Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:Dziewczyny mieszkające w Polsce, wybrałyście już położną środowiskową? Była już u Was? Moja właśnie ma przyjechać w przyszłym tyg
, ciekawe czy bedzie tak fajna jak ta od Zuzi.
a i w każdej chwili mogę do niej zadzwonić na kom więc jak dla mnie fajna sprawa w pierwszej ciąży nie miałam takiego szczęścia bo trafiła mi się "bylejaka" pozona która nie miała o niczym pojęcia
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:A swędzi Cie coś przy tym albo piecze. Ja mam wodnisto- mleczny sluz. W zasadzie mam taki sam od początku ciązy,z tym że teraz mam go więcej. Tylko jak miałam grzybka w 7tyg to miałam taki serek. A teraz już jest ok. Lekarz mówi,że śluz jest prawidłowy31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Ja robię w Opolu, u nas jest właśnie takie centrum badań prenatalnych, przyjeżdża lekarka z Wrocławia, oprócz tego 3 opolskich lekarzy tam też przyjmuje. Genetyczne też u tej babki z Wrocka robiłam. Tam też robią echo serca i z Katowic przyjeżdża dr Włoch. Więc na szczęście nie muszę nigdzie jeździć
Nie boli mnie i nie piecze, ale ostatnio też nie miałam takich objawów, tylko śluz i lekkie kłucie ;/
jak nie piecze nie szczypie to bym chyba olała i zaaplikowala np lactovaginalOpolanka 85 lubi tę wiadomość
-
k878 wrote:Chyba cały problem w słodyczach (i nie tylko) przy cukrzycy polega na tym ze zaraz po zjedzeniu masz skok w kosmos i to jest niedobre, a potem szybko spada i masz dołek i to tez nie jest dobre.
22 tyg za nami!!!
A ja po spodniach czuje ze schudłam, coś robię nie tak z ta dieta cukrzycowa
Ja jak byłam na wizycie 3 sierpnia to miałam już wagę taka jak startowalam z ciaza a po paru dniach diety cukrzycowej -1 kg czyli znowu jestem na minusie wg wagi sprzed ciazy... ta dieta to dieta o niskim IG i można ją traktować jako dietę odchudzająca... ja jem częściej niż wcześniej pilnuje bardzo żeby nie było przerwy większej niż 3h między posiłkami -
W czasie ciąży z córką nie było u nas obowiązku wybrania położnej w czasie ciąży, po porodzie fakt urodzenia dziecka zgłaszało się do wybranej przychodni bądź do przychodni gdzie są zapisani rodzice. Teraz nie wiem jak u nas jest w szpitalu, czy coś się zmieniło, dowiem się za tydzień
a ruchy nadal czuje bardzo nisko, jak siedzę to max do połowy wysokości między linią włosów a pępkiem, jedynie po dłuższym leżeniu jak macica przesunie się do góry czy w nocy jak się obudzę to przy pępku, ale wystarczy, że wstanę tylko i za pare minut już niziutko czuję12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Amus, kupię ten Lactovaginal, a jak nie przejdzie to mam ginkę za tydzień i już ten posiew koniecznie muszę zrobić.
Trzymam kciuki za badanie połówkowe! Ja to się tak boję, że szok31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Amus, kupię ten Lactovaginal, a jak nie przejdzie to mam ginkę za tydzień i już ten posiew koniecznie muszę zrobić.
Trzymam kciuki za badanie połówkowe! Ja to się tak boję, że szok
wczoraj tetno 152-165 czyli standardnic sie nie obniża
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:no ja sie bardzo boje staram sie nie myśleć o tym no ale jak
wczoraj tetno 152-165 czyli standardnic sie nie obniża
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Ja tam nadal nic nie czuję. Brzuch rośnie, że już go nie ukryje a ja czuje się nieatrakcyjna
Śluzu przed ciążą nie miałam i tak nadal nie mam wcale więc u mnie nic się nie zmieniło.
A położną mam w szkole rodzenia, zaczynam w przyszłym tygodniu zajęcia i ona już do domu nie przychodzi. Dopiero po porodzie -
Szczesliwa_mamusia wrote:albo masz szczęście. Moja koleżanka do 7 mca nie miała w ogóle brzucha,a dopiero na przełomie 7/8 mca trochę ja wywaliło. Jak szła do porodu, to byli zdziwieni co niektórzy dość mocno, bo wyglądała jak przeciętna kobieta w 4/5 mcu. Tak jej się córka ułożyła. A urodziła się 3800.
Różnie może być jeszcze, bardziej się boje, że nagle wywali mi brzuch w krótkim czasie, bo taki scenariusz tez jest możliwy. Szczęście w nieszczęściu póki co, bo mecze się za to, żeby nie mieć parówek zamiast nóg i zazdroszczę tym, co maja zawsze szczupłe.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnyale mnie moj synus zboksowal hihi cudowne uczicie ... vzas szybkoleci juz sierpien a niedawno byl kwiecien jak sie test robilo
myslimy nad imieniem dla chlopczyka ale ciezko z wyborem.
jedynie co mi na mysli przychodzi to
Mikolaj Wojtus Darek Robert ale mezowi to tylko Mikolaj siespodobalo.
macie jakies pomysly na ladne imie ? -
Nataliamonika - chyba przytula ci sie do środka jakoś dziecię
Oj różne brzuchy widziałam w poczekalni na ktg w okolicach terminu porodu, w tym dwie panie miały nie większy niż ja do przodu tylko na boczki szerzej
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016