Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
aga1402 wrote:ale mnie moj synus zboksowal hihi cudowne uczicie ... vzas szybkoleci juz sierpien a niedawno byl kwiecien jak sie test robilo
myslimy nad imieniem dla chlopczyka ale ciezko z wyborem.
jedynie co mi na mysli przychodzi to
Mikolaj Wojtus Darek Robert ale mezowi to tylko Mikolaj siespodobalo.
macie jakies pomysly na ladne imie ? -
MalaHD wrote:A położną mam w szkole rodzenia, zaczynam w przyszłym tygodniu zajęcia i ona już do domu nie przychodzi. Dopiero po porodzie
U nas w szpitalu dopiero od ukończonego 30 tygodnia.
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Na zaparcia dla mnie najlepsza woda z cytryną ... z duża ilością soku z cytryny
bardzo duża!
Opolanka 85 wrote:Podejrzewam, że u mnie to samo. Lekarz powiedział mi w końcu, że przez całą ciążę może być już w górnych granicach. Może taka natura naszych dzieci. Oby nic gorszego nie wyszło.
my nadal nie mamy imienia....maż ma inne propozycje ja mam inne -
Opolanka 85 wrote:Tak wcześnie zaczynasz szkołę? Fajnie
My zaczynamy od 17 sierpnia. Kolejna rusza 20 września i położne stwierdziły, że na tę wcześniejszą lepiej, żeby mieć więcej czasu na doczytanie w razie wątpliwości.
👩🏻35 👨🏻37
👶🏼12.2017
👶🏻01.2021
Czekamy na 3 CUD! 💓
21.05 cień cienia II kreseczek🫶
22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml -
Opolanka 85 wrote:Tak wcześnie zaczynasz szkołę? Fajnie
Opolanka nie wiem czy wiesz, ale w Opolu organizują darmowe badania połówkowe dla kobiet przed 35 rokiem zycia i jakieś spotkania edukacyjne. Szczegóły znajdziesz tu: http://rodzimywopolskim.pl/Aniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
nick nieaktualnynataliamonika wrote:A czy któraś z Was wybiera się do szkoły rodzenia? Zastanawiam się czy jest to potrzebne.
Ja już chodzę. W czwartek mam 4 zajęcia z 6. Fajna sprawa, można się trochę nauczyć. Poza tym dla mnie to zagospodarowanie masy wolnego czasu
Co do położnej to mam ze szkoły rodzenia i przyjdzie dopiero po porodzie, ale mam do niej numer telefonu więc w razie co zawsze mogę się skontaktować -
nick nieaktualnyMalaHD wrote:Po 20 tygodniu można zacząć. kurs trwa 6 tygodni, potem są jeszcze różne zajęcia dodatkowe na które można chodzić dopiero po skończeniu kursu dlatego warto zrobić go wcześniej żeby wszystko móc wykorzystać
O patrz. A u mnie z dodatkowych zajęć można korzystać już w trakcie kursu. -
Aboa wrote:My zaczynamy od 17 sierpnia. Kolejna rusza 20 września i położne stwierdziły, że na tę wcześniejszą lepiej, żeby mieć więcej czasu na doczytanie w razie wątpliwości.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Ja_Sonia wrote:Opolanka nie wiem czy wiesz, ale w Opolu organizują darmowe badania połówkowe dla kobiet przed 35 rokiem zycia i jakieś spotkania edukacyjne. Szczegóły znajdziesz tu: http://rodzimywopolskim.pl/
Ale super sprawa, na dodatek te bezpłatne badania są organizowane ze środków UE w Opolskim Centrum Badań Prenatalnych i ze środków NFZ w szpitalu
Tak więc naprawdę fajnie się trafiło!
Ja_Sonia lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
magdzia26 wrote:Kochana że tak zapytam jekie miałaś wyniki tego testu glukozy?
Ja jak byłam na wizycie 3 sierpnia to miałam już wagę taka jak startowalam z ciaza a po paru dniach diety cukrzycowej -1 kg czyli znowu jestem na minusie wg wagi sprzed ciazy... ta dieta to dieta o niskim IG i można ją traktować jako dietę odchudzająca... ja jem częściej niż wcześniej pilnuje bardzo żeby nie było przerwy większej niż 3h między posiłkami
Ja podobnie, pilnuje godzin, ban na dodatki które mogą mieć cukier (np keczup do grilla) i musiałam mocno przyciąć owoce i niektóre warzywa. Wczoraj do śniadania zjadłam 1/4 czerwonej papryki i cukier 124oprocz tego to moja dieta wcześniej była zdrowa, tylko te owoce, No i ostatnio mąż marudził na brak kotletów i placków wiec więcej smażonego było. W czasie przeszłym.
Moje wyniki
80 na czczo
167 po 1h
179 po 2h
Wagi nie mam pod ręka, ale czuje po sobie ze przez ten tydzień 1-2 kg zleciało. Chyba się wybiorę do dietetyka i kupię paski do testowania moczu, żeby mieć to pod kontrola.
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyJa puki co zapisałam się do szkoły rodzenia prenalan na necie. Darmowa szkoła. Dużo gadania i dużo do poczytania.
Ale można zatrzymać. Przewinąć jak coś nudzi. Lub wrócić jak coś interesuje. Jak mi przyjdzie rodzic sn, to poszukam dodatkowo też ćwiczeń na oddychanie podczas porodu. Mój mąż już się zaangażował i powiedział,ze może ze mną poćwiczyć. do szpitala "kolo" domu nie chce chodzić, a tam gdzie chce rodzic dla osób z poza Wa-wy jest droga. -
nick nieaktualny
-
cześć
pamiętacie mnie jeszcze?
melduję, że żyję i tyjęmąż miał wolne, a ja ograniczony dostęp do komputera z tej okazji.
brzuch mam już ogromny, większość badań w normie. dziś idę na wizytę po 17:00, zobaczymy co lekarka powie.
pod koniec lipca zapisałam się do szkoły rodzenia i zaczynamy z mężem 6 września. cieszę się że udało mi się dostać do szkoły rodzenia przy szpitalu w którym chciałabym urodzić
Szczesliwa_mamusia, aga1402, Wachciowa, magdzia26 lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualnyTrzymam kciuki za wizytę. Ale teraz na tych etapach musi być u nas już tylko dobrze.
PS. Kolejna wrzesbioweczka urodziła. Ale bliźniaki. To może dlatego tak wcześnie
Ja to bym chciała, żeby moje dziecko urodziło sie w grudniu. Jakoś listopad dla mnie taki smutny m-cWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 12:11
Alxawl, aga1402, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
emikey wrote:Ja mam okropny poranek. Przeryczany. Zwalam na hormony bo powód do płaczu niewielki by się wydawało. Rozdarlam wczoraj swoją ulubiona sukienkę (odkryłam to dziś rano). Jest nie do naprawienia bo poszedł szyfon. Więc siedzę i ryczę. Mąż mi mówi, że kupi mi inna, ale ja chce tą. Od dawna nic sobie nie kupiłam, jeżeli kupuje to dla dziecka, i akurat musiałam zniszcZyć ta jedna ulubiona rzecz :'(
albo wypracuje szybko system że raz ty sobie coś kupisz raz dziecku, albo będziesz jak moja mama tu nam kupowała wszystko a potem po nocach ryczala że nic nie ma dla siebie. Ja np robię tak ta wypłata dla mnie, ta dla Zuzi itd. My też musimy się ładnie ubrać by się dobrze czuć.
Petitka lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Trzymam kciuki za wizytę. Ale teraz na tych etapach musi być u nas już tylko dobrze.
PS. Kolejna wrzesbioweczka urodziła. Ale bliźniaki. To może dlatego tak wcześnie
Ja to bym chciała, żeby moje dziecko urodziło sie w grudniu. Jakoś listopad dla mnie taki smutny m-c
już sierpień to wrzesień pomału może się rozpakować:> Te dziewczyny które mają termin na początek września to już nawet mają ciążę donoszona;)
ja rodziłam w listopadzie 2011 i lezalam z dziewczyną która miała termin na 25 grudnia a urodziła synka 21 listopada, ważył 2700g i normalnie był na sali z nami bo wszystko z nim było okMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019