X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Na czczo 94
    Po 1h 179
    Po 2h 102
    No właśnie wieczór przed badaniem oglądaliśmy do późna film z mężem i coś tam jadłam ale nie pamiętam już do której :/ najlepiej byłoby pewnie powtórzyć wynik zobaczymy co mi ta diabetolog powie
    No to w zasadzie oprocz na czczo to się mieścisz. Po 1h ledwo ledwo ale zawsze. Ja się tak złe czułam po tym badaniu ze bym za Chiny nie chciała powtarzać :)
    Ale nie muszę, bo mam jasna sytuacje, po 2h mi wywaliło w kosmos. Owocków żal :(

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Hej! Dziewczyny znacie jakas alternatywne na zapalenie spojowek? Ropne nie jest ale swedzenie okropne i czerwonw galy...bylam u lekarza na dyrzuze ale.dal dicortineff tekstem " na tym etapie nie powinien powodowac wad u plodu" mnie zniechecil do tych kropli.

Po wakacjach schudlam 1 kg. Nie wiem jakim cudem :p

Przykładaj sobie świetlik, kupisz w aptece albo w zielarskim. Zaparz zioło i rób okłady na gaziku jalowym kilka razy dziennie. Często zakraplaj zwykłą solą fizjologiczną, taką do inhalacji. To są inaczej sztuczne łzy.
    Rumianek może uczulac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 11:44

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • k878 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetlik jest z konserwantami, lepsze są droższe krople bez. Sztuczne łzy jak najbardziej. Mój mąż ma jeszcze jakiś specjalny płyn do przemywania wokół ale nie pamietam nazwy, moge ci podać najwcześniej w środę, bo wyjechalismy i nie wziął. Jak piecze, to łagodząco działa czarna herbata - chwile zaparzyć i torebki ekspresowe przyłożyć na zamknięte powieki.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Świetlik jest z konserwantami, lepsze są droższe krople bez. Sztuczne łzy jak najbardziej. Mój mąż ma jeszcze jakiś specjalny płyn do przemywania wokół ale nie pamietam nazwy, moge ci podać najwcześniej w środę, bo wyjechalismy i nie wziął. Jak piecze, to łagodząco działa czarna herbata - chwile zaparzyć i torebki ekspresowe przyłożyć na zamknięte powieki.

Miałam na myśli zwykle zioło, nie krople. ;)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja też się witam niedzielnie. Wczoraj byliśmy na urodzinowym grillu. Fajnie było, posiedzieliśmy do 24! Pod koniec już pijani ludzie zaczeli mnie wkurzac, az troche wybuchlam. Najgorsze chyba sa teksty: 'ale jak to Czarek? Nie mozecie dac dziecku na imie Czarek!'. Niech sobie swoje zrobia i nazywaja. Nie wiem po co te komentarze. Oprocz tego dowiedzialam sie, ze wcale mi brzucha nie widac, chociaz ja z tych, co ukrywaja jak sie da :p luzna bluzka i nic nie odstaje :)

Oj tam, olej, zawsze natrafisz w życiu na kogoś kto skomentuje, przed narodzeniem dziecka przeważnie są aaa takie imię, po co, a brzydkie, a weż, a jak się urodzi to o jakie ładne, pasuje mu itd. W żłobku, przedszkolu, i dalej spotkasz się i z takimi opiniami i takimi. A prawda jest taka, że z kazdego imienia dzieci sie potrafią nabijać, śmiać, układać rymowanki.

nesairah lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Sól fizjologiczna i krople sterazolin hydrobalans do przemywania oczu

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję tej pokrzywy. Ile pić?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Spróbuję tej pokrzywy. Ile pić?
    No tak z 2-3szklanki dziennie.
    Jak piłam 2dziennie, to w ciągu 3tyg wzrosła Mi hemoglobina z 11.1do 12.8.wiec całkiem nieźle. O ile przed ciąża uwielbiałam pokrzywe, tak w ciąży ciężko mi się ja pije. Jak przestałam pic, to w ciągu 4tyg spadło do 10.3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 12:13

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    My już po wspólnym sniadanku i mąż juz na pilce :) wróci i jedziemy nad jeZiorko. W koncu i w DE zaswiecilo slonce :)
    A ja teraz biore sie za moje ćwiczenia. Znalazlam na you tubie taki zestaw dla kobiet w ciazy i od tygodnia sobie cwicze. Wydawal mi sie mega lekki ale wczoraj mialam zakwasy tylka :) a Wy cos cwiczycie?

Z Zuzą chodziłam regularnie na basen, teraz też bym chciała, ale jest problem, ja nie mam prawo jazdy, autobus 30 min drogi stąd, w upale z Zuzą w wózku to z 45 min idziemy, potem jeszcze przesiadka na tramwaj, taryfa droga, wiec siedzę albo spaceruję o ile mam siłę, i pogoda daje :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka pokrzywe do picia. Do szklanki/kubka wsypuję czubata łyżeczkę

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7db4757cd259.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 12:25

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, sól fizologiczna i rumianek.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    My już po wspólnym sniadanku i mąż juz na pilce :) wróci i jedziemy nad jeZiorko. W koncu i w DE zaswiecilo slonce :)
    A ja teraz biore sie za moje ćwiczenia. Znalazlam na you tubie taki zestaw dla kobiet w ciazy i od tygodnia sobie cwicze. Wydawal mi sie mega lekki ale wczoraj mialam zakwasy tylka :) a Wy cos cwiczycie?

To mój ulubiony zestaw- https://www.youtube.com/watch?v=rgcgM4hXhRs
    robię sobie z dwa razy w tygodniu, do tego w zależności od chęci i samopoczucia raz lub dwa razy w tyg rower i 2 razy 50 min biegania.
    Wyślij swoje ćwiczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 12:32

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się stanie jak kilka dni nie wezmę witamin? Bo zagapiłam się, myślałam że mam jeszcze cały listek Femibion 2, a wczoraj go szuka i nie ma, nowy zamówiłam ale dopiero będzie w środę, czw. Te kilka dni bez witamin :(.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej sprobuje zakraplac sola fizfologiczna i rumianek. Krople wykupilam ale niech leza w razie zaostrzenia. A poza tym siw przydadza bo kuba dosc czesto ma bol ucha. Niech leza :)

Lady nic sie nie stanie jak to pare dni :)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    No tak z 2-3szklanki dziennie.
    Jak piłam 2dziennie, to w ciągu 3tyg wzrosła Mi hemoglobina z 11.1do 12.8.wiec całkiem nieźle. O ile przed ciąża uwielbiałam pokrzywe, tak w ciąży ciężko mi się ja pije. Jak przestałam pic, to w ciągu 4tyg spadło do 10.3
    Kurczę nie lubię takich ziołowych herbatek No śle chyba nie będę miała wyjścia jak nadal będzie spadać :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie pokrzywe ale mam tylko taka w torebkach ekspresową, muszę kupić w liściach. Albo narwac i ususzyc? A sok z buraka któraś próbowała?

Ja jeżdżę na rowerze stacjonarnym i spaceruje. Próbuję się zmusić do gimnastyki ale mi ciężko np przysiad zrobić. Chciałam chodzić na jogę i też nie mogę się zebrać, dobrze, że chociaż ten rowerek lubię.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ta ekspresowa, to syf. To już lepiej narwać pokrzywy i zaparzyć. Ale teraz to już nie proponowała zrywać. Najlepiej zrywać w czerwiec-poczatek lipca. Chyba,ze że się mylę. Sok z burakow też ładnie podobno działa, ale dla mnie sam nie do wypicia. Ja jeszcze wszędzie gdzie mogę dodaje natkę pietruszki. I raz w tyg staram się jeść wołowinę

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok burak, marchewka, jabłko jest bardzo dobry. Kiedyś pilam tego sporo ale obierac te buraki to masakra :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sok z buraka nie jest zly :) tylko nie sam, a np jak Mala pisze, z marchewka, jablkiem, pomarancza.

A to moje cwiczenia:
    https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
    https://www.youtube.com/watch?v=BkClc5B9cVY

Na prawde lekkie, bardziej takie rozciągające. A spróbuje tez Twoj zestaw Kamcia.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, od wczoraj coś mni kłuje punktowo po prawej stronie brzucha. Tak jakby onok pachwiny, jak w nocy się przewracałam z pleców na bok to zaczęło tak okropnie rwać, że musiałam wstrzymać oddech. Co to może być?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ