X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mi smutno teraz bo kto do mnie wpadanie skoro ja ciastek nie jadam .... przyniosl by ktos chinczyka spaghetti pyza haha zapraszam o kazdej porze dnia i nocy :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego Lady :)

My właśnie kupiliśmy dziecku akwarium :P strasznie mi się zawsze podobało, a w Polsce już nie dostępne niestety więc wykorzystałam okazję, że w Anglii są jeszcze niedobitki i kupiliśmy zanim się skończą. To tylko jakieś 10 miesięcy za wcześnie :P

[url=https://naforum.zapodaj.net/81c70ff47d5d.jpg.htmlhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/81c70ff47d5d.jpg[/url]

Wachciowa, salenne, Szczesliwa_mamusia, Marteczka93 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz przez Was muszę napisać do męża, żeby wracając z pracy kupił mi coś słodkiego :D

• 78beti Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    To się cieszcie przynajmniej nie przytyjecie 30kg bo my żarłoki to niewiadomo :P
    Tra la la, Ty pewnie nawet 12kg nie przytyjesz. Ja to co innego - jestem dziś po wizycie u lekarza i mam 12kg na + a mój młody wazy już 490 gram wiec razem sobie pozwalamy :) trudno, będę wsuwać sałatę po porodzie

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Teraz przez Was muszę napisać do męża, żeby wracając z pracy kupił mi coś słodkiego :D
    No tez przez Was znów zrobiłam sie głodna :)

salenne lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja na pizze zawsze chętna :D

Dzis czytałam, że w mózgu ciężarnej coś się pierdzieli. Ja wczoraj byłam tak zadżumiona, że masakra. Czesto nie jarzę w ogóle faktów jak typowa blondynka :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez strasznie dzis pożeram slodkie i ciagle mi malo... cos moze w powietrzu wisi ;) w piątek polowkowe, rowny 22 yc, oby panna Aleksandra dala sie wymierzyc ;) tak juz wszyscy i rodzina i znajomi podlapali, ze bedzie Ola, ze chocbym chciwla zmienić to juz chyba nie ma szans ;) Lena jeszcze za mna chodzi, ale u nas baardzo popularne.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz wszystkie solidarnie powinnyśmy się na noc nawpieprzać dobrych rzeczy :D
    Na zdrowie!

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, MalaHD, magdzia26, Petitka lubią tę wiadomość

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Zeżarłam naleśniki sztuk 3 z twarogiem i miodem. Popilam Coca cola dla " lepszej" pracy żołądka. :D Leżę i dogorywam.

salenne, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed chwilą zjadłam 4cantuccini i pękam.

salenne, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam litr truskawkowych lodów carte d'or na kolację :)

Wachciowa, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz już wiem czemu mnie tak głód męczył, przez to gadanie wasze o żarciu! :P aż wstać musiałam i zjeść 2 kanapeczki z uwaga... parówką, majonezem i pomidorem, skąd mi się chęć na takie połączenie wzięła? hmmm dobrze, że po siostrzenicy została mi jedna parówa w lodówce :P
    teraz można wracać do łóżeczka ;)

Lady Savage, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, cukier 91 nie jest najgorzej :)

Szczesliwa_mamusia, MalaHD lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mialam dzisiaj ciezka noc. Do 2 meczyly mnie...skurcze. Caly czas mialam uczucie takiego napietwgo brzucha i dyskomfortu, wlasciwie zadna pozycja nie byla dobra, a co jakis czas, w sumie dosc czesto twardnialo mi cale ppdbrzusze. Nie bolalo ale bylo koszmarnym uczuciem, az musialam sie podnosic albo zmieniac pozycje...a malautka bardzo kopala, jakby ja to jakos pobudzalo.czytalam troche na temat skurczow bh, ale nie wiem czy u mnie to.nie za wczesnie i czy one az tak okropnie wygladaja? Wxielam nospe, magnez i dodatkowa luteine na noc i dzis rano na razie brzuch jest miekki. Martwie sie...w czwartek mam polowkowe mialam dotrwac na to mkerzenie szyjki ale nie wiem..

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dziś to powtórzy to jedz na IP. Bh nie są tak częste. To są pojedyncze skurcze, i na pewno nie przeszkadzają w spaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 07:42

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tą noc też miałam kiepską, pobiłam chyba rekord wstawaniu do wc. w 3 trymestrze będę spać na tronie. Jeszcze mały tak się wypinał przy pępku,jakby chciał wyskoczyć, jak obcy w filmie. Średnio to przyjemne. Jakos oddziałuje na niego ręka mojego męża, bo jak położył na brzuchu to dziecko "zwolniło". A ja to muszę go lekko nacisnąć by odpłynał. Tata już w wieku płodowych umie zapanować nad synem. poza tym coraz częściej drętwieją mi ręce, robi się już to bolesne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się, cukier 91 nie jest najgorzej :)
    ja wczoraj 87 a dzisiaj 94 :/

ale po sniadaniu 120

dzisiaj wieczorem połowkowe. Jeszcze nie świruję ale zaczne

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus- będzie dobrze. Czy mi się wydaje, czy miałaś ostatnio jakieś usg i było wszystko w porządku. To raczej od tamtej pory nic się nie zmieniło :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ja wczoraj 87 a dzisiaj 94 :/

ale po sniadaniu 120

dzisiaj wieczorem połowkowe. Jeszcze nie świruję ale zaczne

ale po 3 kawałkach ciasta cytrynowego mialaś taki cukier? Bo ja wczoraj wieczorem najadła sie babki cytrynowej, bo tak miałam ochotę, i obawiałam się że będzie powyżej 100, a tu taka niespodzianka.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) Nie myślałam, że takie zdanie padnie kiedyś z moich ust, ale wczoraj mój synek w końcu mnie skopał i jestem przeszczęśliwa! :D :D <3 Po ilości jedzenia jakie w siebie wczoraj władowałam w końcu musiał dać o sobie znać, a ja nabrałam pewności, że te dziwne szturchania to na pewno jego kopniaczki <3
    Na początku zmartwiło mnie trochę, że kopie tylko po lewej stronie, ale z tego co wyczytałam to chyba normalne?

aga1402, Wachciowa, Kamcia1988 lubią tę wiadomość

‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ