WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny mieszkające w Polsce, wybrałyście już położną środowiskową? Była już u Was? Moja właśnie ma przyjechać w przyszłym tyg :), ciekawe czy bedzie tak fajna jak ta od Zuzi.
    Ja wybrałam u mnie już na pierwszej wizycie była teraz będzie w czwartek przywozi że sobą detektor żeby można było serduszko posłuchać, a później ktg żeby nie trzeba było do szpitala jeździć :) a i w każdej chwili mogę do niej zadzwonić na kom więc jak dla mnie fajna sprawa w pierwszej ciąży nie miałam takiego szczęścia bo trafiła mi się "bylejaka" pozona która nie miała o niczym pojęcia :/

Lady Savage lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A swędzi Cie coś przy tym albo piecze. Ja mam wodnisto- mleczny sluz. W zasadzie mam taki sam od początku ciązy,z tym że teraz mam go więcej. Tylko jak miałam grzybka w 7tyg to miałam taki serek. A teraz już jest ok. Lekarz mówi,że śluz jest prawidłowy
    Nie mam żadnych objawów, oprócz dużej ilości śluzu i wczoraj lekkiego kłucia w pochwie. A miesiąc temu grzybica dokładnie tak samo mi się objawiała. Żadnego serka i swędzenia, tylko dużo płynnego śluzu na zewnątrz. Jak tu się uchronić przed tym dziadostwem?? Przed ciążą nigdy żadnych infekcji nie miałam.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Ja robię w Opolu, u nas jest właśnie takie centrum badań prenatalnych, przyjeżdża lekarka z Wrocławia, oprócz tego 3 opolskich lekarzy tam też przyjmuje. Genetyczne też u tej babki z Wrocka robiłam. Tam też robią echo serca i z Katowic przyjeżdża dr Włoch. Więc na szczęście nie muszę nigdzie jeździć :)
    Nie boli mnie i nie piecze, ale ostatnio też nie miałam takich objawów, tylko śluz i lekkie kłucie ;/
    Włoch tez własnie do tego sonomedico przyjeżdża na echo ( tam ide na prenatalne) i do Żor do genomu tez przyjeżdża :D
    jak nie piecze nie szczypie to bym chyba olała i zaaplikowala np lactovaginal

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Chyba cały problem w słodyczach (i nie tylko) przy cukrzycy polega na tym ze zaraz po zjedzeniu masz skok w kosmos i to jest niedobre, a potem szybko spada i masz dołek i to tez nie jest dobre.

22 tyg za nami!!!

A ja po spodniach czuje ze schudłam, coś robię nie tak z ta dieta cukrzycowa :/
    Kochana że tak zapytam jekie miałaś wyniki tego testu glukozy?
    Ja jak byłam na wizycie 3 sierpnia to miałam już wagę taka jak startowalam z ciaza a po paru dniach diety cukrzycowej -1 kg czyli znowu jestem na minusie wg wagi sprzed ciazy... ta dieta to dieta o niskim IG i można ją traktować jako dietę odchudzająca... ja jem częściej niż wcześniej pilnuje bardzo żeby nie było przerwy większej niż 3h między posiłkami

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czasie ciąży z córką nie było u nas obowiązku wybrania położnej w czasie ciąży, po porodzie fakt urodzenia dziecka zgłaszało się do wybranej przychodni bądź do przychodni gdzie są zapisani rodzice. Teraz nie wiem jak u nas jest w szpitalu, czy coś się zmieniło, dowiem się za tydzień ;)

a ruchy nadal czuje bardzo nisko, jak siedzę to max do połowy wysokości między linią włosów a pępkiem, jedynie po dłuższym leżeniu jak macica przesunie się do góry czy w nocy jak się obudzę to przy pępku, ale wystarczy, że wstanę tylko i za pare minut już niziutko czuję ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz czuje wyżej nad pępkiem ale w szyjkę też kopie

jak leżę na boku to kopie raz z prawej raz z lewej czyli przemieszcza się cały czas młoda

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, kupię ten Lactovaginal, a jak nie przejdzie to mam ginkę za tydzień i już ten posiew koniecznie muszę zrobić.

Trzymam kciuki za badanie połówkowe! Ja to się tak boję, że szok :)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mi rośnie jakoś skokowo. Nie powoli codziennie tylko co jakiś czas go wywala. Po każdym razie jak go tak wypchnie słabiej czuję ruchy dziecka. Wkurzające ;(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Amus, kupię ten Lactovaginal, a jak nie przejdzie to mam ginkę za tydzień i już ten posiew koniecznie muszę zrobić.

Trzymam kciuki za badanie połówkowe! Ja to się tak boję, że szok :)
    no ja sie bardzo boje staram sie nie myśleć o tym no ale jak
    wczoraj tetno 152-165 czyli standard ;) nic sie nie obniża

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad morzem mialam CUDNA przemiane materii
    tylko wróciłam i zaparcia :/

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    no ja sie bardzo boje staram sie nie myśleć o tym no ale jak
    wczoraj tetno 152-165 czyli standard ;) nic sie nie obniża
    Podejrzewam, że u mnie to samo. Lekarz powiedział mi w końcu, że przez całą ciążę może być już w górnych granicach. Może taka natura naszych dzieci. Oby nic gorszego nie wyszło.

iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia dla mnie najlepsza woda z cytryną ... z duża ilością soku z cytryny :) bardzo duża!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śluzu, u mnie ciągle jest go sporo, czasem gęsty i lekko biały. Lekarz mówi, ze to normalne.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nadal nic nie czuję. Brzuch rośnie, że już go nie ukryje a ja czuje się nieatrakcyjna :(

Śluzu przed ciążą nie miałam i tak nadal nie mam wcale więc u mnie nic się nie zmieniło.

A położną mam w szkole rodzenia, zaczynam w przyszłym tygodniu zajęcia i ona już do domu nie przychodzi. Dopiero po porodzie

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    albo masz szczęście. Moja koleżanka do 7 mca nie miała w ogóle brzucha,a dopiero na przełomie 7/8 mca trochę ja wywaliło. Jak szła do porodu, to byli zdziwieni co niektórzy dość mocno, bo wyglądała jak przeciętna kobieta w 4/5 mcu. Tak jej się córka ułożyła. A urodziła się 3800.

Różnie może być jeszcze, bardziej się boje, że nagle wywali mi brzuch w krótkim czasie, bo taki scenariusz tez jest możliwy. Szczęście w nieszczęściu póki co, bo mecze się za to, żeby nie mieć parówek zamiast nóg i zazdroszczę tym, co maja zawsze szczupłe.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was wybiera się do szkoły rodzenia? Zastanawiam się czy jest to potrzebne.

Coco55 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie moj synus zboksowal hihi cudowne uczicie ... vzas szybkoleci juz sierpien a niedawno byl kwiecien jak sie test robilo ;)
    myslimy nad imieniem dla chlopczyka ale ciezko z wyborem.
    jedynie co mi na mysli przychodzi to
    Mikolaj Wojtus Darek Robert ale mezowi to tylko Mikolaj siespodobalo.
    macie jakies pomysly na ladne imie ?

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika - chyba przytula ci sie do środka jakoś dziecię ;) Oj różne brzuchy widziałam w poczekalni na ktg w okolicach terminu porodu, w tym dwie panie miały nie większy niż ja do przodu tylko na boczki szerzej ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    A czy któraś z Was wybiera się do szkoły rodzenia? Zastanawiam się czy jest to potrzebne.

Ja bym się chciała zapisać, w końcu coś na tym L4 muszę robić :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Do szkoły rodzenia tak, ale online ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ