WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale piszecie, ja już po kontroli stomatologicznej, ząbki zdrowe, tylko kamień mi usunęła :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Wczoraj rozmawiałam z moim ginem i chce robic cesarkę 1-2 dni po zakończonym 37tc

Mój dr umawia dopiero w 39tc. Ale u mnie to nie wiadomo jeszcze jak się rozwiążę

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wlasnie kupilam pierwsze ubranka pezez neta :))

Wachciowa, salenne, nesairah, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, emikey, Petitka lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    dziewczyny wlasnie kupilam pierwsze ubranka pezez neta :))

Ja już mam trochę ciuszków, ciągle coś dokupuję, dostaję od mamy czy siostry, a jednak wciąż mi się mało wydaje. Nie mówiąc już o reszcie wyprawki. Niby kupuję po trochu a końca nie widać i mam wrażenie, że koszty mnie przerosną :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio siostra dowiozla kolejna ogromna torbę ciuchów. Gadam z mama i mówię,ze przeraża mnie ilość prania tego wszystkiego. (4kartony ogromne plus ta torba ogromna) a mama mówi, to wypiera narazie tylko do rozm 68. A ja odpowiadam-to wszystko jest dobrze rozm 68. Bo Kajtuś obecnie nosi 74. A moja mama-no to wypierz do 62 ;) Ale wybiorę jak leci i będę segregowac po praniu. Poprasuje tylko te do 62. Sklep z ciuszkami mogłabym otworzyć od tej ilości

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie mały kopie,aż boli, niespodziewalam się, że taki małe i ma taką siłę, w ogóle nie spodziewałam się czegoś takiego po Zuzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 15:18

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silny chłopak widocznie. Mnie kopniaki na razie nie bolą. Ale te jego naprezanie to tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies zielone sluz mi sie pojawil o przykrym zapachu. Cos mi sie zdaje ze grzybek :/ mam w domu globulki ktore mialam na grzybka w 14 tc moge zastosowac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 16:06

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ja już chodzę. W czwartek mam 4 zajęcia z 6. Fajna sprawa, można się trochę nauczyć. Poza tym dla mnie to zagospodarowanie masy wolnego czasu :)

Co do położnej to mam ze szkoły rodzenia i przyjdzie dopiero po porodzie, ale mam do niej numer telefonu więc w razie co zawsze mogę się skontaktować :)

Ja właśnie się boje, że nie będę mieć czasu i tez zaciekawił mnie ten kurs online, bo na pewno zapisuje się z pieluszkowania wielorazowego na osobny właśnie przez neta. Bezplatna szkoła rodzenia przy przychodni do której chodzę do gina zaczyna się chyba w ostatnim tygodniu sierpnia, ale musiałabym chodzić sama, bo męża nie będzie cały wrzesień, chociaż nie wiem czy on jest tam potrzebny :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Jakies zielone sluz mi sie pojawil o przykrym zapachu. Cos mi sie zdaje ze grzybek :/ mam w domu globulki ktore mialam na grzybka w 14 tc moge zastosowac?
    A nie możesz napisać do lekarza? Będziesz pewniejsza
    Ja osobiscie bym napisała zapytanie, czy mogę użyć te globulki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 16:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Amus z tego co wiem to grzybek często nie ma zapachu. Może jakaś bakteria? Nie stosuj nic na własną rękę. Skontaktuj się z lekarzem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejde chyba do niego wracajc z prenatalnych bo i tak mam tylko dwie a trzeba 3 globulki

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja właśnie się boje, że nie będę mieć czasu i tez zaciekawił mnie ten kurs online, bo na pewno zapisuje się z pieluszkowania wielorazowego na osobny właśnie przez neta. Bezplatna szkoła rodzenia przy przychodni do której chodzę do gina zaczyna się chyba w ostatnim tygodniu sierpnia, ale musiałabym chodzić sama, bo męża nie będzie cały wrzesień, chociaż nie wiem czy on jest tam potrzebny :P

Ja chodzę z mężem jak akurat mu nie koliduje z pracą. Aczkolwiek równie dobrze mogłabym chodzić sama.

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    lepiej idź do lekarza, może zobaczy i da ci jakieś inne leki niż te zwykłe globulki na grzybka. u mnie infekcja grzybicza się niczym szczególnym nie objawiała , no może poza zapachem drożdży, ale koloru zielonego, ani nawet żółtego nigdy nie miałam

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę chodzić sama, mój mąż nawet jakby mu pasowało to i tak by ze mną nie poszedł

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:

Ja właśnie zrezygnowałam ze szkoły rodzenia z powodu nieobecności mojego Męża. Do szkoły przy szpitalu w którym chcemy rodzić zalecają spotkania w parach, może być to partner koleżanka ktoś z rodziny. Ja nie mam z kim jeździć A zbyt emocjonalnie podchodzę do tego kiedy jestem sama i widzę pary A mój M jest tak daleko. Dzisiaj dowiedziałam się od Was o internetowej szkole rodzenia i to jest idealne dla nas. Mój M też chce się w to zaangażować i możemy razem przejść przez te kursy mimo tak dalekiej odległości. :)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam odebrać glukometr i powiem ze masakra mam już dosyć (zalecenia na szybko 8 posiłków dziennie, zapisywanie wszystkiego co jem, 4 razy dziennie pomiar) wyniki mam w normie (1 na granicy) a czuję się jakbym miała niewiadomo jak zle te wyniki...najvhetniej bym poszła ten test z glukoza powtorzyc bo coś czuję że te wyniki są delikatnie zafalszowane tym bardziej ze glukoze na czczo badalam już kilka razy i zawsze koło 85 wychodziło...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pogadam z położna w czwartek czy można ten test powtórzyć (czy nie zaszkodze dzidzi nim) bo ona jest najrozsadniejsza osoba

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis kiepski dzien, bylam na poszukiwaniach sukienki na wesele na ten weekend i lipa totalna :( jak nic nie znajde to bede sie wciskac w ta co mam ale wolalabym cos kupic. Brzuch mam dosc spory i nie jest latwo.

Jestem po tym taka padnieta ze teraz leze i odpoczywam bo mnie wszystko boli.

Co do szkoly rodzenia to ja zaczynam poczatkiem wrzsnia w szpitalu w ktorym chce rodzic, na czesc zajec maz pojdzie ze mna ale nie na wszystkie da rade przez prace.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia-ja bym powtórzyła ten test. Pogadaj z położna, powiedzjej co dzień wcześniej brałaś i idź powtórz. Bo może nie potrzebnie będziesz się "katowac".

Przez te cukry i testy śniło mi się teraz (godz temu obudziłam się zdrzemki), że też mam cukrzyce i poszłam do szpitala, a tam trafiła mi sie jakaś herod baba. Kiepski sen. Najchętniej poszłabym już zrobić ten test. Ale chce mieć inne wyniki na świeżo, więc jeszcze te 2tyg wytrzymam

magdzia26 lubi tę wiadomość

‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ