X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey przerazajace, ale malutka zyje?

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka jaki masz kolor anexa? Ja już obejrzałam miliony innych wózków i no nie... nie wybiorę żadnego innego :D kupowalas nowy czy uzywany?
    Mój mały to róznie kopie, od góry do dołu więc się przemieszcza. Rano jak się budzę i jeszcze sobie leżę, to czuję go nad pępkiem a wieczorem trochę niżej . A w ciągu dnia.. Jest wszędzie :D

• nesairah Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam koszulę do karmienia w promocji: https://mamytaty.pl/koszula-nocna-do-karmienia-granatowa-p-74.html?products_id=74
    akurat nie mój rozmiar, ale może któraś chce sobie zamówić.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szalona promocja ;) 51 gr taniej :D a patrzyłaś na tej stronie co ja zamawiałam, co prawda koszule od 23zł,ale małe rozmiary też są :)

• nesairah Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    szalona promocja ;) 51 gr taniej :D a patrzyłaś na tej stronie co ja zamawiałam, co prawda koszule od 23zł,ale małe rozmiary też są :)

Fakt :D promocyjna cena :D
    W każdym razie chyba najniższa, jaką spotkałam.

Na tej stronie od Ciebie też patrzyłam, może tam zamówię, jak nic innego nie znajdę. Będę szukać jeszcze stacjonarnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 10:37

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wczoraj koleżanka z pracy dzwoniła z ciazowymi newsami. Kolejna dziewczyna w pracy w ciąży (wróciła z macierzyńskiego miesiąc temu), i jedna urodziła w dość tragicznych okolicznościach. Dziecko wsadziło nogę w szyjkę, zaklinowalo ja i przebilo pęcherz :( mała urodziła się 800gr :(

Mąż poszedł do pracy, mam całe wyro dla siebie!!!!
    To lekarz wcześniej nie mówił jej że ma jakieś rozwarcie, ojej takie malenstwo

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Emikey przerazajace, ale malutka zyje?
    Wiem tylko tyle ile koleżanka mi napisała. Nikola żyje ale pod masa rurek itd. Dziecko może samo sobie krzywdę zrobić w brzuchu :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    To lekarz wcześniej nie mówił jej że ma jakieś rozwarcie, ojej takie malenstwo
    Nie wiem. Jestem od czerwca na l4 to świat mnie omija. Wiem tyko, że mała musiała jakoś niefortunnie kopnac i noga utkwiła jej w szyjce i poszły wody. 3 dni próbowali coś zrobić, ale już się nic nie dało.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio w Tesco widziałam tshirty dziecięce przecenione z 13 zł na 12,99 ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn mi się właśnie obudził. Szczerze powiedziawszy Gabriel to dzienne dziecko. Noc chyba ładnie przysypia, bo z jednym wyjątkiem kiedy mnie skopał za spanie na plecach, przestaje jego ruchy czuć ok 23. W nocy spokój. Oby był taki po drugiej stronie brzucha :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ostatnio w Tesco widziałam tshirty dziecięce przecenione z 13 zł na 12,99 ;)
    tesco, to jest tesco. tam promocji nic nie przebije. Szczególnie te np. z 6,99 na 6,99 ( a niby cena 23% taniej ) :) Tam pracują wybitni specjaliście od mega promocji :D

emikey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie pokoju dla dziecka to z kuba stal pusty do ponad roku tzn tam mialam wanienke na stelazu przewijak na stole i komode z ciuszkami. Teraz nie qiem chyba bede w salonie kapac ;) bo mam duza wanna i moglabym do niej wanienke wstawic ale to mega niewygodne.

Poprawilam dwa projekty ale musze pochodzix bo bezucb mnie boli. Ciagnie i rwie :/ za duzo siedze a co za tym idzie gniote brzuch.

Malą wczoraj czulam rownoczesnie nad pepkiem i na szyjce wiec gdziss gmerala rekami a gdzies nogami tak mysle :D cudne uczucie :) tzn poza tym po szyjce :p

• nesairah Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam własnie historie wcześniaków, niektóre urodzone nawet w 25tc! Ciąże bez komplikacji, bez złych objawów, aż tu nagle poród. Jejku, biedne maleństwa... i ich rodzice. Mam nadzieję, że każda z nas szczęśliwie donosi ciążę.

aga1402 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Czytam własnie historie wcześniaków, niektóre urodzone nawet w 25tc! Ciąże bez komplikacji, bez złych objawów, aż tu nagle poród. Jejku, biedne maleństwa... i ich rodzice. Mam nadzieję, że każda z nas szczęśliwie donosi ciążę.

Nie czytaj....ja nie czytam.bo mi sie slabo robi na sama mysl.Ja i tak sie denerwuje strasznie zeby malutka byla zdrowa, rozwijala sie jak trzeba i urodzila w terminie. Naczytasz sie a potem bedziesz siedziec i myslec...

[m]alina, aga1402 lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kude jednak TSH skoczyło... FT4 bez zmian
    TSH ( 24 lipca) 1,28 a dzisiaj 2,5 :/ mimo zwiększenia dawki dwa tygodnie temu

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jest w normie, więc nie ma powodu do niepokoju. A jaka dawkę teraz bierzesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jest w normie, więc nie ma powodu do niepokoju. A jaka dawkę teraz bierzesz?
    wiem ze w normie ale boje sie ze znowu zaszkodziłam

w 2015 wyjeżdżając do Bułgarii mialam jakos 3,3 TSH , tam czułam sie paskudnie bole glowy caly pobyt itp po 2 tyg od powrotu TSH prawie 5 za miesiac 10 możliwe ze tak reaguje na jod ?

teraz biorę 125/150

• Eli Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Też to słyszałam, ostatnio mi znajomy powiedział, że widać, że dziewczynka bo właśnie brzuch mi się zaczyna już pod cyckami a chlopak siedzi niżej. Ale to mi się wydaje, że później jak brzuch duzy to może i tak a wtedy to po prostu byłam po kolacji :P
    Ja w jednej i drugiej ciazy brzuch bardzO nisko i 2 dziewczyny :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej przy niedoborze jodu Tsh powinno rosnąć, a nie odwrotnie. Oczywiście inaczej ma sie sprawa jak oprócz samej niedoczynnosci jest jeszcze choroba hashimoto. Wtedy trochę inaczej to wygląda, bo rzeczywiście jod może szkodzić.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam parcie na słodkie :( masakra, zrobiłam sobie kapuśniak, ale moje myśli krążą wokół makaronu ze śmietaną, cukrem i twarożkiem oraz cynamonem :(. Zrobię sobie jutro na obiad, o ile nie o 16 xD.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ