WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio kupowałam kilka rzeczy na tej stronce
    http://odziezciazowa-outlet.pl/sklep/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję czasem wolne czasem szybkie "pukanie" nad pepkiem w okolicy żeber. Też się zastanawiam czy to może być To..;)

A piątek ja idę na glukoze... mam nadzieję ze to przeżyje bez problemu...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzinę po zjedzeniu kolacji - 2 kanapki z pasztetem+ 3 ogórki kiszone i na deser 3 jezyki(chcialam spróbować czy to zawyzy mi cukier) na glukometrze wynik 123 czyli ok. to jak jest z tymi slodyczami bo niby nie można ale mi cukier wyszedł ok pomimo zjedzenia ich?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja ja na prawdę nie widzę nic w tym złego, że moje dziecko nosiło i nosi ciuszki z biedronki czy z Pepco. Wręcz przeciwnie, mam więcej do nich zaufania, ostatnio dostalismy sukienkę, śliczną sukienkę biało czarną z jakiegoś markowego sklepu, w prezencie, pierwsze pranie, zrobiłam jak z metki, pranie ręczne, bez tego, bez tamtego, wyciągnęłam i co? Katastrofa co się z tą kiecką stało. A ciuchy z Pepco, Biedronki, kilka razy już prałam i wyglają ciągle na nowe. Ale oczywiście wiem że każde dziecko jest innego, moja nigdy nie miała problemu z skórą. Wiec co to za różnica czy ja dziecko ubiorę w markowe ciuchy czy z biedronki, i mi wcale nie jest z tego powodu wstyd.

Ja stawiam na pierwszym miejscu na bezpieczeństwo, a potem jakość, a jaki ida w parze to super. Moja mała będzie mieć większość ciuszków z c&a do 20 zł, mam upatrzone może dwa za większa kwotę, z myślą o świętach, bo wiem, ze zaraz i tak wyrośnie. Z droższych firm, jeśli kupię to Kappahl Newbie używane na Allegro, bo np. 70 zł za sweterek to dla mnie przesada. Tez jestem bardzo anty markowych rzeczy, bo wiem jak często i kiedy płaci się za sama metkę i nie jest mi to do szczęścia potrzebne, a tez często spotykałam się z drogim badziewiem. Mam np. znajomych, którzy ubierają dzieci tylko w Gapie, a starsza kilkuletnia córka nosi butki Moschino za kilkaset zł. To dopiero jest kretynizm. U mnie w bloku otworzyli sklep z hiszpańskimi i francuskimi ubrankami dla dzieci, głupia bluzeczka 90 zł. W życiu bym tego nie kupiła. Na pewno za to liczę się z droższymi kocykami i otulaczami i to będzie jedyna inwestycja z "materiałowych" rzeczy, ale posłużą przecież dłużej niż ubranka.
    A w ubrankach z biedronki i lidla nie ma nic złego, są kontrolowane i maja certyfikat, ale jakoś na razie nic mi tam nie wpadło w oko.

magdzia26 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja stawiam na pierwszym miejscu na bezpieczeństwo, a potem jakość, a jaki ida w parze to super. Moja mała będzie mieć większość ciuszków z c&a do 20 zł, mam upatrzone może dwa za większa kwotę, z myślą o świętach, bo wiem, ze zaraz i tak wyrośnie. Z droższych firm, jeśli kupię to Kappahl Newbie używane na Allegro, bo np. 70 zł za sweterek to dla mnie przesada. Tez jestem bardzo anty markowych rzeczy, bo wiem jak często i kiedy płaci się za sama metkę i nie jest mi to do szczęścia potrzebne, a tez często spotykałam się z drogim badziewiem. Mam np. znajomych, którzy ubierają dzieci tylko w Gapie, a starsza kilkuletnia córka nosi butki Moschino za kilkaset zł. To dopiero jest kretynizm. U mnie w bloku otworzyli sklep z hiszpańskimi i francuskimi ubrankami dla dzieci, głupia bluzeczka 90 zł. W życiu bym tego nie kupiła. Na pewno za to liczę się z droższymi kocykami i otulaczami i to będzie jedyna inwestycja z "materiałowych" rzeczy, ale posłużą przecież dłużej niż ubranka.
    A w ubrankach z biedronki i lidla nie ma nic złego, są kontrolowane i maja certyfikat, ale jakoś na razie nic mi tam nie wpadło w oko.

Jesli chodzi o taki cieniutki flanelkowy otulaczek to dzisiaj kupilam z motherhooda - sa nawet jakies kolorki w promocji. A no i maja atest ten niemowlecy.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aboa wrote:
    Dziewczyny, gdzie najwyżej - jak do tej pory - poczułyście ruchy dzieciątek? Ja miałam przeważnie dość wysoko - w okolicach pępka, ale dziś podskakuje mi skóra tak z 4 palce nad nim. Czy to nie za wysoko?
    ja ruchy czuje już nad pepkiem macice mam jakoś 4-5cm nad pepkiem tamże bardzo wysoko :) jak na ten czas

Aboa lubi tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do koszul i piżam po porodzie u nas teoretycznie trzeba mieć koszule i nie nosić majtek ale każda ma te siatkowe majtki a tym, którym pasuje noszą normalnie spodnie od piżamy. hmm ja powiem tak do pierworodek potrafią w szpitalach się dosrac o wszystko, przy kolejnych dzieciach ani lekarze ani pielęgniarki nikt się nie czepia ani smoczka ani niczego nie wiem czemu tak jest ale jest. ja przy najstarszej córce robiłam jak uwazam czyli smoczek w szpitalu juz był kilka razy ktoś coś powiedział a później dali sobie spokój najważniejsze pokazać, że ma się swoje zdanie ale wszystko grzecznie i z uśmiechem heh :)

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ciuszków ja kupuje z pepeco, biedronki, lidl a, lumpeksów potrafię kupić sukienkę za 80 zł ale też za 50gr ma mi się podobać i mieć dobry materiał. to że sukienka z h&m kosztuje 100zl nie znaczy ze jest bezpieczna dla dziecka.

Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie chyba nie będę ryzykować i piżamkę użyję dopiero w domu. Mam jedną upatrzoną koszulę, drugiej jeszcze poszukam, a do porodu jakąś znajdę, z myślą, że zaraz po porodzie ją wyrzucę. Myślałam o jednorazowej, ale chyba zrezygnuję i znajdę jakąś bawełnianą.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rodziłam córkę niemal 7 lat temu to hmm odgórne zalecenie było z koszulami takie co przestrzegali tylko, chodziło o szybki przegląd pipki przy obchodzie bardziej a nie o wietrzenie, a majtki to jedna doktor postrzelona tylko była co mówiła, że nie wolno, położne i reszta lekarzy "zezwalali" na te luźne siatkowe, żeby tylko do obchodu były zdjęte ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to zaczynam 24 tc! :)

Z ubrankami mam podobnie, jak Mamabyc3 - kupuje wdzszedzie, gdzie coś mi się spodoba jakościowo i wizualnie, a najlepsze znajduję w lumpeksach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 06:31

Alassea, k878, Wachciowa, magdzia26, Petitka lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wczesnym rankiem, my już u diabetologa.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myslicie ze dr mogl cos malej zrobic jak tak mocno dociskal gliwice ze sprawialo mi to bol? Jeczalam mu tam na kozetce jak u dentysty :/ Przewrazliwona jestem ale ja jak z jajkiem sie obchodze z brzuchem a on naciskal tak ze myslalam ze mi glowoce do brzucha wsadzi albo na druga strone przecisnie. A jak mala chcial obrocic to z boku mi tak jakby bil glowica co by brzuch falowal .... Badnie bylo bardzo bolesne. Wiem ze mam duzo tluszczu bp w pasie jakos 120 przed ciaza ale przeciez dziecko az tak gleboko nie jest

Ja mam 90% ubranek z kika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 06:40

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę amus że nie, Zuza mnie 2 razy w tyg pacnie w brzuch. Ale skargę bym napisała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 07:36

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus- co to za lekarz taki niedelikatny. Mój co prawda też czasem musi docisnąć,ale zawsze mnie przed tym uprzedza.jak chce np. "przewrócić" małego.

Madzia- no to wygląda,że coś z tym cukrem poszło nie tak na tym badaniu krzywej.

Co do ruchów, to ja już też zaczynam czuć je nad pępkiem. na razie na jakieś 2 palce wyżej.

Aboa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) zapowiada się kolejny upalny dzień ;) jeszcze 2 dni pracy i weekend <3 co do pracy to wsYscy rorobią wielkie oczy jak mówię że zamierzam do listopada pracować O ILE ZDROWIE mi pozwoli...

Ja z ubranek kupiłam poki co jedną bluzę, teściowa jeden "chyba" kombinezonik i to tyle. A pierwszej kolejności liczą się dla nas meble na to wszystko w potem zostaną same przyjemności w postaci ciuchów

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalski sie zwie z sonomedico w zorach. Naciskal caly czas w sumie. Meczylam sie 40 minut. Schiza.zlapalam czy dziecku kregoslupa nie zlamal :/

Moj jest delikatny. Ten chcial wszystko dokldnie widziec a im bardziej naciskal tym lepszy byl obraz

Boli mnie dzisiaj troche brzuch po lewej ciagnie tak do dolu. Tetno badalismy jest okej. Mala szturcha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 08:05

• k878 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, wyluzuj, nic nie złamał. Przecież tam jest dużo Twoich flaczków, wody płodowe, mięśnie, tłuszczyk. Musiałby Ci zwalić worek cementu żeby coś uszkodzić.

A że nieprzyjemnie było, to słabo. Zawsze słabo. Mi na USG 13 tyg tez mocno dociskała, bo miałam wzdęcia, też mnie bolało. Teraz na połówkowym walnęła głowicą w brzuch, żeby ją obudzić, też się przeraziłam, bo tak mocno. A dziecko nawet nie drgnęło :)

Magdzia, napisałam Ci na priva.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 08:15

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też nie należy do delikatnych, często dociska i 'uderza' głowicą, żeby mały się poruszył. Kilka razy zabolało, ale ostatnio nawet nie ;) Za to przy padaniu ginekologicznym jest delikatny. Oprócz tego jest świetnym specjalistą, więc myślę, że wie co robi.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dociskanie dociskaniem ale on mi wciskal glowice do wewn brzucha az. Nie wiem moze jestem przewrazliwiona ale nigdy nie bolalo az tak jak jezdzil mi gin glowoca po calym brzuchu. Wiem ze flaczki tluszcz jest ale jak on to iciska z.calej sily to tymi flaczkami i tluszczem gniecie dziecko

‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ