już 6tyg+3dni. Tak bardzo bym chciała
Jutro muszę zrobić tsh prolaktynę bHcg i zastanawiam się czy jeszcze coś. Jak sądzicie? Jest sens robić progesteron i FT3 FT4 albo cały panel tarczycowy od razu?
25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
24.04.17 jest serducho
-
nick nieaktualnyNola wrote:Mye mamy tak samo obie dopiero po swietach wizyty serduszkowe musimy wytrwac razem ty sroda ja piatek ale obie jako nieliczne dowiemy sie dopiero po Wielkanocy ale damy rade musimy! A dlaczego musisz lezec przypomnij? Plamienie? Lekarz ci kazal?
Słońce u mnie to wina wady wątroby a jak wiadomo wątroba nie lubi wysiłku, zwłaszcza że musi teraz zwiększyć wysiłki by organizm utrzymał ciążę. Dlatego z góry mam zalecane leżenie i nie przemęczenie organizmu co jest dość trudne przy trzylatce w domu Narazie ratuje sie no spa jak przy pierwszej ciąży
Co do wizyty, oczywiście że damy rade! O ile prędzej nie oszalejemy Ale co tam, najwyżej zrobimy imprezę na izbie przyjęć w psychiatryku
Mamy chociaż pewność, że pójdziemy i bach od razu serduszko usłyszymy. Innej opcji nie ma i koniec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 07:15
Nola lubi tę wiadomość