X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smaze placki z cukinni
    a co do tych couszkow i zakupow to mojej mamy sklepy to lild biedronka...biedronka lidl ...pepko takze bez komentarza. ;)))

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    A mi rece opadly. Tesciowa strzelila focha, bo M. jej powiedzial ze wolimy jedna ladna rzecz dobrej jakosci niz 10 z aliexpress, bo tam nie wiadomo z czego sa robione i mala moze sie uczulic. I sie obrazila...bo ona siedziala na ali non stop i wyszukiwala rzeczy albo kupowala mase w pepco. O ile co do ubranek to sie zgadzam ze nie ma sensu przeplacac, o tyle takie rzeczy jak kocyki czy spiworki wolelibysmy lepszej jakosci...tez macie takie jazdy?

Tutaj masz nawet fajny fragment, może to jej przemówi do rozsądku

Wyniki pierwszych badań ujawniono w 2011 roku. (…) Raport ujawniony przez Greenpeace informował, że w 2/3 ze 141 próbek wykryto etoksylowane nonylofenole (NPE) – szkodliwe związki chemiczne, oddziałujące negatywnie na układ hormonalny człowieka. Długofalowa ekspozycja na te substancje może prowadzić do zaburzeń endokrynologicznych, a nawet wywoływać zmiany w rozwoju płciowym. W odzieży wykryto też rakotwórcze barwniki. Naturalne tkaniny nie są wiele warte, skoro dodawane są do nich szkodliwe barwniki, środki ułatwiające prasowanie i rozprostowywanie odzieży, a także pestycydy konserwujące odzież na czas, kiedy leży ona w wilgotnych i nieogrzewanych magazynach. (…) Rok temu badaniom poddano ubranka dla dzieci. Wyniki potwierdziły problem zdiagnozowany wcześniej w testach odzieży dla dorosłych. W dziecięcych ubraniach znaleziono m.in. NPE, uczulający i rakotwórczy formaldehyd i środki konserwujące, np. grzybobójczy umaran diametylu, który zapobiega rozwojowi pleśni w trakcie długiego transportu. Wszelkie toksyny na młody organizm działają mocniej i mogą prowadzić do osłabienia rozwoju dziecka.

(womanmagazine.pl)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaje ubranka od mamy i siostry, po kilka sztuk, jak cos wypatrza to mi przynosza. Tesciowa totalnie nie moj gust, wybiera najbrzydsze wzory, ale tez sie stara cos.dla wnusia kupic :) Jednak kocyki, rożki, pościel chyba kupię sama, chcę osobiście wybrać.

Dziewczyny mam pytanie. Czy w szpitalu po porodzie obowiązkowo musi być koszula? Mam jedną fajną pizame, ale dwuczesciowa, za to do karmienia bylaby super... nie wiem, czy moglaby byc?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Po posilku
    Nie po glukozie
    No właśnie po glukozie po posilku po 1h norma 140 a my tutaj o wynikach po teście glukozy rozmawiałyśmy
    edit: widzisz moja ślepota juz doczytałam na spokojnie :P pisałaś o normach po posiłku
    ja za chwile zaicze pierwsze klucie :/ chce sie przymierzyc przed jutrzejszym porannym badaniem na polspiaco ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 23:17

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja dostaje ubranka od mamy i siostry, po kilka sztuk, jak cos wypatrza to mi przynosza. Tesciowa totalnie nie moj gust, wybiera najbrzydsze wzory, ale tez sie stara cos.dla wnusia kupic :) Jednak kocyki, rożki, pościel chyba kupię sama, chcę osobiście wybrać.

Dziewczyny mam pytanie. Czy w szpitalu po porodzie obowiązkowo musi być koszula? Mam jedną fajną pizame, ale dwuczesciowa, za to do karmienia bylaby super... nie wiem, czy moglaby byc?

Też jestem ciekawa, bo nie cierpię koszul, a mam upatrzoną fajną piżamę do karmienia

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Z tego co kojarze to koszula jest ze względu na "krocze" żeby "wietrzyc rane" tak samo blizne po ewentualnym cc trzeba mieć jak najwięcej na wierzchu

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Z tego co kojarze to koszula jest ze względu na "krocze" żeby "wietrzyc rane" tak samo blizne po ewentualnym cc trzeba mieć jak najwięcej na wierzchu

To sobie dziurę wytniemy i klapkę zamontujemy :D

k878 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu, w którym ja chce rodzic, piżamy są zabronione. Musi być koszula.

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mamusia opowiadala że kiedyś na położniczym została zbesztana przez lekarza za założone majtki... Wszystko musi się wietrzyć. Później ściągaly przed obchodem. :D dobrze że te czasy minęły.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Moja Mamusia opowiadala że kiedyś na położniczym została zbesztana przez lekarza za założone majtki... Wszystko musi się wietrzyć. Później ściągaly przed obchodem. :D dobrze że te czasy minęły.
    Ale to prawda ;) powinno sie wietrzyc

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ale to prawda ;) powinno sie wietrzyc

Tak, zgadzam się. Tylko jak wyobrażam sobie kobietę po porodzie z lignina między nogami idącą jak.pingwin żeby nic nie zgubić... Dobrze że są teraz odpowiednie majty.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ja na prawdę nie widzę nic w tym złego, że moje dziecko nosiło i nosi ciuszki z biedronki czy z Pepco. Wręcz przeciwnie, mam więcej do nich zaufania, ostatnio dostalismy sukienkę, śliczną sukienkę biało czarną z jakiegoś markowego sklepu, w prezencie, pierwsze pranie, zrobiłam jak z metki, pranie ręczne, bez tego, bez tamtego, wyciągnęłam i co? Katastrofa co się z tą kiecką stało. A ciuchy z Pepco, Biedronki, kilka razy już prałam i wyglają ciągle na nowe. Ale oczywiście wiem że każde dziecko jest innego, moja nigdy nie miała problemu z skórą. Wiec co to za różnica czy ja dziecko ubiorę w markowe ciuchy czy z biedronki, i mi wcale nie jest z tego powodu wstyd.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Tak, zgadzam się. Tylko jak wyobrażam sobie kobietę po porodzie z lignina między nogami idącą jak.pingwin żeby nic nie zgubić... Dobrze że są teraz odpowiednie majty.

Mi położna mówiła, że nadal majtki po porodzie nie są mile widziane i kobiety dalej chodzą jak pingwiny :P

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Polnej w Poznaniu nie wolno :/ jak która zauważy to opierdzielaja

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Na Polnej w Poznaniu nie wolno :/ jak która zauważy to opierdzielaja

W raszei z tego co wiem też nie wolno :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też nie ma znaczenia z jakiego sklepu mam ciuszki. Dla mnie ważne, żeby były bawełniane i żeby nie było domieszki poliestru ani akrylu. A ciuszki mam różne od pepco, Lidl, smyk, HM i inne.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz moja koleżanka rodzic będzie na karowej w wawie, więc będę miała informacje z pierwszej ręki, Jak to tam się odbywa

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Ja podobnie, pilnuje godzin, ban na dodatki które mogą mieć cukier (np keczup do grilla) i musiałam mocno przyciąć owoce i niektóre warzywa. Wczoraj do śniadania zjadłam 1/4 czerwonej papryki i cukier 124 :/ oprocz tego to moja dieta wcześniej była zdrowa, tylko te owoce, No i ostatnio mąż marudził na brak kotletów i placków wiec więcej smażonego było. W czasie przeszłym.

Moje wyniki
    80 na czczo
    167 po 1h
    179 po 2h

Wagi nie mam pod ręka, ale czuje po sobie ze przez ten tydzień 1-2 kg zleciało. Chyba się wybiorę do dietetyka i kupię paski do testowania moczu, żeby mieć to pod kontrola.
    a Ty dostałaś jakaś diete od diabetologa? bo ja dopiero mam wizyte za 2 tyg i pomysłów mi brakuje co robic do jedzenia ....

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Aboa Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie najwyżej - jak do tej pory - poczułyście ruchy dzieciątek? Ja miałam przeważnie dość wysoko - w okolicach pępka, ale dziś podskakuje mi skóra tak z 4 palce nad nim. Czy to nie za wysoko?

👩🏻35 👨🏻37
    👶🏼12.2017
    👶🏻01.2021

Czekamy na 3 CUD! 💓
    21.05 cień cienia II kreseczek🫶
    22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
    24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
    27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belly_boom_boom wrote:
    Ja się zaopatrzyłam w super sukienki w tym sklepie: http://happymum.pl/sklep3/index.php
    w tym na swój ślub ;) polska firma i ceny całkiem spoko. Ja przymierzałam różne modele w sklepie stacjonarnym w wawie i muszę przyznać że są skrojone z dużą tolerancją na wszelkie ciążowe przyrosty (brzuszki, balony, uda itp :))
    Jak dzisiaj zamówisz to do wesela zdążysz na spokojnie
    Ja też mam kilka rzeczy z tego sklepu i polecam ;) akurat dzisiaj zadzwonili ze przyszłą bluza dla mnie na która czekam prawie miesiąc ;) takE będzie kolejna rzecz

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ