X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Dzień dobry! :) Nie myślałam, że takie zdanie padnie kiedyś z moich ust, ale wczoraj mój synek w końcu mnie skopał i jestem przeszczęśliwa! :D :D <3 Po ilości jedzenia jakie w siebie wczoraj władowałam w końcu musiał dać o sobie znać, a ja nabrałam pewności, że te dziwne szturchania to na pewno jego kopniaczki <3
    Na początku zmartwiło mnie trochę, że kopie tylko po lewej stronie, ale z tego co wyczytałam to chyba normalne?
    Pepitka xD jak się położysz na kanapie i zaczniesz swojego męza kopać, to też tylo z jednej strony, no chyba że się przemieścisz na drugą ;p najwidoczniej pasowała mu wczoraj ta pozycja to cię kopał z tamtej.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ale po 3 kawałkach ciasta cytrynowego mialaś taki cukier? Bo ja wczoraj wieczorem najadła sie babki cytrynowej, bo tak miałam ochotę, i obawiałam się że będzie powyżej 100, a tu taka niespodzianka.

Chyba cały problem w słodyczach (i nie tylko) przy cukrzycy polega na tym ze zaraz po zjedzeniu masz skok w kosmos i to jest niedobre, a potem szybko spada i masz dołek i to tez nie jest dobre.

22 tyg za nami!!!

A ja po spodniach czuje ze schudłam, coś robię nie tak z ta dieta cukrzycowa :/

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mieszkające w Polsce, wybrałyście już położną środowiskową? Była już u Was? Moja właśnie ma przyjechać w przyszłym tyg :), ciekawe czy bedzie tak fajna jak ta od Zuzi.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny mieszkające w Polsce, wybrałyście już położną środowiskową? Była już u Was? Moja właśnie ma przyjechać w przyszłym tyg :), ciekawe czy bedzie tak fajna jak ta od Zuzi.
    u nas dopiero po porodzie przychodzi CHyba ze coś sie zmieniło od 6 lat ? ja nie wybierałam, kurde nawet nie wiem gdzie. Ostatnio po porodzie dali jakis formularz do wypełnienia odnosnie polożnej

k878 wrote:
    Chyba cały problem w słodyczach (i nie tylko) przy cukrzycy polega na tym ze zaraz po zjedzeniu masz skok w kosmos i to jest niedobre, a potem szybko spada i masz dołek i to tez nie jest dobre.

22 tyg za nami!!!

niestety tak
    po słodyczach wywala po pol h strasznie wysoko a co za tym idzie dziecko ma mega wyrzut insuliny :( to bardzo niedobre.... po 1h moze być okej nawet po 2 ale wyrzut jest po pol h
    Lady Savage wrote:
    ale po 3 kawałkach ciasta cytrynowego mialaś taki cukier? Bo ja wczoraj wieczorem najadła sie babki cytrynowej, bo tak miałam ochotę, i obawiałam się że będzie powyżej 100, a tu taka niespodzianka.
    eee ja nie jadłam wczoraj ciasta :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 09:21

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:

Dobrze właśnie robisz. Ja na niej też nie wiele przybieram, albo wcale.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze ja mam wagę normalna wręcz niewiele powyżej niedowagi, ostatni pomiar tłuszczu 13%, nie mam z czego chudnąc.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki! Ja dziś się czuję jakaś spuchnięta. Szczególnie na twarzy. Niby +6kg, ale przy moich gabarytach (160cm i 51kg waga wyjściowa) zaczynam wyglądać jak kuleczka i wcale nie jest mi z tym dobrze. Są dni, że mam to gdzieś, a są takie, jak dziś, kiedy czuję się jak krowa...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    u nas dopiero po porodzie przychodzi CHyba ze coś sie zmieniło od 6 lat ? ja nie wybierałam, kurde nawet nie wiem gdzie. Ostatnio po porodzie dali jakis formularz do wypełnienia odnosnie polożnej

Z tego co ja się orientuję to sama musisz iść do przychodni, wybrać, potem razem wypełniacie formularz w domu, a przy porodzie podajesz imię i nazwko położnej. Tak było 2 lata temu, i teraz tak samo zrobiłam. Musisz się dowiedzieć, bo mi mówiono że od 21 tyg mamy w przychodni się zdeklarować.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Amus- będzie dobrze. Czy mi się wydaje, czy miałaś ostatnio jakieś usg i było wszystko w porządku. To raczej od tamtej pory nic się nie zmieniło :)
    no ja wiem wiem ale połowkowe to takie dokładne z oceną serduszka itp ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do położnej, to nie mogę się zebrać,żeby podjechać do przychodni i pogadać. Może w przyszłym tygodniu podjadę jak będzie chłodniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Z tego co ja się orientuję to sama musisz iść do przychodni, wybrać, potem razem wypełniacie formularz w domu, a przy porodzie podajesz imię i nazwko położnej. Tak było 2 lata temu, i teraz tak samo zrobiłam. Musisz się dowiedzieć, bo mi mówiono że od 21 tyg mamy w przychodni się zdeklarować.
    aaaa no w sumie mi jedno kto przyjdzie bo po co mi ona ;) przyjdzie pomaca jak sie rana goi u dziecka jak waga jak pępuszek i pójdzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szpitali w którym chce rodzić, trzeba na wstępie podać położna i kontakt do niej, bo oni od razu po urodzeniu informują ją o porodzie

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22,5, więc chyba oficjalnie 6. miesiąc mogę uznać za rozpoczęty :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2ae1a435738.jpg

Szczesliwa_mamusia, Coco55, [m]alina, magdzia26, k878, aga1402, Wachciowa, Jooozefka, salenne, Zołzimagic, belly_boom_boom, Lady Savage, ara, Anuśka...G, Iruletka lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    22,5, więc chyba oficjalnie 6. miesiąc mogę uznać za rozpoczęty :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2ae1a435738.jpg
    zgrabna jestes a brzuszek malusieńki :))

ara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia- gdzie to Twoje dziecko się ukryło. Ja przy Tobie wyglądam jakbym szła do porodu ;) niektóre to mają szczęście :)

nataliamonika, aga1402, Lady Savage, ara lubią tę wiadomość

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Pepitka xD jak się położysz na kanapie i zaczniesz swojego męza kopać, to też tylo z jednej strony, no chyba że się przemieścisz na drugą ;p najwidoczniej pasowała mu wczoraj ta pozycja to cię kopał z tamtej.

No właśnie tak wyczuwałam od kilku dni, nie tylko od wczoraj te synusiowe kopniaczki (jedynie wczoraj było to na tyle intensywne, że wiem, że to na pewno on). No i właśnie z tego co kojarzę to jedynie po ten lewej stronie daje o sobie znać. Niby to od ułożenia dzieciaczka zależy więc mam nadzieję że nie muszę się martwić tym, że z prawej mnie nie kopie w ogóle.

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia chyba zjadłaś solidna kolację wczoraj :)

nataliamonika lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    zgrabna jestes a brzuszek malusieńki :))

Jeszcze 2 tygodnie temu był mikro, wiec i tak jest postęp :D A mała wczoraj pierwszy raz tak się przekręciła, że jak leżałam, to miałam wielkie wybrzuszenie z prawej strony :)))

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie poinformowałam szefa, że od 25 sierpnia mnie już nie będzie w pracy. Zostało mi 11 dni pracujących. Trochę mi smutno, bo lubię tą pracę, ale czuję, że powinnam już odpocząć. Dziwnie mi jakoś z tym, że będę siedzieć w domu, ale jakoś się przyzwyczaję :)

Mam jeszcze pytanie odnośnie badania glukozy. Czy w laboratoriach 'Diagnostyka' trzeba mieć swoją glukozę?

magdzia26, Wachciowa lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    natalia- gdzie to Twoje dziecko się ukryło. Ja przy Tobie wyglądam jakbym szła do porodu ;) niektóre to mają szczęście :)
    Dokładnie :)
    Ja też mam poczucie, ze wygladam, jak w 9 miesiacu :D

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ