X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 mnie tez wydymalo, mam duzy brzuch hehe :D

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja mam we wtorek wizytę to będzie 6t2d ciekawa jestem czy zobaczę maluszka czy tylko pecherzyk

pewnie juz zobaczysz swoje malenstwo :) trzymam kciuki :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh i prolaktyne kazal mi endokrynolog, w poniedzialek wraca z wakacji i mam do niego zadzwonic rano z wynikiem. Przyspieszy mi wizyte zeby zwiekszyc euthyrox. BHcg zalecil ginekolog, ost. wynik robilam tydzien temu w piatek i kazal powtorzyc po tygodniu.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • A85K Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    A ja wam powiem ze marze o tym zeby miec juz wystajacy brzusio - taki naoczny codzienny dowod...

Ale wizyte mam w pon to bedzie 5t6d i jestem ciekawa co tam bedzie widac <3

Brzusio pojawi się za kilka miesięcy I będziemy z dumą go nosić :-)

Wachciowa lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja mam we wtorek wizytę to będzie 6t2d ciekawa jestem czy zobaczę maluszka czy tylko pecherzyk

Myślę, że zobaczysz już maluszka z bijącym serduszkiem.

magdzia26 lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już nie mogę doczekać się pierwszych ruchów i brzusia ❤ wchodzę w 7 tydzień, liczę każdy dzień, pierwsza wizytę mam 23 kwiecień, trochę się martwię ze tak późno ale u mnie w UK to jest niestety normalnie, jak będę w Polsce zrobię lepsze badania. Jak się czujecie? Ja mam lekkie mdłości. A jak z praca u Was? Pracujecie?

Tizzi, Nola lubią tę wiadomość

• A85K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _darkblueberry wrote:
    Ja tez już nie mogę doczekać się pierwszych ruchów i brzusia ❤ wchodzę w 7 tydzień, liczę każdy dzień, pierwsza wizytę mam 23 kwiecień, trochę się martwię ze tak późno ale u mnie w UK to jest niestety normalnie, jak będę w Polsce zrobię lepsze badania. Jak się czujecie? Ja mam lekkie mdłości. A jak z praca u Was? Pracujecie?

Ja tylko czuje zmęczenie I senność no I czasami częstsze siusiania a tak poza tym wszystko dobrze.
    Ja nie pracuje siedzę w domu z dziećmi a mąż pracuje.
    Ja mam wizytę na 10.04 .
    To będzie 6 tydz.0 dni.
    My mieszkamy w DE ale jak będziemy w PL to też zrobie sobie badania .

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej nocy ...:-) ;-)

Tizzi lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 tydzień <3

mycha91, Tizzi, magdzia26, A85K lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze ze dziś jest piąteczek :) kilka godzin w pracy i weekend :)

Strasznie niepokoi mnie ten brak objawów ciąży u mnie - może powinnam sie cieszyć ze nie wiszę nad kibelkiem :) może uspokoję sie jak pójdę o ojego giną na wizytę bo tym z klinik tojakos tak całkiem nie ufam

Tizzi, Nola lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się o 4 i za nic nie mogę zasnąc przez mdlosci

Zaczynam dzisiaj 7 tydzień <3

Powodzenia na wizytach :*

_darkblueberry j narazić mam l4 do pierwszej wizyty u giną. Dostałam że względu na plamienie krwią. Było to jednorazowe ale teraz znowu męczą mnie te mdłości i wymioty także nie wiem czy wrócę do pracy w najbliższym czasie... Bo nie wyobrażam sobie w takim stanie pracować.
    Słyszałam, że u was w UK ciężko jest z takimi zwolnieniami? I mało usg w ciąży? To prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 05:32

Wachciowa, _darkblueberry lubią tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Nola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    byl tu poruszany temat mleka i jakos teraz tak mysle.. :D a moze zle mysle..?
    nie można mleka niepasteryzowanego takiego prosto od krowy i serów pleśniowych na nego bazie natomiast mleko pasteryzowane i produkty na jego bazie można

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ranne ptaszki :*
    Nadrobiłam was ;)

Co do wizyt to i tak macie dobrze. ;) Ja pierwsze USG bede miała dopiero 19.04 i aż drże na samą myśl. To bedzie już 7 tydzień ;) Cieszę się w sumie, bo będę miała pewność, że już zapewne wszystko ładnie będzie widać (mam nadzieję). U mnie kolejna ciąża leżąca więc wolę poczekać na odpowiedni moment, niż latać co chwilę :P Gdyby nie to to pewnie co dwa dni bym USG robiła :D

Nola lubi tę wiadomość

• Nola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) tez juz nie moge doczekac sie serduszka i brzuszka i wszystkiego kazdego znaku ktory tylko pokaze ze nasz pimpuszek zdrowo rozwija <3 tez sie martwie jak kilka dziewxzyn ze nie mam objawow tych najbardziej charakterystycznych jak wymioty ale moze przyjda pozniej lub zupelnie mnie omina. Ja ogolnie jestem strasznym zarloczkiem :P i glodomorem i jak nie zjem i mam pusty zoladek to sie gorzej czuje wiec dla mnie dobrze :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Dzień Dobry ranne ptaszki :*
    Nadrobiłam was ;)

Co do wizyt to i tak macie dobrze. ;) Ja pierwsze USG bede miała dopiero 19.04 i aż drże na samą myśl. To bedzie już 7 tydzień ;) Cieszę się w sumie, bo będę miała pewność, że już zapewne wszystko ładnie będzie widać (mam nadzieję). U mnie kolejna ciąża leżąca więc wolę poczekać na odpowiedni moment, niż latać co chwilę :P Gdyby nie to to pewnie co dwa dni bym USG robiła :D
    Mye mamy tak samo obie dopiero po swietach wizyty serduszkowe musimy wytrwac razem <3 ty sroda ja piatek ale obie jako nieliczne dowiemy sie dopiero po Wielkanocy ale damy rade musimy! A dlaczego musisz lezec przypomnij? Plamienie? Lekarz ci kazal?

MyE lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówicie o widocznych brzuszkach a mi już od dołu zaczyna wystawac. W 1 ciąży było widać w 13tc w 2 około 10tc a teraz już w 6 no przesdada... może dlatego że szczupła jestem ale kurde za chwilę nie ukryje go. Wczoraj nawet spotkalam kuzynke i się mnie pytała który to? A ja głupia udawalam. Bo w leginsach i obcisłej bluzce widać powiększenie.... i to wcale nie wzdęcia bo ich w tej ciąży jak narazie nie mam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 07:06

• Mus Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Ja należę do osób w gorącej wodzie kąpanych :D Wiem, że moje cykle nie były regularne co 28 dni, wahały się od 28 do 37 dni. Różnie było przez ostatni rok. Wizytę mam w poniedziałek. Zastanawiam się czy zobaczę już serduszko. Od @ to będzie już 6tyg+3dni. Tak bardzo bym chciała <3
    Jutro muszę zrobić tsh prolaktynę bHcg i zastanawiam się czy jeszcze coś. Jak sądzicie? Jest sens robić progesteron i FT3 FT4 albo cały panel tarczycowy od razu?
    Wachciowa życzę Ci z całego serca byś ujrzała serduszko :)

25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
    29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
    24.04.17 jest serducho :)
    p19uskjomqafttjx.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K u mnie zaczynamy 6 tydz. Tez właśnie nie mam od nikogo pomocy. Teściowie mieszkają 500m dalej ale nie maja czasu.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Nola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim dziewczyna ktore maja dziziaj wizyty zycze pieknych pecherzykow lub serduszek <3

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Mye mamy tak samo obie dopiero po swietach wizyty serduszkowe musimy wytrwac razem <3 ty sroda ja piatek ale obie jako nieliczne dowiemy sie dopiero po Wielkanocy ale damy rade musimy! A dlaczego musisz lezec przypomnij? Plamienie? Lekarz ci kazal?

Słońce u mnie to wina wady wątroby a jak wiadomo wątroba nie lubi wysiłku, zwłaszcza że musi teraz zwiększyć wysiłki by organizm utrzymał ciążę. Dlatego z góry mam zalecane leżenie i nie przemęczenie organizmu co jest dość trudne przy trzylatce w domu :P Narazie ratuje sie no spa jak przy pierwszej ciąży ;)

Co do wizyty, oczywiście że damy rade! :D O ile prędzej nie oszalejemy :P Ale co tam, najwyżej zrobimy imprezę na izbie przyjęć w psychiatryku ;)
    Mamy chociaż pewność, że pójdziemy i bach od razu serduszko usłyszymy. Innej opcji nie ma i koniec ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 07:15

Nola lubi tę wiadomość

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ