X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Na czczo 94
    Po 1h 179
    Po 2h 102
    No właśnie wieczór przed badaniem oglądaliśmy do późna film z mężem i coś tam jadłam ale nie pamiętam już do której :/ najlepiej byłoby pewnie powtórzyć wynik zobaczymy co mi ta diabetolog powie
    No to w zasadzie oprocz na czczo to się mieścisz. Po 1h ledwo ledwo ale zawsze. Ja się tak złe czułam po tym badaniu ze bym za Chiny nie chciała powtarzać :)
    Ale nie muszę, bo mam jasna sytuacje, po 2h mi wywaliło w kosmos. Owocków żal :(

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Hej! Dziewczyny znacie jakas alternatywne na zapalenie spojowek? Ropne nie jest ale swedzenie okropne i czerwonw galy...bylam u lekarza na dyrzuze ale.dal dicortineff tekstem " na tym etapie nie powinien powodowac wad u plodu" mnie zniechecil do tych kropli.

Po wakacjach schudlam 1 kg. Nie wiem jakim cudem :p

Przykładaj sobie świetlik, kupisz w aptece albo w zielarskim. Zaparz zioło i rób okłady na gaziku jalowym kilka razy dziennie. Często zakraplaj zwykłą solą fizjologiczną, taką do inhalacji. To są inaczej sztuczne łzy.
    Rumianek może uczulac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 11:44

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • k878 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetlik jest z konserwantami, lepsze są droższe krople bez. Sztuczne łzy jak najbardziej. Mój mąż ma jeszcze jakiś specjalny płyn do przemywania wokół ale nie pamietam nazwy, moge ci podać najwcześniej w środę, bo wyjechalismy i nie wziął. Jak piecze, to łagodząco działa czarna herbata - chwile zaparzyć i torebki ekspresowe przyłożyć na zamknięte powieki.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Świetlik jest z konserwantami, lepsze są droższe krople bez. Sztuczne łzy jak najbardziej. Mój mąż ma jeszcze jakiś specjalny płyn do przemywania wokół ale nie pamietam nazwy, moge ci podać najwcześniej w środę, bo wyjechalismy i nie wziął. Jak piecze, to łagodząco działa czarna herbata - chwile zaparzyć i torebki ekspresowe przyłożyć na zamknięte powieki.

Miałam na myśli zwykle zioło, nie krople. ;)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja też się witam niedzielnie. Wczoraj byliśmy na urodzinowym grillu. Fajnie było, posiedzieliśmy do 24! Pod koniec już pijani ludzie zaczeli mnie wkurzac, az troche wybuchlam. Najgorsze chyba sa teksty: 'ale jak to Czarek? Nie mozecie dac dziecku na imie Czarek!'. Niech sobie swoje zrobia i nazywaja. Nie wiem po co te komentarze. Oprocz tego dowiedzialam sie, ze wcale mi brzucha nie widac, chociaz ja z tych, co ukrywaja jak sie da :p luzna bluzka i nic nie odstaje :)

Oj tam, olej, zawsze natrafisz w życiu na kogoś kto skomentuje, przed narodzeniem dziecka przeważnie są aaa takie imię, po co, a brzydkie, a weż, a jak się urodzi to o jakie ładne, pasuje mu itd. W żłobku, przedszkolu, i dalej spotkasz się i z takimi opiniami i takimi. A prawda jest taka, że z kazdego imienia dzieci sie potrafią nabijać, śmiać, układać rymowanki.

nesairah lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Sól fizjologiczna i krople sterazolin hydrobalans do przemywania oczu

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję tej pokrzywy. Ile pić?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Spróbuję tej pokrzywy. Ile pić?
    No tak z 2-3szklanki dziennie.
    Jak piłam 2dziennie, to w ciągu 3tyg wzrosła Mi hemoglobina z 11.1do 12.8.wiec całkiem nieźle. O ile przed ciąża uwielbiałam pokrzywe, tak w ciąży ciężko mi się ja pije. Jak przestałam pic, to w ciągu 4tyg spadło do 10.3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 12:13

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    My już po wspólnym sniadanku i mąż juz na pilce :) wróci i jedziemy nad jeZiorko. W koncu i w DE zaswiecilo slonce :)
    A ja teraz biore sie za moje ćwiczenia. Znalazlam na you tubie taki zestaw dla kobiet w ciazy i od tygodnia sobie cwicze. Wydawal mi sie mega lekki ale wczoraj mialam zakwasy tylka :) a Wy cos cwiczycie?

Z Zuzą chodziłam regularnie na basen, teraz też bym chciała, ale jest problem, ja nie mam prawo jazdy, autobus 30 min drogi stąd, w upale z Zuzą w wózku to z 45 min idziemy, potem jeszcze przesiadka na tramwaj, taryfa droga, wiec siedzę albo spaceruję o ile mam siłę, i pogoda daje :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka pokrzywe do picia. Do szklanki/kubka wsypuję czubata łyżeczkę

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7db4757cd259.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 12:25

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, sól fizologiczna i rumianek.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    My już po wspólnym sniadanku i mąż juz na pilce :) wróci i jedziemy nad jeZiorko. W koncu i w DE zaswiecilo slonce :)
    A ja teraz biore sie za moje ćwiczenia. Znalazlam na you tubie taki zestaw dla kobiet w ciazy i od tygodnia sobie cwicze. Wydawal mi sie mega lekki ale wczoraj mialam zakwasy tylka :) a Wy cos cwiczycie?

To mój ulubiony zestaw- https://www.youtube.com/watch?v=rgcgM4hXhRs
    robię sobie z dwa razy w tygodniu, do tego w zależności od chęci i samopoczucia raz lub dwa razy w tyg rower i 2 razy 50 min biegania.
    Wyślij swoje ćwiczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 12:32

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się stanie jak kilka dni nie wezmę witamin? Bo zagapiłam się, myślałam że mam jeszcze cały listek Femibion 2, a wczoraj go szuka i nie ma, nowy zamówiłam ale dopiero będzie w środę, czw. Te kilka dni bez witamin :(.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej sprobuje zakraplac sola fizfologiczna i rumianek. Krople wykupilam ale niech leza w razie zaostrzenia. A poza tym siw przydadza bo kuba dosc czesto ma bol ucha. Niech leza :)

Lady nic sie nie stanie jak to pare dni :)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    No tak z 2-3szklanki dziennie.
    Jak piłam 2dziennie, to w ciągu 3tyg wzrosła Mi hemoglobina z 11.1do 12.8.wiec całkiem nieźle. O ile przed ciąża uwielbiałam pokrzywe, tak w ciąży ciężko mi się ja pije. Jak przestałam pic, to w ciągu 4tyg spadło do 10.3
    Kurczę nie lubię takich ziołowych herbatek No śle chyba nie będę miała wyjścia jak nadal będzie spadać :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie pokrzywe ale mam tylko taka w torebkach ekspresową, muszę kupić w liściach. Albo narwac i ususzyc? A sok z buraka któraś próbowała?

Ja jeżdżę na rowerze stacjonarnym i spaceruje. Próbuję się zmusić do gimnastyki ale mi ciężko np przysiad zrobić. Chciałam chodzić na jogę i też nie mogę się zebrać, dobrze, że chociaż ten rowerek lubię.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ta ekspresowa, to syf. To już lepiej narwać pokrzywy i zaparzyć. Ale teraz to już nie proponowała zrywać. Najlepiej zrywać w czerwiec-poczatek lipca. Chyba,ze że się mylę. Sok z burakow też ładnie podobno działa, ale dla mnie sam nie do wypicia. Ja jeszcze wszędzie gdzie mogę dodaje natkę pietruszki. I raz w tyg staram się jeść wołowinę

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok burak, marchewka, jabłko jest bardzo dobry. Kiedyś pilam tego sporo ale obierac te buraki to masakra :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sok z buraka nie jest zly :) tylko nie sam, a np jak Mala pisze, z marchewka, jablkiem, pomarancza.

A to moje cwiczenia:
    https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
    https://www.youtube.com/watch?v=BkClc5B9cVY

Na prawde lekkie, bardziej takie rozciągające. A spróbuje tez Twoj zestaw Kamcia.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, od wczoraj coś mni kłuje punktowo po prawej stronie brzucha. Tak jakby onok pachwiny, jak w nocy się przewracałam z pleców na bok to zaczęło tak okropnie rwać, że musiałam wstrzymać oddech. Co to może być?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ