Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjak mi dobrze polozylam sie poduchy pod brzuch i plec...a tak zimno dzisiaj u jas ... kinderki zajadam i nic mnie nie boli ... szczesliwa
czy ktoras wie od czego zalezy ile jest wod plodowych ? bo jak bylam na tym badaniu to mowi ze mam malo i czy pihe duzo wody .... to o to chodzi ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 19:13
-
nick nieaktualny
-
A mi rece opadly. Tesciowa strzelila focha, bo M. jej powiedzial ze wolimy jedna ladna rzecz dobrej jakosci niz 10 z aliexpress, bo tam nie wiadomo z czego sa robione i mala moze sie uczulic. I sie obrazila...bo ona siedziala na ali non stop i wyszukiwala rzeczy albo kupowala mase w pepco. O ile co do ubranek to sie zgadzam ze nie ma sensu przeplacac, o tyle takie rzeczy jak kocyki czy spiworki wolelibysmy lepszej jakosci...tez macie takie jazdy?
aga1402 lubi tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nataliamonika wrote:A czy któraś z Was wybiera się do szkoły rodzenia? Zastanawiam się czy jest to potrzebne.
-
malysmok84 wrote:A mi rece opadly. Tesciowa strzelila focha, bo M. jej powiedzial ze wolimy jedna ladna rzecz dobrej jakosci niz 10 z aliexpress, bo tam nie wiadomo z czego sa robione i mala moze sie uczulic. I sie obrazila...bo ona siedziala na ali non stop i wyszukiwala rzeczy albo kupowala mase w pepco. O ile co do ubranek to sie zgadzam ze nie ma sensu przeplacac, o tyle takie rzeczy jak kocyki czy spiworki wolelibysmy lepszej jakosci...tez macie takie jazdy?
Twoja chociaż przejawia jakieś ludzkie cechy.. Moja Teściowa powiedziała że nie czuje takiej potrzebyZa to moja Mamusia nadrabia za wszystkich. Jak tylko gdzieś wyhaczy coś ładnego i dobrej jakości to zastanawia się tylko nad rozmiarem.
Mam podobne zdanie co do Twojego. Kocyki, rożki, śpiwory bielizna czy wiele innych rzeczy boję się zamawiać z alie. Wolę dołożyć i kupić lepszej jakości na dłuższy czas. -
malysmok84 wrote:A mi rece opadly. Tesciowa strzelila focha, bo M. jej powiedzial ze wolimy jedna ladna rzecz dobrej jakosci niz 10 z aliexpress, bo tam nie wiadomo z czego sa robione i mala moze sie uczulic. I sie obrazila...bo ona siedziala na ali non stop i wyszukiwala rzeczy albo kupowala mase w pepco. O ile co do ubranek to sie zgadzam ze nie ma sensu przeplacac, o tyle takie rzeczy jak kocyki czy spiworki wolelibysmy lepszej jakosci...tez macie takie jazdy?
Ja mam trochę ubranek dobrej jakości (next, mothercare, gap, h&m, reserved, cocodrillo) ale mam też parę słabszych z pepco, biedronki czy Tesco. Te słabsze będą do ciuchania i karmienia marchewkamyślę, że najlepiej mieć trochę takich i takich. Co do kocyków, reczniczkow itd, to wolę te brandowane i lepszej jakości.
-
Amus87 wrote:Dla nieciezarnych jest 99 dla ciezarnych 90 tak.samo po POSILKU dla ciezarnych jest 140 po 1 h ( o zgrozo bylo 120 jeszcze rok temu) a dla " normalnych" 140 ale dwie godziny po posilku.
Czekam.na polowkowe mam strasznego dr tzn on byl bardzo wredny dla mojej znajomej jak byla dwa msc temu -
aga1402 wrote:jak mi dobrze polozylam sie poduchy pod brzuch i plec...a tak zimno dzisiaj u jas ... kinderki zajadam i nic mnie nie boli ... szczesliwa
czy ktoras wie od czego zalezy ile jest wod plodowych ? bo jak bylam na tym badaniu to mowi ze mam malo i czy pihe duzo wody .... to o to chodzi ?
tak ilość wód płodowych zależy ilości spożywanego płynu, -
Co do zakupow przez internet sukienki to u mnie odpada, jestem dosc niewymiarowa i byloby ciezko dobrac elegancka sukienke bez mierzenia jak te co mierze w 90 % zle leza. Bede jeszcze probowala cos znalezc, jak nie to pojde w tej co mam, od biedy ujdzie.
Ale sie dzis najadlami odpukac ale od tygodnia juz nie wymiotowalam
Synuś
-
ja się cieszę ze wszystkiego co kupi moja mamawidzę że sprawia jej to ogromną radość, jak mi, to po co jej to psóć, może powiedzcie by się ograniczyła np. jedna rzecz, a nie hurtem. U mnie odwrotność u teściowej z kolei, jak do nas przyjeżdza do idzie do sklepów np h,m albo gutti czy jakoś tak i sobie kupuje portfele, torebki, buty, ciuchy, mała od niej dostała tylko lalkę za 100 zł a tak to wszystko sobie i sobie, za każdym razem jak do nas przyjeżdza, jak się mała urodziła, też nic, dopiero jak na świetach bożego narodzenia była to kupiła już wyżej wspomnianą lalkę.
-
emikey wrote:Moja koleżanka piła wodę litrami a i tak miała malowodzie i wczesniaka. To chyba nie jest zależne od tego ile się pije, no nie wiem.
bo do tego jeszcze wchodzi metabolizm każdego organizmu, jedne od razu wypiją i zaraz to wysikują i nic w organizmie nie zostaje. -
A ja Wam zazdroszczę takich tesciowych
chca chociaż trochę pomoc (moze slabo im wychodzi ale próbują) moja tylko 2 razy zapytala jak sie czuję i tylko dlatego, ze sama cos od nas chciala. Tesc nigdy jeszcze o mnie nie zapytal.
Moi rodzice to juz starsi ludzie, pomagaja nam sporo. Tata nawet łóżeczko dla malej wypatrzyl i pytal czy moze takie kupic.
Ubranek juz nie bede kupowac, bo duzo odziedzicze po siostrze. A cala resztę planujemy kupić we wrześniu.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa kocyki i pościele też szukam dobrej jakości. Niekoniecznie muszą być drogie, ale patrzę na skład i byle czego nie kupie Mama mi kupuje wózek i kocyk, o nic więcej jej nie proszę. Ciuszków to i tak mam co nie miara, więc mi nie potrzeba. Moja teściowa to nic się nie pyta, czy nam coś potrzebne. Do mnie nie zadzwoni. Pyta się mojego męża czasem jak się czuję i żebym ja do niej zadzwoniła. Ale jak ona jest zainteresowana, to niech ona zadzwoni. Ja nie czuję potrzeby z nia rozmawiania. Teraz jakby ktoś sie mnie zapytał co kupić dziecku, to odpowiedzialabym, żeby kupił pieluchy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 20:13
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Ja mam 2x100 luteiny i na pewno do tego 25tc będę brała bo wtedy mam wizytę. Mój dr mówi, że zapobiega to również skracaniu szyjki a nie szkodzi więc jak mi nie przeszkadza to bierzemy. Zobaczymy jak długo. Sprawdzilam dziś stare wyniki i ja bez ciąży miałam hemoglobine na poziomie 12 więc jakoś drastycznie mi nie spadło. Zobaczymy czy te mikstury buraczane i pokrzywa coś zmienią.
-
I masz racje, bo te rzeczy nie podlegają zadnej kontroli. A co do ubranek, kontakt ze skóra jest jeszcze większy niż przy kocykach. Moja teściowa na szczęście się nie wtrąca i nawet stwierdziła, żebym sama od nich coś wybrała, a oni zapłacą, bo ja kupuję głównie z bawełny organicznej przez internet, a ona nie umie zamawiać za bardzoPokazałam jej nawet ten artykuł, żeby nie myślała, że wydziwiam i czemu się uparłam.
http://liseko.pl/2017/01/bawelna-organiczna-dziecko/
Poszukaj na necie czegoś o chińskich ubrankach, toksycznych barwnikach nieznanego pochodzenia i spróbuj jej wytłumaczyć o co w tym chodzi. Skóra dziecka jest o wiele bardziej wrażliwa i chłonie ten cały syf.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc