Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas ja niestety będę zdominowana w domu przez samców haha. Mój R, nasz synek i pies. Ja i mój R jesteśmy oboje spod znaku Koziorożca i urodziny mamy w styczniu. Nawet nasze psisko jest z tego samego miesiąca co my- mój luby ma urodziny 13go, ja 16go a pies 19go. Jedynie nasz synek się wyłamie i będzie z grudnia
nataliamonika lubi tę wiadomość
-
Malysmok ja mialam dzis kilkukrotnie w ciagu dnia bole w krzyzu, takie jakby kujace skurcze 10 sekundowe. Szczegolnie przy zmianie pozycji ze stojacej na siedząą. Chyba czas na nowe objawy... od 3 dni wieczorami zgaga, teraz zaczynaja sie bole krzyza.
-
Oj to u mnie sami "faceci" - mąż i dwa kocury a w drodze Julek
Będą musieli dbać o mnie jedną
A o pieluszkach ja myślałam/ myślę/ czytam.
I Was dziewczyny też codziennie czytam, kibicuję, ale ja wciąż jeszcze pracuję i dlatego wieczorami jak już siadam odpocząć mam siłę tylko czytać a nie chce mi się ruszyć czy pomyśleć, żeby sensownie kilka zdań sklecić... (częściej piszę na naszej grupie na fb). Ale jeszcze tylko do końca miesiąca.
Muszę się Wam pochwalić, że synek od tygodnia daje o sobie znać kilka razy dziennie, puka 2-3 razy i znów się chowa, śmieszne uczuciemagdzia26, Jooozefka lubią tę wiadomość
👩🏻35 👨🏻37
👶🏼12.2017
👶🏻01.2021
Czekamy na 3 CUD! 💓
21.05 cień cienia II kreseczek🫶
22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml -
Zołzimagic wrote:Malysmok ja mialam dzis kilkukrotnie w ciagu dnia bole w krzyzu, takie jakby kujace skurcze 10 sekundowe. Szczegolnie przy zmianie pozycji ze stojacej na siedząą. Chyba czas na nowe objawy... od 3 dni wieczorami zgaga, teraz zaczynaja sie bole krzyza.https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
nick nieaktualnyDziewczyny mozna przedawkowac jod bedac nad morzem? Z dnia na dzien co raz gorzej sie czuje mam jakoes dusznosci i kaszel. W bularii w 2015 tez tak sie zaczelo dziac a jak wrocilam tsh mialam 7,1 i mysle czy znowu cos sie nie dzieje.... Suplementuje jod ale odstawilam na czas pobytu tutaj
-
nick nieaktualnyHm... Największe stężenie jodu nad morzem jest wczesna wiosna i jesień. Aż tak nie powinno na Ciebie oddzialowywac, żebyś przedawkowala z "powietrza".
To znalazłam w necie
Nadmiar jodu również jest szkodliwy, ale występuje rzadko. Zazwyczaj jest spowodowany przedawkowaniem preparatów farmakologicznych mających go w składzie. Przedawkowanie objawia się wolem, zwiększeniem czynności gruczołów śluzowych, które prowadzą do obrzęku twarzy. Z kolei dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego to biegunka i wymioty. -
nick nieaktualnyAmus znalazłam jeszcze takie informacje:
Wybrzeże Bałtyku to rzeczywiście rejon, w którym jest sporo jodu w powietrzu – uwalnia się z wody morskiej – i przy odpowiedniej pogodzie można się go nawdychać. Najwyższe stężenie jodu w powietrzu jest podczas dni wietrznych i sztormowych (a więc jesienią, zimą i wiosną) w pasie do 300 metrów od linii brzegowej. Z tego powodu lepiej spędzać urlop nad morzem niż w górach, bo rejony górskie to z kolei miejsca najbardziej ubogie w jod. Jednak aby wdychanie morskiego powietrza dawało efekty zdrowotne, trzeba spędzić nad Bałtykiem kilka miesięcy, a najlepiej mieszkać tam na stałe. Jedno- czy dwutygodniowy pobyt niewiele da, a na pewno nie zapewni zapasów tego pierwiastka na przyszłość.
Więc na mój rozum raczej nie mogłaś przedawkowac jodu. Ale jak się źle czujesz, to może skonsultyje to z lekarzem -
nick nieaktualny
-
Petitka wrote:U nas ja niestety będę zdominowana w domu przez samców haha. Mój R, nasz synek i pies. Ja i mój R jesteśmy oboje spod znaku Koziorożca i urodziny mamy w styczniu. Nawet nasze psisko jest z tego samego miesiąca co my- mój luby ma urodziny 13go, ja 16go a pies 19go. Jedynie nasz synek się wyłamie i będzie z grudnia
Petitka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, pojawił się tutaj temat spania dziecka przy łóżku, czego nie wzięłam w ogóle pod uwagę i powiem Wam, że mam spory dylemat. Rzeczywiście nawet teściowa uświadomiła mi, że na początku dziecko nie powinno spać w osobnym pokoju. Zaczęłam przeglądać kosze mojżesza i małe dostawki, ale okazało się, że ten materac-kokon, który kupujemy nie może być stosowany ani w koszach, ani gondolach, w niczym zbyt płytkim. Udało mi się w końcu znaleźć niedrogą regulowaną dostawkę, która wygląda na głęboką. Pomierzyłam wszystko i wydaje mi się, że byłaby ok, ale ciężko jest mi sobie to wyobrazić na żywo. Wydaje mi się, że odpada włożenie dodatkowo normalnego materaca, więc mogłabym tam umieścić tylko ten kokon (ma grubość 15 cm). Łóżka w sypialni na szczęście nie mam wysokiego - wysokość szczytu 38 cm.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94c9d94ade82.jpg
http://www.mamaipapa.pl/pl/89-lozeczko-dostawne.html
Znalazłam nawet zdjęcie tego materaca w koszu i rzeczywiście wygląda to przerażająco niebezpieczne
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de406d38f39a.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 22:01
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnyAmus87 wrote:Dzieki szczesliwa. Moze to przypadek.my mieszkamy teraz 1 km od morza a wietrznie jest caly czas. Jutro juz wyjezdzamy z Niemiec takze nie bede sie przejmowac :p zreszta dziecko juz ma swoja tarczyce powinno byc okej
myślę,ze że to właśnie przypadek
-
nick nieaktualnynataliamonika, a ten kokon to rozumiem wkłada się do zwykłego łóżeczka, tak? Daruj niewiedzę ale pierwszy raz się z tym spotykam. Jeśli tak to może masz możliwość na pierwszy okres wstawić po prostu łóżeczko do sypialni? Ja się zastanawiałam nad koszem Mojżesza, ale stwierdziłam, że to strata pieniędzy takie coś w czym dziecko będzie spać tak krótko i wstawimy do sypialni łóżeczko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 22:27
-
salenne wrote:nataliamonika, a ten kokon to rozumiem wkłada się do zwykłego łóżeczka, tak? Daruj niewiedzę ale pierwszy raz się z tym spotykam. Jeśli tak to może masz możliwość na pierwszy okres wstawić po prostu łóżeczko do sypialni? Ja się zastanawiałam nad koszem Mojżesza, ale stwierdziłam, że to strata pieniędzy takie coś w czym dziecko będzie spać tak krótko i wstawimy do sypialni łóżeczko.
Mnie właśnie przeraziły ceny tych wszystkich dostawek i koszy, bo są nawet dwa razy droższe od łóżeczka, które będę zamawiać, a ta kosztuje niewiele ponad 200 zł. Tak, kokon wsadza się do zwykłego łóżeczka. Niestety normalne łóżeczko nie wejdzie do naszej sypialni, dlatego pozostaje kupić wąską dostawkę. Ta i tak jest dość duża i wolałabym znaleźć coś jeszcze mniejszego, ale głębokiego. Producent tego kokonu pisze, że minimalna wysokość od materacyka powinna wynosić 20 cm, czyli dostawka musi mieć minimum 35 cm wysokości od dna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 00:17
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnyNo u nas na szczęście się zmieści łóżeczko w sypialni. Wprawdzie zagracimy się, ale się zmieści!
Ceny koszy i dostawek często przewyższają dużo ceny naprawdę porządnych łóżeczek. To dopiero biznes. Jak zaczęłam oglądać kosze za ok.500zl to stwierdziłam, że podziękuję. Dobrze, że udało Ci się znaleźć coś za w miarę normalną cenę.