Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MalaHD wrote:Beti może spróbuj ten sok z buraka, na prawdę jest bardzo dobry. Ja piję pół litra dziennie i jestem mega ciekawa czy to coś da.
Ja jem właśnie smażone ziemniaki z żółtym seremNo ale może trzeba będzie sie przemóc
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Mi teściowa ciągle wciska soki z buraka i marchewki. Ciągle słyszę tylko 'a pijesz soczki?'. Pożyczyła mi przedwojenną sokowirówkę i chce żebym codziennie te soczki wyciskała. A ja raz, że ich nie cierpię, 2 nie mam siły tej sokowirówki używać, myć codziennie (a ciężkie to jak cholera). Może jak będę na L4 miała więcej wolnego to łatwiej mi będzie, a poki co po pracy obiadek gotuję, sprzątam, a gdzie tam się jeszcze w soczki bawić... Wolę te owocowe koktajle i soki, choć wiem, że burakowy dobrze by mi zrobił. Wczoraj kupiłam sok z granata
aga1402 lubi tę wiadomość
-
No tak burak jednak ma sporo cukru więc może tak podnosić. Ja piję z buraka marchewki i jabłka, mam wyciskarkę wolnoobrotową. Mycie tego to fakt potrafi zniechęcić ale i tak jestem na l4 to mogę poświęcić troszkę czasu. Ale tak na prawdę to nie wiadomo czy to pomoże więc może nie ma sensu się katować jak Ci nie smakuje
-
k878 wrote:a u mnie po soku z buraka do śniadania cukier 157, haha; do końca ciąży ani kropli
jakieś jeszcze znacie dobre źródła żelaza oprócz szpinaku i wołowiny? -
nick nieaktualnyemikey wrote:Mój mały dał dziś rano ojcu prezent. Kopniaki są nadal za słabe by czuć ale synek tak się rano wypił głowa albo pupa, że zrobiła mi się twarda gula po lewej stronie brzucha, która mąż mógł poczuć bez problemu.
Co do bolesnego badania. Moje genetyczne też takie było. Potem bolał mnie brzuch. Ale jak widać małemu nic a nic nie jest od tego. -
k878 wrote:a u mnie po soku z buraka do śniadania cukier 157, haha; do końca ciąży ani kropli
jakieś jeszcze znacie dobre źródła żelaza oprócz szpinaku i wołowiny?
na krew dobrze jeszcze wpływa pokrzywa i pietrucha
właśnie sama popijam pokrzywę
a odnośnie pietruchy to uwielbiam połączenie grejfrut, gruszka, pietruszka tyle że w wyciskarce idzie to sprawnie ogarnąć, bez niej nie wiem jak przemielić tą pietruchę...
wczoraj na usg widziałam dwie długie nogi walące po moim pęcherzu, już wiem czemu cały czas mi się chce sikać... dziecko obróć się, bo matka będzie musiała z pampersem na miasto wychodzić -
Cześć dziewczynki
potrzebuję rady,
czy któraś z Was malowała mebelki dla dziecka lub cokolwiek dla dziecka ?
Chodzi o to że potrzebuję pomalowania łóżeczka i nie mam pojęcia jak z farbą, polecacie coś ?Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
nick nieaktualny
-
cześć
wczoraj byłam na wizycie, mały ma trochę ponad pół kilo i dalej na 100% jest chłopcem, nawet ja tym razem zobaczyłam ptaszkalekarka też potwierdziła to co mówił lekarz z prenatalnych że ptaszek jest "z tym dłuższych " i w dziewczynkę się nie zmieni
dostałam skierowanie na test obciążenia glukoza i pójdę w przyszłym tygodniu.
hgb po miesiącu spadło z 12.4 do 11.8 ale dalej mieści się w normie. prenatal na pewno troszkę pomaga i mam nadzieję że obejdzie się bez dodatkowych leków.
a przytyłam już do 80kg (z początkowej wagi 63.5) masakramagdzia26, aga1402, Petitka, Aztoria, Jooozefka lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Alxawl wrote:cześć
wczoraj byłam na wizycie, mały ma trochę ponad pół kilo i dalej na 100% jest chłopcem, nawet ja tym razem zobaczyłam ptaszkalekarka też potwierdziła to co mówił lekarz z prenatalnych że ptaszek jest "z tym dłuższych " i w dziewczynkę się nie zmieni
dostałam skierowanie na test obciążenia glukoza i pójdę w przyszłym tygodniu.
hgb po miesiącu spadło z 12.4 do 11.8 ale dalej mieści się w normie. prenatal na pewno troszkę pomaga i mam nadzieję że obejdzie się bez dodatkowych leków.
a przytyłam już do 80kg (z początkowej wagi 63.5) masakrahttps://www.maluchy.pl/li-73179.png