Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No to w zasadzie oprocz na czczo to się mieścisz. Po 1h ledwo ledwo ale zawsze. Ja się tak złe czułam po tym badaniu ze bym za Chiny nie chciała powtarzaćmagdzia26 wrote:Na czczo 94
Po 1h 179
Po 2h 102
No właśnie wieczór przed badaniem oglądaliśmy do późna film z mężem i coś tam jadłam ale nie pamiętam już do której
najlepiej byłoby pewnie powtórzyć wynik zobaczymy co mi ta diabetolog powie
Ale nie muszę, bo mam jasna sytuacje, po 2h mi wywaliło w kosmos. Owocków żal
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019
-
Amus87 wrote:Hej! Dziewczyny znacie jakas alternatywne na zapalenie spojowek? Ropne nie jest ale swedzenie okropne i czerwonw galy...bylam u lekarza na dyrzuze ale.dal dicortineff tekstem " na tym etapie nie powinien powodowac wad u plodu" mnie zniechecil do tych kropli.
Po wakacjach schudlam 1 kg. Nie wiem jakim cudem :p
Przykładaj sobie świetlik, kupisz w aptece albo w zielarskim. Zaparz zioło i rób okłady na gaziku jalowym kilka razy dziennie. Często zakraplaj zwykłą solą fizjologiczną, taką do inhalacji. To są inaczej sztuczne łzy.
Rumianek może uczulac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 11:44
-
Świetlik jest z konserwantami, lepsze są droższe krople bez. Sztuczne łzy jak najbardziej. Mój mąż ma jeszcze jakiś specjalny płyn do przemywania wokół ale nie pamietam nazwy, moge ci podać najwcześniej w środę, bo wyjechalismy i nie wziął. Jak piecze, to łagodząco działa czarna herbata - chwile zaparzyć i torebki ekspresowe przyłożyć na zamknięte powieki.Córeczka 12.2017

Córeczka 08.2019
-
k878 wrote:Świetlik jest z konserwantami, lepsze są droższe krople bez. Sztuczne łzy jak najbardziej. Mój mąż ma jeszcze jakiś specjalny płyn do przemywania wokół ale nie pamietam nazwy, moge ci podać najwcześniej w środę, bo wyjechalismy i nie wziął. Jak piecze, to łagodząco działa czarna herbata - chwile zaparzyć i torebki ekspresowe przyłożyć na zamknięte powieki.
Miałam na myśli zwykle zioło, nie krople.
-
nesairah wrote:Ja też się witam niedzielnie. Wczoraj byliśmy na urodzinowym grillu. Fajnie było, posiedzieliśmy do 24! Pod koniec już pijani ludzie zaczeli mnie wkurzac, az troche wybuchlam. Najgorsze chyba sa teksty: 'ale jak to Czarek? Nie mozecie dac dziecku na imie Czarek!'. Niech sobie swoje zrobia i nazywaja. Nie wiem po co te komentarze. Oprocz tego dowiedzialam sie, ze wcale mi brzucha nie widac, chociaz ja z tych, co ukrywaja jak sie da :p luzna bluzka i nic nie odstaje

Oj tam, olej, zawsze natrafisz w życiu na kogoś kto skomentuje, przed narodzeniem dziecka przeważnie są aaa takie imię, po co, a brzydkie, a weż, a jak się urodzi to o jakie ładne, pasuje mu itd. W żłobku, przedszkolu, i dalej spotkasz się i z takimi opiniami i takimi. A prawda jest taka, że z kazdego imienia dzieci sie potrafią nabijać, śmiać, układać rymowanki.
nesairah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo tak z 2-3szklanki dziennie.MalaHD wrote:Spróbuję tej pokrzywy. Ile pić?
Jak piłam 2dziennie, to w ciągu 3tyg wzrosła Mi hemoglobina z 11.1do 12.8.wiec całkiem nieźle. O ile przed ciąża uwielbiałam pokrzywe, tak w ciąży ciężko mi się ja pije. Jak przestałam pic, to w ciągu 4tyg spadło do 10.3Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 12:13
-
Zołzimagic wrote:My już po wspólnym sniadanku i mąż juz na pilce
wróci i jedziemy nad jeZiorko. W koncu i w DE zaswiecilo slonce 
A ja teraz biore sie za moje ćwiczenia. Znalazlam na you tubie taki zestaw dla kobiet w ciazy i od tygodnia sobie cwicze. Wydawal mi sie mega lekki ale wczoraj mialam zakwasy tylka
a Wy cos cwiczycie?
Z Zuzą chodziłam regularnie na basen, teraz też bym chciała, ale jest problem, ja nie mam prawo jazdy, autobus 30 min drogi stąd, w upale z Zuzą w wózku to z 45 min idziemy, potem jeszcze przesiadka na tramwaj, taryfa droga, wiec siedzę albo spaceruję o ile mam siłę, i pogoda daje
-
nick nieaktualny
-
Zołzimagic wrote:My już po wspólnym sniadanku i mąż juz na pilce
wróci i jedziemy nad jeZiorko. W koncu i w DE zaswiecilo slonce 
A ja teraz biore sie za moje ćwiczenia. Znalazlam na you tubie taki zestaw dla kobiet w ciazy i od tygodnia sobie cwicze. Wydawal mi sie mega lekki ale wczoraj mialam zakwasy tylka
a Wy cos cwiczycie?
To mój ulubiony zestaw- https://www.youtube.com/watch?v=rgcgM4hXhRs
robię sobie z dwa razy w tygodniu, do tego w zależności od chęci i samopoczucia raz lub dwa razy w tyg rower i 2 razy 50 min biegania.
Wyślij swoje ćwiczenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 12:32
-
Coś się stanie jak kilka dni nie wezmę witamin? Bo zagapiłam się, myślałam że mam jeszcze cały listek Femibion 2, a wczoraj go szuka i nie ma, nowy zamówiłam ale dopiero będzie w środę, czw. Te kilka dni bez witamin
.
-
nick nieaktualny
-
Kurczę nie lubię takich ziołowych herbatek No śle chyba nie będę miała wyjścia jak nadal będzie spadaćSzczesliwa_mamusia wrote:No tak z 2-3szklanki dziennie.
Jak piłam 2dziennie, to w ciągu 3tyg wzrosła Mi hemoglobina z 11.1do 12.8.wiec całkiem nieźle. O ile przed ciąża uwielbiałam pokrzywe, tak w ciąży ciężko mi się ja pije. Jak przestałam pic, to w ciągu 4tyg spadło do 10.3
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Ja lubie pokrzywe ale mam tylko taka w torebkach ekspresową, muszę kupić w liściach. Albo narwac i ususzyc? A sok z buraka któraś próbowała?
Ja jeżdżę na rowerze stacjonarnym i spaceruje. Próbuję się zmusić do gimnastyki ale mi ciężko np przysiad zrobić. Chciałam chodzić na jogę i też nie mogę się zebrać, dobrze, że chociaż ten rowerek lubię.
-
nick nieaktualnyMala ta ekspresowa, to syf. To już lepiej narwać pokrzywy i zaparzyć. Ale teraz to już nie proponowała zrywać. Najlepiej zrywać w czerwiec-poczatek lipca. Chyba,ze że się mylę. Sok z burakow też ładnie podobno działa, ale dla mnie sam nie do wypicia. Ja jeszcze wszędzie gdzie mogę dodaje natkę pietruszki. I raz w tyg staram się jeść wołowinę
-
sok z buraka nie jest zly
tylko nie sam, a np jak Mala pisze, z marchewka, jablkiem, pomarancza.
A to moje cwiczenia:
https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
https://www.youtube.com/watch?v=BkClc5B9cVY
Na prawde lekkie, bardziej takie rozciągające. A spróbuje tez Twoj zestaw Kamcia. -
Kurcze dziewczyny, od wczoraj coś mni kłuje punktowo po prawej stronie brzucha. Tak jakby onok pachwiny, jak w nocy się przewracałam z pleców na bok to zaczęło tak okropnie rwać, że musiałam wstrzymać oddech. Co to może być?