X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz na połówkowym badał komory i Przeplywy. Badał też zastawki. A teraz we wrześniu idę na echo serca płodu i będzie bardziej szczegółowe. Echo prawie godzinę na trwac

• emikey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    dziewczyny s jak to jest jak lekarz bada serduszko na polowkowym. mi cos gadala ze jak sie urodzi to sprawdzaja jak oddycha bo teraz to nie moga czy cos tam...nic nie zrozumislam. czy ktoras wie o co chodzi ?
    Mi na pierwszym polowkowym (na Węgrzech ) badała serce malucha. 16.08 idę na polskie polowkowe to zobaczymy.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam duszności ktore pogłebiają się nocą, ale to chyba normalne w ciąży

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegrzane miejsca po upalach, w tym mieszkania powoduja, ze gorzej sie oddycha. Chyba, az o 40% ma nam sie serce powiększyć w ciagu 9 miesiecy :0

Mnie sie udało zbic juz temperature w mieszkaniu z 27,5 na 22,5. Mam nadzieje, ze przed sroda zbije do 20,5 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 15:21

11.12.2017 syn Adaś
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam dziś taki szlafrok w sklep JYSK :D
    https://jysk.pl/lazienka/szlafroki/basic/szlafrok-vallda-s-m-naturalny

widziałyście go na żywo? Cena atrakcyjna, zastanawiam się, czy do szpitala będzie ok. W domu mam same grube szlafroki, a wiem, że na oddziałach położniczych jest ciepło.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Znalazłam dziś taki szlafrok w sklep JYSK :D
    https://jysk.pl/lazienka/szlafroki/basic/szlafrok-vallda-s-m-naturalny

widziałyście go na żywo? Cena atrakcyjna, zastanawiam się, czy do szpitala będzie ok. W domu mam same grube szlafroki, a wiem, że na oddziałach położniczych jest ciepło.

Ja rozglądam się za ciemnym kolorem.. W sobotę odwiedziłam koleżankę na położniczym, korytarzem szła kobitka w jasnym cienkim szlafroczku z plama krwi na tyłku.. Na ciemnym chyba tak nie widać.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma dziś zły dzień w pracy więc poszłam do Tesco by kupić mu coś na poprawę humoru :) kupiłam Tyskie (ciekawe co sobie myślą jak kobieta z brzuszkiem kupuje alkohol) , lody i owoce żeby ogarnąć jakiś deser :) kupiłam też coś sobie, coś czego normalnie bym nie spróbowała. Słyszałyście, że w Anglii mają czipsy octowe? W moich rejonach zawsze się z Angoli nabijaja jak można to coś jeść. Tak naprawdę to czipsy o smaku vinegar. No i tak mi się ich zachciało, że kupiłam.... nie wiem czy to ciąża, czy co ale nawet mi smakowały :O

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mąż ma dziś zły dzień w pracy więc poszłam do Tesco by kupić mu coś na poprawę humoru :) kupiłam Tyskie (ciekawe co sobie myślą jak kobieta z brzuszkiem kupuje alkohol) , lody i owoce żeby ogarnąć jakiś deser :) kupiłam też coś sobie, coś czego normalnie bym nie spróbowała. Słyszałyście, że w Anglii mają czipsy octowe? W moich rejonach zawsze się z Angoli nabijaja jak można to coś jeść. Tak naprawdę to czipsy o smaku vinegar. No i tak mi się ich zachciało, że kupiłam.... nie wiem czy to ciąża, czy co ale nawet mi smakowały :O

Co do piwa to miałam sytuację, że jak byłam z mężem nad morzem to chciał sobie kupić trzypak regionalnego piwka. Pomimo, że on kupował to pani sprzedawczyni skomentowała, że będę pić piwo w ciąży :D hahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba było powiedziec,że piwo to pijesz na rozgrzewkę, a na noc to lubisz strzelić sobie setkę wódki ;) ludzie do bez pomyślenia skomentują.
    Byłam w Tesco na zakupach, siku mi się zachciało. Poszłam do wc (u nas tylko jedna kabina). Zajęte, więc grzecznie czekam. Nagle wypada z niej obleśny facet, który przed chwilą sie tam zesrał. Pytam się go, a czy panu to się nie pomyliło? A on się patrzy i szyderczo śmieje-moze i mi się pomyliło. U nas zajęte było. Do głowy by mi nie przyszło by wejść do męskiego kibla w takich miejscach. Jeszcze jak wyszłam, to on stoi gada z jakaś baba i mnie obgaduje i śmieje się szyderczo. A ja na cały głos. Z pana to prawdziwa świnia, nie to że pan poszedł do damskiej toalety, zesrał się pan, to jeszcze bezszczelnie mnie obgaduje. Zdziwiony był trochę moim tonem. Ale świnia pozostaje świnia i zaczął sie śmiać. No ciśnienie mi podniósł tylko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 17:06

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sobotnim spotkaniu korzystałam z męskiej toalety.. Do damskiej kolejka bardzo długa, żadna nie chciała wpuścić przed siebie A obok było pusto. Po co stać i się męczyć. Nawet było Czysciutko. :D

Co do obsługi w sklepie.. Co to ją interesuje za przeproszeniem. Może za bardzo emocjonalnie do tego podchodzę ale w takich sytuacjach zawsze coś odpyskuje.. Tak samo powinnam ja reagować sprzedając prezerwatywy małolatom w aptece. Pamiętam jak byłam zapytana i to bardzo poważnie o sposób zakładania gumki.. Ludzie stali i się śmiali. A my.musimy zachować powagę bo w naszej pracy za znieważenie klienta groziła dyscyplinarka.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam babkę cytrynową, nażrę się słodkiego to cukier będzie jutro zajebisty xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale do męskiej wc nie było kolejki. Jedna była osoba była w środku, wyszła w tym samym czasie co ja wchodziłam. Nie chciało mu się czekać. Mógł powiedziec,że miał pilna potrzebę.a on był po prostu chamem.
    No cóż. W mojej pracy też zdarzało mi się spotkać z śmiesznymi sytuacjami. I człowiek musiał zachować powagę. Kiedyś przyszła do mnie kobieta na czyszczenie. Ok. Kazałam jej się przebrać (pracowałam w dużym gabinecie, gdzie wcześniej do zabiegu trzeba było się przygotować). Poszłyśmy do gabinetu, proszę ja żeby się położyła, a ona podnosi sukieneczkę, wypija tyłek i mówi że przyszła na czyszczenie pośladków. Uwierzcie, że chciało mi się śmiać, Ale musiałam spokojnie jej wytłumaczyć, że to co ma na pośladkach to nie są zmiany do wyciskania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Zrobiłam babkę cytrynową, nażrę się słodkiego to cukier będzie jutro zajebisty xD
    Oj tam. Jutro będziesz zbijac. Czasem trzeba zgrzeszyc ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

haha wczoraj tez jadlam chipsy salt and vinegar moje ulubione
    po za tym to moj chlopczyk tylko kielbase by jadl ostatnio wiec jedno petko wcinam codziennie hihi

• emikey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    haha wczoraj tez jadlam chipsy salt and vinegar moje ulubione
    po za tym to moj chlopczyk tylko kielbase by jadl ostatnio wiec jedno petko wcinam codziennie hihi
    W Tesco jest teraz promocja. Duża paka za 1£ ;) jeśli masz na nie nadal ochotę to warto ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ale do męskiej wc nie było kolejki. Jedna była osoba była w środku, wyszła w tym samym czasie co ja wchodziłam. Nie chciało mu się czekać. Mógł powiedziec,że miał pilna potrzebę.a on był po prostu chamem.
    No cóż. W mojej pracy też zdarzało mi się spotkać z śmiesznymi sytuacjami. I człowiek musiał zachować powagę. Kiedyś przyszła do mnie kobieta na czyszczenie. Ok. Kazałam jej się przebrać (pracowałam w dużym gabinecie, gdzie wcześniej do zabiegu trzeba było się przygotować). Poszłyśmy do gabinetu, proszę ja żeby się położyła, a ona podnosi sukieneczkę, wypija tyłek i mówi że przyszła na czyszczenie pośladków. Uwierzcie, że chciało mi się śmiać, Ale musiałam spokojnie jej wytłumaczyć, że to co ma na pośladkach to nie są zmiany do wyciskania.

Burak burakiem zostanie. :/

Podziwiam Waszą pracę. Zdaje sobie sprawę że z niejednym syfem miałaś do czynienia.
    Co do oczyszczania. Zastanawiam się czy można w ciąży oczyszczać buzię czy lepiej poczekać do porodu? Mam skłonną buzię do plam i zawsze chodziłam na zabiegi od jesieni do wiosny.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy co masz na myśli przez czyszczenie, bo ja jestem przeciwnikiem wszelkiego wyciskania. Teraz to delikatne peelingi enzymatyczne. Maski z glinką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uśmiałam czytając :) Co do jedzenia to spełniłam dziś ogromną zachciankę i zjadłam arbuza! Był cudowny!

Się przy okazji pochwalę, że zamówilam dziś łóżeczko dla malutkiej. Jestem bardzo ciekawa, trochę ryzyko zamawiać przez Internet ale to było jedyne dokładnie takie jak chciałam.

W ogóle to mam od kilku tygodni wrażenie, że nie rośnie mi brzuszek. W sensie jest to niewątpliwie ciążowy brzuch ale wydaje się jakby nie rósł. Czuję za to mocno rozciągające się więzadła a dziecko już buszuje powyżej pępka. Może mi w górę ta macica rośnie teraz :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo kurcze, ale dobre te ciasto. Mega dobre wyszło :3 zapraszam :P proszę się spieszyć bo za 5 min może nie być XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje ze mój wybuchnie tak szybko rośnie, normalnie z dnia na dzień widać różnice. Dzisiaj jestem głodna, cały dzień żrę i nadal coś bym zjadła. Ile mniej więcej kalorii jecie?

Już mam dość tego remontu. Ja na łeb dostaje przez ciągle siedzenie w domu :/

Coco55 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ