X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majac łożysko przednie, wyoko, ruchy czuję nisko. Bywa, że już widać falki na brzuchu podczas ruchu dziecka jak się blizej ułoży. Moj M juz codziennie czuje ruchy przykladajac rękę.

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plusy bycia w ciąży-21.40 a ja jem cantuccini. Normalnie bym sobie nanie nie pozwoliła. A krzywą cukrowa dopiero przede mną ;)

Nola lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopóki nie wyszła u mnie ta niby cukrzyca ciążowa to na słodkie patrzeć nie mogłam a teraz dostaje slinotoku na widok słodyczy :/ nosz masakra jakaś :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz się zastanawiam czy na wynik tego testu tolerancji glukozy mógł mieć wpływ antybiotyk na infekcje dróg moczowych? ...bo wieczór przed testem go lykalam (taki jakiś jednorazowy antybiotyk w saszetce)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A teraz się zastanawiam czy na wynik tego testu tolerancji glukozy mógł mieć wpływ antybiotyk na infekcje dróg moczowych? ...bo wieczór przed testem go lykalam (taki jakiś jednorazowy antybiotyk w saszetce)
    A był jakiś słodki?

Akurat za słodkim w ciąży nie przepadam, ale do cantuccini mam słabość. Na szczęście dużo nie potrzebuje zjeść. Max 4i jestem zaslodzona

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra całą ciąże obzerala się słodkim. Doslownie pochłaniała 3tabliczki czekolady dziennie, jadła w większości węglowodany proste i cukry miała wszystkie w normie, całą ciążę. Mi lekarz tłumaczył (jak na początku wyszedł mi cukier wysoki). że w ciąży może być nawet przypadek, że cukru wyjdą wysokie, nawet jak prowadzimy zdrowa dietę.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A był jakiś słodki?

Akurat za słodkim w ciąży nie przepadam, ale do cantuccini mam słabość. Na szczęście dużo nie potrzebuje zjeść. Max 4i jestem zaslodzona
    Tak dosyć słodki ale nie jakoś mocno tylko piłam go wieczorem dzień przed badaniem

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mierzysz sobie teraz cukier, czy jeszcze nie? Może poproś na następnej wizycie, żeby dali Ci skierowanie na glukozy na czczo

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mierze bo nie mam glukometru :( tam gdzie mi gin kazał iść do diabetolog termin na za 3 tyg więc w poniedziałek będę próbowała tutaj u siebie na miejscu dostać zobaczymy co mi powiedza

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie staram się jeść produkty z jak najniższym IG i takie które można w diecie cukrzycowej ale to takie trochę "bladzenie po omacku" :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia - zajrzyj tutaj:
    http://forummontignac.pl/

sporo porad, przepisow i wytlumaczrnia co i jak. sama korzystam :)

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Tak dosyć słodki ale nie jakoś mocno tylko piłam go wieczorem dzień przed badaniem

Zapewne to był Monural. W niektórych przypadkach, tego chyba nawet nie ma w ulotce, substancja może spowalniac metabolizm. Zawiera w składzie sacharoze. Osoby z nietolerancją fruktozy galaktozy czy innych cukrów nie powinny go stosować. Ten lek mógł mieć prawdopodobnie wpływ na wynik badania. To jest tylko takie moje gdybanie. Skonsultuj ze specjalistą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 22:52

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chyba właśnie się nazywał

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może warto powtórzyć badanie. Pogadaj o tym z lekarzem na najbliższej wizycie

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie. Dzisiaj byliśmy na spędzie rodzinnym mojego M. Jesteśmy padnięci. Nogi spuchniete ale humory przednie. Mój poznał dalekie kuzynostwo. Jego ciotki doszły do kronik rodzinnych i powstało drzewo genealogiczne z 10 pokoleń. Coś pięknego. Okazało się jeszcze że rodzina mojego M wywodzi się z rodu szlacheckiego. Mam w domku szlachcica o błękitnej krwi hihi A w brzuszku kolejny Potomek. :D

Oglądam Wasze zakupy i zazdroszczę. Ja poza koszulą nocną i piżamą do karmienia nie mam nic. Chociaż dzisiaj rozmawialiśmy o zakupie fotelika. Jakiś przełom nastąpił. Głupia byłam że zgodziłam się na pierwsze zakupy z M. Wszystkie promo przelatują między palcami. Chciałam to teraz mam. :( dzisiaj byłam w pepco po kilka drobiazgow to chociaż sobie pomacalam te malusie rzeczy. :)

Z mniej przyjemnych rzeczy. Cycuchy znowu urosły, niedługo zrobią mi się buły w misce H. Rozmiar I czeka w pogotowiu w szufladzie. Do porodu zabraknie mi alfabetu i będę cycuchy zarzucać na plecy albo będę nosić dwa worki jutowe zamiast stanika. :D dzisiaj dodatkowo bolały mnie kości biodrowe, może miednica- nie jestem pewna i dolna część kręgosłupa. Może organizm przygotowuje się na przyjście Dziedzica?
    Tak poza tym Maciuś przez ostatnie dni był spokojny. Budzi się o 1 i o 5 rano standardowo. Mój M czuje ruchy od pierwszego dnia. Na początku było przelewanie(17+5) A kopnął ze zdwojoną siłą (20+5). Dzisiaj czuje Maluszka cały dzień, jak chodzę leżę. Bez różnicy. Kocham tego małego Łobuza. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 23:28

Szczesliwa_mamusia, Petitka, Lady Savage lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Cześć Mamusie. Dzisiaj byliśmy na spędzie rodzinnym mojego M. Jesteśmy padnięci. Nogi spuchniete ale humory przednie. Mój poznał dalekie kuzynostwo. Jego ciotki doszły do kronik rodzinnych i powstało drzewo genealogiczne z 10 pokoleń. Coś pięknego. Okazało się jeszcze że rodzina mojego M wywodzi się z rodu szlacheckiego. Mam w domku szlachcica o błękitnej krwi hihi A w brzuszku kolejny Potomek. :D

Oglądam Wasze zakupy i zazdroszczę. Ja poza koszulą nocną i piżamą do karmienia nie mam nic. Chociaż dzisiaj rozmawialiśmy o zakupie fotelika. Jakiś przełom nastąpił. Głupia byłam że zgodziłam się na pierwsze zakupy z M. Wszystkie promo przelatują między palcami. Chciałam to teraz mam. :( dzisiaj byłam w pepco po kilka drobiazgow to chociaż sobie pomacalam te malusie rzeczy. :)

Z mniej przyjemnych rzeczy. Cycuchy znowu urosły, niedługo zrobią mi się buły w misce H. Rozmiar I czeka w pogotowiu w szufladzie. Do porodu zabraknie mi alfabetu i będę cycuchy zarzucać na plecy albo będę nosić dwa worki jutowe zamiast stanika. :D dzisiaj dodatkowo bolały mnie kości biodrowe, może miednica- nie jestem pewna i dolna część kręgosłupa. Może organizm przygotowuje się na przyjście Dziedzica?
    Tak poza tym Maciuś przez ostatnie dni był spokojny. Budzi się o 1 i o 5 rano standardowo. Mój M czuje ruchy od pierwszego dnia. Na początku było przelewanie(17+5) A kopnął ze zdwojoną siłą (20+5). Dzisiaj czuje Maluszka cały dzień, jak chodzę leżę. Bez różnicy. Kocham tego małego Łobuza. <3

Ja jiz w polskiej rozmiarowce jestem K, ale z zapasem. Potem zostanie mi powrot do panache i freya....

Co do ruchow to ja jiz zaczelam czuc przy jezdzie samochodem - a xawsze wibracje jakos sprawilay ze nie czulam, a moze teraz mala nie spi jiz w takich ilosciach podczas podrozy.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Ja jiz w polskiej rozmiarowce jestem K, ale z zapasem. Potem zostanie mi powrot do panache i freya....

Co do ruchow to ja jiz zaczelam czuc przy jezdzie samochodem - a xawsze wibracje jakos sprawilay ze nie czulam, a moze teraz mala nie spi jiz w takich ilosciach podczas podrozy.

Ja używam od lat z gorteksu, jednak powyżej H zostają same miękkie szmatki. Muszę znaleźć coś innego. Do triumpha nie mam szczęścia.
    Bobaski dadzą nam teraz popalić. :) póki co cieszę się że brzuszek faluje, ciekawe co będzie później. :D

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najbardziej sprawdza się Felina Conturelle :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 24 tc a pół nocy snily mi się domowe lody...

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Wachciowa, Aztoria, Nola, Coco55 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam w 22 tygodniu :)
    Mi się takie bzdury śniły, że mnie mordować chcieli. Wstałam siku, zasnelam i znów to samo :/
    Bolą mnie dziś plecy i jakoś nic mi się nie chce

magdzia26, Lady Savage, Wachciowa, Aztoria lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ