X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczę kalorii. Jestem głodna to jem. Aczkolwiek mam wrażenie, że jem bardzo dużo.

• emikey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż tak dużo nie jem, albo mi się wydaje, że dużo nie jem. Przed ciąża jadłam więcej. Za to codziennie robię sobie lemoniada cały litr z cytryny, dwóch limonetek, mięty i łyżki brązowego cukru. Jest super kwaśna ale moje dziecie uwielbia kwas. Plusem tego jest, że nie mam żadnych problemów w wc. Woda i kwas robią swoje :)
    Ugotowałam mężowi leczo. Trochę słodkie wyszło. Chyba pomidory w Anglii jakieś słodsze :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A ja czuje ze mój wybuchnie tak szybko rośnie, normalnie z dnia na dzień widać różnice. Dzisiaj jestem głodna, cały dzień żrę i nadal coś bym zjadła. Ile mniej więcej kalorii jecie?

Już mam dość tego remontu. Ja na łeb dostaje przez ciągle siedzenie w domu :/
    nie mam pojęcia ile kalorii jem,
    a żrem od wczoraj jak Ty, niczym się nie mogę najeść, jem i jem i jem.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to wpadam na ciacho będziemy żreć razem :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha tez tak mam. Albo pozeram cos konkretnego jak wielkiego burgera, albo schabowego ze wszystkimi dodatkami, albo owoce na kilogramy. Dzisiaj wchlonelam wielkie pudlo borowek a wczoraj ogromny obiad z klopsami w sosie pomidorowym.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Lady to wpadam na ciacho będziemy żreć razem :D

Zapraszam xD Swoją drogą po 2 urodzinach córki, i pożegnaniu gości, spróbujemy się umówić na ciacho xD

MalaHD lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały smoku jesteś moją muzą xD
    1o8tvm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 19:39

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała się porządnie nażreć i nie dam rady. Chociaż nie, ja po 1kanapce czuję się nazarta. Dzisiaj zjadłam malutka miseczkę bigosu, bo więcej nie zmieściłam. Chciałoby się więcej. Oczy by jadły, a żołądek nie da rady. Jak tak dalej pójdzie, to pod koniec ciaży skończy sie na plasterku pomidora i będę najedzona.
    Wczoraj robiłam w domu pizze. Zjadłam jeden kawałek. Była pyszna, ale kolejnego kawałka nie dałam rady. Jak Wy to wszystko miescicie? A jeszcze żebym jadła często, bo małe porcję, ależ nie. Ostatnio jem 3posilki, bo więcej się nie miesci

• emikey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się najadam od samego próbowania dania przy jego gotowaniu ...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie kolejny kilogram na plusie, czyli łącznie 6. Leci teraz ta waga okropnie do przodu...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się cieszcie przynajmniej nie przytyjecie 30kg bo my żarłoki to niewiadomo :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mały smoku jesteś moją muzą xD
    1o8tvm.jpg

Meeeeega :) <3

ja uwielbiam swinki morskie! Moja ostatnia odeszla jesienia, a zanim zdaxylam adoptowac nowe to sie okazalo ze jestem w ciazy i na razie musze sie wstrzymac niestety. Ale to to jedne z najbardziej uroczych i towarzyskich zwierzatek na swiecie :)

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie licze kalorii, jem co i kiedy chcę. Może dlatego 5kg mi przybylo. Co do brzuszka, to w weekend najpierw cala rodzinka rozplywala sie w zachwytach jaki sliczny, widoczny i coraz wiekszy brzuch mam. A jak powiedzialam, ze to przecież 6 miesiac i to normalne, ze juz widać. Stwierdzili : uuu to malutki jest jeszcze :) no i nie wiem czy mam wielki w końcu czy maly

Jutro ide na badania. Słynne badadnie z glukozą mnie czeka. Stresuje mnie to strasznie, a jeszcze jak zobaczylam ile tej glukozy jest w opakowaniu, to az ciezko mi uwierzyć, ze to sie rozpuści w szklance wody.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Zależy co masz na myśli przez czyszczenie, bo ja jestem przeciwnikiem wszelkiego wyciskania. Teraz to delikatne peelingi enzymatyczne. Maski z glinką.

Każda wizyta zaczynała się od 40min parowki na twarz, później wyciskanie i igielka w ruch jeśli były prosaki, po zabiegu była chłodząca maska z alg. Największe efekty zawsze widziałam po serii zabiegów kwasów na twarz.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli standardowe "czyszczenie". Ja kocham kwasy. Miałam przyjemność pracować na medycznych i dają super efekty. A im mniej wyciskamy, tym mniej się robia kolejne "syfki". Ale jak masz skłonnośc do przebarwień, to z kwasami bym się wstrzymała do przestania karmienia piersią.

Wachciowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    To się cieszcie przynajmniej nie przytyjecie 30kg bo my żarłoki to niewiadomo :P

Ja na następnej wizycie będę miała opory przed wejściem na wagę. Dobrze, że nie mam wagi w domu :D

Właśnie pożarłam bułeczkę, była pyszna ^^

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 kawałek ciasta :3 wbiję sobie 11 j insuliny i będzie dobrze, kocham Was :* niektóre laski by mnie już wyzwały że nieodpowiedzialna jestem.

salenne lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    3 kawałek ciasta :3 wbiję sobie 11 j insuliny i będzie dobrze, kocham Was :* niektóre laski by mnie już wyzwały że nieodpowiedzialna jestem.

Nie marudź tylko się ciastem podziel ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady-dorosla jesteś.wiec wiesz co robisz :)
    Co do wagi, to ja się boję najbardziej nią stawać, ale ostatnio spadło, więc jestem narazie 3kg na plusie

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przyjemnością :) jakbyśmy mieszkały obok siebie, już bym leciała z kawałkiem :3

salenne lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ