WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okropny poranek. Przeryczany. Zwalam na hormony bo powód do płaczu niewielki by się wydawało. Rozdarlam wczoraj swoją ulubiona sukienkę (odkryłam to dziś rano). Jest nie do naprawienia bo poszedł szyfon. Więc siedzę i ryczę. Mąż mi mówi, że kupi mi inna, ale ja chce tą. Od dawna nic sobie nie kupiłam, jeżeli kupuje to dla dziecka, i akurat musiałam zniszcZyć ta jedna ulubiona rzecz :'(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Własnie poinformowałam szefa, że od 25 sierpnia mnie już nie będzie w pracy. Zostało mi 11 dni pracujących. Trochę mi smutno, bo lubię tą pracę, ale czuję, że powinnam już odpocząć. Dziwnie mi jakoś z tym, że będę siedzieć w domu, ale jakoś się przyzwyczaję :)

Mam jeszcze pytanie odnośnie badania glukozy. Czy w laboratoriach 'Diagnostyka' trzeba mieć swoją glukozę?
    trzeba miec swoją :)

nesairah lubi tę wiadomość

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to w Warszawie dzisiaiaj mega upały ! OD samego rana już mam dosyć, a przecież trzeba jeszcze przetrwać jakoś ten dzień....
    i kolejne 3 do weekendu :)

Ja mam póki co +5,6 - a wzrot mam "sikającego psa" czyli 153 :D

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja mam okropny poranek. Przeryczany. Zwalam na hormony bo powód do płaczu niewielki by się wydawało. Rozdarlam wczoraj swoją ulubiona sukienkę (odkryłam to dziś rano). Jest nie do naprawienia bo poszedł szyfon. Więc siedzę i ryczę. Mąż mi mówi, że kupi mi inna, ale ja chce tą. Od dawna nic sobie nie kupiłam, jeżeli kupuje to dla dziecka, i akurat musiałam zniszcZyć ta jedna ulubiona rzecz :'(
    biedactwo :( no hormonu niestety szaleją, będzie lepiej zobaczysz a jak czujesz potrzeba płaczu to się wypłacz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    A tak w ogóle to w Warszawie dzisiaiaj mega upały ! OD samego rana już mam dosyć, a przecież trzeba jeszcze przetrwać jakoś ten dzień....
    i kolejne 3 do weekendu :)

Ja mam póki co +5,6 - a wzrot mam "sikającego psa" czyli 153 :D
    u nas ledwo 15 stopni rano jak wychodziłam do pracy było 11 :D
    ja mam 152 cm :D :D :D i "malutkie" 85 kg :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 09:43

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Własnie poinformowałam szefa, że od 25 sierpnia mnie już nie będzie w pracy. Zostało mi 11 dni pracujących. Trochę mi smutno, bo lubię tą pracę, ale czuję, że powinnam już odpocząć. Dziwnie mi jakoś z tym, że będę siedzieć w domu, ale jakoś się przyzwyczaję :)

Masz szczęście. Ja swojej nie lubię. Tkwię tam bo to rządowka i niesie za sobą wiele profitow. Ale te gry polityczne są dobijajace.
    Z przyjemnością poszłam na l4 i to szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 09:44

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    natalia- gdzie to Twoje dziecko się ukryło. Ja przy Tobie wyglądam jakbym szła do porodu ;) niektóre to mają szczęście :)

Ja z tych tyjących w pierwszej kolejności w nogach, brzuch zawsze na końcu, wiec może dlatego. Albo mam mało wód płodowych, bo to tez ma wpływ.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    poza tym coraz częściej drętwieją mi ręce, robi się już to bolesne.
    Mi też od jakiegoś czasu dretwieja rece. Tylko po śnie. Muszę zapytać o to lekarza. Mąż ma teorie, że pewnie mam niski cukier.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj też się popłakałam,rozbiłam telefon przez własną głupotę. prasowałam i po jaką cholerę kładłam go na desce do prasowania. Zwaliłam go przy prasowaniu spodni. nie przesunęłam go, po prostu tak trzęsłam deską,że spadł. pech chciał,ze szkiełkiem do dołu. Zła byłam na siebie. Jeszcze mnie dziś trzęsie jak na niego patrze. Poprzedni też rozbiłam. po 2 miesiącach od nowości wyleciał mi na parkingu i się roztrzaskał. Działał, ale przez 2 lata na niego patrzyłam. Ten rozbiłam po roku.też działa,ale mam piękną pajęczynkę w prawym górnym rogu. Mąż sobie żartował,że jest szansa,że następny wytrzyma 1,5 ;)

Nesairah- słuszna decyzja. A do "bezrobocia" się przyzwyczaisz.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Masz szczęście. Ja swojej nie lubię. Tkwię tam bo to rządowka i niesie za sobą wiele profitow. Ale te gry polityczne są dobijajace.
    Z przyjemnością poszłam na l4 i to szybko.

Też chciałam jeszcze popracować do końca września, żeby załapać się na premię kwartalną, ale stwierdziłam, że pieniądze nie są teraz najważniejsze. Muszę odpocząć, przygotować się do porodu, skompletować wyprawkę do końca. Ogólnie chcę się zresetować :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mi też od jakiegoś czasu dretwieja rece. Tylko po śnie. Muszę zapytać o to lekarza. Mąż ma teorie, że pewnie mam niski cukier.
    mam identycznie :( a najgorsze ze zaczyna mnie lewy nadgarstek bolec i dretwiec jak leze...juz to przerabiałam z Kuba. Bol byl nie do zniesienia spałam niemalże na pionowo :( boje sie ze to wróci ......

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

Mogą drętwieć też od kręgosłupa.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja z tych tyjących w pierwszej kolejności w nogach, brzuch zawsze na końcu, wiec może dlatego. Albo mam mało wód płodowych, bo to tez ma wpływ.
    albo masz szczęście. Moja koleżanka do 7 mca nie miała w ogóle brzucha,a dopiero na przełomie 7/8 mca trochę ja wywaliło. Jak szła do porodu, to byli zdziwieni co niektórzy dość mocno, bo wyglądała jak przeciętna kobieta w 4/5 mcu. Tak jej się córka ułożyła. A urodziła się 3800.

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie lekko naturalistyczne. Czy po nocy macie jakiś większy wypływ śluzu? Jaki w ogóle macie śluz na tym etapie ciąży? Oczywiście pytam dziewczyny, które już nie biorą środków dopochwowych. Kurcze, nie wiem, czy znowu czegoś nie złapałam. OD 3 dni mam bardzo dużo śluzu, rano szczególnie, ale w ciągu dnia również. I wczoraj znowu lekkie kłucia. Miesiąc temu miałam globulki na grzyba 12 dni, czy to możliwe, że znowu to samo? No bez jaj ;/ Jak temu zaradzić? Myślicie, że na gwałt lecieć do mojej ginki na badanie? Jutro mam połówkowe, ale to w centrum badań prenatalnych, więc tam tylko usg robią, nie badają.

Natalia, mój brzuch niewiele większy :) Jak ubiorę obcisłą bluzkę, to widać, ale kamuflować można się dalej świetnie. Niestety :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis wieje strasznie, corka poszla spac o 2 w nocy, wstala o 7:30.... no nic, kawa wypita, sniadanie zjedzone, maz do pracy, a my do dziadkow, pomoga przetrwac ten cięŻki dzien;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Mogą drętwieć też od kręgosłupa.
    mi to na pewno drętwieją od kręgosłupa. ja już nawet jednego manicuru nie jestem w stanie zrobić bez przerwy, tak mi ręcę drętwieją,że nie mogę pilniczka utrzymać. A ostatnio rzęsy uzupełniałam 2 razy dłuzej, bo pęseta mi wypadała. ostatni zabieg robie 15 września i chyba daruje sobie całkowicie pracę. Bo tak to nie da się pracować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie lekko naturalistyczne. Czy po nocy macie jakiś większy wypływ śluzu? Jaki w ogóle macie śluz na tym etapie ciąży? Oczywiście pytam dziewczyny, które już nie biorą środków dopochwowych. Kurcze, nie wiem, czy znowu czegoś nie złapałam. OD 3 dni mam bardzo dużo śluzu, rano szczególnie, ale w ciągu dnia również. I wczoraj znowu lekkie kłucia. Miesiąc temu miałam globulki na grzyba 12 dni, czy to możliwe, że znowu to samo? No bez jaj ;/ Jak temu zaradzić? Myślicie, że na gwałt lecieć do mojej ginki na badanie? Jutro mam połówkowe, ale to w centrum badań prenatalnych, więc tam tylko usg robią, nie badają.

Natalia, mój brzuch niewiele większy :) Jak ubiorę obcisłą bluzkę, to widać, ale kamuflować można się dalej świetnie. Niestety :)
    ja nadal nie mam żadnego śluzu :/
    na gwałt nie musisz isc jak cie nie boli nie piecze ale jak sie lepiej poczujesz to skocz :)
    Gdzie robisz badania prenatalne ?? ja mialam w Rudzie śląskiej ale jednak ide do żor....nie wiem czemu.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z Kuba mialam zespol cieśni nadgarstka tylko w nocy tylko jak leżałam. 3 msc bólu, na samą myśl o spaniu.... kurde juz o tym zapomniałam ....

a od kręgosłupa to mi uda drętwieją jak za długo stoję ale to juz mialam przed ciążą. Mam 4 przpeukliny na lędźwiowym

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:

A swędzi Cie coś przy tym albo piecze. Ja mam wodnisto- mleczny sluz. W zasadzie mam taki sam od początku ciązy,z tym że teraz mam go więcej. Tylko jak miałam grzybka w 7tyg to miałam taki serek. A teraz już jest ok. Lekarz mówi,że śluz jest prawidłowy

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ja nadal nie mam żadnego śluzu :/
    na gwałt nie musisz isc jak cie nie boli nie piecze ale jak sie lepiej poczujesz to skocz :)
    Gdzie robisz badania prenatalne ?? ja mialam w Rudzie śląskiej ale jednak ide do żor....nie wiem czemu.....
    Ja robię w Opolu, u nas jest właśnie takie centrum badań prenatalnych, przyjeżdża lekarka z Wrocławia, oprócz tego 3 opolskich lekarzy tam też przyjmuje. Genetyczne też u tej babki z Wrocka robiłam. Tam też robią echo serca i z Katowic przyjeżdża dr Włoch. Więc na szczęście nie muszę nigdzie jeździć :)
    Nie boli mnie i nie piecze, ale ostatnio też nie miałam takich objawów, tylko śluz i lekkie kłucie ;/

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ