WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziecko wczoraj przeraziło. Nie ruszało mi się cały dzień. Był dość intensywny, w tym 3,5 h jazdy samochodem. Ale potem dotarliśmy do domku, kolacja, usiadłam, położyłam się, a tu cisza. Pomacałam brzuch i to mocno, żeby ją obudzić, cisza. Strasznie się zdenerwowałam. Pojechaliśmy na IP - wszystko OK. Gdyby nie mąż to nie wiem, co bym zrobiła.

I św. Zofia ma u mnie znowu 5/5. Przyjęli mnie natychmiast - akurat lekarz stał przy biurku na IP i od razu mnie wciął do gabinetu, potem niecałe pół h czekałam na opis. Fakt, że akurat nie było nikogo innego pilnego, czekały chyba same planowe cesarki, niemniej naprawdę zachowali się spoko.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 najważniejsze ze jest okej :) oj dzieciaczki jeszcze będą stresować takim czymś nie raz ;)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Amus- co to za lekarz taki niedelikatny. Mój co prawda też czasem musi docisnąć,ale zawsze mnie przed tym uprzedza.jak chce np. "przewrócić" małego.

Madzia- no to wygląda,że coś z tym cukrem poszło nie tak na tym badaniu krzywej.

Co do ruchów, to ja już też zaczynam czuć je nad pępkiem. na razie na jakieś 2 palce wyżej.
    Rano na czczo wynik 88
    A co do badania Amus nie martw się u mnie ginek też ostatnio mocno dociskal głowice bo dzidzia schowala się w mojej miednicy nic na pewno dzidzi nie jest :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego warto mieć detektor. Ja gdyby nie detektor to wróciłabym z Włoch do Polski bo miałam leciutkie plamienie. Ja jeszcze słucham 2/3 razy w tyg ale ja ruchow nie czuje. Jeśli kiedyś zaczne i jednego dnia nie będę to detektorek i don't panic ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładny wynik na czczo:)

Magdzie no niby tak ale m nie boli dzisiaj brzuch po tym usg :(

do gina dostałam clortimazolumw globulkach powiedzial ze w II trym można.

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dlatego warto mieć detektor. Ja gdyby nie detektor to wróciłabym z Włoch do Polski bo miałam leciutkie plamienie. Ja jeszcze słucham 2/3 razy w tyg ale ja ruchow nie czuje. Jeśli kiedyś zaczne i jednego dnia nie będę to detektorek i don't panic ;)
    też myśle ze tutaj detektor dużo daje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój wczoraj też się mało ruszał. Rano zaliczył czkawkę i potem cisza. Ale na detektorze słyszałam serducho i jego delikatne ruchy, więc byłam spokojna. Późnym Wieczoren po małym co nie co z moim mężem, myślałam że się obudzi. A on tylko smyrnął lekko i nic. Rano dzisiaj przeprowadziłam z nim rozmowę. Może będzie bardziej posłuszny i więcej się ruszał;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały dał dziś rano ojcu prezent. Kopniaki są nadal za słabe by czuć ale synek tak się rano wypił głowa albo pupa, że zrobiła mi się twarda gula po lewej stronie brzucha, która mąż mógł poczuć bez problemu.

Co do bolesnego badania. Moje genetyczne też takie było. Potem bolał mnie brzuch. Ale jak widać małemu nic a nic nie jest od tego.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię wczoraj też mało aktywne było a wcześniej kilka dni mało przez pępek mi nie wylazlo myślę że dzieci tak mają bardziej i mniej aktywne dni.
    Amus a może zadzwoń do swojego gina? Ewentualnie na jakieś awaryjne usg możesz skoczyć (uważam że żadnego "dziwnego" bólu nie powinno się bagatelizować) lepiej 10 razy niepotrzebnie pójść do gina niż 1 raz olać sprawe...chociaż osobiście myślę że dzidzi nic nie jest a ciebie brzuch boli od tego naciskania i tyle

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytyłam 2 kg w ciągu 3 tyg ale jak? Kiedy? Chyba nie po tym jednym cieście cytrynowym.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tluszczyku... ja też trochę mam na brzuchu. Mój lekarz komentuje to na każdej wizycie. Niby przez to dociskal na genetycznym. Ale na Węgrzech na dobrym sprzęcie 5d kobieta nie musiała nic naciskać i obraz był dobry. Więc to chyba niekoniecznie tłuszczyk tylko, ale jakość sprzętu też.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ostatnio było 1,5 kg na plusie u gina (w te największe upaly) a później po dwóch dniach w domu te 1,5 kg zniknęło ;) myślę że takie wahania wagi przy tych temperaturach to normalne

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Rano na czczo wynik 88
    A co do badania Amus nie martw się u mnie ginek też ostatnio mocno dociskal głowice bo dzidzia schowala się w mojej miednicy nic na pewno dzidzi nie jest :)
    Wiedziałam że u ciebie to raczej to późne jedzenie i antybiotyk

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady na wagę ma bardzo dużo czynników wpływ. Trzeba się ważyć zawsze rano i na czczo ale to też zależy co i ile na kolacje zjadlas, ile wypilas czy przed xzy po kupie itp. Ja potrafilam mieć wahanua wagi o 2 kg w ciągu 3 dni ważąc 46kg więc to duży % rozbieżności. Między rano i po jedzeniu też może być te 2kg różnicy.
    Zreszta powinnyśmy teraz tyc 2-3 kg miesięcznie więc jest ok

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój naciskał tylko wtedy, kiedy małego próbował poruszyć. Tak to jest delikatny. Nic mnie nie boli w takcie. A jak mocniej przycisnie, to tylko wtedy boli, Jak już kończy to nic nie czuje.

Lady-widocznie taki skok. Więcej wody mogło się zebrać. Dziecko też powoli przybiera. Krwi więcej i się zebrało.
    U mnie się wszystko waha w granicy 4kg. Raz jest 3. Raz 4.a raz 3,5. Puki co nie jest źle. Bałam się,ze będzie gorzej. Pewnie już po 7mcu zacznę szybciej przybierać. Może uda mi się zamknąć w 12kg

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez ostayni tydz wazylam sie codziwnnie rano no i 8 kg rzytylamod poczatku ciazy .. moj dzidziys wczoraj szalala dzisiaj jeszcze cichutko ale zaraz zjem cos slodkiego to moze poboksuje mamusie :**

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może woda bo piję jak smok, a dziś upału nie ma.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to młoda. Na jednym ziewa ;)
    są nóżki rączki :)

9042560_SKMBT_C28017080910540_0001.jpg
    9042587_SKMBT_C28017080910540_0002.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 11:01

Szczesliwa_mamusia, MalaHD, salenne, k878, Petitka, magdzia26, Wachciowa, aga1402, Ja_Sonia, Lady Savage, Aztoria, Jacqueline, nataliamonika, emikey, Ewka094, Coco55, Jooozefka, Iruletka, Anuśka...G lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczynka :) jakie stópki ma fajne :)

• nesairah Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak dziś mnie wszystko denerwuje :( Przełożony wymaga ode mnie na już samych pierdołowatych rzeczy. Milion pytań od każdego (też mam ludzi pod sobą), a dziś dzień, kiedy nie mam ochoty z nikim rozmawiać. Zrobię sobie po pracy polędwiczki w sosie kurkowy, to mi poprawi humor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 11:29

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ