X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od dziecka mój synuś nie chciał spać w poscieli(kolderka, kocyk) brał nogi do góry i non stop był odkryty...wiec sobie darowalam i spał na początku w spiworku takim malusim bawelnianym dla niemowlakow a później jak zaczął wstawać na nozki w pajacu ocieplanym ;) ale on to zmarzluch straszny

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja kupuje pościel. Kocykiem mały się nacieszy w wózku :)

Sama też nie chciałabym spać na dłuższą metę pod kocem.

Moje dziecko kołderki nie tolerowało, wiecznie się odkopywał. Śpiworek byl dla niego bleee. Pocił się bardzo. A pod kocykiem spał ładnie chyba przez kilka lat. A ja z kolei zawsze opatulona kołdrą, mąż też. Po kim on taki zimnolubny to ja nie wiem ;-)

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ci niektorzy lekarze tylko aby zarobic. ja bym sie osobiscie wkurzyla czekaj tyle czlowieku na badanie a tu ci nie sprawdzi tylko nast wizyte umawia.bulo zapytac czy bedzie bezpalatnie i czego teraz tego nie sprawdza.

• omii Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    oj ci niektorzy lekarze tylko aby zarobic. ja bym sie osobiscie wkurzyla czekaj tyle czlowieku na badanie a tu ci nie sprawdzi tylko nast wizyte umawia.bulo zapytac czy bedzie bezpalatnie i czego teraz tego nie sprawdza.

Dzidziuś chyba spał bo nie chciał się obrócić ani nic, nawet jak chwile pochodziłam itp.
    Wiem, że mogłam zapytać ale bardziej byłam przejęta tym czy wszystko dobrze i czy nic złego się nie dzieje, bo długo patrzyła na serduszko i już się przestraszyliśmy ale powiedziała że wydaje jej się że z serduszkiem wszystko dobrze ale nie może dokładnie zbadać bo nie chce się dobrze przekręcić

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci mojego brata nienawidzily spiworkow. Spod koca wstawały super spocone. Najlepiej sprawdziła się kołderka. Dlatego ja chce kołderkę :) potem się zobaczy co dziecko lubi.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkey ja chyba tez skusze sie na kolderke :) zobaczymy co bedzie lubiło :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupię kocyk minky taki ocieplony. One podobo sa super bo ta bawelna jest chłodniejsza a minky cieplutka zobaczymy jak się sprawdzi.
    Ja bym się wkurzyla gdyby mi wszystkiego nie pomierzyli na połówkowych. Powinno być za darmo jak jej się nie udało sprawdzić czegoś.

Mam wyniki testu potrójnego, ryzyko poniżej 1:10000. Co ciekawe ryzyko podstawowe z wieku 1:850 a mam 28 lat, myślałam, że to po 30 dopiero wzrasta.

Aztoria lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę kupić kocyk albo rożek z minky, tylko nie wiem co lepsze :) może rożek zwykły, a kocyk z minky?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno kupie kocyk minky, taki z ociepleniem. Oprocz tego mam upatrzony na allegro cienszy bawelniany kocyk. Rozek to chyba wybiore zwykly.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce i kocyk i rożek i kokon i motylka z minky. Mega mi się to podoba :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja chce i kocyk i rożek i kokon i motylka z minky. Mega mi się to podoba :)

Ja akurat motylka i kokonu nie kupuję. Mam poduchę w kształcie C i będę ja wykorzystywać na różne sposoby,. Za to kocyk z minky musi być, podobnie jak rożek. Boję się trochę jakości tych z allegro, zwłaszcza, że w sklepach stacjonarnych jeszcze nie spotkałam fajnego jakościowo rożka.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten rożek to lepiej miękki czy usztywniany?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rożka nie kupuje. Mam becik do szpitala od mojej siostry i wystarczy.w zasadzie to nawet bliżej mu do rożka. Mój siostrzeniec w tym leżał tylko po porodzie. A jak się opiekowałam siostrzeńcem, to sobie go w kocyk owijałam i było dobrze. A kocyk minky kupuje mi siostra, więc będę go mieć. 2kupuje moja mama. Ja też kupiłam kocyk bawełniany, tylko dlatego że mu się spodobał. Kokona nie będę kupować, bo wykorzystam moja poduszkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 10:52

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poduchę motylka też kupię, fajna sprawa do wózka :) zarówno gondoli jak i póżnej do spacerówki :) dziecku tak głowa nie lata :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

moim zdaniem miekki

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja mam miękki

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam juz dziecko i nie wiem o czym piszecie jakie minky ? :P kuba spal pod kocykiem cienkim z poczatku a pozniej kolderka

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego motylka też będę zamawiać. Ten mi się podoba
    https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-poduszka-antywstrzasowa-motylek-auta-z-rowerami-modrak.html

Nie wiem czemu w linku są auta, bo poduszka jest w sloniki

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Co do ręczników bambusowe sa super zwróćcie uwagę tylko dziewczyny na rozmiar im większy tym lepszy i dłużej posłuży dzieci preeedko rosną;)

Bambus jest ogólnie świetnym materiałem, skarpetki np. noszę tylko bambusowe. Udało mi się nawet znaleźć bambusowy pokrowiec na fotelik samochodowy :)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A ja mam juz dziecko i nie wiem o czym piszecie jakie minky ? :P kuba spal pod kocykiem cienkim z poczatku a pozniej kolderka
    Minky to takie "wypustki" na jednej stronie. Dzianina taka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:05

‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ