X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Poczyniłam dziś sok z buraka i kupiłam pokrzywe :D no jestem ciekawa czy będą efekty
    Kupiłaś taka sypana czy normalnie w torebkach ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się :) znowu z 35 stopni zrobiło się 15 oszaleć można z tą pogodą.
    A u mnie dziś rano 14 stopni to prawie jak zima po temperaturach z Kos :)

Od jutra znów przychodzą moi ulubieni robotnicy :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką w liściach sypaną, bio-cośtam :P ale ja lubię ziołowe herbatki więc mo bardzo smakuje :)

Łącze się w bólu. U nas remont łazienki w toku, tydzien już siedzi i niewiele zrobił :/ a wszędzie pyłu tyle i pełno wszystkiego, że aż żal na ten bajzel patrzeć.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek ma byc podobno 37 stopni :/
    Witam :)
    Bylam na tyle wczesnie w labie ze udalo mi sie wejsc jako 1 :p

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek polazuja ze ma byc 35 a ja akurat mam polowkowe w szpitalu. Bede tam siedziec znowu iles godzin bez klimy. Cos czuje ze ciezarowki beda mdlaly na potege...dramat...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus A tak się denerwowalas :)
    Ja przez weekend byłam u rodziców, niby się nie narobilam Ale jednak spacerki po 10 km dały mi w kość.

Jeszcze tydzień do pracy a potem znów weekend :)
    Ja jeszcze nie wiem jak jest za oknem ale mam nadzieję ze jakoś w miarę znosnie

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super, że się udało.
    U nas w czwartek ja się trochę ochłodzic. W środę 31. A tak jak było wczoraj, było idealnie. Kiepsko spałam. Do 2w nocy wstawałam siku. Mój syn z pęcherza zrobił sobie worek treningowy. Do tego o 1zrobilam się mega głodna. Ale bałam się zjeść, żeby potem nie było mi ciężko. Zaraz idę na śniadanko.

Co do wyprawki, to my mamy określony budżet i staramy się go trzymać. Jak coś jest dla nas drogie, to albo szukamy taniej,albo szukamy alternatywy

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj mialam dzien jedzenia odpoczunku oj dawno tak nie bylo ;) od poczatku ciazy to 7 kg przytulam.
    ogladalismy wozki .... w uk to sa beznadziejne a jak sa jakies fajne to drogie na maksa. w pl na necie fajny widzialam za1800 z fotelikiem besafe. moze taki kupimy. zakupow zadnych jue robilismy bo jednak jeszcze za wxzesnie w pazdzierniku planujemy.

teraz trzeba wstac zjesc sniadanie i do pracy.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zostało jeszcze 12 dni pracujących :) Zleci szybko. Dziś mam zamiar uprzedzić pracodawcę, że od września znikam.

Synek mnie kopie znów w szyjkę od wczoraj. To jest tak okropne uczucie, jakby chciał wychodzić już. Za każdym razem przeżywam stres. W ogóle czuję go bardzo nisko, nie wiem, czy to dobrze. Może to kwestia wysoko położonego łożyska (z przodu). Cieszę się, że chociaż wczorajszy ból minął, bo już myślałam, że skończy się na IP.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A mi zostało jeszcze 12 dni pracujących :) Zleci szybko. Dziś mam zamiar uprzedzić pracodawcę, że od września znikam.

Synek mnie kopie znów w szyjkę od wczoraj. To jest tak okropne uczucie, jakby chciał wychodzić już. Za każdym razem przeżywam stres. W ogóle czuję go bardzo nisko, nie wiem, czy to dobrze. Może to kwestia wysoko położonego łożyska (z przodu). Cieszę się, że chociaż wczorajszy ból minął, bo już myślałam, że skończy się na IP.

Kochana ja tez tak mam - lozysko juz nad pepkiem, a mala mi wlasnie kopie w szyjke - jakbym miala za 5 sekund orgazm dostac, albo jej noge zlapac. I tez tam gdzie mam polozone lozysko ciut z przodu, ciut z boku mam taka czarna dziure w ruchach. Mysle ze lada moment synek sie Twoj przekreci, moja dosyc intensywnie zmienia pozycje, talze sie nie przejmuj ;)

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Eli Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie cieplo, ale niestety w przyszly weekend jak jedziemy na polowkowe i przy pkazji na dzialke to ma lac :/

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Też mam synka nisko, ponoć chłopcy tak mają ;) jak brzuch wysoko to dziewczynka, jak nisko to chłopak, w moim przypadku się sprawdziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 09:32

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to słyszałam, ostatnio mi znajomy powiedział, że widać, że dziewczynka bo właśnie brzuch mi się zaczyna już pod cyckami a chlopak siedzi niżej. Ale to mi się wydaje, że później jak brzuch duzy to może i tak a wtedy to po prostu byłam po kolacji :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój syn to pływa po całym brzuszku. wczoraj rano był tak wysoko,że wypychał się już mi nawet ok 2cm nad pępkiem. Nawet P. to poczuł. A później siedział niziutko nad samą linią włosów. W ciągu dnia potrafi tak zmieniać miejsce. Jak jest wysoko, to mi się na górze zaokrągla brzuch, jak jest nisko, to opada.

• emikey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ja wczoraj mialam dzien jedzenia odpoczunku oj dawno tak nie bylo ;) od poczatku ciazy to 7 kg przytulam.
    ogladalismy wozki .... w uk to sa beznadziejne a jak sa jakies fajne to drogie na maksa. w pl na necie fajny widzialam za1800 z fotelikiem besafe. moze taki kupimy. zakupow zadnych jue robilismy bo jednak jeszcze za wxzesnie w pazdzierniku planujemy.

teraz trzeba wstac zjesc sniadanie i do pracy.
    Ja też będę ściągać wozek z Polski. Shipping kosztuje ok 200zł. Te angielskie są nie warte swojej ceny.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj koleżanka z pracy dzwoniła z ciazowymi newsami. Kolejna dziewczyna w pracy w ciąży (wróciła z macierzyńskiego miesiąc temu), i jedna urodziła w dość tragicznych okolicznościach. Dziecko wsadziło nogę w szyjkę, zaklinowalo ja i przebilo pęcherz :( mała urodziła się 800gr :(

Mąż poszedł do pracy, mam całe wyro dla siebie!!!!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ten anex cross ma strasznie mały koszyk pod spodem (a raczej torbę). Przynajmniej takim się wydaje na zdjęciach. Dla mnie koszyk jest dość ważny, bo mąż pracuje do pozna i to ja będę musiała robić wszystkie zakupy. Duży koszyk to przydatna rzecz :)

Edit. W sumie to może nie jest objętościowo mały. Tylko wąski a wysoki.
    Też mam anexa, jeszcze stoi i czeka co prawda, ale jak rozpytywałam po koleżankach, co mają inne wózki, to nawet w koszykach woziły arbuzy. W anexie raczej się tak nie da, w instrukcji pisze, że max 2 kg obciążenie kosza na dole.
    Mnie urzekł plecaczek zamiast torby, bo mam obie ręce wolne, przyznaję się, że już go używam, bo ładny jest;-). No i z eko skórki te torby, łatwo wytrzeć nawet jak się zachlapie.

dqpri09k6uedld97.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Te małe spacerówki to są w Adamexie. Anex to jest wlasnie dosyc duzy wozek, dzis zglebilam temat czemu ludzie sprzedaja te wozki. Jednych kieruje to, ze jak kupili za 2500 to po pol roku uzytkowania, moga jeszcze odzyskac duza czesc pieniedzy, gdy okazuje się ze jest za ciezki (bo niestety wozek sam w sobie jest lekki, ale plus zakupy plus dziecko itp) to robi się ciężki i wolą mieć lzejsze spacerówki. Taku urok podobno wozkow 2 w 1. Pisalam nawet prywatne wiadomosci do kobiet ktore maja te wozki, jak sie sprawują, wszyscy polecają. Podobno awaryjne byly stelaze w crossie, ale serwis wszystkim wymienia na te nowe. No nakrecilam sie na ten wozek tak, ze zaden inny tylko anex cross :D Mam nadzieje ze nie bede zalowac :D
    My planujemy we wrzesniu zaczac porządne zakupy dla Maluszka. Narazie mam tylko z 10 ubranek i nic wiecej. Wykorzystamy napewno pobyt w PL do zakupów, gdyż duzo rzeczy tanszych niz w DE.
    A jak Wy planuejcie to zrobic, urzadzanie pokoik oddzielny dla Dziecka czy tylko kącik w sypialni? Ja mam oddzielny pokoj dla Dziecka , ktory teraz jest pusty i chce tam wszystko urzadzic a w sypialni tylko kosz Mojzesza. I chyba przewijak? Jak to robicie?
    Też mam anexa i masz rację, że jest spory i ciężki. Ludzie sprzedają dość szybko, bo przybywa rzeczy, a taki wózek jak włożą do bagażnika, to już niewiele się zmieści. My się zdecydowaliśmy, bo oprócz względów bezpieczeństwa( duże koła i amortyzacja dobrze tłumią wstrząsy) to nie chciałam się ciągle schylać do spacerówki, póki dziecko samo nie chodzi. Nasz dopiero we wrześniu będzie użyty ale mam to szczęście, że w ciąży jestem ostatnia z koleżanek i mogłam sobie zobaczyć jak się którym wózkiem jeździ i porównać. Znajomi wożą dwulatka w parasolce i jest ok, bo sam sobie usiądzie i wyjdzie, tyle, że się w tym nie wyśpi, kółka malutkie a hamulec cytat z ojca :"na słowo honoru". Każdy kupuje, co mu pasuje.

dqpri09k6uedld97.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wczoraj koleżanka z pracy dzwoniła z ciazowymi newsami. Kolejna dziewczyna w pracy w ciąży (wróciła z macierzyńskiego miesiąc temu), i jedna urodziła w dość tragicznych okolicznościach. Dziecko wsadziło nogę w szyjkę, zaklinowalo ja i przebilo pęcherz :( mała urodziła się 800gr :(

Mąż poszedł do pracy, mam całe wyro dla siebie!!!!

Ojej, 800gr to niewiele :( który to był tydzień?

mycha91 wrote:
    Kochana ja tez tak mam - lozysko juz nad pepkiem, a mala mi wlasnie kopie w szyjke - jakbym miala za 5 sekund orgazm dostac, albo jej noge zlapac. I tez tam gdzie mam polozone lozysko ciut z przodu, ciut z boku mam taka czarna dziure w ruchach. Mysle ze lada moment synek sie Twoj przekreci, moja dosyc intensywnie zmienia pozycje, talze sie nie przejmuj

Dokładnie to samo odczuwam, okropne! ja po lewej nad pępkiem jeszcze nigdy nie poczułam ruchów. Zawsze nisko nad wzgórkiem łonowym, lekko po prawej, a jeśli po lewej to baaardzo nisko w okolicach pachwiny. Ale te kopniaki w szyjkę są najgorsze, mam nadzieję, że się synek przemieści trochę.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecie jest bardzo przekorne i dowcipne, bryka w brzuszku az milo, przykladam reke i czuc na zewnatrz nie tylko w srodku to wolam meza, a jak tylko on przylozy reke to cisza i nic nie czuc, czeka czeka i nic, bierze reke, synus znow fika ;) i tak za kazdym razem ;)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ