X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A ja mam juz dziecko i nie wiem o czym piszecie jakie minky ? :P kuba spal pod kocykiem cienkim z poczatku a pozniej kolderka

polecam wujka google ;) od razu zobaczysz na zdjęciach jak to wygląda, to taki bardzo mięciutki, przyjemny materiał, w kółeczka

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pościel kupię, ale bardziej na później. Na początek planuję żeby mała spała w rożku albo śpiworku. Rożki mam 2 - jeden z minky z bawełną (usztywniany z możliwością wyjęcia usztywnienia) i jeden bawełniany bez usztywnienia. Mam też już upatrzony komplet minky do wózka.

• emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja rożka nie kupuje. Mam becik do szpitala od mojej siostry i wystarczy.w zasadzie to nawet bliżej mu do rożka. Mój siostrzeniec w tym leżał tylko po porodzie. A jak się opiekowałam siostrzeńcem, to sobie go w kocyk owijałam i było dobrze. A kocyk minky kupuje mi siostra, więc będę go mieć. 2kupuje moja mama. Ja też kupiłam kocyk bawełniany, tylko dlatego że mu się spodobał. Kokona nie będę kupować, bo wykorzystam moja poduszkę.
    Czym się różni becik od rozka?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ja pościel kupię, ale bardziej na później. Na początek planuję żeby mała spała w rożku albo śpiworku. Rożki mam 2 - jeden z minky z bawełną (usztywniany z możliwością wyjęcia usztywnienia) i jeden bawełniany bez usztywnienia. Mam też już upatrzony komplet minky do wózka.

Jak oceniasz te rożki? Który lepszy? :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i rożki to lepiej kupować stacjonarnie w jakimś dobrym sklepie bo jakościowo są baaardzo różne. Ja tam zawsze wolę pomacać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey-W zasadzie to praktycznie niczym. Niby to się tak mówi, że jak sztywny to rożek, a jak miękki to becik;) i w zasadzie tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Jak oceniasz te rożki? Który lepszy? :)

Ten z minky jest super, naprawdę gruby i porządnie wykonany. Aczkolwiek zastanawiam się na ile wygodne jest to usztywnienie. Dobrze, że można je wyjąć. Bawełniany też ma swoje plusy, jest cieńszy, przez co można fajniej opatulić dziecko - ten też chcę wziąć do szpitala.

• emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    poduchę motylka też kupię, fajna sprawa do wózka :) zarówno gondoli jak i póżnej do spacerówki :) dziecku tak głowa nie lata :)
    A można jej używać zaraz po urodzeniu dziecka? Większość starszych osób doradza, że dziecko powinno leżeć na płasko, nawet mini poduszka to za dużo. Pod głowie to tylko złożona pieluszka. A motylek wydaje się dość gruby.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey-W zasadzie to praktycznie niczym. Niby to się tak mówi, że jak sztywny to rożek, a jak miękki to becik;) i w zasadzie tyle
    Czyli, że synonimy??? :D :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czyli, że synonimy??? :D :D
    Tak :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już 3 kocyki :P jeden dziergany, jeden bambusowy - ażurowy (zakochałam się w tych azurkach) i jeden taki mieciutki i puchaty do wózeczka (prezent). Dokupię jeszcze minky (bo mi się podoba) i mama chce mi kupić z cieniutkiego polaru (bo dzieci mojego brata takie najbardziej lubiły).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:35

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego motylka to chce kupić i używać jak moje dziecko skończy 3mce do fotelika, a teraz najbardziej to zalezaloby mi na czymś takim https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43dc58cb89ce.png
    Poduszka ortopedyczna do kształtowania główki dziecka. Dziecko leży na płasko. A poduszka koryguje jego pozycje. Np. mój siostrzeniec miał cały skłonność do przekrecania główki w jedna stronę i na tym bólu co leżał, to miał płaska główkę, a ta druga połowę taka jajowata. Pani rehabilitantka poleciła ta poduszkę, No i ta główka zaczęła mu się kształtować. Choć on był poddenerwowany, bo ona go prostowala, a nawyk powodował, że chciał ta główkę przekrecic

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja mam już 3 kocyki :P jeden dziergany, jeden bambusowy - ażurowy (zakochałam się w tych azurkach) i jeden taki mieciutki i puchaty do wózeczka (prezent). Dokupię jeszcze minky (bo mi się podoba) i mama chce mi kupić z cieniutkiego polaru (bo dzieci mojego brata takie najbardziej lubiły).
    Kucyków nigdy za dużo. Mi jak się coś spodoba, to też na pewno dokupie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zara Home na wyprzedażach były fajne kocyki. Kupiłam za 29zl taki śliczny mięciusieńki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szxzesliwa mamusia mozesz dac link na ta poduche ?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A można jej używać zaraz po urodzeniu dziecka? Większość starszych osób doradza, że dziecko powinno leżeć na płasko, nawet mini poduszka to za dużo. Pod głowie to tylko złożona pieluszka. A motylek wydaje się dość gruby.
    Dokładnie tak jak szczęśliwa mama pisze są specjalne motylki dla noworodków.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dokładnie tak jak szczęśliwa mama pisze są specjalne motylki dla noworodków.
    Czyli specjalna poduszeczka a nie motylek.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    szxzesliwa mamusia mozesz dac link na ta poduche ?
    https://headcare.co/produkt/poduszka-head-care/
    One nie są najtańsze, Ale można spróbować poszukać gdzie indziej. Wpisz w Google poduszka kształtujaca główkę dziecka

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego motylka to chce kupić i używać jak moje dziecko skończy 3mce do fotelika, a teraz najbardziej to zalezaloby mi na czymś takim https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43dc58cb89ce.png
    Poduszka ortopedyczna do kształtowania główki dziecka. Dziecko leży na płasko. A poduszka koryguje jego pozycje. Np. mój siostrzeniec miał cały skłonność do przekrecania główki w jedna stronę i na tym bólu co leżał, to miał płaska główkę, a ta druga połowę taka jajowata. Pani rehabilitantka poleciła ta poduszkę, No i ta główka zaczęła mu się kształtować. Choć on był poddenerwowany, bo ona go prostowala, a nawyk powodował, że chciał ta główkę przekrecic

Ja znalazłam jeszcze taką ortopedyczną, bardzo podobna
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c085b1cb2020.jpg

U nas i tak mała będzie przez pierwsze kilka miesięcy spać na takim materacu ergonomicznym, więc odpada tu poduszka, bo materac ją zastępuje, zapobiega skośnogłowiu i właśnie temu przekręcaniu na jedną stronę. Kołdra tu też odpada, bo nadaje się tylko otulacz albo śpiworek.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f4d92379189.jpg

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jakieś rozwiązanie :)

‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ