X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Fajnie wyglada ten profilowany materac. Można wiedzieć jaki koszt takiej przyjemności? Wydaje mi sie ze on bedzie ok jeszcze krócej niż dostawki bo ok 4 miesięcy dziecko juz mobilne we śnie:)

Masz rację, bo jest niby tylko do 3. miesiąca, ale czytałam, że niektóre dzieci śpią w nim nawet do 7. Kosztuje niestety 600 zł, ale zastanawiamy się też nad używanym. Ma w każdym razie takie opinie, że ludzie piszą, że wart jest każdych pieniędzy, nawet jeśli wystarcza na tak krótko. Jak chcesz sobie sprawdzić, to ten wynalazek nazywa się Cocoonababy.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Nola Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny mało się udzielam bo wdycham jod nad morzem :) ale zanim dokładniej poczytam forum w poniedziałek mam pytanie: Czy ktorej zdazylo sie zaslabniecie /omdlenie w 2 trymestrze ciazy jakos teraz i jesli tak jakie objawy temu towarzyszyly?Kilka razy wczoraj zrobilo mi się bardzo słabo: mrowienie ust i rak, zimno i gorąco jednocześnie, nie mogłam oddychać, niedobrze, zawroty głowy itd...Bardzo sie bałam o dziszie bo cały dzień nie kopła. Tetno mialam 97. Zaczelam suplementacje żelazem. ciekawe czym to spowodowane bylo w moim wypadku bo zdazylo sie od wczoraj kilka razy. Jakie u Was byly
    Medyczne Powody? Dodatkowo standardowy bol jak na @...to jest u mnie najgorsze w ciązy to czuc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 06:08

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola bierz magnez i nospe w razie tych boli. Zle samopoczucie czy omdlenia mogą być spowodowane tym upalem, zmęczeniem, głodem, odwodnieniem. Starasz się dużo pić w trakcie dnia? I raczej unikaj przebywania na zewnątrz gdy temp. Rośnie do 30st

Jakby któraś bolał pępek to najpewniej są to rozciągające się więzadła, nic niepokojącego ;) na tą hemoglobine mam sorbifer i dodatkowo biofer i wit. C doktorek niezadowolony, że się nie podniosła, muszę mieć słabe wchłanianie. I zostajemy przy clexane 0,4 :) luteina nadal.

Malutka ma 333g i jest okazem zdrowia ;) na ruchy jeszcze sobie poczekamy...

Nola, magdzia26, Wachciowa, Jooozefka, Aztoria, Lady Savage lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Czytałam kilka opisów strzelca i bardzo mi się spodobały
    Moja teściowa to strzelec i dziękuje za taki charakter :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola, ja prawie zemdlalam w kościele 2 tygodnie temu , bo zrobilo mi sie zwyczajnie duszno, a mialam miejsce siedzace i tylko momentami stalamm. Zle znosze upalna pogode... jak czytalam z ciekawosci po sieci, to dziecku nic nie grozi, chyba, ze w brzuch przywalisz ;) . Dlatego daruje sobie samotne spacery w upały z obawy o powtórkę z wydarzenia. Jak w sklepie brak klimy, a ja sie muszę schylac po cos z polki, to zaraz bedzie mi sie slabo robić, a nie mam anemi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 07:01

Nola lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem strzelec, córa jak urodzi się w terminie też będzie.

Nie wierzę w te całe znaki zodiaku, horoskopy czy inne wróżki. Charakter to mieszanka mamy i taty. Ja widzę po sobie, po moim rodzeństwie odziedziczone schematy zachowań albo jak bardzo jestem podobna pod tym względem do brata. Upór, zasadność, konsekwentne dążenie do celu. Ani mama ani tata tego nie mają a on jest skorpion więc to jakas bujda srutututu ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na siłę wmawiali, ze jestem uparta jak baran. Taki moj znak zodiaku. Szczerze... horoskopy to dla mnie jedna wielka bzdura.... Myślę, że ludzie ma sile przypisuja cechy ludziom z danego zodiaku generalizujac od tego, czy kogos mniej lub bardziej lubia w swoim otoczeniu. Znam pare ludzi spod znaku panny u mam wrazenie, ze niemaja nic wspolnego ze soba.

11.12.2017 syn Adaś
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Malutka ma 333g i jest okazem zdrowia ;) na ruchy jeszcze sobie poczekamy...
    Świetne wieści, to kiedy ty zdążyłaś być u lekarza. A co o ruchach Ci powiedział?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 2x polowkowe. U genetyka i u mojego lekarza prowadzącego. Genetyk powiedział, że w ciągu 2 tyg powinnam czuć (więc został tydzień) mój dokorek, że dzidziuś rozwija się prawidłowo i mam się tym nie martwić bo kobiety bardzo różnie odczuwają ;) jeszcze bedziemy mialy dosc tych kopniakow ;)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Czesc Dziewczyny mało się udzielam bo wdycham jod nad morzem :) ale zanim dokładniej poczytam forum w poniedziałek mam pytanie: Czy ktorej zdazylo sie zaslabniecie /omdlenie w 2 trymestrze ciazy jakos teraz i jesli tak jakie objawy temu towarzyszyly?Kilka razy wczoraj zrobilo mi się bardzo słabo: mrowienie ust i rak, zimno i gorąco jednocześnie, nie mogłam oddychać, niedobrze, zawroty głowy itd...Bardzo sie bałam o dziszie bo cały dzień nie kopła. Tetno mialam 97. Zaczelam suplementacje żelazem. ciekawe czym to spowodowane bylo w moim wypadku bo zdazylo sie od wczoraj kilka razy. Jakie u Was byly
    Medyczne Powody? Dodatkowo standardowy bol jak na @...to jest u mnie najgorsze w ciązy to czuc :/

Takie osłabnięcia (bez utraty przytomności) miewam od początku ciąży z ...GŁODU...tak to się u mnie objawia spadek cukru...a przez to, że miałam tak w każdej ciąży a z najstarszą przez to spadłam ze schodów to pytałam wielu lekarzy...każdy mówił, że póki nie ma własnie utraty przytomności to nie zagraża to dzieciątku...no i oczywiście jeśli nie narazimy sie na upadek...ja mam zawsze coś do przegryzienia w torbie jak wychdzę...czuję że to osłabnięcie się zbliża bo zaczynają mi się telepać dłonie a nogi robią się jak z waty...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam okazje dzis kupic fotel do karmienia. Wymarzylam sobie taki wiszący, bujany. I gdy przyszedl dzien odbioru to ja sie zaczelam zastanawiac czy bedzie wygodny? Jak myslicie? Bo jest taki piekny i wydaje mi sie funkcjonalny, nawet potem dla dziecka bądz na taras, ale nigdy nie karmilam dziecka i nie wiem jak to jest... Identyczny jak na zdjęciu. Pomożcie zdecydować :)
    foteljpg_qhpeewr.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 10:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz wracamy..oczywiscie cala noc nie spalam bo myslalam o tym.jodzie. no do srody bralam 200 ktore.jwst w mama dha premium i mimo wszystko boje sie ile tego pochlonelam :( w 2015 jak wrocilam z bulgarii tsh skoczylo mi do 10 i nie szlo zbic przez pol roku mega dawkami ale w tym samym czasie pojawilo sie zapaleniw watroby niewiadomego pochodzenia i nie wiadomo w sumie czy to przez watrobe leki na tarczyce nie dzialaly czy tarczyca zepsula watrobe

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ten fotel:) jeśli nie bedziesz mieć problemów z przystawieniem to mysle ze super sie nada od początku. Ja miałam z poczatku problemy to najlepiej mi sie karmiło siedząc na łożku z podnóżkiem i poducha do karmienia. Za to juz jak dziecko załapie o co kaman z karmieniem można karmic wszędzie:)
    Poza karmieniem to dzieci uspokaja takie bujanie wiec mysle ze dzidziuś bedzie zadowolony;)

Zołzimagic lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma ma taki fotel na tarasie. Jest super do karmienia jeśli ktoś poda ci dziecko. Jeśli będziesz chciała usiąść mając dziecko na ręku to nie do końca się sprawdza, bo siadając musisz się przytrzymać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 11:55

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic, fotel rewelacyjny. Jakbym miała miejsce, sama bym taki kupiła. Raczej niekoniecznie z myślą o karmieniu, ale raczej o relaksie. Fajnie byłoby wypić kawkę na tarasie w takim fotelu :) Rozmarzyłam się!

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 24 tygodniu :) Dziewczyny, czy Wy też tak pochłaniacie lody? Od kilku dni wcinam jednego za drugim. Wszyscy się śmieją, że dziecko zamrożę :) Na szczęście mąż dba żeby zamrażarka była pełna lodów kaktusów :)

A fotel świetny. Zawsze mi się taki marzył na balkonie.

Nola lubi tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne ja nigdy nie przepadalam za lodami, a w ciazy codziennie jem po obiedzie, nie moge sie pohamowac. jak nie zjem to mysle o nim caly czas :D juz kupilam takie w lidlu mini wersje moich ulubionych aby zaspokoic tylko chętke na nie :D

salenne lubi tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mi tez sie marzyl taki zawsze, ale mamy duzy pokoik dla dzidzi i chcialam go tam postawić. Mial sluzyc glownie do karmienia, na poczatku. Widzialam siebie oczami wyobrazni bujajacą się z dzidzi. A teraz zaczelam sie zastanawiac rzeczywiscie czy nie bedzie mi na niego ciezko wejsc z dzieckiem.l

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem nad morzem z mala przerwa ;) w czwartek zaliczylam rajd do domu i lekarza bo sie wywalilam na prostej drodze. Na szczescie wszystko ok. Nosze pod serduchem 500 gramowa dziewuszke ( pokazala nam pani dr. buleczke).

Co do lozeczka - ja chcialam dodtawke ale ekonomia wygrala, wolimy chocoaz lozeczko 60x120 zeby chociaz na rok bylo ;)

Aztoria, Jooozefka, Nola lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze - lozysko mam przod/bok prawy i tak smiesznie bo tam gdzie Pani dr pokazala to faktycxnie ruchy czuje bardzo rzadko ( tzn z prawej strony) za to z lewej mala boksuje jak wariatka ;) w ogole jest strasznie aktywna momentami <3

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ