X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny mieszkające w Polsce, wybrałyście już położną środowiskową? Była już u Was? Moja właśnie ma przyjechać w przyszłym tyg :), ciekawe czy bedzie tak fajna jak ta od Zuzi.
    Ja wybrałam u mnie już na pierwszej wizycie była teraz będzie w czwartek przywozi że sobą detektor żeby można było serduszko posłuchać, a później ktg żeby nie trzeba było do szpitala jeździć :) a i w każdej chwili mogę do niej zadzwonić na kom więc jak dla mnie fajna sprawa w pierwszej ciąży nie miałam takiego szczęścia bo trafiła mi się "bylejaka" pozona która nie miała o niczym pojęcia :/

Lady Savage lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A swędzi Cie coś przy tym albo piecze. Ja mam wodnisto- mleczny sluz. W zasadzie mam taki sam od początku ciązy,z tym że teraz mam go więcej. Tylko jak miałam grzybka w 7tyg to miałam taki serek. A teraz już jest ok. Lekarz mówi,że śluz jest prawidłowy
    Nie mam żadnych objawów, oprócz dużej ilości śluzu i wczoraj lekkiego kłucia w pochwie. A miesiąc temu grzybica dokładnie tak samo mi się objawiała. Żadnego serka i swędzenia, tylko dużo płynnego śluzu na zewnątrz. Jak tu się uchronić przed tym dziadostwem?? Przed ciążą nigdy żadnych infekcji nie miałam.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Ja robię w Opolu, u nas jest właśnie takie centrum badań prenatalnych, przyjeżdża lekarka z Wrocławia, oprócz tego 3 opolskich lekarzy tam też przyjmuje. Genetyczne też u tej babki z Wrocka robiłam. Tam też robią echo serca i z Katowic przyjeżdża dr Włoch. Więc na szczęście nie muszę nigdzie jeździć :)
    Nie boli mnie i nie piecze, ale ostatnio też nie miałam takich objawów, tylko śluz i lekkie kłucie ;/
    Włoch tez własnie do tego sonomedico przyjeżdża na echo ( tam ide na prenatalne) i do Żor do genomu tez przyjeżdża :D
    jak nie piecze nie szczypie to bym chyba olała i zaaplikowala np lactovaginal

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Chyba cały problem w słodyczach (i nie tylko) przy cukrzycy polega na tym ze zaraz po zjedzeniu masz skok w kosmos i to jest niedobre, a potem szybko spada i masz dołek i to tez nie jest dobre.

22 tyg za nami!!!

A ja po spodniach czuje ze schudłam, coś robię nie tak z ta dieta cukrzycowa :/
    Kochana że tak zapytam jekie miałaś wyniki tego testu glukozy?
    Ja jak byłam na wizycie 3 sierpnia to miałam już wagę taka jak startowalam z ciaza a po paru dniach diety cukrzycowej -1 kg czyli znowu jestem na minusie wg wagi sprzed ciazy... ta dieta to dieta o niskim IG i można ją traktować jako dietę odchudzająca... ja jem częściej niż wcześniej pilnuje bardzo żeby nie było przerwy większej niż 3h między posiłkami

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czasie ciąży z córką nie było u nas obowiązku wybrania położnej w czasie ciąży, po porodzie fakt urodzenia dziecka zgłaszało się do wybranej przychodni bądź do przychodni gdzie są zapisani rodzice. Teraz nie wiem jak u nas jest w szpitalu, czy coś się zmieniło, dowiem się za tydzień ;)

a ruchy nadal czuje bardzo nisko, jak siedzę to max do połowy wysokości między linią włosów a pępkiem, jedynie po dłuższym leżeniu jak macica przesunie się do góry czy w nocy jak się obudzę to przy pępku, ale wystarczy, że wstanę tylko i za pare minut już niziutko czuję ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz czuje wyżej nad pępkiem ale w szyjkę też kopie

jak leżę na boku to kopie raz z prawej raz z lewej czyli przemieszcza się cały czas młoda

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, kupię ten Lactovaginal, a jak nie przejdzie to mam ginkę za tydzień i już ten posiew koniecznie muszę zrobić.

Trzymam kciuki za badanie połówkowe! Ja to się tak boję, że szok :)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mi rośnie jakoś skokowo. Nie powoli codziennie tylko co jakiś czas go wywala. Po każdym razie jak go tak wypchnie słabiej czuję ruchy dziecka. Wkurzające ;(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Amus, kupię ten Lactovaginal, a jak nie przejdzie to mam ginkę za tydzień i już ten posiew koniecznie muszę zrobić.

Trzymam kciuki za badanie połówkowe! Ja to się tak boję, że szok :)
    no ja sie bardzo boje staram sie nie myśleć o tym no ale jak
    wczoraj tetno 152-165 czyli standard ;) nic sie nie obniża

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad morzem mialam CUDNA przemiane materii
    tylko wróciłam i zaparcia :/

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    no ja sie bardzo boje staram sie nie myśleć o tym no ale jak
    wczoraj tetno 152-165 czyli standard ;) nic sie nie obniża
    Podejrzewam, że u mnie to samo. Lekarz powiedział mi w końcu, że przez całą ciążę może być już w górnych granicach. Może taka natura naszych dzieci. Oby nic gorszego nie wyszło.

iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia dla mnie najlepsza woda z cytryną ... z duża ilością soku z cytryny :) bardzo duża!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śluzu, u mnie ciągle jest go sporo, czasem gęsty i lekko biały. Lekarz mówi, ze to normalne.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nadal nic nie czuję. Brzuch rośnie, że już go nie ukryje a ja czuje się nieatrakcyjna :(

Śluzu przed ciążą nie miałam i tak nadal nie mam wcale więc u mnie nic się nie zmieniło.

A położną mam w szkole rodzenia, zaczynam w przyszłym tygodniu zajęcia i ona już do domu nie przychodzi. Dopiero po porodzie

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    albo masz szczęście. Moja koleżanka do 7 mca nie miała w ogóle brzucha,a dopiero na przełomie 7/8 mca trochę ja wywaliło. Jak szła do porodu, to byli zdziwieni co niektórzy dość mocno, bo wyglądała jak przeciętna kobieta w 4/5 mcu. Tak jej się córka ułożyła. A urodziła się 3800.

Różnie może być jeszcze, bardziej się boje, że nagle wywali mi brzuch w krótkim czasie, bo taki scenariusz tez jest możliwy. Szczęście w nieszczęściu póki co, bo mecze się za to, żeby nie mieć parówek zamiast nóg i zazdroszczę tym, co maja zawsze szczupłe.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was wybiera się do szkoły rodzenia? Zastanawiam się czy jest to potrzebne.

Coco55 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie moj synus zboksowal hihi cudowne uczicie ... vzas szybkoleci juz sierpien a niedawno byl kwiecien jak sie test robilo ;)
    myslimy nad imieniem dla chlopczyka ale ciezko z wyborem.
    jedynie co mi na mysli przychodzi to
    Mikolaj Wojtus Darek Robert ale mezowi to tylko Mikolaj siespodobalo.
    macie jakies pomysly na ladne imie ?

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika - chyba przytula ci sie do środka jakoś dziecię ;) Oj różne brzuchy widziałam w poczekalni na ktg w okolicach terminu porodu, w tym dwie panie miały nie większy niż ja do przodu tylko na boczki szerzej ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    A czy któraś z Was wybiera się do szkoły rodzenia? Zastanawiam się czy jest to potrzebne.

Ja bym się chciała zapisać, w końcu coś na tym L4 muszę robić :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Do szkoły rodzenia tak, ale online ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ