WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmoku co do probiotyku to polecam lactovaginal.

malysmok84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja się cieszę, że wszystkie wizyty mam u swojego lekarza. Ma potrzebne certyfikaty, bardzo dobry sprzęt i wszystko robię u niego. Jedynie na echo idę gdzie indziej. Ale podobno do najlepszej pracowni usg w Warszawie. Lekarz, który będzie to echo robił ma bardzo dobre opinie, więc zobaczymy.

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kurcze ale bylo w osrpdku ktory sie takimi badaniami specjalizuje...aama nie wiem :(

Opolanka moja mala miala identyczne tetno wczoraj od chyba 154-169 i dr powiedzial ze do 180 norma
    No widzisz. Ciesze się, że jestem po echu serca, bo tak to po dzisiejszej wizycie bym się lekko zdołowała. Ale serce zbadała i poza tętnem nie miała zastrzeżeń. Każdy lekarz ma swoje normy hehe.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Co do żelaza i sumplementów też już dostaje na łeb :) tak sie ostatnio zle czuje slabo mi,niedobrze ze juz winie te suplementy i mieszanie tego bo juz zglupialam sluchac lekarza i internetu. Biore zelazo terdyferon i nie wolno go laczyc z
    magnezem... wczesniej bralam Femibion natal2 a w nim i zelazo i magnez dziwne :) teraz lekarz kazal odstawic femibion bo mowi ze witaminy nie maja juz sensu ok....ale w takim razie nie zazywam tak fundamentalnych wit jak kwas foliowy czy dha :/ juz sama
    nie wiem co o tym myslec hehe Jakies podpowiedzi?
    Ja biorę 5-6rano letrox, potem ok 7biore prenatal duo (żelazo, kwas foliowy, dha i wit z gr b) plus tardyferon. A po 2godzinach biorę magnez.potem po 3godzinach magnez i pod wieczór tardyferoni Acard. W między czasie ok 15biore znowu magnez. Tak to wygląda u mnie. Mój to jak najbardziej kazał mi łykać witaminy min. do konca ciąży. A jak się do, to i przez okres karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 15:42

Nola lubi tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Amus masakre mialas z tym usg. Mi kiedys lekarka powiedziala ze jak ktos cisnie to znaczy ze nie umie, bo to kwestia umiejetnego trzymania glowicy, a jak sie wcisnie to wcale lepiej nie widac. Ale nie stresuj sie, maluchy maja tyle wod plodowych ze nie tak latwo im cokolwiek zrobic.

Nataliamonika - dzieki za linki,na pewno sobie poczytam. Co do tych ubranek , to dla mnie metki nie sa istotne. Ja szczerze mowiac staram sie szukac np polskich produktow, ale to moje spaczenie, natomiast faktem jest ze na rynek UE produkty dl dzieci musza spelnic pewne normy...a w azji niekoniecznie. I co z tego ze cos jest urocze, jak np toksyczne. Mnie krzywdy nie zrobi, a skora dziecka wchlonie jakis syf. a tesciowa obrazona, bo my z niej idiotke robimy...M stwierdzil ze juz mu sie z nia gadac nie chce nawet.:/

Ja jutro polowkowe, a dzisia poszlam mierzyc szyjke u mojego gina po tych wszystkich bolach brzucha i skurcach. Szyjka ok, to ja mam tak od wzrostu. I kicha bo chyb bede sie meczyc po prostu. Moge lykac paracetamol albo jkies rozkurczowe, ale na dluzsza mete nie chce. Podobno po duzych dawkch nospy przez dlugi czas dzieci rodza sie z zaburzeniami napiecia miesni twarzy i maja problmy ze ssaniem a potem mowieniem. Logopedzi juz mowia o fali dzieci ponospowych :/

Mala za to rozwija sie ok, podobna do ojca totalnie :)

Macie hakis sprawdzony probiotyk dopochwowy ktory nie kosztuje majatku?

Co do nospy masz rację, małż lekarz mi kategorycznie zabronił ją brać, m.in. z tego powodu, w sumie to niczego przeciwbólowego nie biorę, bo apap tez odpada, wolę się przemęczyć albo znaleźć domowy sposób.

Aboa lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    mnie to w ogóle jeden idiota na początku ciąży nastraszył. tydzień wcześniej byłam u swojego i mi wymierzył ciążę na usg na 7+2 (na tym lepszym sprzęcie), 5 dni później miałam zalecenie żeby sprawdzić czy krwiak obok pęcherzyka się wchłonął, ale poszłam do innego lekarza który miał inny sprzęt i mi wymierzył ciążę na 6+5 (było to 5 dni po tym usg na którym ciąża była większa), do tego mówił że ciąża wg niego tydzień młodsza niż z om... więc do wizyty w 9 tygodniu byłam kłębkiem nerwów, do dziś to wspominam ze łzami w oczach ;/
    Takich specjalistów mamy... mój najpierw mi powiedział że ciąża młodsza o 6 dni od tego co ja mówię... a już na następnej wizycie ciąża byla starsza o parę dni od tej z om. Ale to jeszcze nic... spotkałam ostatnio znajoma, której powiedziano że ciąża jest martwa i dali skierowanie na usunięcie. Coś ja tknęło i pojechała do Białegostoku bo tam są renomowane szpitale i okazało się, że z ciąża wszystko ok. Usunęli by jej zdrowa ciążę.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Co do żelaza i sumplementów też już dostaje na łeb :) tak sie ostatnio zle czuje slabo mi,niedobrze ze juz winie te suplementy i mieszanie tego bo juz zglupialam sluchac lekarza i internetu. Biore zelazo terdyferon i nie wolno go laczyc z
    magnezem...
    żadnego żelaza nie należy łączyć z magnezem, bo wtedy nic się nie wchłonie, i obu nie należy łączyć z Euthyroxem. Mi endo kazała robić 4h odstępu między E. a żelazem, magnezem czy wapniem.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to jest głupie żeby żelazo najlepiej brać przed jedzeniem bo herbata, kawa, jajka, błonnik, mleko wszystko pogarsza wchłanianie. A nie wolno brać razem z hormonem tarczycy więc kiedy to brać? Ja biorę grubo po śniadaniu ok godz 12 a wieczorem to zawsze max 2 godziny bez jedzenia

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja żelaza w tabletkach nie biorę, a magnez to zawsze do obiadu i kolacji;; Euthyrox łykam w nocy jak się obudzę, rzucam okiem na tel. tylko, żeby było 4h od kolacji i już

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to jest wyjście żeby na tarczyce brać w nocy a na czczo żelazo. Tylko czy ja taka zadżumiona będę pamiętała żeby wziąć w nocy tą tabletkę? :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka była na nospie calutką ciążę 3x1 i jej córce nic nie jest. Ola ma teraz 13 lat i żadnych problemów z mimika twarzy i mowy nie miała. Ja np słyszałam o nospie, że dzieci po niej rodzą się o wiele grubsze. Już nie wiadomo w co i komu wierzyć. Ale myślę, że ginekolodzy celowo nie dawali by leków niebezpiecznych dla dziecka. Ja brałam na początku nospe bo tak mi zalecił lekarz. Od jakiegoś czasu nic nie biorę prócz witamin.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Koleżanka była na nospie calutką ciążę 3x1 i jej córce nic nie jest. Ola ma teraz 13 lat i żadnych problemów z mimika twarzy i mowy nie miała. Ja np słyszałam o nospie, że dzieci po niej rodzą się o wiele grubsze. Już nie wiadomo w co i komu wierzyć. Ale myślę, że ginekolodzy celowo nie dawali by leków niebezpiecznych dla dziecka. Ja brałam na początku nospe bo tak mi zalecił lekarz. Od jakiegoś czasu nic nie biorę prócz witamin.

no na szczescie. Ja dzisiaj pytalam o to lekarza i potwierdzil ze tak sie zdarza, szczegolnie w ciazach zagrozonych, jak dziewczyny leza i biora duze ilosci rozkurczowych przez bardzo dlugi czas. Jest spore ryzyko ze tak sie moze dziecku zrobic, choc oczywiscie nie musi. Pewni gdyby u mnie byl sytuacja ze nospa moglaby mi pomoc donosic ciaze to bym sie nie zastanawiala, ale skoro tak ni jst to jednak chemia, ktora jakos na mala wplywA, wiec starm sie jak najmniej jednak

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus wysłałam Ci priva bo nie chce tutaj forum zasmiecac ;) jakbyś mogła zerknac

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oh jejku wy tak piszecie a ja to nawet nie wiem czy man czegos malo czy za duzo tutaj zadnych badan masakra. jedy ie co od samego poczatku biore komplet wit na wlasna reke. kiedys lapaly mnie skurcze w lydki ale to jadlam wiecej bananow dziennie i tyle.
    jeszcze miesiac i zrobie sobie badania w pl.

• emikey Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    oh jejku wy tak piszecie a ja to nawet nie wiem czy man czegos malo czy za duzo tutaj zadnych badan masakra. jedy ie co od samego poczatku biore komplet wit na wlasna reke. kiedys lapaly mnie skurcze w lydki ale to jadlam wiecej bananow dziennie i tyle.
    jeszcze miesiac i zrobie sobie badania w pl.
    No właśnie to mnie przeraża w przejściu pod angielska służbę zdrowia. Chociaż wiem, że części osób to odpowiada. Czego oczy nie widzą temu sercu nie żal.... ponoć się nie stresują non stop kolejnymi badaniami, długością szyjki itd a dzieci i tak rodzą się zdrowe. No cóż... ja do końca września pod podwójną opieka.

Na banany trzeba uwazac. Mi położna powiedziała że na te owoce, jak i na winogrona trzeba uważać bo mają bardzo dużo cukru i to szybka drogą do cukrzycy ciążowe.

W Oxfordshire leje cały dzień ;( depresji tu dostanę. Dziś pakowałam nasze rzeczy. Przenosimy się do własnego apartamentu :) 3 pokoje z widokiem na pola i lasy bo to granica Oxfordu...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za popołudnie ;/, moja mi dała nieźle popalić, jestem na etapie chęci zamordowania własnego dziecka. I przepraszam Was ale nie mam siły czytać tych kilku stron wcześniej, wybaczcie.

Co do diabetologa, to wsio ok, b. dobrze zwiększam sobie jednostki insuliny sama. Babka była zadowolona z tego. Szkoda że przybrałam 2 kg ;/ i mnie za to opieprzyła, powiedziałam jej że schudłam 10 kg na początku ciąży, a przybrałam tylko 2,400 nie ma co narzekać, już niżej nie zejdę, na kolację są sałatki, posiłki takie a takie, bardzo często zupy, i jeśli na takiej diecie tyle przybrałam, to widocznie tak musi być. A potem napisałyscie mi o tej wodzie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś kurier podniósł ciśnienie. Dzwoni, że ma dla mnie paczkę (szafki do łazienki i umywalkę) i że mam zejść bo on mi jej nie wniesie :/ a jak mi się nie podoba coś to on z nią wraca i pisze odmowa przyjęcia. Jak płacę za kuriera 120 zl to chyba powinnam przesyłkę dostać pod drzwi? Ostatecznie paczka została na ochronie do czasu przyjazdu męża ale jakbym nie mieszkała na osiedlu strzeżonym to bym musiała na niej siedzieć pod klatką do wieczora. Debil
    Majster od łazienki też jest totalnie nie przygotowany przez co to trwa i trwa. Zamiast to olać to ja do teraz mam nerwa

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala-kurier ma obowiązek dostarczyć paczkę pod drzwi. Chyba,ze przekracza 30kg lub zastrzeżone jest w firmie kurierskiej,ze nie dostarczają.

Lady-mysle, że dużo nie przybrałas jak na ten tydzień ciąży. Myślę, że nie da się w ogóle nie przytyć. Choćby dziecko, wody, łożysko, krew

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A mi dziś kurier podniósł ciśnienie. Dzwoni, że ma dla mnie paczkę (szafki do łazienki i umywalkę) i że mam zejść bo on mi jej nie wniesie :/ a jak mi się nie podoba coś to on z nią wraca i pisze odmowa przyjęcia. Jak płacę za kuriera 120 zl to chyba powinnam przesyłkę dostać pod drzwi? Ostatecznie paczka została na ochronie do czasu przyjazdu męża ale jakbym nie mieszkała na osiedlu strzeżonym to bym musiała na niej siedzieć pod klatką do wieczora. Debil
    Majster od łazienki też jest totalnie nie przygotowany przez co to trwa i trwa. Zamiast to olać to ja do teraz mam nerwa

Za konował ;/ wchodzić i nosić mu się nie chciało ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:

Macie hakis sprawdzony probiotyk dopochwowy ktory nie kosztuje majatku?

Pytaj w aptece o probiotyki z lodówki. Ceny około 20 zł.

malysmok84 lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ