X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie fair wszystkim dzieci kopia a mnie nie

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Jak dziecko kopnie to Ty lekko uciskasz albo poklepujesz brzuch w tym miejscu i mówisz coś w stylu "dobre dziecko, kopnij jeszcze raz" :)

Ale to uczy dziecko kopania na zawolanie? Jak mala kopie to ja tez odruchowo trzymam rexe na brzuchu i nasluchuje, albo jak sie przekreca bolesnie dla mnie to leciutko ja dotykam i naciskam i sie cofa. Staram sie tez do niej mowic sporo po imieniu.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masakra, zaraz mi jego noga pępkiem wyjdzie xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Ale to uczy dziecko kopania na zawolanie? Jak mala kopie to ja tez odruchowo trzymam rexe na brzuchu i nasluchuje, albo jak sie przekreca bolesnie dla mnie to leciutko ja dotykam i naciskam i sie cofa. Staram sie tez do niej mowic sporo po imieniu.

Tak, dziecko w ten sposób się bawi. Podobno to korzystnie wpływa na rozwój układu nerwowego.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura82 pozwoliłam sobie dodać Cie do naszej listy na pierwszej stronie :)

Lura82 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja padam na twarz, jutro przyjeżdżają do nas goście na weekend i musialam trochę żarełka przygotować. Kregosłup mi zaraz chyba pęknie :-/
    Koszule do karmienia to dla mnie zmora. Nie cierpię w nich spać. Rano budzę się z koszulą na szyi i gołym tyłkiem :-P Zdecydowanie wolę piżamę i takie sobie kupię do domu. A w szpitalu po cięciu będę musiała się kilka dni przemęczyć w tych nieszczęsnych koszulinach
    Ręczniki wybiorę takie, które można prać w temp nie mniejszej niż 60 stopni. Także chyba bambusowe odpadają bo z tego co kojarzę można je prać w niższych temperaturach, inaczej tracą swoje właściwości. Ale może się mylę. Muszę poczytać jeszcze na ten temat.
    Test obciążenia glukozą też mi się nie uśmiecha. W ciąży z Adasiem nie miałam problemu z wypiciem tego ulepka ale robiło mi się potem słabo. Ale raczej z głodu, ja nie umiem wyjść z domu bez śniadania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 23:11

dhpclr4.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Nie same, ja bede miala wymarzone 2 corcie ;)
    I ja tak samo:)

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ręczników bambusowe sa super zwróćcie uwagę tylko dziewczyny na rozmiar im większy tym lepszy i dłużej posłuży dzieci preeedko rosną;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Doczekasz się :) spróbuj mu lub jej zabrać trochę miejsca. Jak ucisniesz trochę ręka to albo kopnie albo się przesunie. Spróbuj :) może zadziała :) u mnie też się nie ruszał, a jak zaczął to dwa dni przelewanie a trzeci to już kopniaka.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Zmęczyłaś go. Poszedł spać.
    Już wstał ;) kopnął mnie raz od niechcenia. Chyba już go dziś nie będę męczyć.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczęta, miałam kiepska noc. Mimo,ze poszłam wcześnie spać co 2godz budziłam się na siku. I jeszcze z takim pragnieniem, że musiałam uzupełnić zapas wody. A niby mówią-wyspij się przed porodem, bo potem nocne wstawanie. Ja już mam nocne wstawanie ;) udało mi się przespać w koszuli. Plus ciepła, bo szybko wczoraj wyschła. I spi się w tej bardzo wygodnie. Ja też z tych, co koszula zazwyczaj ląduje na szyi. Ta odpukać zatrzymała mi się na połowie tyłka. Może uda mi się opracować jakiś system spania w koszuli, co by w szpitalu nie świecić tyłkiem w razie czego :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja śpię tylko w koszulach. Nienawidzę jak mi się w nocy materiał między nogami placze.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem fanką piżam. I nawet latem to śpię w spodniach do kolan :) Ale teraz w ciąży mi jakoś gorąco i ostatnio spałam w t-shirtcie i w majtach.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię nago w takie upały,bo wszystko inne mnie drażni

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 24 tyg :)

Szczesliwa_mamusia, MalaHD, emikey, Aztoria, Petitka, magdzia26, Jooozefka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:

Mnie też nie :(

Dziewczyny czy któraś z was boli pępek? Ja w nocy spać nie mogłam, na boku ból okropny, musialam położyć kołdrę żeby brzuch nie zwisał, dzisiaj ledwo chodzę. Mam wieczorem wizytę ale to chyba nie jest normalne?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja jestem fanką piżam. I nawet latem to śpię w spodniach do kolan :) Ale teraz w ciąży mi jakoś gorąco i ostatnio spałam w t-shirtcie i w majtach.
    Majtki też mi przeszkadzają :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Mnie też nie :(

Dziewczyny czy któraś z was boli pępek? Ja w nocy spać nie mogłam, na boku ból okropny, musialam położyć kołdrę żeby brzuch nie zwisał, dzisiaj ledwo chodzę. Mam wieczorem wizytę ale to chyba nie jest normalne?
    Może będzie Ci go wypychac na zewnątrz?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis jestem ostatni dzien w pracy i wolne :)

magdzia26, k878 lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to swedzi brzuch i piersi, mimo ze codziennie wcieram balsam.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ