Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Petitka wrote:Dzień dobry!
Nie myślałam, że takie zdanie padnie kiedyś z moich ust, ale wczoraj mój synek w końcu mnie skopał i jestem przeszczęśliwa!
Po ilości jedzenia jakie w siebie wczoraj władowałam w końcu musiał dać o sobie znać, a ja nabrałam pewności, że te dziwne szturchania to na pewno jego kopniaczki
Na początku zmartwiło mnie trochę, że kopie tylko po lewej stronie, ale z tego co wyczytałam to chyba normalne? -
Lady Savage wrote:ale po 3 kawałkach ciasta cytrynowego mialaś taki cukier? Bo ja wczoraj wieczorem najadła sie babki cytrynowej, bo tak miałam ochotę, i obawiałam się że będzie powyżej 100, a tu taka niespodzianka.
Chyba cały problem w słodyczach (i nie tylko) przy cukrzycy polega na tym ze zaraz po zjedzeniu masz skok w kosmos i to jest niedobre, a potem szybko spada i masz dołek i to tez nie jest dobre.
22 tyg za nami!!!
A ja po spodniach czuje ze schudłam, coś robię nie tak z ta dieta cukrzycowaCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Dziewczyny mieszkające w Polsce, wybrałyście już położną środowiskową? Była już u Was? Moja właśnie ma przyjechać w przyszłym tyg
, ciekawe czy bedzie tak fajna jak ta od Zuzi.
k878 wrote:Chyba cały problem w słodyczach (i nie tylko) przy cukrzycy polega na tym ze zaraz po zjedzeniu masz skok w kosmos i to jest niedobre, a potem szybko spada i masz dołek i to tez nie jest dobre.
22 tyg za nami!!!
A ja po spodniach czuje ze schudłam, coś robię nie tak z ta dieta cukrzycowa
niestety tak
po słodyczach wywala po pol h strasznie wysoko a co za tym idzie dziecko ma mega wyrzut insulinyto bardzo niedobre.... po 1h moze być okej nawet po 2 ale wyrzut jest po pol h
Lady Savage wrote:ale po 3 kawałkach ciasta cytrynowego mialaś taki cukier? Bo ja wczoraj wieczorem najadła sie babki cytrynowej, bo tak miałam ochotę, i obawiałam się że będzie powyżej 100, a tu taka niespodzianka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 09:21
-
Cześć mamuśki! Ja dziś się czuję jakaś spuchnięta. Szczególnie na twarzy. Niby +6kg, ale przy moich gabarytach (160cm i 51kg waga wyjściowa) zaczynam wyglądać jak kuleczka i wcale nie jest mi z tym dobrze. Są dni, że mam to gdzieś, a są takie, jak dziś, kiedy czuję się jak krowa...
-
Amus87 wrote:u nas dopiero po porodzie przychodzi CHyba ze coś sie zmieniło od 6 lat ? ja nie wybierałam, kurde nawet nie wiem gdzie. Ostatnio po porodzie dali jakis formularz do wypełnienia odnosnie polożnej
Z tego co ja się orientuję to sama musisz iść do przychodni, wybrać, potem razem wypełniacie formularz w domu, a przy porodzie podajesz imię i nazwko położnej. Tak było 2 lata temu, i teraz tak samo zrobiłam. Musisz się dowiedzieć, bo mi mówiono że od 21 tyg mamy w przychodni się zdeklarować. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Z tego co ja się orientuję to sama musisz iść do przychodni, wybrać, potem razem wypełniacie formularz w domu, a przy porodzie podajesz imię i nazwko położnej. Tak było 2 lata temu, i teraz tak samo zrobiłam. Musisz się dowiedzieć, bo mi mówiono że od 21 tyg mamy w przychodni się zdeklarować.
przyjdzie pomaca jak sie rana goi u dziecka jak waga jak pępuszek i pójdzie
-
nick nieaktualny
-
22,5, więc chyba oficjalnie 6. miesiąc mogę uznać za rozpoczęty
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2ae1a435738.jpgSzczesliwa_mamusia, Coco55, [m]alina, magdzia26, k878, aga1402, Wachciowa, Jooozefka, salenne, Zołzimagic, belly_boom_boom, Lady Savage, ara, Anuśka...G, Iruletka lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Pepitka xD jak się położysz na kanapie i zaczniesz swojego męza kopać, to też tylo z jednej strony, no chyba że się przemieścisz na drugą ;p najwidoczniej pasowała mu wczoraj ta pozycja to cię kopał z tamtej.
No właśnie tak wyczuwałam od kilku dni, nie tylko od wczoraj te synusiowe kopniaczki (jedynie wczoraj było to na tyle intensywne, że wiem, że to na pewno on). No i właśnie z tego co kojarzę to jedynie po ten lewej stronie daje o sobie znać. Niby to od ułożenia dzieciaczka zależy więc mam nadzieję że nie muszę się martwić tym, że z prawej mnie nie kopie w ogóle.
-
Amus87 wrote:zgrabna jestes a brzuszek malusieńki
)
Jeszcze 2 tygodnie temu był mikro, wiec i tak jest postępA mała wczoraj pierwszy raz tak się przekręciła, że jak leżałam, to miałam wielkie wybrzuszenie z prawej strony
))
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Własnie poinformowałam szefa, że od 25 sierpnia mnie już nie będzie w pracy. Zostało mi 11 dni pracujących. Trochę mi smutno, bo lubię tą pracę, ale czuję, że powinnam już odpocząć. Dziwnie mi jakoś z tym, że będę siedzieć w domu, ale jakoś się przyzwyczaję
Mam jeszcze pytanie odnośnie badania glukozy. Czy w laboratoriach 'Diagnostyka' trzeba mieć swoją glukozę?magdzia26, Wachciowa lubią tę wiadomość