X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ale mnie moj synus zboksowal hihi cudowne uczicie ... vzas szybkoleci juz sierpien a niedawno byl kwiecien jak sie test robilo ;)
    myslimy nad imieniem dla chlopczyka ale ciezko z wyborem.
    jedynie co mi na mysli przychodzi to
    Mikolaj Wojtus Darek Robert ale mezowi to tylko Mikolaj siespodobalo.
    macie jakies pomysly na ladne imie ?
    Każdemu podobają się inne imiona. Każde imię znajdzie swojego fana. Dlatego ciężko doradzać.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A położną mam w szkole rodzenia, zaczynam w przyszłym tygodniu zajęcia i ona już do domu nie przychodzi. Dopiero po porodzie
    Tak wcześnie zaczynasz szkołę? Fajnie :) U nas w szpitalu dopiero od ukończonego 30 tygodnia.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Na zaparcia dla mnie najlepsza woda z cytryną ... z duża ilością soku z cytryny :) bardzo duża!
    pije dużo wody z z dużą ilością cytryny nic nie daje nistety
    Opolanka 85 wrote:
    Podejrzewam, że u mnie to samo. Lekarz powiedział mi w końcu, że przez całą ciążę może być już w górnych granicach. Może taka natura naszych dzieci. Oby nic gorszego nie wyszło.
    złośliwe te nasze dzieci ;)

my nadal nie mamy imienia....maż ma inne propozycje ja mam inne :/

• Aboa Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Tak wcześnie zaczynasz szkołę? Fajnie :) U nas w szpitalu dopiero od ukończonego 30 tygodnia.

My zaczynamy od 17 sierpnia. Kolejna rusza 20 września i położne stwierdziły, że na tę wcześniejszą lepiej, żeby mieć więcej czasu na doczytanie w razie wątpliwości.

👩🏻35 👨🏻37
    👶🏼12.2017
    👶🏻01.2021

Czekamy na 3 CUD! 💓
    21.05 cień cienia II kreseczek🫶
    22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
    24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
    27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:

Opolanka nie wiem czy wiesz, ale w Opolu organizują darmowe badania połówkowe dla kobiet przed 35 rokiem zycia i jakieś spotkania edukacyjne. Szczegóły znajdziesz tu: http://rodzimywopolskim.pl/

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 20 tygodniu można zacząć. kurs trwa 6 tygodni, potem są jeszcze różne zajęcia dodatkowe na które można chodzić dopiero po skończeniu kursu dlatego warto zrobić go wcześniej żeby wszystko móc wykorzystać :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    A czy któraś z Was wybiera się do szkoły rodzenia? Zastanawiam się czy jest to potrzebne.

Ja już chodzę. W czwartek mam 4 zajęcia z 6. Fajna sprawa, można się trochę nauczyć. Poza tym dla mnie to zagospodarowanie masy wolnego czasu :)

Co do położnej to mam ze szkoły rodzenia i przyjdzie dopiero po porodzie, ale mam do niej numer telefonu więc w razie co zawsze mogę się skontaktować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Po 20 tygodniu można zacząć. kurs trwa 6 tygodni, potem są jeszcze różne zajęcia dodatkowe na które można chodzić dopiero po skończeniu kursu dlatego warto zrobić go wcześniej żeby wszystko móc wykorzystać :)

O patrz. A u mnie z dodatkowych zajęć można korzystać już w trakcie kursu.

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aboa wrote:
    My zaczynamy od 17 sierpnia. Kolejna rusza 20 września i położne stwierdziły, że na tę wcześniejszą lepiej, żeby mieć więcej czasu na doczytanie w razie wątpliwości.
    U mnie nowy kurs wypadnie dopiero w 27 tygodniu, ale dobre i to :)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    Opolanka nie wiem czy wiesz, ale w Opolu organizują darmowe badania połówkowe dla kobiet przed 35 rokiem zycia i jakieś spotkania edukacyjne. Szczegóły znajdziesz tu: http://rodzimywopolskim.pl/
    Wiem, ale prenatalne i tak mam na nfz, bo dostałam skierowanie :) Ale super sprawa, na dodatek te bezpłatne badania są organizowane ze środków UE w Opolskim Centrum Badań Prenatalnych i ze środków NFZ w szpitalu :) Tak więc naprawdę fajnie się trafiło!

Ja_Sonia lubi tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Kochana że tak zapytam jekie miałaś wyniki tego testu glukozy?
    Ja jak byłam na wizycie 3 sierpnia to miałam już wagę taka jak startowalam z ciaza a po paru dniach diety cukrzycowej -1 kg czyli znowu jestem na minusie wg wagi sprzed ciazy... ta dieta to dieta o niskim IG i można ją traktować jako dietę odchudzająca... ja jem częściej niż wcześniej pilnuje bardzo żeby nie było przerwy większej niż 3h między posiłkami

Ja podobnie, pilnuje godzin, ban na dodatki które mogą mieć cukier (np keczup do grilla) i musiałam mocno przyciąć owoce i niektóre warzywa. Wczoraj do śniadania zjadłam 1/4 czerwonej papryki i cukier 124 :/ oprocz tego to moja dieta wcześniej była zdrowa, tylko te owoce, No i ostatnio mąż marudził na brak kotletów i placków wiec więcej smażonego było. W czasie przeszłym.

Moje wyniki
    80 na czczo
    167 po 1h
    179 po 2h

Wagi nie mam pod ręka, ale czuje po sobie ze przez ten tydzień 1-2 kg zleciało. Chyba się wybiorę do dietetyka i kupię paski do testowania moczu, żeby mieć to pod kontrola.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkey to jest cos takiego jak szkola rodzenia online? Jeśli zgłębiłas termin, przeslesz mi linka? mieszkam w DE i tez bym byla zainteresowana czyms takim...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja puki co zapisałam się do szkoły rodzenia prenalan na necie. Darmowa szkoła. Dużo gadania i dużo do poczytania.
    Ale można zatrzymać. Przewinąć jak coś nudzi. Lub wrócić jak coś interesuje. Jak mi przyjdzie rodzic sn, to poszukam dodatkowo też ćwiczeń na oddychanie podczas porodu. Mój mąż już się zaangażował i powiedział,ze może ze mną poćwiczyć. do szpitala "kolo" domu nie chce chodzić, a tam gdzie chce rodzic dla osób z poza Wa-wy jest droga.

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    emilkey to jest cos takiego jak szkola rodzenia online? Jeśli zgłębiłas termin, przeslesz mi linka? mieszkam w DE i tez bym byla zainteresowana czyms takim...

https://szkolarodzeniaprenalen.pl

Wachciowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    https://szkolarodzeniaprenalen.pl
    Czyli to samo co ja :)

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    pamiętacie mnie jeszcze? :)
    melduję, że żyję i tyję ;) mąż miał wolne, a ja ograniczony dostęp do komputera z tej okazji.
    brzuch mam już ogromny, większość badań w normie. dziś idę na wizytę po 17:00, zobaczymy co lekarka powie.

pod koniec lipca zapisałam się do szkoły rodzenia i zaczynamy z mężem 6 września. cieszę się że udało mi się dostać do szkoły rodzenia przy szpitalu w którym chciałabym urodzić :)

Szczesliwa_mamusia, aga1402, Wachciowa, magdzia26 lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytę. Ale teraz na tych etapach musi być u nas już tylko dobrze.

PS. Kolejna wrzesbioweczka urodziła. Ale bliźniaki. To może dlatego tak wcześnie
    Ja to bym chciała, żeby moje dziecko urodziło sie w grudniu. Jakoś listopad dla mnie taki smutny m-c :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 12:11

Alxawl, aga1402, Wachciowa lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja mam okropny poranek. Przeryczany. Zwalam na hormony bo powód do płaczu niewielki by się wydawało. Rozdarlam wczoraj swoją ulubiona sukienkę (odkryłam to dziś rano). Jest nie do naprawienia bo poszedł szyfon. Więc siedzę i ryczę. Mąż mi mówi, że kupi mi inna, ale ja chce tą. Od dawna nic sobie nie kupiłam, jeżeli kupuje to dla dziecka, i akurat musiałam zniszcZyć ta jedna ulubiona rzecz :'(
    I tak już zostanie :) albo wypracuje szybko system że raz ty sobie coś kupisz raz dziecku, albo będziesz jak moja mama tu nam kupowała wszystko a potem po nocach ryczala że nic nie ma dla siebie. Ja np robię tak ta wypłata dla mnie, ta dla Zuzi itd. My też musimy się ładnie ubrać by się dobrze czuć.

Petitka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Trzymam kciuki za wizytę. Ale teraz na tych etapach musi być u nas już tylko dobrze.

PS. Kolejna wrzesbioweczka urodziła. Ale bliźniaki. To może dlatego tak wcześnie
    Ja to bym chciała, żeby moje dziecko urodziło sie w grudniu. Jakoś listopad dla mnie taki smutny m-c :)
    ja to się uspokoje jak już urodze ;)

już sierpień to wrzesień pomału może się rozpakować:> Te dziewczyny które mają termin na początek września to już nawet mają ciążę donoszona;)

ja rodziłam w listopadzie 2011 i lezalam z dziewczyną która miała termin na 25 grudnia a urodziła synka 21 listopada, ważył 2700g i normalnie był na sali z nami bo wszystko z nim było ok :)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rozmawiałam z moim ginem i chce robic cesarkę 1-2 dni po zakończonym 37tc

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ