X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam rozciągające się więzadła. Nic niepokojącego tak jak mój pępek też w nocy bolało mocno i doktorek mówił, że okolice pachwin też mogą tak boleć

nataliamonika, Lady Savage lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Okej sprobuje zakraplac sola fizfologiczna i rumianek. Krople wykupilam ale niech leza w razie zaostrzenia. A poza tym siw przydadza bo kuba dosc czesto ma bol ucha. Niech leza :)

Lady nic sie nie stanie jak to pare dni :)

Mnie często oczy pieką od pracy przy komputerze i używam krople Biolan, są bez konserwantów.

Uciekam właśnie na kilka dni od upałów, jade do Torunia i Gdańska. Zawsze to kilka stopni mniej na termometrze :)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj mialam.poerwsza wyprawe do sklepow z rz3czami dla dzieci <3 mega radosc. Ogladalismy wozki z M. i zakochalismy sie w Peg Perego Book Plus. W necie nie zwrocilam na niego uwagi, ale w sklepie facet nam pokazal taka mase super opcji w nim, ze wlasciwie poza yroche gorsza amortyzacja nie mam sie do czego przyczepic. Jest super skladany do pionu, nawet gondolka sie sklada, co w naszym mikro mieszkanku jest na wage zlota. Wagowo wypada niezle, bardzo latwo sie odpina gondole, wiec jak nie mam windy, to o wiele prosciej mi bedzie zniesc mala na raty z 2 pietra. Ogromna torba na zakupy, bardzo zwrotny , regulowana raczka wiec dla takiego mikro ludz jk jak bardz wygodny i np ma stopien z przodu ulatwiajacy podbicie wozka gdy np trzeba wjechac do autobusu. No generalnie podoba nam sie niesamowicie i ju siedzmy i kombinujemy ska wzic tyle dodatkowej kasy

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    a ja dzisiaj mialam.poerwsza wyprawe do sklepow z rz3czami dla dzieci <3 mega radosc. Ogladalismy wozki z M. i zakochalismy sie w Peg Perego Book Plus. W necie nie zwrocilam na niego uwagi, ale w sklepie facet nam pokazal taka mase super opcji w nim, ze wlasciwie poza yroche gorsza amortyzacja nie mam sie do czego przyczepic. Jest super skladany do pionu, nawet gondolka sie sklada, co w naszym mikro mieszkanku jest na wage zlota. Wagowo wypada niezle, bardzo latwo sie odpina gondole, wiec jak nie mam windy, to o wiele prosciej mi bedzie zniesc mala na raty z 2 pietra. Ogromna torba na zakupy, bardzo zwrotny , regulowana raczka wiec dla takiego mikro ludz jk jak bardz wygodny i np ma stopien z przodu ulatwiajacy podbicie wozka gdy np trzeba wjechac do autobusu. No generalnie podoba nam sie niesamowicie i ju siedzmy i kombinujemy ska wzic tyle dodatkowej kasy

A nie można wząść wózka na raty? Albo zobacie na olx czy nie ma takiego wózka używanego.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Obstawiam rozciągające się więzadła. Nic niepokojącego tak jak mój pępek też w nocy bolało mocno i doktorek mówił, że okolice pachwin też mogą tak boleć

Tez tak myslalam, ale niepokoi mnie to, ze bol jest taki punktowy i trzyma od wczoraj w tym jednym miejscu. Mam nadzieję, że minie. Dziś głównie odpoczywam.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Eli Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Coś się stanie jak kilka dni nie wezmę witamin? Bo zagapiłam się, myślałam że mam jeszcze cały listek Femibion 2, a wczoraj go szuka i nie ma, nowy zamówiłam ale dopiero będzie w środę, czw. Te kilka dni bez witamin :(.
    Ja mam ta sama sytuacje, tylko jutro podejde do apteki. Mysle, ze te kilka dni nie zaszkodzi, zwlaszcza, ze sezon warzyw i owocow :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczyniłam dziś sok z buraka i kupiłam pokrzywe :D no jestem ciekawa czy będą efekty

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Poczyniłam dziś sok z buraka i kupiłam pokrzywe :D no jestem ciekawa czy będą efekty
    Będą, będą. Już po 2tyg :) ja też się przeprosiłam z pokrzywa

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:

Ja dlatego okreslam budzet przed takimi zakupami. Nienawidze kiedy sprzedawca pokazuje mi cos spoza mojego budzetu, a potem siedze i razem z portfelem placzemy ze Nas nie stac ;)

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się włączył wilczy głód, jadłabym i jadła :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio mam żołądek wielkości moreli. Chciałoby się zjeść więcej, a ledwo jedna grahamkę jestem wstanie zjeść. Najgorzej mam z obiadem.

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Ja dlatego okreslam budzet przed takimi zakupami. Nienawidze kiedy sprzedawca pokazuje mi cos spoza mojego budzetu, a potem siedze i razem z portfelem placzemy ze Nas nie stac ;)

no wlasnie tylko ze ja nie mialam budzetu okreslonego, bo poszlam tak zwiadowczo. Zobaczyc co i za ile jest dostepne, a potem.decydowac. Ale po prostu ten nas zachwycil. Wszystkie inne drozsze/tansze nie mialy tych wszystkich funkcji akurat nam.pasujacych. Bedziemy kombinowac, moze sie troche rodzina dorzuci, trochw my uzbieramy i jakos sie uda. Mamy jeszcze chwile. Ale az sie boke co to bedzie jak pokdziemy ogladac lozeczka :D

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku ja bym na chłodno podeszła do sprawy nie mówię że macie tego wózka nie kupować ale przejedzcie się jeszcze po innych sklepach bo niestety może być tak że sprzedawca go tak zachwalal bo ma niezła prowizję akurat z tej firmy...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się włączył głód na slodycze... jak mi wcześniej smierdzialy i mnie od nich odrzucalo tak teraz (jak nie moge) to ciężko mi się powstrzymac

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie stresuje jutrzejszymi bdaniami. Zawsze tam jest masa ludzi przed 6:30 ( o tej zaczynaja pobierac) nie ma karteczki zs ciezarne bez kolejki i nie wiem jak sie wepchnac :( bo ja przy cukrzycy muszd jak najszybciej zjesc :(

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus normalnie wejdź do gabinetu pielęgniarek powiedz ze jesteś w ciąży i masz cukrzyce i zapytaj czy Cię obsluza poza kolejnością bo jest Ci slabo... ja ostatnio na test glukozy też się wbilam...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musze wejsc od razu tam gdzid pobieraja chyba mnie ludzie zjedzą :p ale tak zrobie...bo jak nie zjem o odpowiedniej godzinie to od razu w moczu mi wyskakuja ketony- znak ze dziecko gloduje :/ ponoc to gorsze niz wysoki cukier...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzan ludzi. Myśl o sobie i dziecku. A inni niech gadaja. Tyle sobie mogą.

• Eli Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Wiem jak to jest, jak cos nam sie bardzo spodoba i chcemy to miec :) z perspektywy czasu nie zainwestowalabym w tak drogi wózek, zwlaszcza, ze moze sie okazac jak u nas było, ze dziecko w ogole niewozkowe i do tej pory stoi jak.nowka, czekajac na drugie dziecko. Ja za swoj co prawda dalam 1400, ale teraz kupilabyn uzywana gondole, a dopiero potem porzadna spacerowke. Ale to tylko moje zdanie, a wiadomo, ze W macie prawo spelnic swoje marzenie, jesli taki wpadl Wam w oko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 22:58

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) znowu z 35 stopni zrobiło się 15 oszaleć można z tą pogodą.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ