X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już go wypychalo wcześniej ale to nie bolało, jak go wdusze z powrotem to jest taka jakby dziurka do jamy brzucha boje się czy to nie jakaś przepuklina bo to mnie na prawde mocno boli

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie wiem o co chodzi wpisuje tekst a co do czego tylko z jedno zdanie sie zapisuje reszte ucina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 07:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    kurcze nie wiem o co chodzi wpisuje tekst a co do czego tylko z jedno zdanie sie zapisuje reszte ucina.
    a nie piszesz z telefonu, ja zauważyłam,że urywa tekst, jak się pisze z telefonu i uzywa gotowych emotikonek

Lady Savage lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    A nie używasz przypadkiem tych gotowym emotkow ? To co napisane po emotkach znika. No chyba że robisz emoctki ręcznie jak za starych dobrych czasów, to wtedy nie wiem czemu ci się kasuje

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pewnie to. dzieki

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    a nie piszesz z telefonu, ja zauważyłam,że urywa tekst, jak się pisze z telefonu i uzywa gotowych emotikonek
    U mnie tak samo.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale ja to jestem niecierpliwa. Minął dopiero tydzień od poprzedniej wizyty, a ja już bym poszła na kolejna. Wydaje mi się, że byłam wieki temu. A tu trzeba cierpliwie czekać kolejne 3tyg. Dobrze, że bliżej rozwiązania chodzi się częściej :)

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Kurcze, ale ja to jestem niecierpliwa. Minął dopiero tydzień od poprzedniej wizyty, a ja już bym poszła na kolejna. Wydaje mi się, że byłam wieki temu. A tu trzeba cierpliwie czekać kolejne 3tyg. Dobrze, że bliżej rozwiązania chodzi się częściej :)

a ja musze czekac do kolejnego USG do 30 tygodnia. To jest wyzwanie :D Ale tak robia w DE , jesli wszystko jest ok, to USG sa tylko 3. Ale ze za dwa tygodnie jestem w PL.... Chyba czas na USG 3D , zeby zobaczyc Maluszka <3 Chociaz Mały cały czas kopie wiec jestem w miarę spokojna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 08:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pl na NFZ też nie robią często usg. Tylko 3. Ewentualnie 4 po 37 tyg. Na szczęście moj gin podgląda ze mną dzidziusia na każdej wizycie :) cudownie patrzeć jak się zmienia. Idź na 3d/4d jak masz mozliwosc, niesamowite przeżycie. Mi robił w 4d, tylko wydruk czarno biały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 08:18

• emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na 4d w 18 tyg i to było za wcześnie moim zdaniem. Mąż się uparł więc poszliśmy. Pójdziemy jeszcze raz, pewnie w Anglii tak po 32 tyg :) 16.08 mam polowkowe więc zobaczę synka w 2d :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno najlepiej na usg w 4d iść w 24 tyg. Dziecko na tyle małe,że łatwo go "sfotografować", a na tyle duże, wszystko ładnie widać. Ja będę na wizycie 24t5d, to poproszę o podgląd w 4d. Wydruku pewnie nie dostanę,ale przynajmniej się napatrzę :)

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kupujecie posciel do lozeczka czy tylko kocyk ? Czytam rozne juz glupoty w internecie, to moje pierwsze dziecko i nie wiem co mam kupic. Jedni piszą że posciel niepraktyczna, drudzy ze wystarczy tylko kocyk minky. Ale to zima będzie... i czy do wozka wystarczy kocyk 75x50 czy lepiej kupic 75x100 ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 08:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pościeli na razie nie kupuje. W łózeczku maluszek będzie spał na plasko, przykryty grubszym kocykiem. A na spacer będę i tak go ubierać w kombinezon, to też go przykryję kocykiem. Pościel zamierzam kupić dopiero jak skończy 4-5 mcy, nie wcześniej i to też tylko do łóżeczka. Do wózka to dla mnie zbędny wydatek. u mnie w domu zimą jest dość ciepło. Mojej siostry synek urodzony też w grudniu i też spał tylko pod kocykiem. Jedynie przymierzam sie do zakupu takiej poduszki co profiluje kształt główki dziecka

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja sobie podaruje i to i to, tylko śpiworek, kocyk będzie do wózka, Zuza sobie naciągała na głowę, raz by mi się udusiła w nocy. Bo pod kocem nie słychać jak dziecko płacze. Więc ja na pierwsze miesiące będę Nikosia wkładać do spiwirka, becika a koc tylko w wózki gdy będę mieć na niego oko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 08:41

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje pościel. Kocykiem mały się nacieszy w wózku :)

Sama też nie chciałabym spać na dłuższą metę pod kocem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 08:44

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze dwa tyg do usg, ale jestem spokojna bo raz ze mialam polowkowe we wtorek a dwa ze jak czuje ruchy to wiem ze z dzidziusiem jest wszystko ok.

Ja poscieli narazie tez nie kupuje, tylko grubszy kocyk.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a myslicie ze jest sens kupowac taki malutki kocyk do wozka 75x50 czy lepiej od razu 75x100?

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Cioteczki, jak nastroje?

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    a myslicie ze jest sens kupowac taki malutki kocyk do wozka 75x50 czy lepiej od razu 75x100?
    Kup większy, będzie na dłużej

dhpclr4.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My już po połówkowych. Wyszło że jednak będzie chłopiec :D
    wszystko wyszło w porządku no ale nie udało się sprawdzić serduszka i kręgosłupa i Pani kazała mi przyjść za tydzień..
    Tylko moje pytanie teraz, była to wizyta prywatna i koszt usg to 220, czy Pani nie powinna pomierzyć wszystkiego ? Czy mam znów iść na badanie i znów płacić 220 zł gdzie przecież większość jest sprawdzona i pozostały te dwie rzeczy.. Nie jesteśmy aż tak bogaci żeby co tydzień wydawać 220 zł
    Co byście zrobiły na naszym miejscu?

MalaHD, aga1402, Wachciowa, k878, Jooozefka, malysmok84 lubią tę wiadomość

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ